Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 14. ledna 2011 v 10:34® kerob
kerob

hecht> Ebay je velmi spolehlivy zdroj, vubec neni potreba se cehokoliv bat. System hodnoceni a kontroly prodejcu ze strany ebaye je fakt dobry a neda se ochcat. A za transakci Ebay ruci a resi i pripadne problemy. Mam takhle desitky transakci bez problemu, dodani rychle, cena nizka. Pro nektery veci by me uz ani nenapadlo jit do kramu…

Pátek 14. ledna 2011 ve 2:31® PetrC

hecht> Míra by s námi totiž nemluvil. A kdo by pak usměrňoval mé šťourání (se)…

:-93; :-93;
Pátek 14. ledna 2011 ve 2:30® PetrC

hecht> tak to nevím, nikdy jsem si nepořizoval věci jinak, než z obchodu, případně použité, ale to znal jsem historii navijáků.
Co jsem ale slyšel či četl, tak nikdy nebyly problému při nákupu např. z ebay.

Cenovou strategii Daiwy nechápu a nerozumím jí, ale třeba jsou důvody pádné a pochopitelné. Třeba proč nechtít nové Porsche, že?
Takže se stále vyplatí nákup z ciziny. Tak se podle toho zařiď, ušetříš a nebudeš podporovat vydřiduchy.

;-) ;-)
Pátek 14. ledna 2011 v 1:57® hecht
hecht

PetrC> nic neřeknu, jako hrob, velebnosti, jako hrob :-))

Pátek 14. ledna 2011 v 1:55® hecht
hecht

PetrC> na EBAY to lze najít za zcela jiné peníze, ale nevím, co od tohoto způsobu prodeje mohu čekat (poškozené, opotřebované,pozdě nebo vůbec nazaslané …) Jinak, abych potvrdil férovost obchodního rozhodnutí Daiwy s novou cenou např. Caldie. U nás nová ceníková cena 6900 Kč Za pár minut jsem v UK našel to samé za 3400 Kč Kamarád bude muset asi něco propasírovat tunelem do naší levné zemičky :-(

Pátek 14. ledna 2011 v 1:13® PetrC

hecht> vážně je to tak? Hmmm, to je zajímavé a možná se nevyplatí přemýšlet nad dovozem.
A co nějaká aukce?

Pátek 14. ledna 2011 v 1:11® PetrC

hecht> samozřejmě je to výhra. Podívej se na mě. Vypadám snad, že bych byl nějak postižen?

:-D :-D

Také občas přemýšlím, ale je to naprosto zbytečné, protože nikdy na nic nepřijdu. A když, tak je to neskutečná vaginálnost.

;-) ;-)

Když si chci vzpomenout na své začátky, tak si nějak vzpomenout nedokážu. Je to hodně dávno, moc dávno. Byl jsem mladej kluk, ale určitě jsem s tím také bojoval.

Pokud máš obavu, že redaktorskej musel křísit svou výbavu, tak je tvá obava lichá. Míra do teď neví, jak se do toho leze. Maximálně si před tebou hrál na chytrého, ale pšššt, neříkej mu, že to víme…

Pátek 14. ledna 2011 v 0:45® hecht
hecht

PetrC> cena u nás je překvapivě vyrovnaná 7500,– v USA to vidím za 260 doláčů.http://www­.tropicliberec­.cz/user/shop/big­/3271(1).jpg

Tento příspěvek byl editován 13.1.2011 23:47:53 uživatelem hecht.
Pátek 14. ledna 2011 v 0:45® Mysho 22
Mysho 22

inspo> bohužial toto som ešte v pazurach nemal a výrobky značky Konger tak isto. U nás na slovači sú tažko k dostaniu :-) Je to celoblank?

