Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 10. listopadu 2010 v 18:14profil byl smazán

osprey> to neznám. neříkám, že bych si to nechtěl vzít do ruky. Zajímalo by mě to.

Ale za tu cenu budu mít korku, blanků a oček, nití, že mě za tou kopicí neuvidíš :-)

Tohle je mimo moje cenové hřiště. Kdybych ho zlomil, tak ho jen tak nenahradím. Když například zlomím KEVa (tak nový blank koupím z příští výplaty (nebo dvou příštích)) a za pár večerů to přepletu. Hotové, vyřízené.

Kdybych zlomil tamtu nádheru, tak mám na dost dlouho útrum. Já věřím, že to někdo koupí, proč ne. Ale ta míra spotřebnosti vůči případným opětovným pořizovacím nákladům je mimo mě.

(já bych i o továrním Sportexu z vyšších řad hóóóodně váhal, ale tím, že v případě „zničení“ je tam pro mě „jen“ cena blanku (nebo půlky blanku – seženu-li) tak to jde.)

Tento příspěvek byl editován 10.11.2010 17:15:57 uživatelem .
Středa 10. listopadu 2010 v 17:56® osprey
osprey

inspo> Jednak doporučuju prut za míň, jednak nevíš pořádně, kdo je pepa-č (pracháč teda ne, ale tuctový lovec násaďáků nebo mírových štiček v žádném případě).

No a dál – plavačkáři mají i děličky za sto litrů.

Každé zboží má svého kupce – jak to, že se tenhle klacek prodává, když je ošklivý a drahý?

Středa 10. listopadu 2010 v 16:17® inspo

osprey> To je pěkná zhovadilost dát 30 litrů za prut. Kdyby byl aspoň pěkný. :-)

Středa 10. listopadu 2010 v 16:10® osprey
osprey

pepa-č> Nekal vodu, nactiuthači.

Znáš toto? To je to, co hledáš celý život, ale zatím se zakopáváš u nějakých Sportexů.

http://www.naprivlac.cz/…skyblade_c17

Jmenovitě by ses měl zajímat o tento model:

http://www.naprivlac.cz/…ast-x812_p55

Tento příspěvek byl editován 10.11.2010 15:12:44 uživatelem osprey.
Středa 10. listopadu 2010 v 15:50profil byl smazán

gramáž zlatá střední cesta je přesně 0,5–300g. S proměnnou délkou 180–330. ten já hledám, celý život. takový univerzál.

Středa 10. listopadu 2010 ve 14:46® osprey
osprey

valleyman> Nezlob se, ale jak ti máme poradit, když ani sám ještě nevíš gramáž. Vezmi to, protřepej, koukni jak je to vyvážené, klidně si do obchodu přines vlastní naviják a nasaď ho. Budeš vědět víc než se kdykoli dozvíš na síti.

A jestli chceš ten prut z e-shopu a nikdy jsi ho neviděl, tak je to sázka do loterie, i kdyby ti tady odpověděl celý reprezentační vláčkařský tým.

Středa 10. listopadu 2010 ve 12:00® valleyman
valleyman

Gramáž budu volit nějakou zlatou střední cestou.zatím hledám prut.líbí se mi ten genesis, catana od Shimana, nebo mikado sensei

Úterý 9. listopadu 2010 ve 22:26® zedus
zedus

valleyman> Mám ho v 40gramech 240cm. Za ty prachy je ok, mám ho na woblery na chytání z boutu a lodě. Má krátkou pažbu což mě vyhovuje. Je to taková trocha tyč když tím jenom tak na prázdno klepeš, ale klame tělem, ohnout se umí taky pěkně. Celkem v klidu prut.

Tento příspěvek byl editován 9.11.2010 21:27:58 uživatelem zedus.
Úterý 9. listopadu 2010 ve 22:01® osprey
osprey

valleyman> Ani nepíšeš gramáž. Ale koukal jsem na webu, nevypadá zle. Když jsem si mivarďácké vláčáky na výstavách osahával, tak za ty peníze byly slušné. Klidně si ho pořiď.

Úterý 9. listopadu 2010 v 19:20® valleyman
valleyman

ahoj.chtěl bych si pořídit vláčecí prut mivardi genesis,nemáte někdo prosím zkušenosti?díky

Pondělí 8. listopadu 2010 v 18:55® Arnej
Arnej

Ahoj všem, znáte nebo někdo vlastníte tento prut? Spro Sreamin Softbait 2,70 m s vrhací zátěží 20–70 gramů. Budu rád za každou informaci. Moc díky za pomoc

Neděle 7. listopadu 2010 v 17:16® mican3

skus se podívat na aukro ted jsem tam něco nakoupil

Neděle 7. listopadu 2010 v 15:51@ Romana

HaD> Davide, promiň, to číslo je samozřejmě chybné. Celková částka výher na NORSTREAMU se pohybovala okolo 235.000 Kč. Večer jsem už byla unavená :-))

Neděle 7. listopadu 2010 v 15:49® spike
spike

Jak.novi> U nás mají nejlevnější za nějakých 13kč

Neděle 7. listopadu 2010 v 15:30® Jak.novi
Jak.novi

spike> Já nejlevnější kupoval za 7 Kč.

