Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 12. ledna 2011 ve 14:42® PetrC

sethy> že by Japonci zanedbali výrobu a výstupní kontrolu? Možné je všechno.
Víš, je s podivem, že by dnešní způsob obrábění a materiály způsobily takovouhle závažnou chybu.
Něco jiného je ale specifický chod Daiwy, způsobený odlišnou konstrukcí pohybu cívky, oproti třeba některým šimánům. I když ta nejlacinější budou mít velmi podobný způsob náhonu.

Středa 12. ledna 2011 ve 14:42® inspo

sethy> Co taky čekat od Japonců, zlatí Číňani. :-) A z Číny už to pak je jen malý kousek do Švédska. :-D

Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 13:43:14 uživatelem inspo.
Středa 12. ledna 2011 ve 14:41® inspo

PetrC> Jen se starej. Aspoň tu je pak trochu živo. Odvádíš parádní práci. :-)

A co se týče tvé odpovědi, tak něco takového jsem čekal, ale tajně jsem doufal, že budeš ještě konrétnější. :-)

Středa 12. ledna 2011 ve 14:38® kerob
kerob

PetrC> za posledni mesic jsem mel v ruce na krame 3 ruzny Caldie, 2 sly jak po masle, ale ta treti sla strasne, pridrhavala a sustila…

Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 13:39:14 uživatelem kerob.
Středa 12. ledna 2011 ve 14:35® sethy
sethy

PetrC> vážně byl.

Středa 12. ledna 2011 ve 14:32® PetrC

sethy> vážně byl chod nepravidelný a uvnitř jakoby drhlo? To je divné, protože…, ale to je na jiné téma.

Středa 12. ledna 2011 ve 14:30® sethy
sethy

PetrC> V tom mojem špatně složeném multíku včera drhlo míň. Asi tak.

Středa 12. ledna 2011 ve 14:24® PetrC

sethy> copak se ti na Daiwě nelíbí?

Středa 12. ledna 2011 ve 14:23® PetrC

inspo> tak dědkem ještě nejsem, ale musím si opakovat, že co není, může být.
A kdo jiný se má o zdejší drobotinu starat? Míra toho má hodně, tak kdo jiný…?! No?

:-D :-D

Co nejvíce používám? Jakou kombinaci mám nejraději?
Když jdu na UL, je to kombinace MP Abu s prutem Abu, ale tuto kombinaci mám teprve jeden rok, ale je s ní sranda.
Když jdu na lehko, je to kombinace smekacího navijáku Abu s prutem Sportex a MP Abu s prutem Sportex.
Když jdu s jerky, tak je to kombinace MP Abu a pruty PENN.

Snad jsem správně pochopil tvůj dotaz a snad tě má odpověď uspokojí.

Středa 12. ledna 2011 ve 14:19® Mysho 22
Mysho 22

osprey> No hej tiež pravda.

Práve to je ten problém.Zase ísť do stavaného prutu sa mi velmi nechce bo človek nevie čo ho čaká.A komerečných je ako šafranu teda tých lepších.

Už aj nad tým som premýšlal keby robil Cormoran niečo ako CArbostar v 240cm vlanosťami 180cm to by bolo pošušnáníčko :-) A zase nie som natoľko šikovný aby som mal doma toľko prútov na súčiastky :-((

Středa 12. ledna 2011 ve 14:17® sethy
sethy

Právě mi přinesl kamárad japonskou verzi Caldie (ta bílá) a mám jí vest druhému kamošovi do brna. Nevím kde soudruzi u daiwy udělali chybu ale muj 4 roky starý zaubr a i 5 let starý exage s bojovkou je znatelně lepší :-|
Za tohle bych nedal ani 500Kč a to nepřeháním. Možná je to jen hodně nepovedený kousek. Ale i tak…

Středa 12. ledna 2011 ve 14:06® osprey
osprey

Mysho 22> Snaha by byla, ale kde nic není, ani smrt nebere.:-))

A prutů v téhle kategorii je obecně málo. Je snadnější udělat chvějivku.

Středa 12. ledna 2011 ve 14:01® Mysho 22
Mysho 22

osprey>Ja som zase venkovan zo Západného slovenska :-D

Tak snáď inokedy poradíš.Díky

Středa 12. ledna 2011 ve 13:45® inspo

osprey> :-)

Středa 12. ledna 2011 ve 13:43® osprey
osprey

Mysho 22> Já jsem jen obyčejný jihočeský venkovan, kde bych se k tomu dostal:-))

inspo> Samozřejmě, že to není úplně snadné. Nemůžeš položit prut a zalézt do bivaku:-)

Středa 12. ledna 2011 ve 13:36® inspo

osprey> Ono i s tou zdechlinou to nemusí být snadné.

