Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:02® osprey
osprey

mckvak8> Jak píše Sander. Detaily bych hledal v Atlasu ryb.

Neděle 14. listopadu 2010 ve 20:59® Sander
Sander

mckvak8 > duben, někde až začátkem května.

Neděle 14. listopadu 2010 ve 20:58® ART
ART

V jakých měsících se tře okoun?

Neděle 14. listopadu 2010 v 10:05® Krokodyldandy

slepyc> no já chodím na řeku Olši často a na přívlač je to po těch povodních nějaké na nic.Hodně fleků které jsem znal jsou prostě pryč.

Pátek 12. listopadu 2010 ve 21:03® kubas
kubas

Robur> díky, ale pozdě. Už jsem pořídil muškařskou pěnu, za nekřesťanské peníze :-)

Pátek 12. listopadu 2010 v 19:58® sethy
sethy

slepyc> tak jednoznačně lanko. To bych nedával jen na mikro gumy. Nebo např. na soukromáku kdy by zaručeně nebyly štiky.

Pátek 12. listopadu 2010 v 19:54® slepyc
slepyc

řeka olše a nástrahy zkouším všechny, gumky plechy i woblery

Pátek 12. listopadu 2010 v 19:23® sethy
sethy

slepyc> od jaké řeky? Na jaké nástrahy?

Tento příspěvek byl editován 12.11.2010 18:24:17 uživatelem sethy.
Pátek 12. listopadu 2010 v 18:58® slepyc
slepyc

každopádně díky. každá rada dobrá

Pátek 12. listopadu 2010 v 18:57® slepyc
slepyc

já sám nevím pořádně co od řeky můžu čekat. vláčet se učím od loňska a revíry taky teprve poznávám

Pátek 12. listopadu 2010 v 18:53® osprey
osprey

slepyc> Ano i ne. Na mrňavé gumy určené pstruhům, okounům apod. to i dost vadí. Pro případ ukousnutí můžeš mít zamačkané protihroty a štika se toho snadno zbaví. Na větší gumy v místech, kde je reálný záběr štiky je lanko víc než vhodné.

Jak je trojhák a naděje na záběr štiky, pak není o čem diskutovat.

Pátek 12. listopadu 2010 v 18:48® spike
spike

slepyc> Záleží co chceš vláčet, když vláčím štiky tak ano, když okouny tak ne.

Pátek 12. listopadu 2010 v 18:44® slepyc
slepyc

zdravím všechny, lidičky když vláčíte gumy dáváte lanko?

Pátek 12. listopadu 2010 v 18:10® Herink
Herink

Nevíte jak to ted de v Kolodějích na Lužnici?

Pátek 12. listopadu 2010 v 18:05® Robur
Robur

kubas> stav se, nadnášedla mám 3 zadky, rozhodně víc, než se vleze do uší.

Pátek 12. listopadu 2010 v 16:33® šklebůz
šklebůz

Zdravím vás kolegové ,prosím o informaci ohledně woblerů Izumi Shad Alive . Máte s nimi nějaké zkušenosti jsou velmi povedené.Rád bych nějakou radu ohledně nich chytám převážně na řece .Díky Radek.

Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 21:07® kubas
kubas

osprey> tak díky, určitě o víkendu vyzkouším ;-)

Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:50® osprey
osprey

kubas> S trochou snahy to není tak zlé. Každá větev je jina zatížená a dají se pohybem prutu oddělit. Ten fous se zátěží stačí tak 15 cm.

Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:44® kubas
kubas

osprey> jasný po tom co jsem to napsal mě to hnedka došlo :-D . Já jsem se spíš bál toho aby se to nemotalo…

Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:43® RM

kubas> ty špunty mám, jsou super…, špatně spím … :-)

Tento příspěvek byl editován 11.11.2010 19:44:40 uživatelem RM.
Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:42® kubas
kubas

No nevím, ty špunty mě nepřipadnou zrovna vhodný… přijdou mě strašně měkký

Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:41® osprey
osprey

kubas> Funguje to jinak. Namaluj si to – v různých situacích a představ si jak se to chová při vedení i při záběru. Proč myslíš, že feedraři vymysleli paternoster?

Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:36® ladamaj
ladamaj

kubas>ty špunty by měli být k dostání ještě v prodejnách ochranných pomůcek a fugují suprově nejem na vláčku,mám je stále u sebe bez nich ani ránu.:->

Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:34® kubas
kubas

osprey> v čem je lepší postranní přívěs oproti klasickým brokům cca 40cm před nástrahou?

Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:31® osprey
osprey

kubas> Zátěž na postranním přívěsu a pak buď koupit plovoucí jigové hlavy nebo opravdu strímrový háček s kouskem něšeho, co plave. Dobrý je třeba polycelon muškaři z toho dělají plovoucí nástrahy typu Booby a myslím, že se to dá koupit i v lékárně coby špunty do uší nebo tak něco.

Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:15® kubas
kubas

Mám dotaz… Jak „správně“ chytat na vláčku na nadnášené nástahy… Smáčky, nymfi atd. Předpokládám, že nějaká polystyrenová(pě­nová) kulička na streamrovým háčku + nástraha a před tím broky..... Hledal jsem třeba článek o tom a nenašel jsem :-((

Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 10:48® inspo

osprey> Ošklivý je pro mě. Někomu se může líbit. A věřím, že si svého majitele najde, ale já to nebudu ikdybych hnedle měl ty prachy. :-)

Středa 10. listopadu 2010 ve 22:18® osprey
osprey

RM> Ten mnou doporučovaný je za 17,5 a to už je cena luxusního mušáku, které se u nás skutečně prodávají.

Máme tu video, jak se na ten dražší klacek páčí z vody sumec přes 230 cm. Ten prut na to má, což se nedá říct ani o všech tzv. sumcových prutech.

Jestli někdo chce jet do Španěl nebo podobně lovit sumce přívlačí, tak mu stačí jeden prut a hromádka plandavek. Ony ty pytle pelet, co se tam dnes sypou do vody, taky nejsou žádná láce.

Je jasné, že pro většinu lidí je ten prut mimo jejich finance (pro mě taky). A navíc se vsadím, že v zahraničí ho lze sehnat levněji.

Středa 10. listopadu 2010 ve 22:09® RM

osprey> Před nedávnem jsem si ve slevě pořídil CARDIFFa 229cm do 30g a říkal jsem si, jestli bych si s tím už neměl někam zajít (lékař???). Prut za 30 talířů … ??? … no …, tak to už bych fakt musel obracet prachy vidlemi :-O

Středa 10. listopadu 2010 v 19:49® osprey
osprey

pepa-č> Což o to, já vím. Ale zajímavý by pro tebe byl a jednou tě od něj nebude dělit ta finanční stránka. Dal jsem to sem trochu v legraci a částečně pro inspiraci, ale tohle jsou opravdu pruty, se kterými se dá relativně normálně vláčet a v případě nutnosti zdolat cokoli, co u nás plave. Ty v tom, co umíš a děláš, pomalu stoupáš nahoru a jednou pro tebe ten prut může představovat reálnou možnost, neřku-li potřebu.

Zatím bez něj můžeme žít oba.