Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 13. března 2004 ve 21:28® HaD
-
Ruda: sport v pravém slova smyslu asi ne, i když jednou asi před pěti lety jsem byl známým přemluven, abych s ním vyrazil na kapry na boilie a když si vzpomenu, že moje loď, která pojme normálně v pohodě 5 lidí byla pro nás dva skoro málo, protože těch věcí táhl tolik moooc (prý je to vše potřebné) – no pěkně jsme se zapotili a vlastně jsme si i před samotným lovem pěkně zasportovali
- Sobota 13. března 2004 ve 21:23® HaD
-
jiris: já mám u ryb fousy rád
od toho místa pod jezem, kde chytám parmy, se sumec dá chytit téměř kdekoliv až k dalšímu jezu což je ca 600 metrů. O baráku to mám tak 0,5 km
- Sobota 13. března 2004 ve 21:05® Ruda
-
DaH: Jo rybaření to je, ale jestli je to sport???Takkk vvvo tttomm přesvědčenej nnnejsemmm.
- Sobota 13. března 2004 ve 21:04® Ruda
-
Big Mike: V úterý ho sem pošlu!!!!
- Pátek 12. března 2004 ve 23:33® jiris
-
DaH – tam parma fakt nádhera!!! Můžu se zeptat jak je daleko např. ten parmovej úsek kdes chyt tu parmu od nějakýho sumcovýho místa? To je MP – myslíš, že v tom úseku kdes chyt tu parmu jsou sumíci? Jak je to místo daleko od Tábora?
- Pátek 12. března 2004 ve 23:28® jiris
-
mohou líbit:o(
- Pátek 12. března 2004 ve 23:27® jiris
-
DaH – souhlas s Mikem, jak se někomu líbit tak velký ryby a ještě k tomu mají fousi..... brrrrrrrrrr:o)
- Pátek 12. března 2004 ve 22:08® HaD
-
Big Mike: si tím chtěl říct co?
) že sem nějaká „dylyna“ nebo co?
)))))
- Pátek 12. března 2004 ve 22:04@ Big Mike
-
D+H: a já zas nepochopím, jak mohou brát někoho sumci
RUDA: jak to vypadá s tím článečkem o bolavých kloubech a co s nimi?
- Pátek 12. března 2004 v 16:11® HaD
-
Ruda: k Vágnerovi se vyajdřovat nebudu, to nemá smysl
Nahození boilies a čekání je svým způsobem taky sport, sice tomu asi ani já, ani Ty nikdy nepřijdeme na chuť, ale já se to snažím chápat tak, že Ti rybáři co to provozují, to dělají hlavně proto, protože je to baví. A o to podle mě jde a taky na to tak už nějakej ten rok nahlížím. Sice taky moc dobře nechápu jak moc velká je to zábava, ale stejně tak třeba nechápu proč někoho baví sbírat známky. Ale sběrač známek zase např. nepochopí, jak nás rybáře může bavit mrskat vodu i několik hodin bez záběru… Prostě každý děláme to co nás baví (Tebe muška a přívlač, mě sumci a přívlač atd.) a vo-vo-vo-vo t-t-tom t-t-to je-je
- Pátek 12. března 2004 v 15:37® Ruda
-
All: Tak se mi dostal do ruky nějaký starší časopis Sportovní rybář zima 2003, no pánové co já se dočetl od J. Vágnera to nemá obdobu. Tento superman zahákl na Pádu sumce 92 kg, zdolával ho sám v noci bez světla na loďce, kterou sám řídil a k dovršení zdolávání si obtočil pletenku kolem rukou dotáhl ho k okraji lodi a pak ho lodi vtáhl. Skutečně výkon hodný Pavola Jablonického, jelikož se figury obou pánů podobají jako vejce vejci, nezbývá než Vágnerovi věřit. Dále nechápu proč se ten časopis jmenuje sportovní rybář, když 70% je o tom jak někdo nahodí boilies a zasedne do křesílka nalije horkou kávu a rozjímá-no kurňa to je sport!!!
- Pátek 12. března 2004 ve 14:27® HaD
-
o víkendu asi naposledy vyrazím na dírky, tak pokud se něco ujme, budou fotky
- Pátek 12. března 2004 ve 14:25® HaD
-
Lerak: jsem rád, že si rozumíme, já bych s chutí jenom vláčel, kdyby to bylo dostatečně „efektivní“. Ale faktem je, že není. Sumčí přívlač je taky hodně náročná (Kafíčko háže celý léto den co den a kolik jich mírových vloni měl? já vím o dvou) a já mám přeci jen raději jemnou přívlač (už jsem taky starší člověk :-oo))))))). U sumčí je to právě taky otázka cajku. Když budeš házet kůlem, tak Tě sice velká ryba až tak nepřekvapí, ale požitek z házení po několika hodech bude nic moc, no a jak to dopadá se slabším cajkem asi nemusím vyprávět. A že člověk touží po velké rybě, to je jasný (možná ne každý, ale většina asi ano). Letos bych rád zkoušel koňský pijavice, vypadá to, že bude zdroj, tak uvidíme.
