Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 29. února 2004 ve 23:20® Bass
-
Big Mike: O tom rotování lístku na rotačce jsem už taky párkrát přemýšlel. Myslím ale, že je to ale mnohem jednoduší, než to vypadá. Řekl bych, že se točí jenom na jednu stranu ! A to na tu samou, jako vír na vodě, když vypouštíš vanu. Jo, zamská gravitace na nás bude mít asi větší vliv než se zdá.
- Neděle 29. února 2004 ve 22:03® HaD
-
Ruda: abych pravdu řekl, tak jsem si toho zatím nevšiml
- Neděle 29. února 2004 ve 21:59® Ruda
-
ALL: Vážení pánové trápí mne jedna věc a to je současný trend odsuzování vláčkařů-muškaři. Jak se k tomu stavíte? Já osobně 60% času věnuji muškaření 30 % vláčce a zbytek feedru, ale docela mne to štve, zvláště když na to vidím z obou stran. Muškaři nadávají plechřům, že jenom popíchají malé ryby a ty potom hynou. No nevím jak ostatní muškaři, ale já rozhodně za vycházku ulovím na mušku prům. 10 ks ryb zatímco na vláčku to bude tak max. 3 ks v průměru. Takže buď neumím chytat nebo je muška účinější, což je můj názor. On totiž lov na krátkou nynfu je podle mne sakra účinej. Teď ortodoxní muškaři začnou namítat, že tak nechytají, ale lžou, kromě snad pár starých pardálů (p. Zeman) tak chytá každý. Bohužel dřive zmíněného pana zmohl úplně jiný nepřítel než plechaři a zřejmě ho tak ovínil, že neví co mluví, protože nejvíc narážek přichází právě z jeho spolku věrných alkoholu. Co Vy na to?
- Neděle 29. února 2004 ve 21:41@ Big Mike
-
DaH: Seženu MP 5 s tlumičem a půjdem také na lov, také bez povolení
) ALL: Tak mě napadla taková kravina. Osobně moc na rotační třpytky nechytám protože se mi dost protiví tím zkrucováním vlasce. Ale když jsem chytával, výsledky byly dobré. Pruboval jsem různé antikinkery a dost na prd. Trošku se osvědčilo excentricky umístněné olůvko s karabinkou, které jsem připnul do posledního očka obratlíku u návazce, do toho očka nejblíže špičce prutu. Snad jsem to popsal srozumitelně. Bohužel se u lehčích třpytiček zvýšila váha a tudíž i rychlost abych nevázl. I se mi zdálo, že není tolik záběrů, byť by třeba takoví okouni mohli reagovat na předvěšenou zátěž. Ale o co mi vlastně jde. Samo o sobě navíjení zkrucuje vlasec + rotačka a je hotovo. A teď mi řekněte, točí se křidélko třpytky vždy jen na jednu stranu? Nebo je to při každém vrhu náhodně jinak? Nebo je to u každé značky jinak? A pokud se tedy točí jen na jednu stranu, nešlo by to udělat na druhou, že by vlastně oproti navijáku vlasec jakoby rovnala? Nebo už je to tak, že ten vlasec rovná, ale až tak, že ho překrucuje zas na druhou stranu? Možná jsem máklej, ale zabejval se tím už někdo? RUDA: díky, fakt už nevím, co na to.
- Neděle 29. února 2004 ve 21:38® HaD
-
jiris: ale neuvěřitelně mě to s. e. Fakt kolikrát uvažuju, že vrátím papíry. Když v květnu chytám na balík rousnic (sumce a pouštím je), tak se může kdekdo zbláznit, ale s tímhle nikdo nic nedělá (skoro nikdo)
- Neděle 29. února 2004 ve 21:30® jiris
-
DaH – proti tomu jsme a ještě dlouho „bohužel“ budeme bezzbraní.
- Neděle 29. února 2004 ve 21:20® Ruda
-
MAF: Pištu už neutravuj s mojí objednávkou, já se tak do toho vázání tak zabral, že už nic cizího mi nebude dost dobré, začal jsem vázat hlavně fantazmagorické vzory, ale věřím jim.
- Neděle 29. února 2004 ve 21:18® Ruda
-
All: Tak zítra vše proberu s ortopedem a něco praktických rad s odbornou konzultací sem hupsnu. Neboť jak správně napsal Big Mike čeká nás to všechny-pánové!!!
