Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 22:14® sus1
-
dam> Nepsal jsem hrozně,jen 400Km.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 22:13® dam
-
sus1> jak můžeš říci, že v naší republice je něco hrozně daleko???
- Středa 3. listopadu 2010 ve 22:10® sus1
-
dam> Kdepak,daleko.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 22:06® dam
-
sus1> budeš tam doufám taky, abych ti udělal nějaké amatééérské foto
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:54® sus1
-
dam>
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:42® dam
-
sus1> čo sa čuříš?
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:40® osprey
-
Rino> Je to jeden z možných důvodů. Zkus se tomu fleku pověnovat. Máš motivaci.
Ty malé nejsou žádná motivace. Úplně mi stačí, když do té ryby bouchne a pokud cítím, že je malá, rovnou jí to seberu (chytám na vláčenou rybu až v prosinci a to jim to do krku už moc neklouže).
Ale pokud tam máš nějakou stodesítku, tak to je soupeř jiného kalibru. Ve všech směrech.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:36® sus1
-
dam>
věta č.2.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:36® Rino
-
osprey> Jasně, máš pravdu, to prověšené břicho a přísný pohled a ne ty vykulené oči navrch hlavy a vyzáblé tělíčko, to je pak to pravé ořechové. Jinak se tě zeptám jako zkušeného lovce, myslíš si, že na místě, kde rok co rok chytám malé štiky a teď tam nezavadím o zub, obsadila letos nějaká větší krasavice?
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:35® dam
-
HaD> to né, naopak. Já každému přeju, aby to vyhrál. Ale já jsem nikdy závody na stojáku neměl rád a docela rád bych si prohlédl pár závodníků, jak jim to jde
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:11® osprey
-
Rino> Do jisté míry ano, jde jen o to, jak dalece je přitom požmoulána a jak rychle se zotaví.
Ale neber to, jako nějaké odsuzování. Když jsem si poprvé v životě sáhl na štiku 70+, bylo mi jasné, že tohle je štika, ne ty malé kudly. A snažím se, abych těm malým dal šanci dorůst. Nic víc v tom nehledej.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 20:43® Rino
-
osprey,hraji> Ještě jsem nezmínil jednu důležitou věc, chytám většinou na pískovně, takže volné prostranství, ve kterém se štiky libovolně pohybují. Obzvlášť nyní na podzim, kdy migrují za potravou jsou každý den jinde a kde byla včera 30ka je dnes 60ka a naopak. Na řece je situace trochu jiná. A když se nad tím zamyslím, ať to zní jakkoliv divně, je vlastně pro malou štiku dobře čím častěji je na háčku ( samozřejmě u férového a ohleduplného rybáře ), protože jen tak získá dost zkušeností, aby přežila až dosáhne míry.
- Středa 3. listopadu 2010 v 19:59® osprey
-
Rino> Ano, to je to důležité – velikostí nástrahy a taky výběrem místa omezovat útoky těch malých. Jsou hloupaté, chtit je není žádný kumšt a co chvíli si něco udělají.
Já se jim snažím vyhýbat jak to jde. A je jasné, že stoprocentně to nejde. Ale daří se mi zvyšovat poměr štik nad 60 cm v celkovém úlovku, i když absolutní číslo mi rok od roku klesá.
- Středa 3. listopadu 2010 v 17:42® Rino
-
hraji> tak jsem to opravdu nemyslel! Nevím, jak se dají přívlačí cíleně chytat jen velké štiky. Prostě je to tady tak, že na jednu větší štiku připadne 10 menších. Chytám na jednoháček za tlamku a zasekávám téměř okamžitě, takže z těch 20ti štik jsem vážněji poranil jen jednu, které se zasekl háček zvenku pod oko. Sám jsem zde na řece letos roznášel 160 štiček z podzimních výlovů. Měly cca. 20–30 cm a mrtvou rybku volím takové velikosti, abych útok těchto batolat co nejvíce omezil.
- Středa 3. listopadu 2010 v 16:28® HaD
-
dam> hele nekecej, že nebudeš chytat. To bych se skoro mohl domnívat, že se bojíš konkurence
- Středa 3. listopadu 2010 v 16:21® Kevv
-
osprey> Zlehčit bohužel už moc nemůžu, je u nás docela hluboko. Teď na podzim naháním okouny často v 8m(i víc), tak většinou dávám 3 nebo 5g hlavičky. S lehčí už neudržím kontakt se dnem :-/
- Středa 3. listopadu 2010 v 16:17® hraji
-
Rino> mě nevadí, že chytáš na mrtvou rybku, je to určitě lepší, než chytat na živou a nechávat ta štičí miminka zažrat. Ale k čemu je dobré opakovaně chytat štičky mezi 30 a 50 cm? Myslíš že jim to prospívá? Opravdu je nutné pro posílení vlastního ega poškozovat malé ryby? Chápal bych to, kdybys je chytil náhodou, ale jak chápu z tvého příspěvku, zaměřuješ se na ně. A to se mi nelíbí.
