Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 18. července 2010 ve 22:14® Sander
-
dam > říkal jsem si to samé
Naviják vošklivej, cívka dlouhá a malého průměru.
- Neděle 18. července 2010 ve 21:54® dam
-
skwor> já bych do ní nešel, už jenom kvůli tvaru a velikosti cívky
- Neděle 18. července 2010 ve 20:37® skwor
-
Zdravím, neměli jste už v ruce součastnou vlajkovou loď od Okumy Trio? Mám nějaké problémy s jedním reelem a moje součastná Okuma (VS) mi vyhovuje maximálně.
- Neděle 18. července 2010 v 19:48® PetrC
-
troutkiller> nejsem rváč, jsem běžec, sprintér.
O šimánu se nebudeme bavit, stejně by jsme nic nevyřešili a můj názor se těžko změní.
No, když jsi ještě nenafotil rozpůlenou Daiwu, tak budeme muset s sebou na společnou rybařinu vzít i nějaký ten šroubovák apod. Jsem totiž zvědavý a Daiwa mě zajímá (ale jen MP), ale to neznamená, že je lepší… (ha ha hááá)
No a pojedeš na ten sraz?
- Neděle 18. července 2010 v 19:27® troutkiller
-
PetrC> Prát se nebudem
)Jo a šímo multík bylo to první co sem z multíku držel v ruce
Curado nebo jak se to jmenovalo!Jak to tak čtu tak pokud se mi dva máme potkáme s multíkem na rybách nesmim zapomenout kleště,šroubovák a frézku
)Páč to vypadá že se bude víc montovat než chytat
- Neděle 18. července 2010 v 19:21® PetrC
-
troutkiller> o navoněném Abu jako by jsem nečetl, jo? Ale na druhou stranu máš svým způsobem pravdu, ale na druhou stranu, není Abu jako Abu…
Byl bych rád, kdybychom se u vody potkali, dáme si vzájemně (čekáš, že do nosu, že?
) okoštovat, porovnáme, rozebereme a pohovoříme.
A Pepa Čadek? Jo? No, tak to tedy, hmmm… No nevím, Pepa je…
Zkrátka, Pepa je Pepa a Pepou zůstane… Je ale fakt, že zpracováním je na tom Daiwa velmi dobře!
No ale co šimáno? No? Co myslíš?
- Neděle 18. července 2010 v 19:14® PetrC
-
osprey> když jsem byl naposledy na Berounce, tak byla lehce nad normálem, ale jak moc se na ní podepsaly vedra nevím, spíš si myslím, že bude pod normálem. A pokud bude lehce přikalená, tím lépe.
Docela se těším a pokud to vyjde, chtěl bych vyrazit tam, kam už vyrážím dvacet let…
- Neděle 18. července 2010 v 19:10® Maty8
-
hledám partáka na dravce na žermanice nebo někde pobliž Ostravy
Tento příspěvek byl editován 18.7.2010 19:10:43 uživatelem Maty8. - Neděle 18. července 2010 v 19:02® troutkiller
-
PetrC> Abu je navoněná bída
))Počkej až se potkáme na rybách!Dám ti zatočit a je po Abu
)I sám velkej Pepa čadek vzal Plutona do ruky a řekl že je to hodně pěkně opracovanej kus kovu!A Pepa to je marka
)
- Neděle 18. července 2010 v 18:53® osprey
-
PetrC> Dobře uděláš. Koukal jsem teď na vodní stavy, Berounka zas tak moc nestoupla. Pokud nemá tendenci nějak výrazně se kalit, měla by zůstat chytatelná.
- Neděle 18. července 2010 v 18:50® PetrC
-
osprey> děkuji, snad se bude dařit. Ani nevím, jak je na tom s vodou Berounka.
Přesto pojedu a budu se těšit ze svých navijáků značky Abu, budu je hýčkat, budu se na ně usmívat a budu ji šeptat, že jsou lepší než nějaká Daiwa!
- Neděle 18. července 2010 v 18:29® osprey
-
PetrC> Tak tam dobře pořiď. U nás to dnes na vláčku není – vyskočilo to o metr a půl nahoru.
- Neděle 18. července 2010 v 18:18® PetrC
-
osprey> to je fakt, mít zadřené prkénko na OO a na něm trčící se ztopořená tříska jako prase a jen kvůli chybějícím dvěma ložiskům – no fuj, děsivá představa…
To víš, čas jsou peníze, tak proč druhé zdržovat dlouhými zápisy, že?
Ani tolik nepospíchám, ale musím se ještě zabalit, a to není žádná sranda, protože nevím kde mám všechnu rybařinu, osmažit řízky, zabalit dárky a počkat na manželku až pro mě přijede. Snad se zítra dostanu po více jak měsíci k vodě…
- Neděle 18. července 2010 v 17:38® osprey
-
PetrC> Miliony ne, ale pár by se zišlo. Mít na ložiskách dveře a třeba i záchodové prkénko, by nemuselo být špatné.
Ale tentokrát je tvůj vstup do diskuze podezřele krátký a málo konstruktivní. Pospícháš?
- Neděle 18. července 2010 v 17:23® PetrC
-
Přesně tak, chce to milijóny ložisek do každé domácnosti…
- Neděle 18. července 2010 v 17:02® osprey
-
RM> Proto jsem poměrně velký zastánce Zauber klonů. Za podstatně menší peníz docela dost muziky.
Ale těm rybám je to nakonec jedno. Kvalitní cajk je hlavně o pocitech rybáře.