- Pátek 12. března 2004 ve 14:05® Lerak
-
DaH : Asi vím, kam míříš. A souhlasím s tím, že velký sumec se frekventovaně nechytá např. přívlačí. Klasický způsob s živou nástr. ryb(k)ou je určitě lukrativnější – úspěšnější, hlavně u trofejních kusů. Jen mě občas štve ta „zadrátovaná“ řeka. Občas též provozování tohoto způsobu mnoha jedinců na hranici (a mnohdy za ní) „zákona“ – RR. Ale tím se v žádném případě nedotýkám Tebe – mám na mysli spoustu „expertů“ u nás na povodí.
- Pátek 12. března 2004 ve 12:25® HaD
-
pikos: budeš o víkendu na jihu?
- Pátek 12. března 2004 v 9:39® HaD
-
Lerak: nehumánní, nesportovní, zabírání vodní plochy… tak mi poraď , jak máme ty sumce chytat, jak velcí se budou dát chytit a zdolat a kdo to tak zvládá a kolik jich jak velkých takhle chytí za rok. Rád změním styl.
- Pátek 12. března 2004 v 8:07® Lerak
-
DaH : Je to myšleno tak, že „bójkaření“ není až tak sportovní a humánní lov bez rozdílu velikosti vodní plochy. Ber to jako můj subjektivní názor. S těma kaprařema je to podobné přirovnání, v tom máš pravdu, ale dle mých zkušeností „nezabírají“ vodní plochu v tak velkém rozsahu…
- Pátek 12. března 2004 v 0:14® HaD
-
a pár skromných fotek ode mě
- Čtvrtek 11. března 2004 ve 23:20® HaD
-
ALL: mrkněte do galerie, přibyla tam moc pěkná štika od jaryna
- Čtvrtek 11. března 2004 ve 23:17® HaD
-
jiris: díky, jak jsem psal, tak už takhle asi 4 roky nechytám, ale funkční metoda to je… mě hrozně vadilo, že když jsem táhnul metrovýho sumce, tak jsem leckdy do poslední chvíle ani nevěděl jestli tam je nebo ne, až u břehu párkrát „máčknul“ a bylo po všem
- Čtvrtek 11. března 2004 ve 22:16® pupak
-
Big Mike: Mě to neva klidně Tábor ten Orlik mi jen tak napad, ať se každý vyjádří a vybere se lokalita. Bude to ale chtít předem vybrat nějaký peníz na ubytování a pivko a…
- Čtvrtek 11. března 2004 ve 22:10@ Big Mike
-
Tak DaH sem dá článek o výrobě w. příští týden. Ještě to doladím. ALL: ten sraz chce udělat u nějaké chytatelné vody, Orlík je dost náročnej, kor na přívlač. Možná to nechat spíš někdy na podzim a opravdu nejlépe střed republiky. Nejlépe někam, kde to někdo má zmapovaný. Nějaký penzionek u vody, nebo pár chatek s možností topení a nemuselo by to být v říši fantazie. Předem zadat témata aby alespoň přibližně každý věděl co bude na programu, přidat k tomu burzu, neboli blešák – co kdo má přebytečného a druhému by se šiklo a pod. Nápadů by jistě bylo dost a dost. Alkohol dát přídělem aby se to nezvrhlo. Dejme tomu 30 piv na osobu a den. Osobně si myslím, že ten Tábor by nebyl špatnej. Všude v dosahu plno vodních ploch – potoky, Jordán, řeka, pískovny… A to neříkám proto, že bydlím kousek proti proudu
Tak přemýšlejte.
- Čtvrtek 11. března 2004 ve 21:30® jiris
-
Davide – škoda, že nechytám sumíky. Fakt pěknej článek. Tu bójku bych možná taky zmáknul:))
- Čtvrtek 11. března 2004 ve 21:30® pupak
-
jiris: Ne nejedu. Zdálo se mi, že tato voda vyhoví snad každému. Jinak osobně já nemusim jen chytat a chytat… rád si pokecám což je na webech vidět…
- Čtvrtek 11. března 2004 ve 21:24® jiris
-
pupak – myslim, že by to nebylo až tak o tom chytani:o) s těma pstruhovkama
- Čtvrtek 11. března 2004 ve 21:23® jiris
-
pupak – jedeš na sedlec (pořádá to M. diakritický)?
- Čtvrtek 11. března 2004 ve 21:05® pupak
-
DaH: Co Orlík, kolem je dost kempů na ubytování, a snad všechny územní povolenky na něm platí, sem tam se ta rybka tam chytí, pro ortodoxní pstruhaře je v okolí taky nejaký to Péčko? Co vy na to?
- Čtvrtek 11. března 2004 v 19:59® jiris
-
DaH – mohli by jsme to dat do témat, kolik lidí by se přibližně přihlásilo.
- Čtvrtek 11. března 2004 v 19:57® HaD
-
jiris: vůbec nemám představu… asi by hlavně záleželo na tom, kdo by se ho chtěl zúčastnit a pak by se to vymyslelo
- Čtvrtek 11. března 2004 v 19:07® jiris
-
DaH – ne vážně :o)) Kde by se dal udělat nějakej sraz, muselo by tam být všechno co k tomu patří (i nějaká ta rybka).