Středa 12. ledna 2011 ve 13:35® Mysho 22
Mysho 22

osprey>No škoda myslel som ,že si práve porovnával vačšie spektrum prutov.No práve ja zase nejako tie zuvačky nemusím i keď má to svoje plusy práve pri tom zdolávaní.Práve Norstream prišiel s pár prútmi čo mi doslova sadli ako riť na šerbel no ale tie ceny sú fakt rozprávkové a možno aj nadhodnotené ale to nech posudia iný :-(( Nehovorím ,že z ULX mi padali extra ryby no na pretekoch keď mi padli 3z10(duhák jalec) tak to nasere a hodne s tým človek stráca.Háčky vobec používam muškarské BL aj trojháky a kupodivu su to držiaky.

Středa 12. ledna 2011 ve 13:33® osprey
osprey

inspo> Kogut není stoprocentní náhražka, ale vyžití je podobné a je to náročnější než na tu zdechlinu. Snadné věci mě nebaví.

Středa 12. ledna 2011 ve 13:31® inspo

PetrC> Mimochodem, můžeš napsat jaká je tvá nejoblíbenější/nej­používanější kombinace prutu a kolovrátku?

Středa 12. ledna 2011 ve 13:29® inspo

osprey> Naprostá pravda, proto taky maso nevláčím. Ale chtěl jsem jen zmínit, že kogut není stoprocentní náhražka mrtvé rybky.

Na druhou stranu s některými gumovými nástrahami se taky vláčí a smrdí stejně i když se nehýbou. :-D

Středa 12. ledna 2011 ve 13:25® osprey
osprey

inspo> Kus mradlavého masa zase nemusíš vláčet. Když se nehýbe, smrdí úplně stejně:-)

Středa 12. ledna 2011 ve 13:24® osprey
osprey

Mysho 22> Já měl v téhle kategorii jen ty dva pruty z Duelu, jinak chvějivky. Mě UL zas tak moc neláká. Chytám to rád, ale jen omezený počet vycházek.

Z té Daiwy, co je s tím ULX v Duelu, mi ryby nepadaly, je to takový zdolávací prut, ještě o chloupek měkčí než ULX. Hodně lidí je teď nadšených z prutů Norstream, ale tam jsem měl v ruce jen krátké lehké modely kolem 180 cm a ty mě nezajímají. Zvykl jsem si na krátké pruty u velkých nástrah, u malých zatím ne.

Jenom je mi divné, že ti ryby z toho ULX tolik padají. Není problém jinde? (háčky apod.)

Středa 12. ledna 2011 ve 13:20® inspo

PetrC> Správně dědečku. :-)

Středa 12. ledna 2011 ve 13:20® inspo

osprey> Jenže kogut nikdy zcela nenahradí kus smradlavého masa. :-)

Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 12:20:17 uživatelem inspo.
Středa 12. ledna 2011 ve 13:19® PetrC

inspo> to víš, člověk musí být na tu omladinu přísný. Jinak by zvlčela.

Středa 12. ledna 2011 ve 13:16® Mysho 22
Mysho 22

osprey> vidím podľa recenzie ,že ti prešlo pazúrikmi pár prútikov tak možno poradíš.Hľadám niečo na pstruhy v dlžke 2,4–2,5m celoblank nie chvejivka.Mal som ULX ale z toho strašne padali ryby pri bezhrotových hlavičkách.Tak hľadám niečo spolahlivejšie na UL.Do oka aj do ruky mi padol Ultrasense US-80-UL ,ale ta cena! Vedel by si o niečom schopnejšom poprípade podobnom?

Středa 12. ledna 2011 ve 13:15® inspo

sethy> Taky bych chtěl mít tolik odhodlání. :-) Holt trpím prokrastinací. :-)

Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 12:18:31 uživatelem inspo.
Středa 12. ledna 2011 ve 13:12® inspo

PetrC> Palec nahoru.

Středa 12. ledna 2011 ve 12:55® osprey
osprey

Tino> Draškovič je vysloveně candátový systémek určený především pro vertikální lov z lodě.

Vyhodíš rybu do sloupce, necháš padat. Dopadne, počkáš pár vteřin a opakuješ.

Nechytám na to – na Orlíku se strašně trhá a ty utrhané okované ryby jsou každá taková malá past na malé blbé a hladové podměrečné ryby.

Poláci vymysleli věc zvanou Kogut. Použití do jisté míry podobné a když to urveš, nemusíš si lámat hlavu, co s tím bude pak.

Středa 12. ledna 2011 ve 12:28® PetrC

sethy> šprte!