Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 20. listopadu 2010 v 0:15® sethy
-
Noodling> a z čeho ty ryby dorostou do trofejních kousků, když si budou lidi odnášet „konzumní velikost“, jak píšeš. Osobně bych si raději vzal metrovku (z vody kde je hodně štik) než tři 70ky z vody kde je jich málo. To že jsem si 2 roky štiku neodnesl je věc jina…
Tento příspěvek byl editován 19.11.2010 23:16:33 uživatelem sethy. - Sobota 20. listopadu 2010 v 0:13® sethy
-
spike> oficiálně ano, ale když jsem se ptal lidí ze svazu tak se tam nedává nic vše se cpe do stojáků.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 23:59® hecht
-
Scanix> zajímavou informaci jsem dostal cca před měsícem na Orlasu, tam se v týdnu kdy jsem byl s Charem na okounech, vysadilo prý hafo štik v rozmezí 60 – 70 cm. Nechápu, jak je možný vysadit tolik takhle velkých štik. Mám za to, že jich moje domácí vody neuvidí nikdy ani zlomek v poloviční velikosti. Jeden příznak, ukazující na to, co se vysadilo, byl to, že celá pláž v tom místě byla okačenkovaná, až oči přecházely.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 23:55® Noodling
-
jiris> Jak tak koukám do archivu, tak asi ani ne, proč?
Tento příspěvek byl editován 19.11.2010 23:00:54 uživatelem Noodling. - Pátek 19. listopadu 2010 ve 23:43® jiris
-
Noodling> máš i jinou fotku toho velkýho candáta?
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 23:37® Robur
-
já se snažím pohybovat blízko Klause, takže mám počasí konstantní.
s tím výzkumem to byla nadsázka, ale nezdá se mně, že by štiky začly samovolně umírat ve 2 –3letech
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 22:24® Noodling
-
sethy> To klidně také. Jde mně primárně o to, aby se neodnášeli od vody kapitální ryby. Myslím něco jako takový důchodový systém pro ryby, které dokázaly dorůst do úctihodných rozměrů a něco přečkat, jak to někdo trefně nazval. Štiku a kapra nemůžeš početně srovnávat a přesto si kapraři horní míru prosadili. Já jsem také kaprař, ale zároveň lovím i dravé ryby. Tenhle projekt (k-70) jsem podpořil a podpořím i podobné u dalších ryb, jestli k tomu dojde. Vysazování kaprů tam, kam ani původně vůbec nepatří, je kapitola sama pro sebe. Ty ryby jsou vysazovány prostě proto, aby uspokojili potřeby některých kolegů, kteří si chtějí naplnit mrazák a já jim to ze srdce přeju. Stejně tak to beru v případě štiky. Podmírové a kapitální ryby zpět, běžná (konzumní) velikost nechť zůstane na rozhodnutí lovce. Představa, že se to tady při podobném opatření bude rázem hemžit metrovkami, mně přijde velice úsměvná
Tento příspěvek byl editován 19.11.2010 21:29:24 uživatelem Noodling. - Pátek 19. listopadu 2010 ve 22:19® Scanix
-
osprey> to mas pravdu, uci to vazne pokore…nekde se vazne navic berou podmerecne, 3leta kudla by snad mit miru mela, dvouleta podzimni uz snad taky, s odrenyma „usima“
Tento příspěvek byl editován 19.11.2010 21:20:00 uživatelem Scanix.Urcite jsou reviry, kde je stika ve 3letech na 70ti, ale mozna nejde ani tak o vek, jako o to, ze mira 50cm je fakt malo, ale vetsi problem vidim v tom, ze treba na 20km reky + par stojaku o rozloze nekolika hektaru se u nas vysadilo vloni 850ks rychlene sticky (5–6cm, dobre krmivo pro okyse) a jako kontrast k tomu 3900ks kapra K2 a 5000ks kapra K3, je to vazne rovnovazny stav, ktery vede k tomu, ze chytam kapry na vlacku
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 21:13® osprey
-
Robur> Co myslíš – vědecké výzkumy zaměřené na věkovou strukturu rybí populace? Připomínáš mi s tím ty borce, co v diskuzích tvrdí, že žádné globální oteplování není, protože dnse ráno byla taková zima, že nemohli nastartovat auto.
