Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 8. srpna 2010 v 6:43® Kazan

Kolovr@tek> buď jsi můj příspěvek špatně četl a nebo špatně pochopil, bylo to myšleno v duchu, že tobě se tu vyčítá pár ryb, které jsi chytil legálně a určitě poctivě zapsal, zatímco bandy darebáků rabují vody a jsou víceméně nepostižitelní. Jinak míra sumce na Lužnici je 70cm, z čehož vyplývá že tam musí být totálně přemnožen, když se přikročilo k takovému opatření.:-))

Sobota 7. srpna 2010 v 19:58® Jak.novi
Jak.novi

Tommy> No jo, pravda. :-)

Sobota 7. srpna 2010 v 19:33® sethy
sethy

osprey> naprostej souhlas. Rád bych si třeba dal candátka, ale buď je neumím chytat (i to je možné) nebo tam prostě nejsou. Ty cca 3 kousky co ročně chytnu fakt po hlavě nepraštím. Mám sice kousek od domu vodu, kde se dají nachytat víceméně bez problému, jenže na tu vodu je tak velký tlak, až se ně tam nechce chodit a jelikož chodím na ryby protože mě to baví a ne protože chci maso, raději budu chytat tam kde to mám rád, ikdyž na candáta narazím jen vyjímečně. A tí kormoráni, škoda mluvit.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:31® Tommy
Tommy

Jak.novi> Ani nemůžeš,bo seš eště mladej:-P

Sobota 7. srpna 2010 v 19:28® osprey
osprey

sethy> Máš naprostou pravdu. Je potřeba, aby ve vodě byly ryby. Je to tak dobře z pohledu přírody i z pohledu rybáře, který na té vodě chytá dlouhodobě.

A každá voda je jiná. Mám třeba v okolí vody, kde je ostroretka vzácné zboží a nikdy bych ji tam nevzal a znám asi dva úseky, kde mám pocit, že by to potřebovalo trochu probrat, protože už nerostou, jak by mohly a jsou jich tam fakt mraky. Angažovat se v tom ale nebudu, oni se kormoráni brzy postarají… Možná ještě budu vzpomínat, jak jich tam byly ty mraky a včilkaj prd.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:25® sethy
sethy

Jak.novi> jo je, ale taky je na ně největší tlak. Ryba mám rád, ryby jím a cca toho co 5% ročně chytnu zbaštím:-> ale vybírám si rybu podle vody kde ji chytnu, podle toho kolik tam toho druhu je nebo neni.

Tento příspěvek byl editován 7.8.2010 19:27:13 uživatelem sethy.
Sobota 7. srpna 2010 v 19:23® Jak.novi
Jak.novi

sethy> Ale na jednom se doufám shodnem, kaprů je jak… nechci být sprostej. :-)) A to všude.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:22® Jak.novi
Jak.novi

Kolovr@tek> Ono by bylo dobré je natočit přímo při činu a pak to pověsit na veřejný web. Možná by se hodně lidí divilo, s kým si sedávaj v hospodě u piva.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:21® sethy
sethy

Jak.novi> jenže to je právě ono, je to voda od vody a nejde to brát globálně!

Sobota 7. srpna 2010 v 19:20® Jak.novi
Jak.novi

sethy> Přijeď sem k nám, možná změníš názor.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:18® Kolovr@tek
Kolovr@tek

Jak.novi> Po jednom:) ne ja si dělám srandu ,ale zasloužili by.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:18® sethy
sethy

Když už jste kluci u toho, tak proč kdo zabíjí parmy či ostrorteky je … když nebudu brat v potaz že to maso je nepoživatelné, ale jen to kolik těch ryb je. Ve vodách kde chytám je na 1 štiku cca 30 sumcu a cca 100 parem. Parmu bych si nevzal, kvuli tomu jaké má maso, ale jinak když je jich tolik a mít dobré maso, tak proč si jednu dvě nevzít. Sumíky 1–2 za rok vemu a štiku..rad bych, ale je jich jak šafránu.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:17® Jak.novi
Jak.novi

Kolovr@tek> Jen aby oni nerozsekali tebe. Co jsem slyšel, je jich celkem dost.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:15® Kolovr@tek
Kolovr@tek

osprey> Jo v pohodě jsem rád ,že si mě poučil o stavu v Táboře o kterém jsem nevěděl.Hned se na to poptám a rosekám je u vody.hehehe:)

Tento příspěvek byl editován 7.8.2010 19:15:53 uživatelem Kolovr@tek.
Sobota 7. srpna 2010 v 19:13® Jak.novi
Jak.novi

Kolovr@tek> Souhlasím, to samé si například myslím o zabíječích ostroretek.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:10® osprey
osprey

Kolovr@tek> Jak jsem psal. Jen jsem tě chtěl přimět k zamyšlení. Takže následující věc neber jako můj útok, ale naběhl sis sám:-))

Kdyby bral každý to co ty (zatím 3 sumce) bylo by potřeba pro 260 000 členů ČRS asi tři čtrvrtě milionu sumců. V reálu se jich ročně chytá asi 6 000 a něco se upytlačí.

