Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 12. ledna 2011 ve 12:28® PetrC
-
sethy> najednou, co? Celou dobu tu hlídáš co napíšeme a pak, když se tu nechválí šimáno, tak zmizíš.
- Středa 12. ledna 2011 ve 12:24® sethy
-
Su šprt a tak se du učit.
- Středa 12. ledna 2011 ve 12:11® PetrC
-
inspo> to je sice pravda, ale osobně jsem se téměř pokaždé setkal s tím, jak se naše požadavky odlišují. A dělat kompromisy se mi nikdy moc nechtělo.
Známí mají spousty krásných prutů i navijáků za spoustu peněz, většina lidí by je okamžitě brala a všude by ses o nich doslechl nebo dočetl, že je to špička. Jo, špička to nejspíš bude, ale když mi to nesedne, tak s tím nic neudělám. A několikrát jsem psal i říkal, že mi může sednout prut/naviják za tisíce, stejně tak za pár stovek.Přesně tak, až u vody se ukáže, co v tom vercajku je!
- Středa 12. ledna 2011 ve 12:00® inspo
-
PetrC> Nelze než souhlasit. Ale přeci jen pozitivní ohlasy na daný kousek mohou při hledání ideálu pomoci. Pravda je ale taková, že vhodnost/ideálnost daného kousku se pozná až u vody.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:53® PetrC
-
inspo> jasně. Není problém se dohodnout a bude-li čas a pokud budu přítomen, vyrazíme.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:52® PetrC
-
inspo> ale dá se k ideálu přiblížit, jenže je to často těžké a navíc občas obtížné a nesmím zapomenout na to, že jen to boj na dlouho. I když, dá se za pár kaček zahrát tuze veliké divadlo.
Doporučení kamarádů? Vždy jde o silně subjektivní záležitost. A ani protřepání anebo zatočení v obchodě nic bližšího nenapoví.
Ono je to skutečně velmi těžké a často časově náročné. - Středa 12. ledna 2011 v 11:49® inspo
-
PetrC> Budu-li někdy cesta kolem, tak se jisto jistě ozvu.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:47® PetrC
-
inspo> přijeď, vezmu tě s sebou na Berounku.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:47® PetrC
-
sethy> jen nekecej, před pár dny jsi tu psal, jak chodíš do sklípku a jak nasáváš a tak nějak…
Tak se nevymlouvej a piš pravdu jak to bylo.Samozřejmě tě to omlouvá a také už mlčím a beru na vědomí, že jsi, jako já, kladný hrdina.
A boleny mám také rád, ale nějak se mi poslední roky nedaří.Jo a děkuji ti za ušetření mě, mě – osoby citlivé a křehké.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:45® inspo
-
PetrC> Máš pravdu, nic ideálního neexistuje.
A co se týče prutu, tak bych nikdy nedal jen na to, co mi dopuručí na netu. Tady dostanu jen tip, který si pak v reálu osahám a nikde neříkám, že skončím u toho, co mi tady bylo nabídnuto.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:44® Kazan
-
Tino> jo, mrtvá rybka se navlékne, ten měděný drátek se omotá kolem hlavy a háčky zapíchnou do těla rybky a vláčí se s tím. Jinak systémek se jmenuje po svém vynálezci a jsem si jist že na netu najdeš nespočet odkazů jak s tím pracovat.
Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 10:45:36 uživatelem Kazan. - Středa 12. ledna 2011 v 11:43® inspo
-
sethy> V porovnání s většinou by se ale dalo říct, že je chytáš běžně.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:42® PetrC
-
inspo> jenže co je to za pruty? A další věc je to, že co sedne jednomu, nesedne druhému a parametry jsou někdy silně zavádějící a o vlastnostech prutu nic neříkají.
Sice jsou čudlaři, ale jsou u vody častěji a mají jakž takž úspěchy.
Co je to ideální prut?
Co je to ideální hmotnost nástrahy?
Co je to ideální něco, cokoliv? - Středa 12. ledna 2011 v 11:41® sethy
-
inspo> běžně ne, to není pravda. Pár jich za rok chytnu, ale jako běžně zas ne.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:39® Tino
-
říká vám něco „Vláčecí systém DRACHKOWICH“?
