Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:14® inspo

chosebaits> Tak to já mám opačnou zkušenoust. Když se masařky dozví, že někde jsou ryby, tak neexistují žádné překážky. :-((

Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:09® chosebaits
chosebaits

osprey> ))) a to je pro spoustu lidí problém a vubec nevědí o co přicházejí.Tam kde je klid všeobecně,tam mají klid i ryby a tam většinou jsou.Někdy si říkám,ještě že je tolik lenochu:-D

Tento příspěvek byl editován 21.11.2010 21:11:00 uživatelem chosebaits.
Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:08® inspo

osprey> Ale to stojí za to ne. Klid je u vody k nezaplacení.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:06® osprey
osprey

chosebaits> Taky se snažím mít klid. Ale musím ujít těch několik (kilo) metrů pěšky.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:00® chosebaits
chosebaits

osprey> Mám dvě lodě a používám je jen na stěhování všech věcí co potřebuju k vodě a toho je opravdu dost,pak na zavážení a vábku.Tři hodiny na lodi a mám toho plné zuby.Jezdím většinou na místa,kam se jen tak rybář pěšky nedostane buď z duvodu špatného terénu a nebo z duvodu ujít několik metru pěšky.Není nad to ,mít u vody klid.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:51® osprey
osprey

chosebaits> Mě berou na loď jen kamarádi. Já ji nemám. Ale jsou vody, kde je ryba u břehu jen pár desítek minut a na volné vodě si ji najdeš celý den.

Proto mám rád malé říčky, tam se přede mnou nic neschová – leda pod břeh:-)

Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:37® chosebaits
chosebaits

osprey> Jo,idelní přehrada,loď a echo je,ale kdo by tam mrzl.Já na loď moc nechodím,když vláčku ,tak ze břehu.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:32® osprey
osprey

chosebaits> Jo, tohle jsou ideální fleky na DS. V okolí takové moc nemám. Pár nadějných, ale nic tutového. A ryby spíš malé. Ideální je přehrada, loď a echolot.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:27® chosebaits
chosebaits

osprey> Já právě chytám okolo potopeného stromu ,který je v koruně stromu plný ryb,ale nevím jak na ně.Občas se nějaký zoufalec pustí na pruskum a toho já asi lapnu,nebo co.Pak je druhý bezva flek,tam je potopenej most a pod ním jsou také ryby a tak potřebuji mít nástrahu neustále v jistém místě a tam vidím prostor pro novou lovnou metodu.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:19® osprey
osprey

chosebaits> To já taky. A poznat, kdy je to vhodné použít a kdy ne. Problém je, že se nemůžu dostat do situace, která by tomu DS pasovala. Např. při lovu na přehradě dostávám izolované záběry stovky metrů od sebe. Potřebuju rychle prochytat plochu a hledat aktivní ryby.

Mít třeba echolot, lokalizovat nějakou zajímavou hranu s hejny ryb, tak tam už by to byla přesně dropšoťácká parketa.

To samé třeba na řece pěkná jáma pod podemletým břehem – jenže u nás ryby dík kormoránům a vydrím radši zimují v rýhách na středu řeky a Drop shot „naplacato“ se chytá blbě. No a dnes jsem byl na dobrém fleku a jak jsem psal níž, zapomněl jsem doma háčky. Takže to skončilo u klasických jigovek.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:09® chosebaits
chosebaits

osprey> No tak to je jasné.Já to chci aspoň umět.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:59® osprey
osprey

chosebaits> Jistě, já taky. Ale když systematicky vychází DS jako nejhorší volba a všechny ostatní techniky jsou lepší, tak to člověka časem omrzí.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:28® chosebaits
chosebaits

osprey> Já jí také umím chytit,ale proč né zase trochu jinou metodou? Jsem všestraný lovec či rybář,rád chytám vše a všeljak.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:26® spike
spike

osprey> Ale líbí se mi, že nástraha funguje jinak než na jigovce. Na jigu rychle padá ke dnu tady jen pomaličku propadá a vrtí se. Přesně jak umírající rybka.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:24® osprey
osprey

chosebaits> Drop Shot je jen další technika – zase jiný způsob nastražení a oživování. Nic víc. Má výhody, nevýhody, prostě jako cokoli jiného.