- Neděle 29. února 2004 ve 20:05
-
all-tak jsem se dneska tesil na rybacku ale jak snezilo, tak sem to vzdal. naxos: dobrej for!
- Neděle 29. února 2004 v 15:49® HaD
-
smety: co vím, tak se podobný zvěrstva dějou i jinde v republice, ale to co se děje u nás, o tom se mluví a ví celostátně
- Neděle 29. února 2004 v 15:47® HaD
-
Big Mike: Jo, Pája pro to zkusil něco udělat (Jenda na to dlabe) a stalo se stejně prd. Je to, jak říkáš, bezmoc.
- Neděle 29. února 2004 ve 14:08® nakl
-
jo tak to je fakt HNUS
- Neděle 29. února 2004 v 11:53@ Big Mike
-
Už je mi jasný, proč Pavel s Honzou nemohli býti přijati do RS v Tábože a museli k nám. To je to tam taková mafie? Neříkej, že když RS vyrazí a dozajista o tomto ví, že si je někde nevyčíhnou? Na druhou stranu si pamatuji, že když jsem byl malej, taky tu byl takovej, všichní to věděli, ale byl to kamarád, tak mu to procházelo. Už je na pravdě boží a dost mladej, tak snad ty boží mlýny mlely rychleji. Jo a prý to pochytil právě od tý bandy v Táboře. Je to bezmoc,co? Jak říkám, kukly na hlavu a seřezat je do krve. Jenže tím to nevyřešíš a spíš pudeš sedět ty. Kamarádi, co s tím?
- Neděle 29. února 2004 v 1:46® HaD
-
Big Mike: prolém je v tom, že on je jen špička ledovce. On sám jich sice má ročně nejvíce, ale jemu podobných jsou desítky. Je to taková hnusná místní tradice
( Ten důvod nenastoupení trestu je prý „aby ještě mohl chodit na ryby“. Prostě výsměch. Možná bychom se divili důvodům, proč se tomu neudělá přítrž. Možná by to odnesli i tací, u kterých by se to vůbec nečekalo… Jo a ty ryby, o kterých jsem se dnes doslechl mají na svědomí jiní… Mockrát jsem o tom už přemýšlel a teď se mi opět hlavou honí myšlenka, že se sumcařinou praštím. Chytat na „vykradených“ revírech mě fakt s. e. Pomyšlení, že dvoumetrová ryba, která mi už asi zabrala, a chtěl jsem na ní příští rok vyrážet takhle skončila, mě ničí. A hlavně není jediná, kde jsou ty stovky šedesátek až metrovek, desítky stopadesátek? V restauracích, v udírnách, v mražácích… Jsou to ubohý zloději, který tu rybu neumí chytit legálně a okrádají každého rybáře s platnou povolenkou. FUJ! Loni jsem doslova slzel, když jsem byl vloni v únoru na plavačce, radoval se z každého tlouštíka a kolem mne prošel chlápek ohnutej pod tíhou mokrého napěchovaného batohu… Slzy jsem měl v očích, když jsem si představil ten zakrvácený obsah…
- Sobota 28. února 2004 ve 23:02@ Big Mike
-
ALL: a to vám D+H neřekl to podstatné. Dělá to nějaký Barvínek z Čelkovic. Loni mu byla zabavena povolenka, po čase byl opět přistižen u vody RS, přivolána Polocie – vše fakoval, pomalu jim nafackoval a pod. No, byl sepsán protokol a tak nějak se to táhlo. Dotyčný byl v podmínce, pominu za co a byl odsouzen natvrdo s nástupem trestu v zimě. To je ale jeho nejlepší čas na podsekávání sumečků a jejich odprodej do restaurací široko daleko. Tudíž trest nenastoupil s udáním důvodu který neznám. Tak mu vyhověli a nastoupí až budou sumci rozjetí. Chodí od vody s batohem ze kterého plandají sumčí ocasy a všem se směje do ksichtu. Je to věc táboské organizace, náš člen RS (Soběslav)se postaral a tu první část a teď přemýšlím, co dál. Není to můj rajón, ať si to vyřeší táborští. A namítne -li někdo, že by mě to jako vedoucího RS mělo zajímat, i když jsem odjinud, tak ať také poradí, co více udělat. Policie, státní zástupce? Je mi z toho nablití též, jdu se vožrat též
D+H: najmout bouchače a jako v Kmotrovi? Někdy mi to tak přijde, založit tady nějaké černé gardy z bejvalech příslušníků zásahovek(a že by nebyli jistě hoši proti), sehnat sponzora a čistit tady ve jméhu spravedlnosti republiku od takovejch, co je na ně oficiální spravedlnost krátka!!!! No nic, jdu dát 2 decky, přečtu si pár kapitol z knihy : „Výchova Mladého stromu“ (nádherná kniha na uklidnění – doporučuji) a jdu spát.