Ale netrap se a chytej jak uznáš za vhodné. Máš tu kliku, že tam zatím jsou.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:07® Kolovr@tek
Kolovr@tek

Jak.novi> Kdo zabijí parmy je s prominutim kre…

Sobota 7. srpna 2010 v 19:04® Jak.novi
Jak.novi

Zajímavá nástraha! :-) http://www.normark.cz/…hy/Jig-N-Eel

Sobota 7. srpna 2010 v 19:03® Jak.novi
Jak.novi

Kolovr@tek> Ano, jsou i daleko horší, to neříkám. Druhá věc je i to o jaký druh jde. Mě by neudělalo problém zabít třeba těch 10 kaprů (duháků) za rok, ale zabít třeba 1 parmu bych nedokázal.

Sobota 7. srpna 2010 v 19:01® Kolovr@tek
Kolovr@tek

Jak.novi> Co znám rybáře berou za rok okolo 120 ryb ........hlavě kapři.Tak co je lepší?10nebo 100?

Sobota 7. srpna 2010 v 18:58® Jak.novi
Jak.novi

Kolovr@tek> Kdyby to dělal každej jak ty, tak to máš nějakej 400 000 ryb, což zrovna taky není málo. A to do toho nepočítám pytláky.

Sobota 7. srpna 2010 v 18:49® Kolovr@tek
Kolovr@tek

Kazan> Můj poměr ryb vzatých od vody s poměrem pytláků je směšnej počet se nedá rovnat…Jestli si myslíš ,že nějakých 5 až 10 ryb za rok je nějaká hrozba pro ryby tak to si nemyslím.Kdyby to tak dělal každy aspoň tak jako já ,je to o ničem jiném ..

Tento příspěvek byl editován 7.8.2010 18:53:41 uživatelem Kolovr@tek.
Sobota 7. srpna 2010 v 18:36® Kolovr@tek
Kolovr@tek

osprey> Njn to máš pravdu tady úsek čelkovice až harachovka je to docela dost už vysekaný.:(Určitě znáš ten úsek.421 035

Tento příspěvek byl editován 7.8.2010 18:36:56 uživatelem Kolovr@tek.
Sobota 7. srpna 2010 v 18:34® osprey
osprey

Kolovr@tek>Budeš se muset poptat v místě, já bych tady nerad šířil informace ze druhé ruky. Ale slyšel jsem to z více stran a jak vidíš, potvrzují to tu i další.

Člověk by chtěl chytat na vodě, kde jsou ryby, ale copak se to dá?

Sobota 7. srpna 2010 v 18:31® Kolovr@tek
Kolovr@tek

osprey> Tak to je ,ale už masakr jako to jsou jatka!!!To jméno mi nic neříká.

Tento příspěvek byl editován 7.8.2010 18:33:46 uživatelem Kolovr@tek.
Sobota 7. srpna 2010 v 18:30® sethy
sethy

osprey> :->

Sobota 7. srpna 2010 v 18:28® osprey
osprey

sethy> Člověče, to abych se šel do té lékárničky podívat…

Sobota 7. srpna 2010 v 18:25® sethy
sethy

osprey> to jo, ale když jsem jel na konci města (kde už nebylo živáčka) 56km/h, tak jsem hned dostal litřik pokutku… a nebo tehda, když jsem měl prošlej obvaz v lékarničce…:-93;

Sobota 7. srpna 2010 v 18:22® osprey
osprey

sethy> Já teď slyšel krásnou story o situaci, kdy měli jít polísmeni dva kiláky pěšky k místu, kde rybář nalezl lidské ostatky.

Mám pocit, že hledali toho chudáka, co bude muset vytáhnout paty z auta, po celým okrese. :-)

Tento příspěvek byl editován 7.8.2010 18:22:44 uživatelem osprey.
Sobota 7. srpna 2010 v 18:19® sethy
sethy

osprey> co naděláš. Jeden nejmenovaný kolega od Vyškova doporučil, ať zavolám policajty. Zavolal jsem: „Jestli bude někdo volný tak přijedem“ a nic =-|
Tak už to neřeším, protože ikdybych se snažil sebevíc, nic s tím nenadělám. Jediné co proto můžu udělat je to, že ikdyž někam jedu 20kiláku na kole a nakonec tam někdo sedí, tak v rámci neporzazení fleku to otočím a jedu jinam.

Tento příspěvek byl editován 7.8.2010 18:20:56 uživatelem sethy.