Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 21. února 2004 v 19:11® esox

fery: s vypetim vsech sil sem vydoloval tri cejny a jednu plotici. docela slaby

Sobota 21. února 2004 v 15:13

esox-taky právě vyrážím na plavačku , tak pak dej vědět

Sobota 21. února 2004 ve 13:56® esox

odpoledne vyrazim k vode s feedrem, tak pak dam echo

Sobota 21. února 2004 v 1:24® HaD
HaD

mirmen: já zas tolik nefeedruju ten picker jsem pořizoval původně na UL přívlač, ale když už ho mám, občas se pobavím-buď koncový olovo 5–15g nebo malý krmítko, jeden nebo dva paternostery (5–12 cm) a už to jede. Hrozně mě baví za velký vody pod jezem chytat z ruky bez vidličky na „cit a zrak“

Sobota 21. února 2004 v 0:22® mirmen

DaH:winkelpickera jsem pořídil až letos ( 250 cm, 3 špičky) a už se těším, až budu moct vyzkoušet marmyšky. Zatím jsem ho jen pokřtil jedním cejnem a ostatních ( 4–5 ) záběrů jsem prošvihl. Je to ohromný rozdíl v akci prutu. Z fídru jsem zvyklý jen lehce přiseknout ( někdy i jen rychle přizvednout ) prut a zásek sedí. U winkelpickera prut do oblouku( spíš do účka) a na druhém konci kmene se teprve s prodlevou začíná dávat háček do pohybu :-) . Měl jsem k tomu ještě moc průtažnou 0,14, takže jsem 3 záběry nechytil. Pak jsem vyměnil 0,14 za míň průtažnou a už jsem se dostal na 50% úspěšnosti. Doufám, že se mi to podaří dostat alespoň na 90%. Navíc jsem předělal sestavu, na paternoster, aby záběr byl přenášen přímo na špičku . Uvidíme, jak dál. Jak ty a sestava na dno?

Pátek 20. února 2004 ve 23:44® jiris
jiris

Láďa – s tím zvěřejněním – je to docela pravda většina věcí byla už prezentována, jsou to přeci jenom ryby a nic moc novýho se vymyslet nedá. (můžeš napsat něco o oblíbeným způsobu lovu, rybě, zážitek… cokoliv fantazii se meze nekladou :-)) DaH – ten můj článek sem trochu předělal snad k lepšímu :-)) pošlu ti ho s těma fotkama (který sou docela na nic, nemáš nějaký pěkný s bolenem?) s článku jsem pár vět oddělal a trochu víc přidal.

Pátek 20. února 2004 ve 23:26® HaD
HaD

Zubáč, mirmen: já tedy taky používám feeder, resp. winkelpicker 300 cm na UL přívlač (na mikrotwistery a na marmyšku je ideální)

Pátek 20. února 2004 ve 23:23® HaD
HaD

Láďa: no já myslím, že je pořád o čem psát :-)) jo a otom viru jsem slyšel, ale taky přesně neví, co konkrétně dělá…

Pátek 20. února 2004 ve 22:44® mirmen

ahoj, zubáč: je nás vláčkařů hodně a proto často lezu na obtížně přístupná místa. Proutky 240 – 270 cm, na feedra jsem zkoušel vodit jen pár lehčích twistříků a már-myšku, ale jen jako náhradní řešení. Je fakt, že feeder se dá při troše šikovnosti použít skoro na všechno, ale to už bych na vláčku šel radši třebas do teleskopu 15 – 40 gramů za pár set korun i s tím, že vydrží jen 1–2 sezony ( pradědek shakespeare alpha vydržel 24 let a letos ho taky párkrát provětrám). Škoda namáhat feeder a zkracovat jeho životnost, ale nevnucuju , jen můj pohled.

Pátek 20. února 2004 ve 22:30® Láďa

jiris:No jo ono se řekne napiš,ale co?Mám takový pocit,že tu již není věc která by nebyla zveřejněna či napsána.

Pátek 20. února 2004 ve 22:19® Láďa

DaH:Davide vůbec nevím co to bylo za zmetka,ale kamarád co mi léčil PC,tak říkal něco o Trojském koni. Jinak ten disk sežral zaživa pěkně zevnitř. Vůbec nešel vyčistit ani srovnat data,úplně zničen. Neumím podat přesné info. leč tomu vůbec nerozumím. Jenom pro představu,když jsem pustil PC,tak zhruba tak 1/2hod. nabíhal a pak stejně nic a to celé jsem třeba opakoval třikrát atd.

