Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 14. srpna 2010 ve 12:10® moezzz
-
Kubas: To máš sice pravdu, ale všude kolem byly jen šutry a štěrk, takže mi to přišlo jako nejlepší místo kde rybu položit. Byl tam jen chviličku a fakt jsem nijak nezranil .. to se bát nemusíš. Já ho fotil i ve vodě, ale to bylo o ničem, navíc fotky jsou z mobilu . .
- Sobota 14. srpna 2010 ve 12:04® kubas
-
moezzz: ten siven musel být na vrcholu blaha z toho, jak se poválel na šutru
. Jinak pěkná fiška, škoda toho zvolenýho místa na focení
- Sobota 14. srpna 2010 v 9:03® Sander
-
RM > stejně jako Ty u nás.
Jsou to dost odlišné vody. - Sobota 14. srpna 2010 v 1:02® RM
-
Sander> ten první odstavec – je to subjektivní, musel by sis to tu zkusit …
- Pátek 13. srpna 2010 ve 23:27® Sander
-
RM > ten druhej odstavec – tak nějak bych to viděl.
- Pátek 13. srpna 2010 ve 22:26® RM
-
HaD> Hmmm …, asi mi to nebude nikdo věřit ale až teď jsem si přečetl ten tvůj článek o lovu zážitků …
- Pátek 13. srpna 2010 ve 21:18® RM
-
Pánové, jak to tady tak pročítám, tak tam u vás máte záviděníhodné pstruhovky. U nás už došli duháci, nebudu je nazývat granuláčema, mám je docela rád, poslední dobou už jsem je nezabíjel a v budoucnu už to ani nemám v plánu. Krom toho chytit tady jinou rybu na přívlač (Ohře 8) je docela kouzlo. Vlastně jsem neviděl ani muškaře něco chytit a to jsem je jednou pozoroval docela dlouho, taky se na to chystám, tak jsem koukal co a jak … Z lososovitých ryb jsem na Ohři chytil jenom menší potočáky (do 30) a duháky, duháci byli v nesouměřitelně větším počtu, takže číst, jak si vybíráte, které ryby budete chytat jsou pro mě vody tak trochu z jiného světa.
Co se týče toho „chytat na malou nástrahu je srabárna“ – já chytám pořád na malé nástrahy a nebudu na tom nic měnit ani kdyby mi to vymlouvala sebevětší „autorita“. Ono dostat pstruha na nějakou větší např. gumu je tak trochu kutilská záležitost a na to nemám náladu, chodím se na ryby odreagovat …, zachytat si, a když chytím větší množství menších ryb, tak jdu prostě jinam, na jiné místo. Všechno má své pro a proti, alespoň jsem čudli proškolil a příště si dají možná větší pozor.
- Pátek 13. srpna 2010 ve 14:52® HaD
-
osprey + sander> hej závodníci, nedohadujte se o počtech a Ty Míro už vyraž! Čekám před barákem v dešti…
- Pátek 13. srpna 2010 ve 14:48® osprey
-
Sander> Já ti to nevyčítal, ani v nejmenším, jenom jsem napsal, že se mi nechce je tam chytat.
Fakt v tom víc nehledej.
- Pátek 13. srpna 2010 ve 14:17® Sander
-
osprey > já to Míro vidím stejně, ale je třeba rozlišovat jeden den za dva měsíce, nebo takovéhle chytání denně. Že tam za ten den popíchám 15 ryb, které mi stačí (mohlo jich být třeba 3× tolik), je z mé strany naprosto zanedbatelná škoda. Takové množství tam chytne každý muškař za vycházku i kdyby nechtěl. A o to hůř, že třeba z 50% lososovité nebo lipana v nevalné velikosti.
No, šak se uvidíme.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 22:28® sus1
-
kerob> ,,Vic za tim nehledej."
To už si nemusel doplnovat. - Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 22:22® osprey
-
Sander> Ono je to těžké. Popovídáme o tom z očí do očí. Prostě sice ty ryby rád chytám, ale dost často si uvědomuju, že je nepotřebuju zbytečně mordovat. Někdy vyhrává jeden přístup, jindy ten druhý. A pózista? Proč ne, za to už dlouho nikoho nepověsili
Na lipanech jsem byl poslední dva roky třikrát v sezóně. Myslím, že jsem jich nejvíc chytil kolem 10, což je při jejich velikosti tak akorát.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 22:06® sus1
-
kerob> Prd na to.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 22:04® kerob
-
sus1> ja z tve odpovedi vubec netusil na co reagujes, absolutne mi chybel kontext. Vic za tim nehledej.
Tento příspěvek byl editován 12.8.2010 22:07:17 uživatelem kerob. - Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 21:44® sus1
-
Sander> Máš štěstí.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 21:39® Sander
-
sus1 > to spolu souvisí. Tedy pro obojí.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 21:37® sus1
-
Sander> Aaaa chodíš tam taky pro zážitky nebo jenom lovit??
