Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 12. ledna 2011 ve 12:28® PetrC

sethy> najednou, co? Celou dobu tu hlídáš co napíšeme a pak, když se tu nechválí šimáno, tak zmizíš.

Středa 12. ledna 2011 ve 12:24® sethy
sethy

Su šprt a tak se du učit.

Středa 12. ledna 2011 ve 12:11® PetrC

inspo> to je sice pravda, ale osobně jsem se téměř pokaždé setkal s tím, jak se naše požadavky odlišují. A dělat kompromisy se mi nikdy moc nechtělo.
Známí mají spousty krásných prutů i navijáků za spoustu peněz, většina lidí by je okamžitě brala a všude by ses o nich doslechl nebo dočetl, že je to špička. Jo, špička to nejspíš bude, ale když mi to nesedne, tak s tím nic neudělám. A několikrát jsem psal i říkal, že mi může sednout prut/naviják za tisíce, stejně tak za pár stovek.

Přesně tak, až u vody se ukáže, co v tom vercajku je!

Středa 12. ledna 2011 ve 12:00® inspo

PetrC> Nelze než souhlasit. Ale přeci jen pozitivní ohlasy na daný kousek mohou při hledání ideálu pomoci. Pravda je ale taková, že vhodnost/ideálnost daného kousku se pozná až u vody.

Středa 12. ledna 2011 v 11:53® PetrC

inspo> jasně. Není problém se dohodnout a bude-li čas a pokud budu přítomen, vyrazíme.

Středa 12. ledna 2011 v 11:52® PetrC

inspo> ale dá se k ideálu přiblížit, jenže je to často těžké a navíc občas obtížné a nesmím zapomenout na to, že jen to boj na dlouho. I když, dá se za pár kaček zahrát tuze veliké divadlo.

Doporučení kamarádů? Vždy jde o silně subjektivní záležitost. A ani protřepání anebo zatočení v obchodě nic bližšího nenapoví.
Ono je to skutečně velmi těžké a často časově náročné.

Středa 12. ledna 2011 v 11:49® inspo

PetrC> Budu-li někdy cesta kolem, tak se jisto jistě ozvu.

Středa 12. ledna 2011 v 11:47® PetrC

inspo> přijeď, vezmu tě s sebou na Berounku.

Středa 12. ledna 2011 v 11:47® PetrC

sethy> jen nekecej, před pár dny jsi tu psal, jak chodíš do sklípku a jak nasáváš a tak nějak…
Tak se nevymlouvej a piš pravdu jak to bylo.

:-D :-D

Samozřejmě tě to omlouvá a také už mlčím a beru na vědomí, že jsi, jako já, kladný hrdina.
A boleny mám také rád, ale nějak se mi poslední roky nedaří.

Jo a děkuji ti za ušetření mě, mě – osoby citlivé a křehké.

:-) :-)
Středa 12. ledna 2011 v 11:45® inspo

PetrC> Máš pravdu, nic ideálního neexistuje.

A co se týče prutu, tak bych nikdy nedal jen na to, co mi dopuručí na netu. Tady dostanu jen tip, který si pak v reálu osahám a nikde neříkám, že skončím u toho, co mi tady bylo nabídnuto.

Středa 12. ledna 2011 v 11:44® Kazan

Tino> jo, mrtvá rybka se navlékne, ten měděný drátek se omotá kolem hlavy a háčky zapíchnou do těla rybky a vláčí se s tím. Jinak systémek se jmenuje po svém vynálezci a jsem si jist že na netu najdeš nespočet odkazů jak s tím pracovat.

Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 10:45:36 uživatelem Kazan.
Středa 12. ledna 2011 v 11:43® inspo

sethy> V porovnání s většinou by se ale dalo říct, že je chytáš běžně. :-)

Středa 12. ledna 2011 v 11:42® PetrC

inspo> jenže co je to za pruty? A další věc je to, že co sedne jednomu, nesedne druhému a parametry jsou někdy silně zavádějící a o vlastnostech prutu nic neříkají.

Sice jsou čudlaři, ale jsou u vody častěji a mají jakž takž úspěchy.

Co je to ideální prut?
Co je to ideální hmotnost nástrahy?
Co je to ideální něco, cokoliv?

;-) ;-)
Středa 12. ledna 2011 v 11:41® sethy
sethy

inspo> běžně ne, to není pravda. Pár jich za rok chytnu, ale jako běžně zas ne.

Středa 12. ledna 2011 v 11:39® Tino
Tino

říká vám něco „Vláčecí systém DRACHKOWICH“?