Pátek 20. února 2004 ve 20:07® jiris
jiris

DaH – máš mejl. Bass, Láďa – napíšete na chytej něco o vláčce??????????, já byl už přemluven. Co vy na to?

Pátek 20. února 2004 ve 20:01® HaD
HaD

BASS: jo, je to v Holešově.....

Pátek 20. února 2004 v 19:51® jiris
jiris

Bass – řekl bych, ze v Holešově, kámoš tam bude mít tak 25 exponátů.

Pátek 20. února 2004 v 19:43® Bass
Bass

Pánové, nevíte někdo, kde přesně je výstava těch preparovanejch trofejí ?

Pátek 20. února 2004 v 16:31® Ruda

Mirek: Koukám, že víš o čem je řeč.

Pátek 20. února 2004 v 15:12® Mirek

Ruda: No právě těch pár let nazad je ten problém. Progresivní paralýza je svinstvo.

Pátek 20. února 2004 ve 14:40® Ruda

Mirek: Už je to pár let nazad, takže už jsem si zvykl.

Pátek 20. února 2004 v 10:08® HaD
HaD

koutník: o těch Jaxonech jsem taky slyšel, že se hodně lámou :-((

Pátek 20. února 2004 v 10:07® HaD
HaD

Láďa: a co to bylo za vir a co Ti s diskem provedl?

Pátek 20. února 2004 v 10:06® HaD
HaD

zubáč: Vaclav zde funguje jako návštěvník

Pátek 20. února 2004 v 9:55@ Karlos

koutník:škoda peněz,mám stejné zkušenosti jako Mirek

Pátek 20. února 2004 v 9:43® Mirek

koutník: Mám roční zkušenost s lovem na chvějivky od Jaxona. Vlastním Phantoma 3 – 18 gr, a Odeona 1 – 9 gr. Moc hezké chytaní, ale wobler 8 cm bych na něm nevodil. Krom toho tě musím varovat. Oba dva jsem loni zlomil. Asi bych volil jinou značku.

Pátek 20. února 2004 v 8:52® zubac

DaH: Vašek Fikar už na tomto portále nefunguje??? Teď Děláš webmastera ty????

Pátek 20. února 2004 v 8:50® zubac

mirmen: Nemám sice zkušenosti s Jaxonem, ale na přívlač v nouzi používám s přehledem feeder prut 3,30medium heavy a ani větší wobler není problém, používám ho i při lovu se Sbirem (10–12 g ) a také bez problému… Je to jen a jen muj osobní názor, že dobrý feeder je vhodný i na přívlač …

Čtvrtek 19. února 2004 ve 23:02® Láďa

DaH:Není to,tak dlouho co mě vir totálně zlikvidoval pevný disk a mohl jsem se jít klouzat. A ta potvora byla,tak inteligentní,že ho ničil postupně a ne naráz,ale zato intenzivně a dokonale. A stačilo mu pouze,že jsem neměl upgrade antivirového programu a hned tam vlez!!!!!!

Čtvrtek 19. února 2004 ve 21:15® HaD
HaD

jiris: celá řada virů se instaluje aniž otevřeš přílohu, stačí že v Outlook Expresu na mail klikneš, abys ho přečetl a už tam ten vir letí (tedy pokud nemáš antivirovou ochranu), některý viry pak musíš otevřít-je to různý (ber tyhle informace s rezervou-nejsem žádný expert přes viry)

Čtvrtek 19. února 2004 v 19:08® jiris
jiris

koutník – já osobně mám Quantum Hypercast. Stál něco kolem 2 500,– ale teď se dá sehnat i za 2000,– za tu cenu je hóóódně v pohodě. Na některých vodách bych s drahým prutem neriskoval, hodně větví, stromy nad hladinou atd.

Čtvrtek 19. února 2004 v 19:06® jiris
jiris

DaH – jen k těm virům, u neznámých mejlů nemůžeš otevírat přílohu, že? Samotnej mejl by ti neměl nic udělat. ?? (pouze když otevřeš přílohu, nevíš jak to je)

Čtvrtek 19. února 2004 v 18:27® BigSteak

koutník: mám od nich Phantoma 5–25g, používám většinou woblery od 2,5 do 6 cm, na stojáku bych se ale nebál ani těch 8 cm, záleží taky dost na typu wobleru a charakteru vody, kde vláčíš.