Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 18. července 2010 ve 22:14® Sander
Sander

dam > říkal jsem si to samé :-) Naviják vošklivej, cívka dlouhá a malého průměru.

Neděle 18. července 2010 ve 21:54® dam
dam

skwor> já bych do ní nešel, už jenom kvůli tvaru a velikosti cívky

Neděle 18. července 2010 ve 20:37® skwor
skwor

Zdravím, neměli jste už v ruce součastnou vlajkovou loď od Okumy Trio? Mám nějaké problémy s jedním reelem a moje součastná Okuma (VS) mi vyhovuje maximálně.

foto/diskuze/privlac/2010/th-img36102.jpg
Neděle 18. července 2010 v 19:48® PetrC

troutkiller> nejsem rváč, jsem běžec, sprintér.

:-) :-)

O šimánu se nebudeme bavit, stejně by jsme nic nevyřešili a můj názor se těžko změní.

No, když jsi ještě nenafotil rozpůlenou Daiwu, tak budeme muset s sebou na společnou rybařinu vzít i nějaký ten šroubovák apod. Jsem totiž zvědavý a Daiwa mě zajímá (ale jen MP), ale to neznamená, že je lepší… (ha ha hááá)

No a pojedeš na ten sraz?

Neděle 18. července 2010 v 19:27® troutkiller

PetrC> Prát se nebudem:-)) )Jo a šímo multík bylo to první co sem z multíku držel v ruce:-) Curado nebo jak se to jmenovalo!Jak to tak čtu tak pokud se mi dva máme potkáme s multíkem na rybách nesmim zapomenout kleště,šroubovák a frézku:-)) )Páč to vypadá že se bude víc montovat než chytat:-))

Neděle 18. července 2010 v 19:21® PetrC

troutkiller> o navoněném Abu jako by jsem nečetl, jo? Ale na druhou stranu máš svým způsobem pravdu, ale na druhou stranu, není Abu jako Abu…

Byl bych rád, kdybychom se u vody potkali, dáme si vzájemně (čekáš, že do nosu, že? :-D :-D ) okoštovat, porovnáme, rozebereme a pohovoříme.

A Pepa Čadek? Jo? No, tak to tedy, hmmm… No nevím, Pepa je…

Zkrátka, Pepa je Pepa a Pepou zůstane… Je ale fakt, že zpracováním je na tom Daiwa velmi dobře!

No ale co šimáno? No? Co myslíš?

:-D :-D
Neděle 18. července 2010 v 19:14® PetrC

osprey> když jsem byl naposledy na Berounce, tak byla lehce nad normálem, ale jak moc se na ní podepsaly vedra nevím, spíš si myslím, že bude pod normálem. A pokud bude lehce přikalená, tím lépe.

Docela se těším a pokud to vyjde, chtěl bych vyrazit tam, kam už vyrážím dvacet let…

Neděle 18. července 2010 v 19:10® Maty8
Maty8

hledám partáka na dravce na žermanice nebo někde pobliž Ostravy

Tento příspěvek byl editován 18.7.2010 19:10:43 uživatelem Maty8.
Neděle 18. července 2010 v 19:02® troutkiller

PetrC> Abu je navoněná bída:-)) ))Počkej až se potkáme na rybách!Dám ti zatočit a je po Abu:-)) )I sám velkej Pepa čadek vzal Plutona do ruky a řekl že je to hodně pěkně opracovanej kus kovu!A Pepa to je marka:-)) )

Neděle 18. července 2010 v 18:53® osprey
osprey

PetrC> Dobře uděláš. Koukal jsem teď na vodní stavy, Berounka zas tak moc nestoupla. Pokud nemá tendenci nějak výrazně se kalit, měla by zůstat chytatelná.

Neděle 18. července 2010 v 18:50® PetrC

osprey> děkuji, snad se bude dařit. Ani nevím, jak je na tom s vodou Berounka.

Přesto pojedu a budu se těšit ze svých navijáků značky Abu, budu je hýčkat, budu se na ně usmívat a budu ji šeptat, že jsou lepší než nějaká Daiwa!

;-) ;-)
Neděle 18. července 2010 v 18:29® osprey
osprey

PetrC> Tak tam dobře pořiď. U nás to dnes na vláčku není – vyskočilo to o metr a půl nahoru.

Neděle 18. července 2010 v 18:18® PetrC

osprey> to je fakt, mít zadřené prkénko na OO a na něm trčící se ztopořená tříska jako prase a jen kvůli chybějícím dvěma ložiskům – no fuj, děsivá představa…

To víš, čas jsou peníze, tak proč druhé zdržovat dlouhými zápisy, že?

Ani tolik nepospíchám, ale musím se ještě zabalit, a to není žádná sranda, protože nevím kde mám všechnu rybařinu, osmažit řízky, zabalit dárky a počkat na manželku až pro mě přijede. Snad se zítra dostanu po více jak měsíci k vodě…

Neděle 18. července 2010 v 17:38® osprey
osprey

PetrC> Miliony ne, ale pár by se zišlo. Mít na ložiskách dveře a třeba i záchodové prkénko, by nemuselo být špatné.

Ale tentokrát je tvůj vstup do diskuze podezřele krátký a málo konstruktivní. Pospícháš? :-D

Neděle 18. července 2010 v 17:23® PetrC

Přesně tak, chce to milijóny ložisek do každé domácnosti…

Neděle 18. července 2010 v 17:02® osprey
osprey

RM> Proto jsem poměrně velký zastánce Zauber klonů. Za podstatně menší peníz docela dost muziky.

Ale těm rybám je to nakonec jedno. Kvalitní cajk je hlavně o pocitech rybáře.