Osobně jsem se několik let účastnil pokusných odlovů na jedné vodárenské nádrži, kde se prakticky nechytalo. I v takových podmínkách je metrovka poměrně vzácná ryba.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:55® spike
-
sethy> U nás na obecním se sadí každoročně štika rychlená. Nátlak je tam na ně velký a pořád je jich tam hodně. Pokaždé s kaprem nasadí i štiky.
Jinak sadí u vás do řeky původní druhy ryb? Já jsem se měsíc zpátky doslech, že u nás sadili ročky podouství.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:50® Robur
-
to jsou takové pofidérníé statistiky, asi jako, že nejčastější místo úmrtí je kuchyňě
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:43® osprey
-
Scanix> Nevím, jak kde, ale ve 2 – 3 letech věku je říční štika těžce podměrečná. Na dobrém stojáku se spoustou žrádla ale nemusí (viděl jsem roční 40+).
No a dobrý revír na dravce už dneska těžko pohledat.
Ale zase to vede ke skromnosti a pokoře. Lidi nemůžou obden machrovat s pětikilovou štikou
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:40® sethy
-
Noodling> s horní mírou 90 by se toho moc nevyřešilo. Já bych byl spíš pro zvednutí spodní třeba na 65. Ale taky je to o tam aby se nenasazoval jen kapr. Vím o revíru kde je velký tlak, téměř žádná štika se nepustí a přesto je jich tam dost. Prostě se tan nenasazuje ve velkém jen kapr.
Tento příspěvek byl editován 19.11.2010 19:41:40 uživatelem sethy. - Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:35® Scanix
-
osprey> ale tady te prirozene umrtnosti dost pomaha clovek, stika tu pravidelne hyne ve 2–3 letech veku
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:35® Scanix
-
osprey> me by ty 70–80 taky stacily, asi tu nejsme slusny oddil, kdyz nemame slusny revir
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:15® osprey
-
sethy> Spousta štik se vůbec metru nedožije. Četl jsem nějakou studii a štiky umírají přirozeně zcela plynule už od nějakých 3 – 4 let věku. Chvíli jsem nad tím dumal a nakonec s tím i souhlasím. Ani ve vodách, kde se do štik moc nešlo, se to metrovkami moc nehemžilo. Ale 70 – 80 cm je pak na slušném revíru běžná míra a to by mi stačilo.
- Pátek 19. listopadu 2010 v 17:45® Robur
-
sethy> stal by se opak, spousta lidí by štiku kopla do držky, aby byla menší. Když už se o tom tak mele, klidně by se to mohlo na některých vodách zkusit. Já snad pudu na nějakou schůzi.
- Pátek 19. listopadu 2010 v 17:26® Noodling
-
sethy> Ono to není tak horké. Kdyby byla horní míra štiky třeba 90cm, kolik myslíš, že bych jich přečkalo? V poslední době je stav dravců na svazových vodách (zejména řekách v mém okolí) katastrofální, nedávno jsem viděl dva rybáře brát štiky 51 a 53 cm a radostně se plácali po zádech. Jinak znám jeden soukromý revír, kde to podobně funguje a přesto tam o metrovky rozhodně nezakopáváš. Samozřejmě smysl by to mělo na určitých revírech. Stejně jako je tomu nyní u kapra.
