Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 30. října 2010 ve 23:27® Jak.novi
Jak.novi

osprey> I to je řešení, ale s tím hmyzákem se dá slušně blbnout.

Sobota 30. října 2010 ve 23:24® osprey
osprey

Jak.novi> Moc háčků a loví se spíš čudly. Když už musím (občas to člověku nedá) trápit potěr, dělám to na mikrogumy s jedním háčkem, nejlíp BL.

Sobota 30. října 2010 ve 23:19® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Tak budem pokračovat tady. Ale lov s těma hmyzákama je opravdu zábava.

Sobota 30. října 2010 ve 22:08® osprey
osprey

Jak.novi> Candáti jdou od července. Ale v zemi, kde se chytá půl candáta na chlapa za rok nemůžeš chtít, aby se na to věšeli furt a kdekomu.

Sobota 30. října 2010 ve 22:04® Jak.novi
Jak.novi

Sander> Pochopils správně. :-))

Sobota 30. října 2010 ve 22:03® Sander
Sander

Jak.novi > provokace? (Viz Z lovu) :-D

Sobota 30. října 2010 ve 21:53® Jak.novi
Jak.novi

Jdou už candáti? :-))

Sobota 30. října 2010 v 19:11® RM

Sander> z ničeho tě neobviňuju, jen uvádím pravděpodobnost té možnosti a vysvětluji jak jsem k tomu došel. Nakonec do hlavy ti nevidím a když říkáš, že je ta moje zmiňovaná varianta mimo, tak nemám důvod ti nevěřit. Ale jak píšeš …, už je to vyřešeno.

Sobota 30. října 2010 v 18:53® Sander
Sander

RM > podívej, tady jsi ale fakt vedle, já beru už docela dlouho rybařinu s nadhledem a i kdybys na ty štiky s tou gumou bez lana fakt chodil, vůbec by mě to nevyvedlo z míry :-) Ostatně ty sám jsi to na sebe vytáhl, mně šlo fakt jen o ty okouny, přijde mi to zajímavý, nemám s tím zkušenost.
Jediný co mě irituje je oblíbenost lovu na živou, ale to je můj boj.

Já myslím že už je to tedy vyřešeno.

S tím CaR to vidím stejně – nebaví mě práce s mrtvou rybou, semtam to odnese duhák, protože je vykuchanej za pár sekund a pak už se o to doma postaraj. A navíc je dobrej. S tím si servítky moc nedělám. Kapr, no, spíš jen v létě, když při kuchání nezebou ruce :-) Letos mám na kontě asi 17 ryb v tomto druhovém složení (12+5cca) + jednoho úhoře a jednoho potočáka, který vzal voblera tak dobře, že nemělo smysl bojovat o jeho život. Nadprůměrně masařský rok…

Sobota 30. října 2010 v 18:10® sethy
sethy

sus1> pípáky na fídru mají své opodstatnění, jake už psal osprey, ale mít fídrový prut a nepoužívat ho jako fídr (dotyčný rabář měl prut rovnoměrně s vlasce, takže při záběru špička nic nedělala, prostě klasická položená) mě nepříjde normální.

Sobota 30. října 2010 ve 14:36® sus1

osprey> Jo, možné je vše.:-)
Já jen,že se sethy divil ,, policajtům " – položená s feedrem také jde.

Sobota 30. října 2010 ve 13:34® Kolovr@tek
Kolovr@tek

RM> Hezky řečeno

Sobota 30. října 2010 ve 12:26® RM

Sander> Vždycky když čtu takový to „víš nechci nějak moralizovat ale …“, tak jenom mávnu rukou a jdu jinam … Týpek někoho nejdřív vyhlásí na WEBu a pak vysvětluje, že nechce moralizovat. Tak mu to může napsat jako osobku né, jaký pak keci, že nechce moralizovat, když je to ve skutečnosti jeho primární motivace … :-D

Já myslím, že není úplně zbytečný vysvětlovat lidem jak zacházet s možností lovit ryby ale nesmí se z toho stát buzerace. Nesvobodu nemá rád nikdo a v konečném důsledku je to skoro vždy kontraproduktivní.

Lidi co znám, se v souvislosti s rybařením narodili jako masaři, počítám do toho i sebe. Někdo jako masař zůstal na pořád (bytelný teleskop a jdu si vysedět rybu). V mém případě mě od tohoto přístupu, který jsem na začátku taky provozoval, odvrátilo zjištění, že chytit rybu vhodnou ke konzumaci není žádný problém (feeder), už to pro mě není vzácné, krom toho mám raději jiné maso než rybí a zpracovávat (kuchat, čistit …) ryby nepatří k mým oblíbeným činnostem. Když k tomu přičtu některé publikace na WEBu nebo v časopisech, tak jsem v poslední době už hodně blízko tomu „chyť a pusť“ i když tento přístup nijak nepodporuju ani nejsem jeho zastáncem.

Vysvětlovat má smysl moralizovat ne, neber to osobně, ale jsou tací a na můj vkus jich je docela dost, co mají potřebu se prosazovat právě tím moralizováním. Ale to platí ve všech oblastech lidských činností …

Sobota 30. října 2010 v 10:50® Sander
Sander

RM > detailisto…tady se ve velkém zažíraj štiky na trojháky a já budu řešit jestli někomu zchlastala gumu s jednohákem…:-)
Ale máš pravdu, i toto mohla být možnost. Já to chápu a jsem rád že jsi to uvedl.

