Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:49® osprey
osprey

dam> Osprey je neudělá, když tam nebude:-) Neboj, dneska to cvaká úplně samo…

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:40® dam
dam

HaD> přemýšlím o tom, že místo chytání se projdu kolem závodníků. Honza by chtěl něco fotit. Osprey udělá určitě lepší fotky, ale aspoň si něco vyzkouším..

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:43® osprey
osprey

Kevv> Se dvanáctkou vlascem budeš mít ztráty vždycky – nemá tolik síly, aby narovnala háček nebo vyrvala ze dna větší větev. Co se nevyklepe, to se urve.

Nevím, na jaké vodě chytáš, ale jsou vody, kde je dno neuvěřitelně hladové a chtivé nástrah, zatímco jinde se trhá jen výjimečně.

Pokud jde o výběr té dvanáctky, já si s tím hlavu moc nelámu. Kupuju světlé hladké vlasce vyšší třídy, ony ty rozdíly mezi nimi nejsou tak dramatické. Je lepší brát ty s malou průtažností, většinou je to napsáno na cívce.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:37® HaD
HaD

dam> s přípravami jsem na to asi podobně jako Ty. Teprve dnes jsem začal zjišťovat, od kolik a se vlastně chytá a co a jak. Ale těším se na zachytání a jak to dopadne nechám na osudu a Svatém Petrovi.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:30® osprey
osprey

Scanix> Nechce, mám i prosincové.

Důležité je padnout na ty správné ryby.

Bál jsem se, že budu muset tu větší vzít, měla to zapletené v žábrech a vzpříčené v tlamě. Nakonec jsem to dostal ven, ani krev netekla a ryba odplavala dobře.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:24® Scanix
Scanix

osprey> Miro pekny, lapit sticku na popika v techto dnech uz chce krapet umu a citu.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 20:31® osprey
osprey

Renka01> Sílu vlasce určuje použitý prut, nástraha a podmínky, v nichž bude nutné zdolávat rybu. Dnes je velká móda používat hodně slabé vlasce, zdaleka ne vždy je to optimální – ale to je ta záležitost názorů jednotlivce, o níž tu už byla řeč.

Ta dvacítka je dobrá na většinu středně velkých dravců (cca 50 – 80 cm). V silně zarostlých místech nemusí stačit.

Úterý 2. listopadu 2010 v 18:42® Rino

Renka01> Jak již psal kolega, co rybář to názor. Já jen doplním, že sílu vlasce určuji podle podmínek ve kterých lovím. Kde je hodně překážek je třeba dát silnější, což se ovšem projeví na frekvenci záběrů. Nebo musím změnit vedení nástrahy. Ještě se zeptám co máš v plánu vláčet, třpytky, woblery, gumy nebo rybičky?

Úterý 2. listopadu 2010 v 16:40® Renka01
Renka01

hraji> Děkuju moc…zkusím to a jestli se zadaří,tak se pochlubim :-)

Úterý 2. listopadu 2010 v 16:33® hraji
hraji

Renka01> pak jsi připravena a nezbývá než Ti popřát hodně úspěchů při lovu

Úterý 2. listopadu 2010 v 16:20® Renka01
Renka01

hraji> No já jsem moc ráda když mě poradí někdo zkušenější.Naviják mám nový od Shimana a myslím si,že je celkem dobrý.A s tou seřízenou brzdou taky souhlasím.Mít ji dobře seřízenou se mi vyplatilo i na kapry :-)

Úterý 2. listopadu 2010 v 16:04® hraji
hraji

Renka01> rádo se stalo. On důležitější než vlasec je naviják s perfektně pracující a seřízenou brzdou a přiměřený prut (myslím akci).

