Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 12. prosince 2010 ve 23:44® osprey
-
hecht> Chtěl jsem přestavět dírkoprut a není surovina. Nejde mi ani tak o to, čím chytat, byl by z toho čtenářský článek. Také mi vrtá v hlavě větší investice do další sezóny. Pokud to myslím vážně (to ještě nevím), měl bych už o Vánocích žrát suchý chleba a ne si ho obkládat duhákama.
- Neděle 12. prosince 2010 ve 23:38® hecht
-
osprey> Ok, je to dobrovolné. Zjistím až to půjde a dám info.
- Neděle 12. prosince 2010 ve 12:09® pruhac
-
foks01> To výš že jo
Tento příspěvek byl editován 12.12.2010 11:10:45 uživatelem pruhac..Hned zejtra si ho dojdu koupit,už se na něj těším jak malej jarda.
- Neděle 12. prosince 2010 v 0:24® osprey
-
hecht> Nevím. Záleží kdy a kam. Ale nijak po tom netoužím. Času je málo, práce hromada a absťák ještě nemám.
- Sobota 11. prosince 2010 ve 21:32® foks01
-
pruhac> a ták,pán je gurmán,žaludek je svinstvo no,občas převládne nad srdcem…ale přec neumřem hlady
- Sobota 11. prosince 2010 ve 21:08® skwor
-
Sander> Minimálně jedna z těch barev bude zajímavá, pro USA trh se už dělá.
- Sobota 11. prosince 2010 ve 21:02® Sander
-
skwor > ještě zdaleka nemám kompletní barvy staré – a ani nechci
Já teď pojedu v broucích od hechta esi je sežene
- Sobota 11. prosince 2010 ve 20:35® pruhac
-
foks01> Ale recepty se měněj a ja mam jeden novej.Asi si ho budu muset dojít koupit.
- Sobota 11. prosince 2010 v 17:53® hecht
-
osprey> jel bys, pokud by začalo mrznout, pokusit se o výřad granuláčů z dírek ?
- Sobota 11. prosince 2010 v 16:40® skwor
-
Sander> Budeš moct rozšířit chov, na rok 2011 Salmo chystá čtyři nové barvy 2,5cm hornetů.
- Sobota 11. prosince 2010 v 15:55® kubas
-
olda> tak tak
- Sobota 11. prosince 2010 v 15:50® foks01
-
pruhac> chutnaj pořád stejně,stačí sežrat jednoho
- Sobota 11. prosince 2010 v 15:46® pruhac
-
olda> Tak tak ja taky,třeba loni jsem neochutnal ani jednoho.
- Sobota 11. prosince 2010 ve 12:29® Sander
-
olda > asi tak nějak
- Sobota 11. prosince 2010 ve 12:12® olda
-
Já beru každého candáta kterého chytím a má míru,za 4 roky jsem zmasil 2.
- Sobota 11. prosince 2010 v 11:25® ladamaj
-
osprey>ahoj Míro stěma candošema je to někdy těžký jeden rok jdou pěkní a pak zase malí.Jinak znám také místa kde se daj dobře lapat ale je to o tom že to nemužeš říct pomalu ani kámošovy aby se to nerozneslo to pak nastanou jatka a RŘ jde stranou.Skrátka když dou tak jde o neskutečný masakr takže když sebou někoho vezmu tak to pořádně zvažuji.
- Sobota 11. prosince 2010 v 11:07® osprey
-
jižan> Ono když popíšeš složitý problém pár slovy, je to obvykle příliš zavádějící. Ale do jisté míry to realitě odpovídá. Populační křivky dravce a jeho kořisti jsou jev studovaný už přes sto let a funguje to pod vodou i na souši.
A tyhle vlny větší a menší početnosti existují na spoustě lokalit a pro candáta jsou dost typické. Jejich přirozený průběh ale naruší to, že jak začnou candáti brát, rázem na ně vlítne dav lidí a rychle s nimi skoncuje.
- Sobota 11. prosince 2010 v 0:09® jižan
-
osprey> dobře napsané. Mám na tebe otázku, v diskuzi k článku DS se zmiňuješ o candátech a jejich přemnožení a následném nezřízeném braní, je to logická úvaha, nebo vbycházíš z praxe? Celkem mne to zajímá a tohle mi k nim nesedí.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 23:56® osprey
-
jižan> Jednoduché – potočák a lipan na řeky, granuláči na stojáky a tam, kde Po a Li nejdou.
V každém regionu se pokusit nabídnout původní ryby i masařské úseky s častým vysazováním.
Myslím, že by to nebylo těžké.
Osobně bych navštěvoval oboje, podle toho, jestli bych se chtěl kochat nebo si umastit hubu.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 23:51® jižan
-
osprey> lidi duháky chtějí tak proč ne. Mne to neoslovilo a jsem celkem rád, že se d. nevysazují všude a chování jejich lovců jsem tak ušetřen.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 23:13® osprey
-
jižan> Poslední dobou je to jedna z masových forem rybařiny – a to v obou smyslech toho slova – masy si chodí pro maso. Ale nejsem proti. Je to jen zajímavější forma prodeje odchovaných konzumních duháků. Je to zdravé pro ekonomiku a řekám to nevadí.
Akorát by si pak lidi ty manýry ze soukromáku neměli tahat na pstruhovku.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 23:07® jižan
-
osprey> na granuláče jsem zapomněl
)
- Pátek 10. prosince 2010 ve 22:19® osprey
-
jižan> Svatá pravda. Akorát výřad granuláčů z dírek je možno vesele šířit. Když vzroste návštěvnost, majitel bude mít na nové
- Pátek 10. prosince 2010 v 15:46® jižan
-
osprey> dneska už se nevyplatí chlubit se ani střední velikostí
(
- Pátek 10. prosince 2010 v 9:21® 1Mara
-
osprey> Jo ale jedny a ty samí
- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:32® osprey
-
foks01> Ono je to asi tak, že 90 % trofejních ryb se nikde neobjeví. Možná ještě kapr, sumec, štika.
Jsou lokality, kde má okouna přes 45 cm leckdo a slyšel jsem o lidech, co dali za život víc než jednu padesátku. Tady v Čechách.
To je jako když jeden rybářský publicista napsal, že se v ČR ročně chytne kolem osmdesáti tloušťů přes pade. Dát to Sanderovi jako placenou živnost, nachytá je sám
- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 21:53® jarad
-
Dnes když byl u nás snížený stav vody o dva metry tak musím hlídat nemocné dítě a žena tráví odpoledne nakupováním dárků. Přijela skoro až za tmy takže jsem pěkně nasr.. sebral pár utrhaných gum a třpitek co jsem si pamatoval kde jsou,ale to co jsem chtěl vidět tak jsem bohužel nestihl.
- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 13:26® Dodo
-
foks01> Krasavec…
- Čtvrtek 9. prosince 2010 v 9:12® foks01
-
osprey> to sem neviděl,do 10 let ho snad vytáhnu sám,vody tu na to máme,i plavidlo je…jen tam bejt v tu správnou chvíli.
- Středa 8. prosince 2010 ve 22:36® 1Mara
-
osprey> Děkuji