Pátek 14. ledna 2011 v 0:42® hecht
hecht

PetrC> ptám se, je to výhra být jedním z vás :-)) je to dobře, dostat se do klubu multíkonadšenců ???? Sakra, dneska neusnu, pořád o tom budu muset přemýšlet. No a to dost bolí, zvlášť s takovým obsahem mozkovny, kterým jsem byl obdařen :-)) Když si rovzpomenu, jak sem si vyzkoušel první hody s tímto čertovským vynálezem, bylo to dosti žalostné. Po mém snažení, se musel redaktorskej pustit do hloubkového servisu svého cajku, aby byl zase použitelný :-))

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:59® PetrC

hecht> :-D :-D

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:52® hecht
hecht

Dneska jsem ve formě, zatím co většina zdejších lenochů pospává nebo surfuje po netu. Já jsem dneska vytáhnul kostlína přes dva metry, žraloka tygřího 5 metrů dlouhého a ted jsem dostal trnuchu 250 kg těžkou. Na to, že jsem ještě nepořídil letos povolenku, docela to ujde. Jo NATIONAL GEORRAPHIC, to je revír :-))

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:48® PetrC

hecht> všechno má svůj čas a je hodně pravdivé to, co se říká, a to, že: „co se vleče neuteče“ a „práce kvapná, málo platná“.
Neboj, dočkáš se a jak tak koukám, budeš jedním z nás. To je dobře.

:-) :-)

Budeš se možná divit, ale já si s oním navijákem nezatočil, neměl jsem možnost. Určitě však budeš spokojený a velmi velmi dlouhou dobu.
A peníze? Víš co se říká: „prachy byly, sou a budou, ale my nebudeme“.
Takže je to snadné, ale i …

;-) ;-)

Mimochodem se dá přece sehnat i jinak, než z našich obchodů. Ale ani nevím, kolik stojí ve státech.

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:41® PetrC

osprey> jasně, jsme domluveni.
Tamto je takřka hotové a během příštího týdne ti to pošlu.

Dobrou.

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:37® hecht
hecht

PetrC> půjčí, rád by, kdyby, ale ono pořád není a už je z toho hecht ouplně bezradnej :-)) Na to že jsem zatím multíkem nebyl nepoznamenán (ani políben), tak musím přiznat, že když jsem si s ním mohl zatočit loni na výstavě, zanechalo to ve mě mocný dojem. Síla toho stroje dle mého úžasná a chod jako švejcarský hodinky. Má to jen jednu chybu, prachy které ta krása stojí, musím letos rozložit do více věcí.

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:35® osprey
osprey

PetrC> Dobrá, detaily dohodnem po osobkách časem. Zatím zkus dohnat to, na čem aktuálně děláš do definitivního kon­ce.

A dobrou.

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:28® PetrC

osprey> nejen zajímavý, ale i ojedinělý, takže jsem pro se do toho pustit. Navíc když už máš úvod, že?

Neboj, dohodneme se, navíc když oba víme co a jak…

Tak ten zinek, tedy nějaká děsná slitina tam byla už tenkrát (na talířovém kole) a mosazný pastorek je určitě i dnes obrobený, ale nejde přece jen o použité materiály, jde i o to ostatní, co dělá celek celkem takovým anebo makovým…

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:18® osprey
osprey

hecht> Přijeď mi prodat dvě krabice džusu, ať ti stoupnou zisky:-)

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:17® osprey
osprey

PetrC> Myslím si, že to by byl hodně zajímavý článek. Třeba pod nadpisem „Osmnáct let usilovného vývoje navijáků Shimano“.

Ale jak říkám – netroufám si vynášet své soudy nad těmi střevy.

