Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 3. března 2004 v 8:50® Vaclav
-
MAF: Myslis, ze bychom se zitra po 9. hodine mohli setkat ve meste, treba u Frause?
- Úterý 2. března 2004 ve 23:19® HaD
-
Bass: kolik to koštovalo?
- Úterý 2. března 2004 ve 23:12® Bass
-
jiris: S1 je bez diskuze super proutek. měl jsem už předchozí model a ten mi seděl absolutně. Měl i lepší uložení navijáku, ale tenhle má zase titanový očka. Kéž by to tak šlo zkombinovat.
- Úterý 2. března 2004 ve 21:32® jiris
-
Bass – škoda, že je Plzeň tak daleko, taky bych si rád zpravil oko. Jak se ti líbí SS1?? (nevím jestli půjdu do skeletona, vypadá zajímavě:o)) Václav, Cajda – každopádně přívlač (všeobecně) poškozuje ryby více než muškaření 100%!!! Pstruhovou přívlač bych asi zakázal (jen na velkých řekách). Souhlas s esoxem, vláčecí nástrahy mají více háčku, proto větší poškození. (i na přívlač lze chytat malé kousky – potočák 8 cm na 00 rotačku). Souhlas s Cajdou – Jinak nejvíc záleží jak se rybář chová k ryba ať už je to VLÁČKAŘ nebo MUŠKAŘ. (souhlas s esoxem – že moc lidí si na nástrahách trojháčky nevyměnuje za jednoháky).
- Úterý 2. března 2004 ve 20:23® HaD
-
pupak: díky, jsem rád. Doufám, že se to řádně rozběhne
- Úterý 2. března 2004 ve 20:06® pupak
-
DaH: Bezva, bylo to potřeba!
- Úterý 2. března 2004 v 19:32® naxos
-
DaH: bezva že jsi zpřístupnil to fórm!
- Úterý 2. března 2004 v 17:52® Bass
-
jiris: Tak jsem byl dneska u toho Šimana. má tam teda jenom mušáky, ale musim uznat, móóóóc pěkná práce. Ještě že ty vláčáky nejsou nikde k vidění, protože bych se do toho zase zbláznil !! Dneska si taky kámoš koupil pstruhový proutí od Fenwicku. Taky paráda, ale fakt. Až mě to zaskočilo.
- Úterý 2. března 2004 ve 13:23® HaD
-
Ruda: včera jsem sháněl ten film na netu a zatím bezúspěšně, ale kámoš mi říkal, že to jeho známý má a snad to tedy sežene
- Úterý 2. března 2004 v 9:45® esox
-
Cajda-jasne ze se da hacek vymenit, ale to asi moc lidi nedela, nechci podporovat ani odsuzovat ani jedno, myslim ze rel. setrné jsou obe metody, hlavně pak ve srovnaní se zaziracima systemama na rybku atd, jen sem chtel rict, ze u ty mouchy je poskozeni aut. mensi, protoze se chyta s hlavně jednohackem a na vlacecich nastraha jsou vetsinou trojhacky (rikam vetsinou). Ve vysledku to vyjde asi nastejno, protoze muskar zase tech ryb casto popicha mnohem vice a hlavne i male kousky, ktere nemaji tu odolnost.
- Úterý 2. března 2004 v 8:58® Vaclav
-
Cajda: Souhlasim.
- Úterý 2. března 2004 v 8:29® Čajda
-
esox:To je pravda,ale zase to má v rukách rybář. Dneska je obrovský výběr nástrah,kde ani výměna trojáku za jednohák funkci přiliš nezmění. Je tady možnost úpravy protihrotů atd. Myslím,že hlavně je potřeba chtít. Ale v žádném případě nechci,aby to vypadalo jako moralizování. Je to svobodné rozhodnutí každého z nás.
- Pondělí 1. března 2004 ve 23:20® esox
-
Cajda-souhlas, ale na druhou stranu vetsina vlacecich nastrah ma vice hacku a tak je i to poskozeni asi automaticky vetsi
- Pondělí 1. března 2004 ve 23:11® HaD
-
jiris: pěknejch prutů na sumčí vláčku je spoustu, já chytám s třímetrovým lososákem Balzer Magna 40–80g. Původně jsem ho ani na sumce nekupoval, ale vyhovuje mi. Někomu se třeba zdá hodně tvrdej, někomu zase jako na sumce slabej. hodně záleží na vkusu. Jak říkám, mě zatím vyhovuje a stačí.
- Pondělí 1. března 2004 ve 22:24® Čajda
-
Václav,jiris,Ruda:Myslím,že ze všeho nejvíc rozhoduje jak rybář s ulovenou a posléze puštěnou rybou zachází. To má rozhodující vliv na míru poškození a úhynu ryb,ať se loví přívlačí nebo muškou(alespoň podle mého názoru).
