Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 23. října 2002 ve 20:48@ Karlos
-
Filip,Václav:Kluci kdy bude ta slíbená fotogalerie?
- Středa 23. října 2002 v 19:41® tkrizak
-
Panové chystam se o vykendu na nejake Labske piskovny, ale jedu tam na blind. Nikdy jsem tam nechytal, ale moc me to laka. Vyzkousim sve nove woblery od rapaly. Vcera jsem byl v Nizboru na Berounce a docela slusne jsem si zachytal 2× stika 55, 57 cm a asi pet okounu.
- Středa 23. října 2002 v 18:59® Vaclav
-
MAF: Zdravím tě po návratu z nového světa… Jaké jsou tvé zkušenosti s navijáky Mitchel, pro příští sezónu je totiž mám ve svém hledáčku – zejména model Quartz se mi líbí. jak je to u něj MAFe s cenou? Jinak souhlasím s tím, že Mitchell dělá výborné vlasce, i když trochu drahé. Používám Quartz a Quartz Flash, kamarád Jirka si kupoval ten růžový – Long Distance. Ty vlasce vydrží jako hrom… Jinak Fire Devil je černý a stojí o malinko méně než Fire Line. Má kulatý průměr a hladkou povrchovou úpravu.
- Středa 23. října 2002 v 16:36® filip
-
Všem: Velmi se omlouváme, ale teprve předevčírem jsme zjistili, že nám z neznámého důvodu asi deset dnů nefungovala jedna adresa: info@chytej. cz. Nyní už je vše v pořádku (šlapou obě dvě e-mailové adresy), takže už byl zařazen příspěvek do rubriky Bazar, a dostali jsme i některé další věci, které na tutuo adresu v uvedené době přišly. Snad jsme tedy dostaly všechno.
- Středa 23. října 2002 ve 13:17® MAF
-
BASS:Chytám hlavně na Ron Thomson Cherokee IM7 se SIC očky,naviják do začátku října jsem tam měl Quartz od Mitchellu a teď tam mám Full Control od téže firmy. Když chytám někde v pařezovce nebo na místě kde je hodně vázek a nahazuju pouze na krátkou vzdálenost a častěji tak v tom vlasci asi zůstává nataženo více vody,že se potom tak uzluje. Protože se mi to ještě nestalo když chytám na větší vzdálenost s menší frekvencí náhozů. Junior chytá na FL a pořád se mi posmívá že mě se to cuchá a jemu ne. to by si v 10 letech neměl dovolit
Ano na Hracholuskách jsem byl poprvé a fakt jsem byl očarován. tedy myslím tady tou „divokou“stranou ta naproti kde je písečná pláž už tak lákavá není. Na ten Úterák se podívám,mám slabost pro soutoky
- Středa 23. října 2002 ve 12:26® Bass
-
MAF:Jsem rád že se ti místo líbilo a že jsi ho bez problémů našel. Když budeš mít později zájem, tak znám spoustu jinejch krásnejch míst. Že si nic nechyt, tě trápit nemusí. Posledních 14 dní je to s okounama strašný kyselo. Ani já, postrach všech okounů na Hrachách, jsem nenachytak nic moc. Jediný místo, kde prej šli, je Úterák. ( Rameno s přítokem Úterskýho potoka. Najdi si to na mapě. Je to nádherný místo. ) A jinak s tim Whiplaschem jsi mně dostal. Uzlování u něj neznám. snad jedině v mrazu, to ale neni šňůrou, ale tim že mi vždycky přimrzne k rolničce na navijáku a pak jsou průsery, ale jinak bez problémů. A zrovna tak to chlupacení. Co máš za navyják a prut ? Máš SIC očka ? Je vydět, že co rybář, to jiná zkušenost.
- Středa 23. října 2002 ve 12:23® MAF
-
BASS:Kolik pak stojí ten „FIRE DEVIL“?slyším na něj samou chválu tak bych ho možná zkusil,prodávají 100 metrový balení?
- Středa 23. října 2002 ve 12:22® MAF
-
Gudaska:Proti tomu je nejlepší dát si prut do pouzdra nebo roury,promiň,ale nevidím chybu v prutu ale v nešetrné manipulaci při transportu.