Nedivil bych se ale, kdyby se například ukázalo, že převod byl za cenu ukrutného úsilí inovován směrem od obráběné mosazi k tlakově odlévanému zinku:-)

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:14® hecht
hecht

osprey> hecht není lakomej, hecht rád půjčí ale kua, on pořád neví kde na něj vzít :-))

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:12® osprey
osprey

hraji> Já ho tam fyzicky hledám, abych ho uchopil, vytáhl ven, vyfotil vedle nějakého typického předmětu pro porovnání velikosti a foto vložil na web, kde by si toho hajzla mohli všichni dobře prohlédnout.:-) :-)) :-D

Je nebezpečné plést se do diskuzí, které vedu s PetremC, protože hranici mezi realitou a nesmysly někdy sotva zvládáme najít sami. Ale klidně můžeš. Teď už jsi byl varován:-)

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:01® PetrC

osprey> jednou to ale musí přijít, chceš-li psát o všem, a o to ovšem všem jde a já jsem dav…

A to je dobrý nápad! Jsem pro! Takže by neměl být problém rozborku zrealizovat a porovnat, jak šlo všechno do kopru.

Kde je na klice ten vakl? Jde o to, jaký vakl hledáš, protože není vakl jako vakl. Ale všechno se dá najít, a se mnou nikdy nezabloudíš. Věř mi.

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 22:44® hraji
hraji

osprey> ten vakl totiž nemusí být nutně přímo na hřídeli kliky, ale je třeba skrytý v prvním převodu mezi klikou a osou navijáku.

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 22:40® inspo

sethy> Ten časopis nečtu, takže nemohu soudit jaké jsou ostaní jeho části. :-)

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 22:39® inspo

sethy> Exage je za ty prachy co stojí povedený stroj.

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 22:31® osprey
osprey

PetrC> Pořád se ještě necítím na to, abych se vrtal zásadnějším způsobem v konstrukci.

Ale ještě bych měl jeden nápad – rozebereme Šimáno Aero z roku 1992 a 2010. Ale u toho bych tě potřeboval, protože bych mohl přehlédnout některé zásadní věci.

Například když jsem rozebral naviják, nikdy jsem nenašel, kde je na klice ten vakl:-))

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 22:04® PetrC

osprey> právě že se tolik liší použitím, ale nakonec proč ne.
Každému musí být přece jasné, že jeden je určený pro ten způsob a ten druhý pro tamten způsob lovu, no a když to zmíníš, tak to už musí pochopit každý gramotný jedinec.
Podstatné bude, jak je zvládnuta konstrukce apod, právě to, co nezvládl pan Diviš.
A v tom bych viděl jádro pudla a nejen v tom…

;-) ;-)
Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 21:51® osprey
osprey

PetrC> Nevím, ty navijáky jsou jiné. Možná jsou to i špatně zvolení protivníci. Revo mi přišlo větší, masivnější, spíš na těžší vláčku, Zillion je na normální vláčení, v Americe by si ho vzali na bassy, Revo by možná bylo spíš na jerkování.

A štika ho zatím nemá…

Tento příspěvek byl editován 13.1.2011 20:52:48 uživatelem osprey.
Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 21:41® PetrC

osprey> toto: „Duel Revo vs Zillion? No, to jsem zvědav.“ není jako že jsem zvědav, ale jako že jsem zvědav.
Čili vím, že to zvládneš, ale jak samotný duel ve tvých očích dopadne. Víš?

Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 21:36® PetrC

osprey> ani pást ovce není vděčná práce, znáš to, přiběhne vlk…
Neznám žádnou vděčnou práci, maximálně tu, co mě baví.

Neznám pana Diviše a ani jeho vztahy k časopisu, ale klíďo píďo si může vyorat i myš.
Tvrdit, že o kvalitní recenze není zájem je, s prominutím, krátkozraké a de facto to jakoby uzavírá onen pomyslný kruh. Dá se napsat kvalitní recenze i navijáků za tisícovku a věř, že řada lidí by za ní byla velmi vděčná!

Máš pravdu, i s duely je zajisté problém a dovedu si to představit, jak tě to sere, když máš napsat něco, co víš, že nemůžeš…

Napsat duel C3 vs Record? Technicky to není žádný problém, ale problémem je, jak určitě víš, nedostatek času, takže se jedině obrnit trpělivostí a bombardovat mě, jestli a kdyby a náhodou a třeba…
Duel Revo vs Zillion? No, to jsem zvědav.
A štika ti ho ráda půjčí…