- Neděle 18. července 2010 v 16:59® RM
-
osprey> něco obdobnýho jsem udělal s Techniem MgS. Dal jsem do něj „střeva“ z Twina FA viz níže. Jsou to jenom marketingový kejkle, není to vůbec o výrobních nákladech ale to je známá věc …
- Neděle 18. července 2010 v 16:51® osprey
-
RM> Tvar asi ano. Já mám pocit, že opravdu je snaha po maximální unifikaci. Rodíly jsou pak v počtu ložisek, materiálech, povrchové úpravě,…
Vím, že toho vtipně využil Milan Rozsypal, rozebral Stradica a protože jsou tam prostory pro ložiska navijáků vyšších řad, jen vyložená nějakými plastovými pouzdry, nasázel si tam ložiska sám, takže má Stradica na počtu ložicek odpovídajím asi Firebloodu.
- Neděle 18. července 2010 v 16:46® RM
-
osprey> ty těla – měl jsem na mysli tvar
- Neděle 18. července 2010 v 16:41® osprey
-
RM> Ony ty firmy využívají jeden koncept a spousta dílů je společných. Aspire a Fireblood nemají stejné tělo, protože Aspire ho má duralové a Fireblood z nějaké hořčíkové slitiny (lehčí). Ale docela dobře věřím, že odlévací forma může být stejná.
A jinak můj skromý postřeh Daiwa vs Shimano (na té top úrovni):
Shimano v průměru hladší chod Daiwa bytelnější a masivnější převody Daiwa lépe řešenou cívku (hází dál) Shimano lepší povrchovou úpravu (nátěry, laky,…)
Dá se o tom dikutovat, ale tohle je můj dojem.
- Neděle 18. července 2010 v 16:31® RM
-
osprey> koukal jsem, že Fireblood a Aspire mají stejné tělo, jako měla předchozí Stella ale ono je to hodně o tom jak kvalitní ložiska tam dají. Když jsem dával dohromady twina, tak jsem dal ložisko ke kličce na rotor viz mají stejný rozměry. To byl obrovský rozdíl a dost dlouho mi trvalo, než jsem přišel na to, proč se to netočí tak zlehka jako předtím.
- Neděle 18. července 2010 v 16:27® troutkiller
-
osprey> Jen ta Stela nic víc
Fire měl Martin cca před rokem i s prutem a žádnej zázrak
Prut barevně přeplácanej a sedlo ze skamenělého dřeva těžký a do ruky studený
Akce podobná Speedu.Co se navi týče jinak barevnej Twin s pár dílama ze Stely,ani jedno mně neoslnilo
- Neděle 18. července 2010 v 16:20® osprey
-
troutkiller> Já myslím, že Stella a Fireblood (jediné kolovrátky v cenové relaci Certatu, Infinity-Q a Branzina) jsou hodně povedené stroje. Zkoušel jsem a nemohu o nich říct křivé slovo.
V něčem jsou lepší a v něčem horší, ale jsou to rovnocenní konkurenti.
To, že Infinity-Q pobije Stradica, o tom bych nediskutoval, ale to není soupeř. Stojí s bídou půlku, možná třetinu.
- Neděle 18. července 2010 v 16:19® troutkiller
-
RM> Já pokud si ještě někdy koupím smekáč tak to bude novej Certate 2500
Je to nádhernej navi a určo nebude horší než lonskej model kterej mám na pstruhy a je famozní!Měl sem pujčenýho Twina a je to proti Daiwě nesrovnatelný!
- Neděle 18. července 2010 v 16:14® RM
-
troutkiller> Já ještě nevím …, možná to nakonec bude nějaká Daiwa. Nejsem fixovanej na Shimano, žádný akcie tam nemám, takže je mi jejich úspěch/neúspěch celkem jedno …
- Neděle 18. července 2010 v 16:08® troutkiller
-
RM> Ty kokso ty si s tím šímem nenapravitelnej
Kup si radši nějakou Daiwu
žádnej plast jen ful metal
- Neděle 18. července 2010 v 16:05® troutkiller
-
dam>Zdar trenére
Zítra na ně razíme tak sem zvědavej co s nima udělá ta změna počasí
Mám obavu že to nebude žádná hitparáda
- Neděle 18. července 2010 v 10:42® RM
-
dam> Já jsem si absolutně jistý, že to za jak dlouho tě začnou bolet záda má přímou souvislost s váhou „nářadí“, mám to vyzkoušený. Dost často chodím vláčet na celé odpoledne, tj., třeba 6–8hodin. S nějakou loupežnickou palicí bych byl za chvíli odrovnanej a musel bych dělat pořád přestávky, proto koukám na to kolik, co váží.
Toho LUVIASe jsem ve 2500 neviděl, ale koukal jsem, že u Japonců už je nová STELLA a vypadá móc pěkně, tak ještě radši počkám. Zatím na něj dám TP 2500 FA, poskládal jsem jeden naviják z TECHNIUM MgS a TP 2500 FA (viz mají stejný tělo), takže vlastně TP 2500 FA s MgS tělem, jsem s ním celkem spokojenej ale už jsem si dlouho nekoupil novou hračku, tak spekuluju co by …
- Neděle 18. července 2010 v 10:23® dam
-
RM> mám ho na něm osazený…nevím jestli to má opravdu takový účinek, ale dáky tomu lehčímu vybavení mě přestávají bolet záda při chytání…pokus se sehnat velikost 2500, 1000 je malá, z větší cívky to lépe lítá
- Neděle 18. července 2010 v 9:08® RM
-
dam> Díky za info. To jsi mě potěšil, něco takového přesně potřebuju. Je parádně lehkej, uvažoval jsem, že na něj dám LUVIASe, ten naviják váží jen 160g.