Tento příspěvek byl editován 19.11.2010 16:29:43 uživatelem Noodling. - Pátek 19. listopadu 2010 v 17:12® sethy
-
Noodling> to by bylo dobré peklo. Představ si třeba 100 metrovek na hektarovém rybníčku (za pár let by jich tam určitě tolik dorostlo kdyby byla horní míra)…
- Pátek 19. listopadu 2010 v 17:07® Noodling
-
ladamaj> To máš pravdu. Nikdy jsem sice nevystupoval jako ortodoxní C&R, ale nedovedu si představit, že bych podobného candáta nebo metrovku po ulovení usmrtil. To by celou tu náročnou cestu za takovým úlovkem degradovalo. Každý, kdo ví co všechno to obnáší, pozná, že kus masa je až to úplně poslední. Nemluvím ani o důležité roli vrcholného predátora v ekosystému. Ale odnášení ryb konzumních velikostí je podle mě naprosto v pořádku. Jestli bych něco změnil, tak bych zavedl horní míry u většiny druhů ryb
Tento příspěvek byl editován 19.11.2010 16:10:59 uživatelem Noodling. - Pátek 19. listopadu 2010 ve 14:45® ladamaj
-
Noodling>to nejkrásnější je když takovou rybu chytneš a ještě ji pustíš to pak nemá chybu.Vím a mám spoustu fotek také vlastním i svoje vydeo nahrávky a to mě opravdu baví.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 14:01® Noodling
-
osprey> I malý candát potěší. To máš tak: Já si vždycky říkám, tenhle je moc malý a tenhle zase moc velký. Ve finále jdou všichni zpátky
- Pátek 19. listopadu 2010 v 8:47® PetrC
-
Prutos> já jsem ti tak nějak usnul, to víš, stáří. takže omluv mou pozdní odpověď.
A za dvacet let? Kdo ví, co bude zítra…Hmmm, tak to jsme na tom stejně, jenže mě hnijí nejen ve foťáku, ale i v mobilu. Ale snad s tím něco udělám – výhledově.
No počkej, Vydrýsek je Tom, to vím, ale neříkej mi, že jste všichni Tomové. Hernajs, to je hrozné, jak člověk ztrácí… A nejen věci.
No vidíš, kdybys neponocoval, byl bys teď jako rybička a do práce se těšil jako malej Jarda.
- Pátek 19. listopadu 2010 v 1:45® Prutos
-
PetrC> Prej starý člověk..co budeš říkat za 20 let?
Práci s fotkami z léta mám taky v plánu. Hnijou na disku ve starém počítači a nemůžu se dokopat je přetahat.Takže jsme na tom stejně.
Mimochodem, Vydra je opravdu taky Tom
Jdu chrápat. Už vidím, jak se mi ráno nechce vstávat do hokny - Pátek 19. listopadu 2010 v 1:10® PetrC
-
Prutos>
Hergot, a já včera škytal jako o život. Nadával jsem jako špaček.
Ještě bych měl něco udělat s těmi fotkami, ale zatím se mohu jen stydět.
Tome, jsem tu poslední dobou často, ale moc se neprojevuji. Není totiž tolik důvodů. Ale ono to na mě opět časem přijde, neboj. Zima před námi a tak.
Doufám, že jste s Tomem a… hergot je to Dan, že? Nemohu si vzpomenout na jméno, jsem už přece jenom starý člověk… No zkrátka, že jste v pořádku, no.
Jo a za vyřízení pozdravů děkuji. Jsi hodný!
- Pátek 19. listopadu 2010 v 0:59® Prutos
-
PetrC> Čus Jardo. Zrovinka včera jsem Tě s Vydrýskem vzpomínali že ses už dlouho neprojevil. Pozdravy vyřídím
- Pátek 19. listopadu 2010 v 0:52® hecht
-
Sander> tý woe, to je hláška, prasátka fileťákem
))
- Pátek 19. listopadu 2010 v 0:33® PetrC
-
Prutos> zdravím tě Tome. A tak dále a a tak dále…
Jo a pozdravuj, prosím, kluky. Díky.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 22:01® Prutos
-
osprey> Jo, tak už to chodí.Letos jsem ty kluky zubatý dost zenedbal. Ale podzim prý nijak slavný nebyl…
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 21:56® osprey
-
Prutos> Tahal jsem ho z vody. Nezabral hluboko, ale byly tam šutry, takže při jeho velikosti (kousek pod pade) byl na hladině rychle a docela čestvý. Párkrát zatřepal hlavou a já se jednou trefil. To je celé.
Pak jsem na něj chvilku hladově koukal, ale byl moc malý, takže to byla opravdu jen malá chvilka a putoval zpátky. Až bude mít osmdesát, chytne ho někdo na kukuřici