Viděl jsem to na aukru a zatím nevím co si myslet o hromadě drátků… http://aukro.cz/…hkowich.html

Středa 12. ledna 2011 v 11:37® inspo

sethy> Trofejní ne, ale ty je chytáš běžně, takže ti to nijak nepřijde. Ale já uvláčet metrového sumíka, tak jsem šťasten jak blecha. :-)

Středa 12. ledna 2011 v 11:37® sethy
sethy

kerob> jediny co loni bojoval z těch stojákových měl 72. Ale i ten největší 84 nebojoval téměř vůbec. Přisuzuji to velmi teplé vodě bez kyslíku.

Středa 12. ledna 2011 v 11:36® sethy
sethy

inspo> no tak ti sumici na tenhle prut měli do metru, to neni trofejni snad pro nikoho :->
Tahle si myslím že už se nerozlepí (ale vše je možné) ale co vím, těm co se rozlepila tak to bylo hned.

Středa 12. ledna 2011 v 11:33® inspo

PetrC> Kde že se loví takový potěr, že bych se zastavil. :-)

Středa 12. ledna 2011 v 11:32® sethy
sethy

PetrC> Ale houby ze sklípku, jen jsem si nějak nevšiml že pod tou trávou už není zem ale voda :-D
A omlouvám mě že ty ostatní jsem už fotil ve vodě, asi ne co? Já byl z toho prvního docela mimo, tak nějak jsem s takovou rybou nepočítal (a to jsem ještě netušil že tam takových a i větších chytnu víc).
Já tě neštřím, jen mám dnes dobrou náladu, nic víc:-93;
Mě takový potěr stačí.

Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 10:34:43 uživatelem sethy.
Středa 12. ledna 2011 v 11:31® inspo

PetrC> Požadavky jsou splnitelné bez problému. Sám můžeš vidět kolik prutů zadaným parametrům odpovídá. :-)

Prostě se musíš smířit s tím, že jsou tu čudlaři co jdou i po menších rybách. Ale třeba tím postupným získáváním vědění postupně také dojdu k závěru, že ideální prut by měl mít hodně pod 2 metry a nástrahy minimálně 100g. :-)

Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 10:31:58 uživatelem inspo.
Středa 12. ledna 2011 v 11:30® PetrC

sethy> na stojáky/a nechodím, ale takový potěr tu loví žáci prvního stupně ZŠ.
Seš hold ještě mladej…

:-) :-)
Středa 12. ledna 2011 v 11:28® kerob
kerob

sethy> ja loni nachytal desitky bolenu kolem 70, par jich melo 75, nejvetsi tech 77 a jen tenhle jeden jedinej se pral jak lev, ostatni se jen parkrat mrskli a bylo po boji, netrvalo to snad ani minutu. Fakt prekvapil, tahnul do hloubky, k lodi jsem ho pritahnul 3× a vzdy to napalil znova a vzal si cca 20m vlasce pres brzdu. Nejdriv jsem myslel, ze jsem zatal malyho fousace…

Středa 12. ledna 2011 v 11:27® inspo

sethy> Začínám mít z těch destinek strach. :-) A co pro tebe není velký sumík, tak pro některé může být trofej. :-)

Středa 12. ledna 2011 v 11:26® PetrC

sethy> aby tě plotice pokousaly, tohle se přece nemá. Chudák ryby. Ale na druhou stranu tě chápu, byl jsi vycachtaný a tím pádem prochladlý, takže jsi byl tak trochu mimo.

Hele, a to jsi šel na ryby přímo ze sklípku? Kolik jsi toho dal?

Hele, a proč se mnou nechceš to ostatní řešit?

:-O :-O

Hele, a nešetři mě a buď upřímný.

Středa 12. ledna 2011 v 11:26® sethy
sethy

inspo> v pohodě, já nikam nespěchám;-)

Středa 12. ledna 2011 v 11:25® sethy
sethy

kerob> já je všechny vytáhl do 2 minut možná i dřív :-(( pár výpadů na hladině a konec.

Středa 12. ledna 2011 v 11:24® inspo

sethy> Díky za přátelskou nabídku. :-) Budu si ji pamatovat, ale pravda je, že do 16.6. je moře času, Brno přede mnou, takže zatím můžeš být v klidu. :-) Ale možná se připomenu koncem května. :-)

Tento příspěvek byl editován 12.1.2011 10:25:23 uživatelem inspo.
Středa 12. ledna 2011 v 11:24® kerob
kerob

sethy> me loni bolen 77 vozil i s kanoi po Slapech dobrejch 7 minut, prekvapil :-)

Středa 12. ledna 2011 v 11:22® sethy
sethy

PetrC> s tím souhlásím, bolen 80 na stojáku je nic, ale na řece bych to netvrdil.