Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 13. září 2010 v 11:09® dam
dam

Omlouvám se Moravskému rybářskému svazu, ale přehodil jsem jejich pořadí se Středočechy. Takže MRS bylo druhé:-)

Pondělí 13. září 2010 v 10:09® dam
dam

Robur> vedl jednoznačně tloušť všech velikostí, pár jich bylo přes 40cm, nějakej duhák, okoun a štika, a taky potočák, parma a ostrá. V pátečním tréninku jsem chytil dva potoky přes 40cm, nádherné rybky. Snad tam ještě nějaký pátek vydrží.Teklo opravdu hodně vody, některé místa byla pro raftaře…včera jsem měl průměr ryb přes 30cm, bylo to pěkný…komáři a muchničky ovšem taky vynikající:-D

Pondělí 13. září 2010 v 9:41® Robur
Robur

dam> to mne zajímá, co se chytlo největšího na této vodě a jaká byla zhruba skladab ryb?

Pondělí 13. září 2010 v 8:52® dam
dam

O víkendu probíhalo Mistrovství ČR v přívlači na řece Oslavě v Oslavanech. Voda byla poměrně zvednutá, ale i tak se nachytalo ve velmi těžkých závodech poměrně dost ryb. Děkuji pořadatelům za výborně připravené mistrovství. V jednotlivcích vyhrál Michal Čepelák -VČ, druhý byl jeho bratr Tomáš – VČ, Třetí Jirka Špáda – StřČ. Michal vyhrál i před dvěma Slováky mezinárodní pořadí. V týmech vyhráli Východočeši, druzí Středočeši a třetí domácí Jihomaraváci

foto/diskuze/privlac/2010/th-img37586.jpgfoto/diskuze/privlac/2010/th-img37587.jpgfoto/diskuze/privlac/2010/th-img37588.jpgfoto/diskuze/privlac/2010/th-img37589.jpg
Pondělí 13. září 2010 v 8:22® Fugas

skwor> já na ryby nechodim a taky sem občas plknu, to ti prostě nedá:-) . Nechci jen ztratit kontakt, zbrojim a až bude čas budou se dít věci:-D . měj se.

Neděle 12. září 2010 ve 21:04® osprey
osprey

Kolovr@tek> V pohodě. Nehanímm, dávám tip do budoucna. Když začátečníci vidí kudly vyfocené v trávě, na betoně apod., dělají to taky a je to nekonečný koloběh rybího utrpení.

Je potřeba, aby z těch ryb něco vyrostlo, takže manipulaci je třeba minimalizovat.

Neděle 12. září 2010 v 19:28® Kolovr@tek
Kolovr@tek

osprey> Jj já vím ..ale tahle štička měla wobler až v hrdle ,ale šikovne jsem ji to vyndal a ryba to krásně rozdejchala…Teda doufám .Netekla ani krev ,tak by to mohlo být v pořádku.

Neděle 12. září 2010 v 16:24® osprey
osprey

Kolovr@tek> Z pohledu těch kudel je lepší fotka toho druhého typu – ve vodě. Nikde ji neválíš, cvakneš a rovnou odháčkuješ.

Neděle 12. září 2010 v 16:06® skwor
skwor

osprey> Jasný, díky. Pokud budu mít coby nerybář čím přispět :-) Zatím.

Neděle 12. září 2010 v 16:05® Kolovr@tek
Kolovr@tek

Dneska prvně na jordánu a povedlo se pár štiček ve velikosti 50 cm.Parádní chytačka.Vše puštěno…

foto/diskuze/privlac/2010/th-img37545.jpgfoto/diskuze/privlac/2010/th-img37546.jpg
Neděle 12. září 2010 v 16:04® osprey
osprey

skwor> Jasně. Člověk musí vědět co chce a kam jde. Až budeš mít chuť, stav se tu. Třeba jen na kus řeči za dlouhých zimních večerů.

Neděle 12. září 2010 v 15:58® skwor
skwor

osprey> Já reagoval hlavně na to, jak jsi psal, že to je možná škoda… Mě to připadá jako to nejlepší. Bolen překvapil, nějakých 66–67cm, v tom proudu se do toho opřel hezky.

foto/diskuze/privlac/2010/th-img37541.jpg
Neděle 12. září 2010 v 15:25® osprey
osprey

skwor> My ti nic nevyčítáme. Rádi jsme tě viděli a rádi tě zase uvidíme.

Bolen 70 cm je pěkná rybka.