Mě se zatím nedaří padnout na flek, kde bych ho nějak zásadněji využil. Chytit rybu umím s ním i bez něj, ale najít flek, kde to bude prostě volat po tom DS, to se mi zatím nepovedlo.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:21® osprey
osprey

spike> Já na tom měl dneska třikrát tu samou kudlu (wobbler) a nesekal jsem, takže s tím vždycky zatřepala a uklidila se ke dnu. Potěšila mě víc než kdybych jí to napálil a pak ji musel sundavat z trojháčků.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:21® chosebaits
chosebaits

spike osprey> Také jsem skoučel dropshot a zatím nic,párkrát to klepne a nic.Jinak také chytám s brokem před smáčkem a je to mazec.Někdy funguje brok 15 cm před smáčkem,někdy i pul metru.Nejlepší záběry jsou,když čekám na dopadnutí bruku na dno a najednou mi krade někdo prut z ruky.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:08® spike
spike

osprey> No já jsem právě ten dropshot zkoušel předtím 3× ale nikdy jsem nic nechytl až teď. Udělalo mi to radost i protože to bylo letos naposledy co jsem byl na okounech, už jim klukům pruhovaným dám klid.

Dnes mi štika 2× vystartovala po mikrosmáčkovi, pak jsem jí to zebral protože jsem tam neměl lanko a jigovek mám málo.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:05® osprey
osprey

spike> To oni rádi. Já si dnes okouny jen osahal a protože to trochu bralo, věnoval jsem se raději štikám. Zase jsem se naučil něco nového, ale je to v podstatě nesdělitelné.

Neděle 21. listopadu 2010 v 19:59® spike
spike

osprey> Klasika mě dnes moc nefungovala, pak jsem navázal háček, 40cm pod něj dal 4 broky a už to šlo:-) jeden okoun mi místo smáčka na háčku vzal ty broky:-)

Neděle 21. listopadu 2010 v 19:55® osprey
osprey

spike> Dnes jsem byl testovat Dropshot a zapomněl jsem doma ty pitomé háčky.

Takže pohodička s klasikou:-)

Neděle 21. listopadu 2010 v 15:47® Dejwík2504
Dejwík2504

Taktéž :-) Nebylo to špatné

Neděle 21. listopadu 2010 v 15:46® spike
spike

Tak dnes se mi povedlo chytit první ryby na Drop shot:-)

Tento příspěvek byl editován 21.11.2010 14:46:24 uživatelem spike.
Neděle 21. listopadu 2010 ve 14:42® inspo

Když se tu teď tak řeší šnůry, tak za rozumnou cenu odprodám, případně vyměním za něco jiného 100m šňůry Corastrong Zoom7 oražové barvy 0,30 mm (31 kg) nebo 300m šňůry Corastrong 0,20 mm (14 kg). Obě úplně nové.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 14:22® Scanix
Scanix

Libor> jj, je to Chuckuv mladsi bracha :-)

Neděle 21. listopadu 2010 v 11:18® Libor
Libor

Scanix> myslíš Jiris Norris? :-))

Neděle 21. listopadu 2010 v 1:22® Scanix
Scanix

sethy> on jiris je tak trochu z jineho sveta, jeho ulovky tomu totiz nasvedcuji a pak hrave udrzi takovou rybu na fleku, neco jako Chuck Norris ;-)

Neděle 21. listopadu 2010 v 0:21® spike
spike

sethy> Právě to je problém, sám nejlíp víš co v řece máme a víš jak je nevyspitatelná. Vsaď se, že kdybys tam dal místo té pletenky 0,23 třeba 0,16 zabere ti místo metrového sumíka nějaká lochneska. Proto si myslím, že je lepší předymenzovat než poddimenzovat.

Sobota 20. listopadu 2010 ve 22:49® osprey
osprey

sethy> Filozofové tvrdí, že žádný jev na světě se nedistribuuje rovnoměrně. Ti sumci ti někdy půjdou, jindy ne, někdy malí a jindy třeba velký.

Já už možná žádného velkého nechytím, ale pro sichr budu radši připravený.

A pokud jde o fyzickou výkonnost, mezi fousáči jsou rozdíly asi jako mezi lidmi. Jsou lidi, co zaběhnou stovku pod deset a skočí do dálky přes 8 m a pak jsou lidi, kteří se ani nerozběhnou. Proto občas vytáhne dvoumetrového sumce kaprař a jindy ho nezastaví ani sumcař se stokilovou šňůrou. Mám na kontě dvě stoosmičky a bylo to neporovnatelné. Jednoho jsem zdolával čtvrt hodiny a byl to mazec (vlasec 0.30 mm), druhý šel za 2 minuty z vody (FL 0.20 mm – naprosto nevytížená).

Sobota 20. listopadu 2010 ve 22:42® sethy
sethy

Scanix> tohle řekni jirisovi :-D co vím tak tu cca 150ku mezi stromama (2 roky zpět) vytáhl na 0,17ku FL:)

Tento příspěvek byl editován 20.11.2010 21:42:46 uživatelem sethy.