- Středa 23. října 2002 ve 12:20® MAF
-
BASS:Na vlasce od Mitchellu jsem taky chytal neměl jsem sice Fussion ale jednou jsem dostal z"venku"Spidewire Braid 0.15 s nosností 6 kg. ta byla dobrá ale když jsem koukal kolik stojí tak mě přešla chuť. Jinak na Mitchell Quartz 0.10 a 0.12mm chytám při muškaření a nemám nic co bych jim vytknul.
- Středa 23. října 2002 ve 12:15® MAF
-
Karlos:Musím říct,že je štěstí že ti lipánci jsou
alespoň jsem si zpravil apetit po tý sobotní„dece“na Hracholuskách
. Na ryby jsem se dostal až v úterý neb jsem byl donucen v neděli a v pondělí malovat a jinak zkrášlovat kvartýr. brrr. ještě teď mám husí kůži,když si na to vzpomenu.-). V úterý klasika ráno vichr a déšť jako většinou když se chystám rybolovit. Jel jsem na svou oblíbenou Střelu už z dálky jsem viděl že je kalná a zvedlá tudíž nic moc představa,co mě ale ranilo více bylo to že jsem na 100 metrovým úseku potkal tři rybáře ,nikdy tam takový rybářský tlak nebyl až teď poslední dobou. Sice mě uklidnilo když jsem viděl na co chytali,měli mouchy jak na kapry,ale už tam není takový klídek jako býval ach jo. Zkusil jsem chytat asi 50 metrů pod nima. lipani brali úplně normálně krásně řádili,teď jsou plní života a elánu . Ale za chvilku jsem měl ty pány za zády a abych jim ukázal mouchy atd. Dal jsem jim každýmu pár much řekl ať si vymění vlasec. představ si že chytali na 0.16. děs a šel jsem pryč. Zabalil jsem cajk a jel na takovej malinkej potok(asi 2m šíře)je celej zarostlej a schovanej uprostřed luk a lesů. Nikdy jsem tam nepotkal človíčka natož rybáře. Sice je tam to chytání drobet obtížnější ale bombový. Nachytal jsem za 4 hodinky asi 50 ryb od malejch duháků,potočáků,jelců až k těm větším lipanům. No větším. největší měl 38cm,ale na takový strouze to potěší. prostě to byl balzám na duši..-)
- Středa 23. října 2002 v 11:52® MAF
-
BASS:Zdravím a hned „skáču“do diskuze,letos chytám jedinou pletenku a tou je právě Whiplasch,máš pravdu v tom že je pevnostně fantastická,barvu pustila po druhé náštěvě u vody to mě až tak netlačí. problém vidím v tom,že když s ní nahodíš v rychlejším sledu za sebou má velký sklony k „uzlovatění“sice se 50%uzlů nechá rozmotat nebo tahem roztáhnout ale děje se to u Fire Line se to tak často neděje. Další věc je že bych řekl že chlupatí více než FL je to šňůra splétaná tudíž stačí porušit jedno dvě vlákna a „chlupy“jsou venku. Tolik můj názor na Whiplasch a teď k Hracholuskám
místo jsem našel dle tvého návodu perfektně. Nechal jsem auto stát u závory a jenom seběhnul asi 200 m dolů. Je tam fakt krásně ty skály kontrastovaly z barvami stromů.čistá voda fakt super. Ale. za 3 hodinky jsem chytnul pouze dva okounky kolem 20 cm na zelenočernýho ripera 6 cm třikrát jsem zmoknul,kolem 10 se udělal vítr jako blázen tak jsem to po 11 zabalil. Zkusil jsem všechny gumy a hlavičky co jsem měl ale bohužel. každopádně se tam vrátím protože je to tam fakt suprový.
- Úterý 22. října 2002 ve 20:26@ Karlos
-
All:Jak asi dopadl náš Lipanobijec MAF?
- Úterý 22. října 2002 ve 20:24@ Karlos
-
BASS:Jo tak to je přesně ten průměr který mě zajímá.
- Úterý 22. října 2002 v 11:58® Bass
-
Karlos: Já taky ztrátu barvy nevidim tak tragicky, ale někdo si na to dost potrpí.