- Sobota 28. února 2004 ve 22:09® HaD
-
Jdu to zkusit „rozpít“ do „knajpy“.
- Sobota 28. února 2004 ve 22:09® HaD
-
ALL: Tak takhle mizerně jsem se už dlouho necítil. Bohužel opět prožívám, to co každou zimu. Dozvěděl jsem se dnes o mnoha podseknutých (a zmasařených) sumcích u nás na Lužnici a mimo jiný byl prý na mém nejoblíbenějším revíru (úsek mezi jezy cca 3 km), kde moc rád chodím na sumce PODSEKNUT, ZABIT A ZMASAŘEN SUMEC CCA 200 CM. Nevím jestli mám brečet nebo bejt totálně vzteklej. Oba pocity se mění jak střídavý napětí
((
- Sobota 28. února 2004 v 18:30@ Big Mike
-
RUDA: byl bych velice rád, kdybys mi trošku objasnil tuto problematiku. Jak tak koukám, reklama dělá svoje,což? Pokud by tady nikdo z postižených o to nestál, což bych se divil, neboť do budoucna nás to možná čeká všechny, pošli mi to mejlíka. Nebo jen pár základních bodů a co hlavního – jak z této svraboviny atrhrózový ven. Díky. mikuc@volny. cz
- Sobota 28. února 2004 ve 14:28® HaD
-
jiris: S komentářema už jsi na to přišel
Ten film určitě hledá pře HUB, taky se mrknu.
- Sobota 28. února 2004 ve 13:50® jiris
-
DaH – nevím přes co ten film bude kámoš hledat, on to jaksi nabízí za svoje filmy a stahuje se to navzájem. (něco za něco:))
- Sobota 28. února 2004 ve 13:41® jiris
-
DaH – asi nijak, když tam ještě žádný nejsou:O))))
- Sobota 28. února 2004 ve 13:36® jiris
-
DaH – jak přečtu komentáře na ten můj článek? Pro lajka:o)
- Sobota 28. února 2004 ve 12:39® Bass
-
DaH: To jsem samozřejmě četl.
- Sobota 28. února 2004 v 10:34® HaD
-
pejo: takovej kapr Ti teď někdy utekl?
- Sobota 28. února 2004 v 10:32® HaD
-
Bass: ten článek je tady: www. chytej. cz
- Sobota 28. února 2004 v 10:30® HaD
-
Bass: vždyť jsem tady článek o Finsku měl. Jak psal Karlos, na Aladech je to prostě paráda.
- Sobota 28. února 2004 v 10:14@ Karlos
-
Bass:Já byl na Alandech a budu na ty okouny vzpomínat celý život…
- Sobota 28. února 2004 v 9:23® Bass
-
DaH: Kámo, napiš mi něco o tom Finsku. Hlavně co se týče finanční náročnosti, rybí osádky a tak všeobecně. Chtěli bychom někam začátkem května, ale pořád ještě nemáme jasno v tom, kam. Nejlákavější je Švédsko, ale já už tam párkrát byl a navíc, za poslední 3 roky se tam znatelně zvedly náklady. Rybačka je tam sice brutální, ale nerad podporuju zlatokopy, jestli mi rozumíš. Dej nějakej tip.
- Pátek 27. února 2004 ve 21:40® HaD
-
jiris: vidíš to mě nenapadlo to hledat na netu. To hledá přes nějaký HUB?
- Pátek 27. února 2004 v 19:15® jiris
-
DaH – až to spustíš bude to super!! all – kamoš mě (vám) na netu zhání Tudy teče řeka. Snad to najde v češtině:)