Neděle 7. listopadu 2010 v 15:14® spike
spike

osprey> :-) spíš jak Drop shot mě budou sympatičtější ty marmelády, četl jsem si loni tvůj článek jak nastražuješ na marmyšku patentku. Loni jsem na ně nechytal,protože jsme neměl použitelný prut. Teď už mám, nebo alespoň si myslím, že by to s ním šlo. Jediná věc co mě vadí je cena, ale když vezmu 3 na zkoušku do 50kč se vlezu.

Tento příspěvek byl editován 7.11.2010 14:14:52 uživatelem spike.
Neděle 7. listopadu 2010 v 15:05® osprey
osprey

spike> On ten Drop Shot není žádná sláva. Má výhody i nevýhody jako každá technika.

Olovo bys cítit neměl – položíš ho na dno a hraješ si jen s tou gumou. Skoro ji necítíš, takže musíš dělat to, co natrénuješ někde na mělčině. Záběr je někdy slušný drb – ryba drapne gumu co nic neváží a dá si ránu o to olovo… Jindy se prostě tak nějak přivěsí.

Hlavní fór ale je, že prochytáš poměrně malou plochu a tu musíš dobře vybrat. Prochytat touhle technikou hektar je šílený vopruz.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:31® spike
spike

Jak.novi> aha no tak to si pozkouším v mělčině a uvidím co to umí:-)

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:28® Jak.novi
Jak.novi

spike> Myslím u marmyšky.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:26® mican3

ruka se mi třese dost to by mohlo stačit

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:25® spike
spike

Jak.novi> to jsem zkoušel ale prostě to olovo mi tam nějak vadilo. Možná to byl jen špatný dojem, protože tak moc nechytám. Chytal jsem tak 2× v životě.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:24® Jak.novi
Jak.novi

spike> Občas stačí pouze chvět zápěstím.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:24® mican3

nejrači bych jel hned tady ale prší a prší

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:21® spike
spike

mican3> Zkus DVD o přívlači, tam je nějaká teorie o vodění gumových nástrah.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:21® mican3

něco vyskoušim a uvidim muškařit jsem se učil taky sám a to bila pěkná komedie než jsem se naučil položit suchou mouchu na vodu

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:16® spike
spike

osprey> Drop shot jsem zkoušel právě když jsem na nich byl naposled a nějak jsem z toho nadšený nebyl. Spíš bych potřeboval, aby mi tu techniku někdo ukázal u vody než takhle na netu na videích. Měl jsem z toho špatný pocit, cítil jsem olovo a měl jsem pocit, že záběr nepoznám. Pak jsem dal 1,5g jigovku nechal proklesnout a chytal tak jak jsem zvyknutý:-)

Jinak marmyšky mě taky lákají, proutek bych na to možná vyhovující měl a tak až budou na krámku tak zkusím na zkoušku 2 nebo 3 tvary vzít a zkoušet jak to vodit.

Tento příspěvek byl editován 7.11.2010 13:21:12 uživatelem spike.
Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:04® osprey
osprey

mican3> Vůbec se s tím netap. Jestli jsi chytal se strímrem, tak nějakou představu máš. Netahat jak blázen krom lovu bolena), poskakovat, hrát si s tím. Základní tvary gum jsou asi twister (zahnutý plochý ocásek), ripper – kopyto (placka na konci) a smáček (rybička s ocáskem doztracena).

Kup si od každého něco, pár přiměřených hlaviček (na hmotnosti záleží – ovlivňuje to chod) a zkoušej.

Hladový okoun sežere skoro jakoukoli menší gumu, takže u nich můžeš začít a postupně se vypiluješ.

Mě to nikdo neučil a zvládl jsem to a když to zvládl takový dřevák jako já… :-D

Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:57® mican3

Kluci dík jsem bejvalej muškař a chci na starý kolena zkusit něco novýho a stou rybičkou mi to právě nebaví chci zkusit přívlač a je tolik novejch věcí že se vtom člověk pomalu ani nevyzná

Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:44® svery
svery

mican3> Zkus se podívat na zdejší videa. Je tam jedno o smáčcích. Je to lepší vidět.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:36® osprey
osprey

mican3> Tak na to by mi dva články nestačily. Jde o to jaké gumy, na jakých hlavách, v jaké hloubce, jakou rybu budeš chtít.

V zásadě ale spíš pomalu, přerušovaně a je dobré si to prohlédnout na mělčině. Prostě si s tou gumou pohrát, až uvidíš, co všechno dokážeš a pak budeš rybě nabízet nějaký zajímavý pohyb, co ta guma umí – chvění, poskoky, pomalé tažení, pády na dno.

To je na přívlači to nejzajímavější, že záleží na tobě, co s tím uděláš. Když napíchneš živou rybu a hodíš ji do vody, můžeš si pak už jen strčit cigáro do huby a ruce do kapes:-)