Viděl jsem to na aukru a zatím nevím co si myslet o hromadě drátků… http://aukro.cz/…hkowich.html
- Středa 12. ledna 2011 v 11:37® inspo
-
sethy> Trofejní ne, ale ty je chytáš běžně, takže ti to nijak nepřijde. Ale já uvláčet metrového sumíka, tak jsem šťasten jak blecha.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:37® sethy
-
kerob> jediny co loni bojoval z těch stojákových měl 72. Ale i ten největší 84 nebojoval téměř vůbec. Přisuzuji to velmi teplé vodě bez kyslíku.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:36® sethy
-
inspo> no tak ti sumici na tenhle prut měli do metru, to neni trofejni snad pro nikoho
Tahle si myslím že už se nerozlepí (ale vše je možné) ale co vím, těm co se rozlepila tak to bylo hned. - Středa 12. ledna 2011 v 11:33® inspo
-
PetrC> Kde že se loví takový potěr, že bych se zastavil.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:32® sethy
-
PetrC> Ale houby ze sklípku, jen jsem si nějak nevšiml že pod tou trávou už není zem ale voda
Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 10:34:43 uživatelem sethy.
A omlouvám mě že ty ostatní jsem už fotil ve vodě, asi ne co? Já byl z toho prvního docela mimo, tak nějak jsem s takovou rybou nepočítal (a to jsem ještě netušil že tam takových a i větších chytnu víc).
Já tě neštřím, jen mám dnes dobrou náladu, nic víc
Mě takový potěr stačí. - Středa 12. ledna 2011 v 11:31® inspo
-
PetrC> Požadavky jsou splnitelné bez problému. Sám můžeš vidět kolik prutů zadaným parametrům odpovídá.
Prostě se musíš smířit s tím, že jsou tu čudlaři co jdou i po menších rybách. Ale třeba tím postupným získáváním vědění postupně také dojdu k závěru, že ideální prut by měl mít hodně pod 2 metry a nástrahy minimálně 100g.
Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 10:31:58 uživatelem inspo. - Středa 12. ledna 2011 v 11:30® PetrC
-
sethy> na stojáky/a nechodím, ale takový potěr tu loví žáci prvního stupně ZŠ.
Seš hold ještě mladej… - Středa 12. ledna 2011 v 11:28® kerob
-
sethy> ja loni nachytal desitky bolenu kolem 70, par jich melo 75, nejvetsi tech 77 a jen tenhle jeden jedinej se pral jak lev, ostatni se jen parkrat mrskli a bylo po boji, netrvalo to snad ani minutu. Fakt prekvapil, tahnul do hloubky, k lodi jsem ho pritahnul 3× a vzdy to napalil znova a vzal si cca 20m vlasce pres brzdu. Nejdriv jsem myslel, ze jsem zatal malyho fousace…
- Středa 12. ledna 2011 v 11:27® inspo
-
sethy> Začínám mít z těch destinek strach.
A co pro tebe není velký sumík, tak pro některé může být trofej.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:26® PetrC
-
sethy> aby tě plotice pokousaly, tohle se přece nemá. Chudák ryby. Ale na druhou stranu tě chápu, byl jsi vycachtaný a tím pádem prochladlý, takže jsi byl tak trochu mimo.
Hele, a to jsi šel na ryby přímo ze sklípku? Kolik jsi toho dal?
Hele, a proč se mnou nechceš to ostatní řešit?
Hele, a nešetři mě a buď upřímný.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:26® sethy
-
inspo> v pohodě, já nikam nespěchám
- Středa 12. ledna 2011 v 11:25® sethy
-
kerob> já je všechny vytáhl do 2 minut možná i dřív
pár výpadů na hladině a konec.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:24® inspo
-
sethy> Díky za přátelskou nabídku.
Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 10:25:23 uživatelem inspo.Budu si ji pamatovat, ale pravda je, že do 16.6. je moře času, Brno přede mnou, takže zatím můžeš být v klidu.
Ale možná se připomenu koncem května.
- Středa 12. ledna 2011 v 11:24® kerob
-
sethy> me loni bolen 77 vozil i s kanoi po Slapech dobrejch 7 minut, prekvapil
- Středa 12. ledna 2011 v 11:22® sethy
-
PetrC> s tím souhlásím, bolen 80 na stojáku je nic, ale na řece bych to netvrdil.