- Středa 3. listopadu 2010 v 15:14® Rino
-
Renka01> Teď tu zase možná vyvolám vlnu odporu, ale nechtěla bys prubnout přívlač na mrtvou rybku? U nás je rybek po výlovech tisíce a má zkušenost je tak 1:6 ve prospěch přirozené nástrahy. Umělotiny jsou zde moc okoukané. Na podzim se mi to jeví jako nejlepší volba. Dnes jsem chytil zase šest zubatých, vlastně jedna z toho byla na houpačku, ale ostatní na přívlač. Velikost 30 – 48 cm. Větším se stále nějak nechce. Včera jich bylo taky šest a z toho byly teda dvě 55. S jednou velkou jsem se popral o pěknou větev a štika nakonec vyhrála… Když to tedy uzavřu chytil jsem od minulého pátku 24 štiček, ale těch hodin u vody to je hrozivé, ale nestane se mi, že bych šel od revíru bez záběru
- Středa 3. listopadu 2010 ve 14:37® dam
-
osprey> myslel jsem, že tam jedeš fotit, ne chytat…ale říkám, asi jsem něco špatně pochopil
- Středa 3. listopadu 2010 v 8:54® Renka01
-
Rino> Aha tak to je hodně slušný
Já mám jen dvě malý štičky a jednu 56 cm omylem.Tu jsem chytila pri nahazování na položenou kdy mě skočila po nástraze při dopadu do vody
Jinak,že jsou úspěšný bílý gumový nástrahy na dravce jsem taky hodně slyšela.Chci je vyzkoušet o víkendu,tak doufám,že chytnu alespoň okouna
- Středa 3. listopadu 2010 v 8:40® džigit
-
Rino> jaké pověsti?To vše,co zde bylo napsáno,o perlínovi je PRAVDA!!! Má všechny nejstrašnější NEJ,které si dovedeš představit
- Středa 3. listopadu 2010 v 7:44® Rino
-
Já to mám s výběrem nástrah těžší, stojí proti mě nejen hejno vychytralých ryb, ale i hejno kluků z rybářské školy, kteří řece dají oddechnout jen o školních prázdninách. Přesto mám každý rok nějakou tu štiku přes 60 na vláčku zapsanou. Letos se mi jako top nástraha osvědčila černá guma s bílým ocáskem velikost 3–5 cm. Okouni to dobírali poctivě, líbilo se to i tloušťům a menším štičkám. Mám na tuto nástrahu dokonce i dva slušné perlíny, což vzhledem k pověsti perlína zde na serveru může znít trochu jako kachna, ale je to opravdu pravda pravdoucí
- Středa 3. listopadu 2010 v 7:40® Renka01
-
osprey> Děkuju moc, zase jsem o něco chytřejší
Já tady četla diskuze ostatních,kde psali,že používají slabší vlasce,které já se bojím používat,tak jsem chtěla poradit jak na to a hlavně poznat názory a zkušenosti zkušenějších
- Středa 3. listopadu 2010 v 7:33® Renka01
-
Rino> Děkuju za radu. No já většinou používám třpytky,menší woblery a gumové rybičky
- Středa 3. listopadu 2010 v 0:44® osprey
-
Scanix> Jde vždy o konkrétní vodu a konkrétní rybu. Ten prosinec je extrém. Jde to skutečně jen někde a jen některé roky.
- Středa 3. listopadu 2010 v 0:42® osprey
-
Kevv> Zkus trochu zlehčit hlavičku.
- Středa 3. listopadu 2010 v 0:32® Scanix
-
osprey> mozna, ale rozhodne to neni uplne bezne, sam jsem par takovych ryb lapil a povetsinou se mi spis stavalo, ze to netrefovaly, jak byly stuhle. Ta operace nastrahy z tlamy je obcas neprijemna vec a jak jsi psal ve vseobecne, obcas si taky rikam, proc tam radeji nemam maly jednohak, preci jen ty rybky sekle u oka apod, nedela mi to dobre, alespon povetsinou zamackavam protihroty, na mensich nastrahach temer vzdy, preci jen bolen a tloust maji mekke huby a tak je nechci tak porvat.
- Středa 3. listopadu 2010 v 0:07® Kevv
-
osprey> Děkuji za radu. Myslel jsem si, že s tim asi moc nic neudělám, ale zkusil jsem to
. Chytám hlavně na Slapech, tak to většinou zůstane nejspíš jen někde za kamen (ale ani tak se mi to většinou nedaří vyprostit). Do šňůry se mi kuli tomu nechce, tak to zatím snad vydržím a třeba budu mít už větší štěstí.
- Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:19® osprey
-
dam> Myslíš Jestřebice? A co moje pečlivě budované image člověka, který nezávodí? Jak bych si to sám před sebou obhájil?
Tam jsem určitě nikdy jet nechtěl.
- Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:54® dam
-
osprey> já myslel, že jsi říkal, že pojedeš…ale asi jsem se spletl. To je škoda…ještě si to ale rozmyslím, nějak se mi nechce píchat duhmeny