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 21:32® Sander
-
osprey > pořád je tu pár ryb, o které je radost se snažit. Do té vody nevidíš, nemůžeš proto tvrdit, že tu chytáme ty samé ryby pořád dokola. Nehledě na to, že do stejné řeky nikdy dvakrát nevstoupíš, pokud víš jak to myslím…
Mám za předešlé dva měsíce pět docházek, a to velice krátkých, dvě hodiny v kuse jsem tam v létě nevydržel. Není možné se v mém případě s úlovky opakovat. Z toho si vydedukuješ i to, že lipany jsem tam moc netrápil. Byly to myslím dvě vycházky, kdy to šlo krásně, ale už je to nějakej ten týden.A když už jsme u těch lipanů, občas na ně zajdu s tebou, máme oba radost když to jde a chytnem jich třeba 15. Proč? Není to proto, že si chceme zachytat? Je to stejné jako s těmi tloušti. V tomhle ohledu začínáš být malinko pózista. Buď to dělej tak jak píšeš, nebo to nech být. Myslím to v dobrém.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 21:26® sus1
-
Je to starej píchal, bacha na něj.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 21:19® osprey
-
Sander> Nehoním se za trofejemi. Jenom mi přijde, že to tam máte v průběhu roku popíchané x krát dokola a už jsem tam prostě byl.
Zajdu tam tradičně koncem srpna a pak s mouchou na lipany, to mi stačí.
Navíc jak čtu, už jsi je popíchal ty, ne?
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 21:12® Sander
-
osprey > proč? Aby sis zachytal. Jsou mezi námi i tací, co tam jdou vláčet jednou za dva měsíce a maj rádi rybu na prutě. Za třetinu z nich bych se nestyděl ani s plavačkou, myslím že jsi teď s tím honem na trofeje malinko mimo.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 21:10® osprey
-
Sander> Víš, že na pstruhovce používám woba až když jsem na tom špatně a rotačku asi tak hodinu potom. Tenhle měl navíc dva trojháčky.
A nechci chytit 15 tloušťů. Proč? Navíc jsem tam od května nebyl.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 20:43® spike
-
Sander> Po zimním přezimování kormoránů na pstruhovce o kterých nikdo nevěděl tam nezůstalo nic. Teď tam už něco nasadili ale tloušťi 50+ to nebudou.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 20:36® Sander
-
spike > no dávné časy slávy, kdy na té pstruhovce bylo pár velkých tloušťů, už jsou pryč. Nějaká vychcaná půlmetrová viržínka zůstala, ale dají se počítat na prstech jedné ruky.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 20:33® spike
-
Sander> To je slušné skóre, máte tam pěkné tlouště. Neříkám že my je tu nemáme ale prostě se mě je nepodařilo ty velké ještě přelstít. Nej mám 42cm
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 20:24® Sander
-
osprey > měl jsi si ho nechat na pstruhovku, jestli ho maj rádi tloušti, přišel by sis na své. Já před čtyřmi dny odchytal asi hodinu s malým Hornetem a ven jich šlo určitě 15. Nejdelší 47, což je na to šidítko třetinové ceny docela dobrý.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 20:12® sus1
-
kerob> Nerad mluvim se ,,zdí" viz tvoje prázdná karta?!!,ale budiž.
Momentálně zde – Tzn.,že když sem dáš fotky zmasař. ryb, tak dostaneš ,, po tlamě" a to se – momentálně Zde – na chytej děje.
Fakt už nevim, jak to líp napsat,abys to pochopil.Nevim co je na tom nejasného k pochopení.
Nic složitého zatim nehledej, jen jsem ti včera odpověděl, nic víc.Obecně – Spousta chytrejch jedinců ( má potřebu se ukázat, jak je ,,chytrej") – má problém pochopit obyčejnou odpověd,větu.Hledají v tom něco důležitého a asi něco na jejich úrovni(nevim proč),ale zapomínají na to, že se lidi dokážou bavit( baví se ) ,,jednoduše" a řeknou si v podstatě to samé,co ti.....
- Čtvrtek 12. srpna 2010 v 18:43® osprey
-
moezzz> Ano, jsou hodně účinné. Já s jedním odchytal vycházku a pak jsem ho věnoval kamarádovi, co závodí.
Je to sice divné gesto, ale když jsem sundával dvacátého okouna cca 15 – 17 cm, řekl jsem si, že tohle není nástraha pro mě. Je fakt, že to žerou i tloušti a pěkní, i bolen by si dal říct (o kudlách nemluvím), ale nějak je to v rozporu s mou filozofií, že jdu chytit RYBU.
- Čtvrtek 12. srpna 2010 v 15:14® kerob
-
sus1> cesky umim, a slovum rozumim…to, co mi unika, je smysl vypusteni teto vety na svetlo sveta, proste a jednoduse nerozumim, co tim melo byt receno, nevidim souvislosti, netusim, co jsi chtel sdelit, protoze ackoliv jsem – dle tebe – odbornik na vse, tak do hlavy ti nevidim… kapisto?
- Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 14:36® sus1
-
kerob> Hergot,takovej odborník na vše a jednoduchému nerozumí??!!
,,Momentálně zde "- tzn.,že: tet,v nejblžším období, v nedávném čase,…
a zde?! – tzn.,že tady na servru,na webu,na chytej.
Kapišto??