A vylepšení Whiplasche oproti Fire Line vydim hlavně ve větším výběru průměrů a ve vyší nosnosti. Není taky tak tvrdý a hlavně přesnější v průměru. Ochraný povlak je také markantně lepší. Spoustu předností ale objevíš jistě sám až ho vyzkoušíš. Rozhodně bych doporučil ten nejslabší průměr ( tuším že je to 0,O6 ). Má ůžasnou pevnost. Pro přívlač ideální. - Úterý 22. října 2002 v 11:45® Bass
-
Jiří Lastuvka: Mě už ho štika přešmikla, a ne jednou. Zase uplně plechová ta šňůra neni, ale rozhodně drží víc, než většina ostatních.
- Úterý 22. října 2002 v 7:50
-
Taky chytam s Fire Devil – letos poprve. Dobre to leta a nemusim pouzivat lanka co jsem poznal. I kdyz stika nastrahu spolkne tak „dabla“ neprepiluje. Nestalo se mi to.
- Úterý 22. října 2002 v 6:19® Vaclav
-
BASS a Karlos: Já sice Fire Devil nepoužívám, ale bratr má na dvou cívkách „patnáctku“, chytá je už myslím třetí sezónu. Nemůže si je vynachválit. Jinak je vážně škoda, že se nedělá třeba taková desítka.
- Pondělí 21. října 2002 ve 22:05@ Karlos
-
BASS:Barevná nestálost mě tolik nevadíZkušenost nemám,proto sháním informace. V čem je vylepšenej?
- Pondělí 21. října 2002 ve 21:40® Bass
-
Karlos: Omlouvám se za matení tělem, ale ta šňůra od Byronu se nejmenuje Black Devil, ale " Fire Devil ". Dělá se v kalibraci od 0,15 po pěti setinách až do 0,50 ! Pro příklad 0,15 má nosnost 6 kg, 0,30 – 17 kg a 0,50 – 40 kg. To myslim že nejsou špatný hodnoty, až na to že mi tam dost podstatně chybí průměr pod těch 0,15. Ale i tak, na to kdy už ta šňůra přišla na trh,to není zlý. Chlupacení takřka nezná, dobře řeže vodu, nezacuchává se a perfektně lítá. Jedinej průser je při vázání uzlu. Při utahování se totiž při troše neopatrnosti lehce ztrhne povrchová ůprava. To se tebe ale netýká. Opravdu, mám s ní jenom nejlepší zkušenosti. No a Whiplasch ? Je to prostě akorát vylepšenej Fire Line. To že po pár vycházkách markantně zesvětlá, mu po tátovi zustalo. Nebo ne ? Máš s nim taky nějakou zkušenost ?
- Pondělí 21. října 2002 ve 21:05@ Karlos
-
Jo to znám,taky se mě chtělo řvát. Ale kluci,už mám opraveného pikra hurááá.
- Pondělí 21. října 2002 ve 20:26® Lukas
-
Gudaska: Já nevím, taky ty pruty mám vzadu v autě, taky jezdím po všelijakém terénu, ale tohle se mi ještě nestalo. Zlomil jsem jednou Rona Thompsona, když jsem uklouzl na mokrém travnatém svahu, a před léty Zebco v koruně vrby, kam mne dohoupala pramice. Ale umím si představit, že se vám chtělo brečet, to mne tehdy také.
- Pondělí 21. října 2002 v 10:15® Gudaska
-
Pánové, nemám žádný komerční zájem v oblasti rybářkých potřeb, ale ti grafitoví krasavci mají jednu slabost: jsou velmi citliví na úder z boku. Sám jsem se připravil o Byrona POLOŽENÍM tašky s rybářkým cajkem na prut v autě. Cestou od asfaltky k vodě to párkrát víc drclo a u vody jsem málem brečel.
- Neděle 20. října 2002 ve 21:28® Bass
-
Lukáš:Já jsem mobilní, tak že se připojim kdy je libo. Jelikož mám ale 15. měsíčního syna, tak se na Vás mrknu většinou večer a nebo v práci, kde je klid.