Neděle 12. září 2010 ve 12:31® troutkiller

herri> Na nosnost v uzlu se vyprdni:-) Používej bezuzlové vázání a odpadl ti jeden problém!šnura má spoustu dobrejch vlastností ale i dost nedostatku:-(( Plus je nosnost při malém pruměru a neprutažnost,mínus je nasákavost vodou a zase ta neprutažnost(padaji z ní ryby když používáš rychlej prut)Nej řešení je mít na jedné cívce mono a na druhé šnuru:-) Rázem máš dva pruty a každej jinak rychlej a tvrdej:-)

Neděle 12. září 2010 ve 12:27® skwor
skwor

osprey> Ahoj. Ta rybářská pauza (jak dlouhá bude nevím) je asi to nejlepší, co v téhle situaci můžu udělat. Prostě mě to k té vodě přestává táhnout a radši to utnu teď, než abych si to časem sám znechutil. Takhle třeba za rok dva zase vyrazím s chutí k vodě. Ale dneska ráno jsem vezl přítelkyni do Berouna a na pár hodů a jednoho bolena lehce pod 70cm se čas našel.

Neděle 12. září 2010 ve 12:15® osprey
osprey

herri> Stará Fireline je překonaná šňůra. Jsou lepší, třeba zmíněná Power Pro.

Jen u málokteré pletenky sedí průměr a nosnost. V čelistech mikrometru je ta šňůra jak lovecký salám – naměříš míň než je skutečný průměr.

Ale ty nosnosti jsou velké, větší než u vlasců. O tom není pochyb. Rozdíl je veliký.

Jenže upínat se jen k nosnosti znamená přehlížet ostatní vlastnosti vlasců a šňůr.

Já lovím štiky hlavně s vlascem. Nepotřebuju na štiky nosnost pletenek, zajímají mě ty ostatní vlastnosti. Na sumce je to o něčem jiném…

Neděle 12. září 2010 v 10:41® petrcech
petrcech

herri> Kup power pro. Ověřené, spousta lidí ti to doporučí. Používá ji i hlava Daiwa klubu.

Neděle 12. září 2010 v 10:29® herri
herri

Potřeboval bych vědět nějaký zkušenosti s vláčecí šnůrou Berkley Fireline. Chci si ji pořídit v průměru 0,20mm. Udávaná nosnost je 13,2kg v uzlu. Je ta nosnost vážně taková? Trhá se atd.? Jaký jsou na šňůry navijáky a pruty a jsou nutný? Chytám normálně na rybnících a přehradách. Bude tato šňůra lepší než monofil Berkley Trilene (0,28mm, 7kg v uzlu)? Kterou byste si vybrali vy na vláčku (hlavně štiky) a nástrahy (woblery a třpytky)? Šňůru jsem totiž ještě nevyzkoušel. Dík

Neděle 12. září 2010 v 9:49® troutkiller

džigit> Když sem chytal Shimano a ted Daiwu nepraskl mi ani kus!Předpokládám že rukama to nebude:-)) )

Neděle 12. září 2010 v 8:48profil byl smazán

osprey> tj. třeba lukem a šípem nebo do vrhací sítě :-)

Sobota 11. září 2010 ve 22:06® osprey
osprey

pipa> Pořešit to můžeme, ale budeš muset uvést víc podrobností. V zásadě se ale dá jeseter chytat dost podobně jako kapr.

Sobota 11. září 2010 ve 21:55® pipa
pipa

osprey> sorry ,sem se spletl :->

Sobota 11. září 2010 ve 21:51® osprey
osprey

pipa> Tady jsi v přívlači. Chceš je chytat na přívlač?

Pokud ne, budeš to muset rozvést. Já osobně na velké nedravé ryby používám skoro vždycky vlasec.

Sobota 11. září 2010 ve 21:50® pipa
pipa

osprey> a když chci chytat jesetery ???

Sobota 11. září 2010 ve 21:30® osprey
osprey

sidonius> Fluorocarbon na konci pletenky je poměrně standardní trik. Na některých vodách opravdu pomáhá. Osobně bych asi použil slabší než 0.40 mm. Jde o to, kde a co se snažíš chytat.

Sobota 11. září 2010 ve 21:05® džigit

troutkiller> to bych si nikdy nedovolil vyslovit,jen mě překvapuje Tvoje spotřeba Draků :-)) Ten Boxer je pak v tomhle dobrej držák

Sobota 11. září 2010 v 19:26® troutkiller

džigit> Neboj!Nejsem ten typ co by prodal nějaký šméčko!

Sobota 11. září 2010 v 16:34® džigit

troutkiller> já jsem v klidu,zatím neměl problém.A to jsem ho už zapíchl párkrát do země :-)

Sobota 11. září 2010 v 11:18® troutkiller

džigit> Bud uplně v klidu lovče:-) Ten Guid byl jen jednou u vody:-)

Sobota 11. září 2010 v 11:15® troutkiller

sidonius>Já tak chytám Okouny,ale ten fluorokarbon stačí 0,30 jinak budeš při vázce zbytečně trhat drahou šnuru:-((