Úterý 2. listopadu 2010 v 15:21® Renka01
Renka01

pepa-č> Děkuju za radu :-)

Úterý 2. listopadu 2010 v 15:20® Renka01
Renka01

hraji> Moc děkuju za užitečnou radu a super odpověď :-)

Úterý 2. listopadu 2010 ve 14:23profil byl smazán

Renka01> mám vlasce 0,12–0,40. všechny užiju. :-) začni s nějakou 0,22–0,25 a pak se uvidí.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 14:14® hraji
hraji

Renka01> síla vlasce na přívlač, to je věc, na kterou bude mít 10 rybářů minimálně 12 různých názorů. Já v poslední době na podzim a v zimě používám slabé vlasce, na štiky klidně 0,14 a lanko Microwire na 3 kila od Jaxonu. Na okouny klidně 0,12. Pokud bych šel cíleně na větší ryby (štiky), pak se nebráním ani použití pletenky 0,06 a nebo 0,08 a zase lanka. Na přívlač na tlouště a pstruhy stačí klidně vlasec 0,12. Ale netvrdím, že to je nějaký předpis. Je možné používat vlasce 0,16 až 0,22, víc už mi připadá zbytečné na běžný lov.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 12:55® Renka01
Renka01

Ahojky všem,můžete mi prosím někdo poradit? Já chytám pro zábavu a hlavně kapry a vláčení jsem zkusila jen občas.Chytila jsem tak jen pár okounů a dvě malý štičky.Chtěla bych zkusit vláčet víc a pokusit se chytit i nějakou tu větší rybu,ale nevím jak silný vlasec mám použít.Zatím jsem používala 0,20. Stačí a nebo si mám pořídit silnějši a nebo dokonce slabší?Používám většinou třpytky a nebo menší woblery.Děkuju :-))

Tento příspěvek byl editován 2.11.2010 11:56:45 uživatelem Renka01.
Úterý 2. listopadu 2010 v 9:11® inspo

svery> To se ptáš toho nepravého. Jsou tady jiní odborníci.

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 22:47® dam
dam

Looser> děkuji, ale vůbec tam nejedu s nějakými ambicemi…přípravu nestíhám a spíš se těším na spoustu kamarádů, které jsem dlouho neviděl…ale bylo by to příjemné zpestření, to nepopírám9-)

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 22:43® Looser
Looser

dam> Přeju ať si v Yestřabicích vyhraješ novej klacík.A pesos na půl dalšího výletu :-)

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 22:39® dam
dam

Looser> já vůbec neodpovídám ve zlém…:-) za ty léta, co jezdím po závodech, jsem už dost otrlý a když po závodě zjistíš, že nejsi sám, úúúplný pako, tak si to přeberu už jinak. Jel jsem na závody po lovu úplně jiných ryb a hledat motivaci v honbě malých okounků taky nebyla moc velká, ale co už, další zkušenost:-) taky vím, že už je potřeba, aby nás starochy vystřídali konečně mlaďáci, kteří mají ještě motivaci honit se každou rybkou9-)

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 22:34® Looser
Looser

dam> Nemyslel jsem to ve zlým.Jsou to holt závody.Nemůžou vyhrát všichni…

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 22:26® Dejwík2504
Dejwík2504

Sander> Dneska jsme se o ohradníku bavili ve škole, taky se mi to stalo. :-D

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 22:25® dam
dam

Looser> zklamal jsem, teď již to vím…:-D někdy prostě nenaděláš nic, nebyl jsem sám…občas je dobré dostat trochu na prdel, i když Jizera(Mizera) mě nikdy ničím nenadchla, takže taky možná proto…mám radši čitelnější vodu, kde mohu rybu hledat trochu jinak:-)

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 21:40® Kevv

Zdravím ve spolek. Co za vlasec by jste doporučili v průměru kolem 0,12 na okouny? Pořídil jsem si nákej flurocarbon (0,12 1,8kg), ale mám neskutečný ztráty na nástrahách, ani z loďky to z většiny vázek nevyndám. Nebo si na to mám prostě zvyknout?

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 20:49® Looser
Looser

osprey> Co prosím chudák Dam v Bolce zlámal?Klidně SZ.Děkuju.

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 20:05® spike
spike

svery> nevím já na ně nějak nechytám ale třeba ti někdo poradí.

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 20:05® spike
spike

Sander> Slušná haluz, nebo měl kamarád hodně dobré boty:-)

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 20:04® svery
svery

spike> Co rotačky?

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 20:03® Sander
Sander

spike > já na ty dráty moc nejsem.
Tůhle se kamarád dotkl asi pětkrát ohradníku na kraviny, ujistil mě že není pod proudem.
Tak jsem se dotkl taky a zrovna trefil ten správný moment…
:-D