- Neděle 20. října 2002 v 18:47@ Karlos
-
Lukáš:Nebo se připojují z práce. BASS:Stroft je fajn jen nesedí průměry. Je o dost silnější než udávají. Pletenky vážu na bezzuzlové spony takže mě uzly netrápí. Zajímala by mě nějaká spékaná jako Fireline,nechci aby mě s ní lezly nitě a chlupatila jako Hypron. I když Firelinka zchlupatí taky,že. Hlavně co neslabší průměr. Co ten Black Devil?
- Neděle 20. října 2002 v 16:32® Lukas
-
Všem: Všiml jsem si, že vždy o víkendu diskuse trochu vázne. To jsou asi všichni na chatách nebo na rybách. Tak je to tedy v pořádku, takže vlastně nic.
- Neděle 20. října 2002 v 7:46® Vaclav
-
Jakub: Ano, Karlos má tu nejzásadnější pravdu, pokud jde o ty pruty – musí vám sedět v ruce! Každý má jiný cit v ruce, každý má dlaň jinak vymodelovanou atd., takže prostě musí sedět v ruce. To je nakonec základ. BASS: Před třemi lety jsem sledoval rozpravu intelektuálů na téma, jestli počítače a internet budou znamenat konec knih. A jedna řekla: Knihy jsou věčné, protože počítač si do postele nevezmete! A hle, vidím, že ty se účastníš diskuse rovnou z postele, cha. No, máš to vychytaný…
- Sobota 19. října 2002 ve 23:30® Bass
-
Karlos: V tom máš teda naprostou pravdu. Šňůry opravdu nejsou žádná halířová záležitost. Momentálně mám natočný čtyři špulky a kolik jsem jich měl před tim, radši ani nepočítám. Celkem logicky se samo od sebe nabízí říci, že to nejnovější je to nejlepší. Whiplasch od Berkley je toho asi důkazem. Předčí Fireline hned v několika věcech. Nechlupatí tak rychle, nestratí tak rychle barvu, je mnohem přesnější na průměr ( Fireline je místy uplně placatý), je pevnější a v neposlední řadě není tak náchylný na uzel. Uzly u šňůr jsou vůbec kapitola sama pro sebe. Špatným uzlem stratí šňůra někdy až polovinu své nosnosti. Ale o tom snad až někdy jindy. Whiplasch ovšem není jediná šňůra kterou můžu vřele doporučit. Pro těžší přívlač se lépe hodí Mitchell Fussion a ještě lépe Black Devill. ( Tuším od Byronu ) Obzvláště na tu nedém dopustit. Osvědčila se mi hlavně ve Švédsku na štikách. Je to křest ohněm po všech stránkách a opravdu nesklamala. Dále je velmi důležité na co tu šňůru chceš. Je jasný že na štiku se bude hodit uplně něco jiného, než třeba na okouny. Já chytám převážně na vlasec. Můj favorit je Stroft 0,18. Šnůru dávám jenom tam kde je hodně vázek, kde bych moc trhal. tam ji opravdu oceníš,ale jinak ti vlasec dá větší frekvenci záběrů a víc rybařiny, jestli mi rozumíš ? Napiš mi která šňůra by tě konkrétně zajímala a já ti k ní toho napíšu mnohem víc. ( Za chyby v názvech se omlouvám, ale ležim v posteli a jsem línej vstát pro podklady. )
- Sobota 19. října 2002 ve 20:43@ Karlos
-
Jakub:Hlavně je to pocitu,musí ti prostě sedět v ruce. Nezapomen že ho budeš mít spoustu hodin v akci.
- Sobota 19. října 2002 v 18:33® Vaclav
-
Jakub: Ale ne, dívejte se po všech a dobře si je všechny osahejte. Jsou samozřejmě i jiné značky, které dokáží vyrobit slušný vláčák. Já jen zmínil ty, které tak nějak osobně znám. Mimochodem, třeba taková Rapala uvedla před rokem na trh vlastní vláčecí pruty – a hned pět sérií! Ty nejdražší z nich stojí v cizině kolem 120,– USD.
- Sobota 19. října 2002 v 18:05@ Jakub Rajmont
-
Václav: Takže kdybych potřeboval pořádný nový vláčák, tak mám vybírat pouze z těch značek, o kterých hovoříte?