Sobota 30. října 2010 v 10:43® RM

Sander> Když bude člověk číst mezi řádky, tak z toho může nabýt dojmu, že se jedná o klasickou ukázku nezodpovědného přístupu, což je zavržení hodné … :-D

Šel jsem na okouny bez lanka ale dle tvé sebevědomé reakce jsem měl nástrahu, která je svou velikostí vhodná spíš na tu štiku než na okouny, takže jsem možná šel na tu kudlu cíleně bez lanka, že? :-)

Já jsem se s takovými reakcemi setkal tady ale i na jiných WEBech mnohokrát, je to naprosto běžné. Pak už je těžký rozpoznat co je jen neohrabaná reakce a co pokus o moralizování. Jak už tady někdo napsal „psané slovo je prevít“ …

Sobota 30. října 2010 v 9:57® Sander
Sander

RM > teď nemám tušení co jsi tím chtěl říct. Vážně. Jestli to myslíš na mě, na internet jako takový, na celý svět… Měl by jsi to blíže specifikovat.
Nevím proč bych se měl cítit důležitý (ironie, už jsem ti tohle nedávno psal ve stejně tebou překrouceném případě). Že jsem ti napsal, že vzhledem k našim podmínkám mi připadá guma 7cm na okouny moc – cítíš v tom nějaké moralizování? Uvedl jsem, že je to můj pohled na věc.
Já vím že existují revíry kde to vemou jako malinu. Ale já když s tím u nás proházím 10km řeky, dost možná nechytím ani jednoho.

Takže mi toto ® RM Pátek 29. října ve 22:54 prosím vysvětli. Fakt mě to zajímá.

Pátek 29. října 2010 ve 23:04® osprey
osprey

Pokud jde o nástrahu 7 cm na okouny, tak jsou dny, kdy to do nich člověk nedostane a jiné, kdy je to ještě málo. Taky jde o to, kde a jak člověk chytá a jak velké okouny by rád chytil.

Mikronástrahy chytám poměrně dlouho, byť jen občas, ale většinu okounů přes 35 cm jsem u nás na řece chytil nebo viděl chytit na štikové wobblery a gumy kolem 10 cm. Problém je, že poslední roky překračuju hranici 30 cm jen párkrát do roka.

Pátek 29. října 2010 ve 22:54® RM

Sander> no …, víš ono tady je to tak, že po touze důležitosti (chlapáckého uznání) kdejaký cucák moralizuje chlapa, který by mu mohl dělat tátu.

V reálném světě by dostal pohlavek a šel by si koupit limonádu …

INTERNET

Výhody i nevýhody tohoto fenoménu pocítíte časem všichni.

Pátek 29. října 2010 ve 22:44® osprey
osprey

sus1> Feeder s pípákem není nic špatného. Vyzkoušel jsem a občas se to hodí. Jde jen o to, jak si to pošteluješ a co chceš, aby ti to hlásilo.

Obvykle chytám na jeden prut malé ryby a v pípáku je druhý klacek na bonusovky. Jen to pípne, hned se mu věnuju a dál se řídím podle špičky.

Pátek 29. října 2010 ve 22:29® hecht
hecht

Trochu se zpožděním hlásím, že včera na Orlasu okouni žádná sláva. Ale na ULX vláčák jsem usmáčkoval během pěti minut dvě štiky 60 a 63. Takže jsem aspoň zjistil že to zvládne i víc než pidiryby. Fotky nějaký pošle Char, až bude moct.Bylo tam krásně a pruhatci se snad příště polepší.

Pátek 29. října 2010 ve 21:52® ladamaj
ladamaj

sus1>nemužu nesmím nastydnout kvuly mé nemoci no a ke všemu musím opravovat svého miláčka.8-(

Pátek 29. října 2010 ve 21:23® sus1

ladamaj> Klidně tet,hlásí pěknej víkend.:-)

Pátek 29. října 2010 ve 21:04® ladamaj
ladamaj

sus1>no to je fakt to hned na jaře odskouším:-D

Pátek 29. října 2010 ve 20:05® sus1

ladamaj> No možná jo,vyloučený to neni.:-)

Pátek 29. října 2010 v 19:18® ladamaj
ladamaj

susi>už jsem myslel že chytaj s federem na pípák ok.:-))

Pátek 29. října 2010 v 18:52® sus1

ladamaj> Vůbec ne.Jde o to, jestli to teda nebylo použito ,, jen " jako vidlička?! ,ale na první pohled ????:-)

Tento příspěvek byl editován 29.10.2010 18:52:51 uživatelem sus1.
Pátek 29. října 2010 v 18:33® spike
spike

sus1> sem si ani nevšiml:-)

Pátek 29. října 2010 v 18:18® Sander
Sander

RM > hele, ale mně je přece jedno na jak velký nástrahy je žehlíš a jestli tím někomu prospěješ. :-)
Že mi přišlo 7cm předimenzovaný je můj boj, s tím si nelam hlavu, tady bych si fakt jen vyplašil ten zbytek, co jsme ještě nestihli sežrat :-)

Pátek 29. října 2010 v 18:03® ladamaj
ladamaj

sus1>to si děláš prču:-))

Tento příspěvek byl editován 29.10.2010 18:03:45 uživatelem ladamaj.
Pátek 29. října 2010 v 17:46® sus1

sethy> A čemu se divíš???!!Na srazu byli tací,kteří měli feedr položenej v pípáku.:-))