Neděle 18. července 2010 v 16:59® RM

osprey> něco obdobnýho jsem udělal s Techniem MgS. Dal jsem do něj „střeva“ z Twina FA viz níže. Jsou to jenom marketingový kejkle, není to vůbec o výrobních nákladech ale to je známá věc …

Neděle 18. července 2010 v 16:51® osprey
osprey

RM> Tvar asi ano. Já mám pocit, že opravdu je snaha po maximální unifikaci. Rodíly jsou pak v počtu ložisek, materiálech, povrchové úpravě,…

Vím, že toho vtipně využil Milan Rozsypal, rozebral Stradica a protože jsou tam prostory pro ložiska navijáků vyšších řad, jen vyložená nějakými plastovými pouzdry, nasázel si tam ložiska sám, takže má Stradica na počtu ložicek odpovídajím asi Firebloodu.

Neděle 18. července 2010 v 16:46® RM

osprey> ty těla – měl jsem na mysli tvar

Neděle 18. července 2010 v 16:41® osprey
osprey

RM> Ony ty firmy využívají jeden koncept a spousta dílů je společných. Aspire a Fireblood nemají stejné tělo, protože Aspire ho má duralové a Fireblood z nějaké hořčíkové slitiny (lehčí). Ale docela dobře věřím, že odlévací forma může být stejná.

A jinak můj skromý postřeh Daiwa vs Shimano (na té top úrovni):

Shimano v průměru hladší chod Daiwa bytelnější a masivnější převody Daiwa lépe řešenou cívku (hází dál) Shimano lepší povrchovou úpravu (nátěry, laky,…)

Dá se o tom dikutovat, ale tohle je můj dojem.

Neděle 18. července 2010 v 16:31® RM

osprey> koukal jsem, že Fireblood a Aspire mají stejné tělo, jako měla předchozí Stella ale ono je to hodně o tom jak kvalitní ložiska tam dají. Když jsem dával dohromady twina, tak jsem dal ložisko ke kličce na rotor viz mají stejný rozměry. To byl obrovský rozdíl a dost dlouho mi trvalo, než jsem přišel na to, proč se to netočí tak zlehka jako předtím.

Neděle 18. července 2010 v 16:27® troutkiller

osprey> Jen ta Stela nic víc:-(( Fire měl Martin cca před rokem i s prutem a žádnej zázrak:-(( Prut barevně přeplácanej a sedlo ze skamenělého dřeva těžký a do ruky studený:-(( Akce podobná Speedu.Co se navi týče jinak barevnej Twin s pár dílama ze Stely,ani jedno mně neoslnilo:-((

Neděle 18. července 2010 v 16:20® osprey
osprey

troutkiller> Já myslím, že Stella a Fireblood (jediné kolovrátky v cenové relaci Certatu, Infinity-Q a Branzina) jsou hodně povedené stroje. Zkoušel jsem a nemohu o nich říct křivé slovo.

V něčem jsou lepší a v něčem horší, ale jsou to rovnocenní konkurenti.

To, že Infinity-Q pobije Stradica, o tom bych nediskutoval, ale to není soupeř. Stojí s bídou půlku, možná třetinu.

Neděle 18. července 2010 v 16:19® troutkiller

RM> Já pokud si ještě někdy koupím smekáč tak to bude novej Certate 2500:-) Je to nádhernej navi a určo nebude horší než lonskej model kterej mám na pstruhy a je famozní!Měl sem pujčenýho Twina a je to proti Daiwě nesrovnatelný!

Neděle 18. července 2010 v 16:14® RM

troutkiller> Já ještě nevím …, možná to nakonec bude nějaká Daiwa. Nejsem fixovanej na Shimano, žádný akcie tam nemám, takže je mi jejich úspěch/neúspěch celkem jedno … :-)

Neděle 18. července 2010 v 16:08® troutkiller

RM> Ty kokso ty si s tím šímem nenapravitelnej:-) Kup si radši nějakou Daiwu:-) žádnej plast jen ful metal:-))

Neděle 18. července 2010 v 16:05® troutkiller

dam>Zdar trenére:-) Zítra na ně razíme tak sem zvědavej co s nima udělá ta změna počasí:-(( Mám obavu že to nebude žádná hitparáda:-(

Neděle 18. července 2010 v 10:42® RM

dam> Já jsem si absolutně jistý, že to za jak dlouho tě začnou bolet záda má přímou souvislost s váhou „nářadí“, mám to vyzkoušený. Dost často chodím vláčet na celé odpoledne, tj., třeba 6–8hodin. S nějakou loupežnickou palicí bych byl za chvíli odrovnanej a musel bych dělat pořád přestávky, proto koukám na to kolik, co váží.

Toho LUVIASe jsem ve 2500 neviděl, ale koukal jsem, že u Japonců už je nová STELLA a vypadá móc pěkně, tak ještě radši počkám. Zatím na něj dám TP 2500 FA, poskládal jsem jeden naviják z TECHNIUM MgS a TP 2500 FA (viz mají stejný tělo), takže vlastně TP 2500 FA s MgS tělem, jsem s ním celkem spokojenej ale už jsem si dlouho nekoupil novou hračku, tak spekuluju co by …

Neděle 18. července 2010 v 10:23® dam
dam

RM> mám ho na něm osazený…nevím jestli to má opravdu takový účinek, ale dáky tomu lehčímu vybavení mě přestávají bolet záda při chytání…pokus se sehnat velikost 2500, 1000 je malá, z větší cívky to lépe lítá

Neděle 18. července 2010 v 9:08® RM

dam> Díky za info. To jsi mě potěšil, něco takového přesně potřebuju. Je parádně lehkej, uvažoval jsem, že na něj dám LUVIASe, ten naviják váží jen 160g.