- Pondělí 1. března 2004 ve 21:29® jiris
-
Bass – ty jsi někde od Plzně, ne? Tak se běž podívat k Šimanovi na Loomisi ať S1 není smutno:o)) Jo a známej má G-loomis IMX. DaH (all) – jakej prut bys doporučil na sumíky (max. vláčka) může být i konkrétní. all – jak se vám líbí knihy Říční rybolov a lov na přehradních nádržích???
- Pondělí 1. března 2004 ve 20:40® HaD
-
Bass: to se nedivím, tak mu dej jednoho hubáka i od strýčka Davida
)
- Pondělí 1. března 2004 v 19:49® Bass
-
DaH: Tak dneska jsem si už konečně dotáhnul domu tu Serii One. Je to skvost !! Nemůžu se na něj vynadívat. Běhám tu s nim po bytě, jako Železný s oštěpem
- Pondělí 1. března 2004 v 17:27® HaD
-
jiris: to je pravda, ale neznám podrobnosti. Snad to nebude tak rychlý a něco stihnu a když ne, tak není všem dnům konec
- Pondělí 1. března 2004 v 17:26® HaD
-
fery: zatím jak je vidět, tak ne
- Pondělí 1. března 2004 v 15:38® jiris
-
Václav – samo, že chytám strýmry, twistry atd. (ale rybáři, které nejvíce u vody vídám chytají na plech).
- Pondělí 1. března 2004 v 15:37® jiris
-
Václav – a očem je „nejvíce“ pstruhová přívlač? Hlavně o rotačkách, alespoň u nás.
- Pondělí 1. března 2004 ve 14:37® Vaclav
-
Jiris: Pstruhova privlac je ale jen jednou podmnozinou z mnoziny privlace. Urcite je pravda, ze trojhácek rotacky muze male pstrouzky poskodit vic nez moucha, to vi kazdy, kdo to chyta, protoze ti jdou po nastraze kolikrat sebevrazedne. Ale obecne bych to – myslim ta slova o uhynech – v zadnem pripade netvrdil.
- Pondělí 1. března 2004 ve 14:34® jiris
-
DaH – k Jordánu, nepsalo se tady, že se bude lovit? Abys ty metrovky stihl chytit:o )
- Pondělí 1. března 2004 ve 14:33® Vaclav
-
Grub: Uz jsem to zde, myslim zminoval: www. fikar-fishing. info. Ale neni to server typu Chytej. cz, je to takový osobni obcasnik se zamerenim na me privlacove zavody – Pohar Ohre a Vanocni pohar.
- Pondělí 1. března 2004 ve 13:27
-
dah-a to s tim fakt nejde nic udelat?
- Pondělí 1. března 2004 ve 12:31® jiris
-
Ruda – já si taky myslím, že pstruhová přívlač je nešetrnější k rybě než moucha. Většinou dost malejch potočáků má třpytku dost hluboko a donuť vláčkaře, aby si zamačkávali protihroty.
- Pondělí 1. března 2004 v 11:21@ Grub
-
Václav: Slyšel jsem o nových stránkách. Můžete mi poslat adresu jestli je máte????
- Pondělí 1. března 2004 v 8:32® Vaclav
-
Ruda: Zajimavy nazor, ovsem nevim… Na zavodech v privlaci se setkavam s kluky, kteri zavodi jak v musce tak v privlaci. Nic takoveho jsem od nich nezaznammenal, tak nevim, jak se k tomu postavit. Pri zavodech v privlaci, kde se ryby ihned po uloveni meri a pousteji, je take evidentni, ze uhyny jsou minimalni, rozuhodne mene nez 0,3 procenta (!) – za nekolik let zavodeni v privlaci (cca tricet odchytanych zavodu) vím o trech uhynulych rybach, z toho jedna (pstruh) zemrela v dusledku dlouheho zdolavani v jednom horkem letnim zavode (nikoliv tedy kvuli popichani). Naproti tomu z vypraveni od muskaru vim o vetsim mnozstvi uhynulych ryb pri zavodech v musce. Ja ale obecne myslim, ze pri techto aktivnich technikach – muska, privlac – a ted mluvim jen o zavodni cinnosti, dochazi k velmi malym uhynum, vubec nejmensim ze vsech disciplin.
- Neděle 29. února 2004 ve 23:49® HaD
-
Bass, Big Mike: tu rotaci způsobují tzv. Coriolisovy síly, tzn. že by měla rotovat (pokud není uzpůsobena tvarem) na severní polokouli stále stejně a na jižní naopak. Ovšem existují na místa s výskytem silnějšího pole, které může tu rotaci ovlivnit (tedy u vodních systémů-ale, nevím jestli to funguje i na kov)