Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 11. července 2010 v 17:42® skwor
skwor

Sander> Ahoj, díky. Bylo to fajn, u těch jesenů jsem si na Tebe vzpomněl.

Neděle 11. července 2010 v 17:32® Sander
Sander

skwor > vítej zpět.
Soudím že jste si to fakt užili.

Neděle 11. července 2010 v 15:46® skwor
skwor

Ale bylo to náročný… :-)

foto/diskuze/privlac/2010/th-img35920.jpg
Neděle 11. července 2010 v 15:45® skwor
skwor

pepa-č> Díky. Měl jsem asi čtyři, z toho dvě ryby 45–50cm. Chtěl jsem jeden den věnovat jenom jim, ale na to nakonec nebyl čas. U nás budou taky, klidně bych se spokojil s „běžnou“ metrovkou, tohle už byla ryba jiné cenové kategorie.

foto/diskuze/privlac/2010/th-img35918.jpgfoto/diskuze/privlac/2010/th-img35919.jpg
Neděle 11. července 2010 v 15:14profil byl smazán

skwor> Jesen je krásnej.

120tky máš i na té řece „za barákem“, fakt. Sice je jich tam „asi“ míň, ale jsou tam. A když spočítáš prutohodiny „za barákem“ a prutohodiny ve Skandinávii, tak „za barákem“ je ve výsledku ta šance vlastně větší. Třeba to přijde, nebo taky ne, to se nidky neví.

Neděle 11. července 2010 v 15:13® Scanix
Scanix

osprey> ono je to jak pises, clovek tam je, rika si, to je temer jak na Lipne, ale neni to tak, ten vjem je komplexnejsi, je to i to okoli, priroda temer nedoknutelna ryb celkem dost, taky me to laka vyjet znovu do Svedska, jen ta financni stranka tomu neni vzdy nejak priznive naklonena a i dalsi aspekty nehrajou zrovna pro me, ale vim, ze se tam urcite jeste podivam.

Neděle 11. července 2010 ve 14:46® osprey
osprey

skwor> Určitě je to daleko. Jsou i bližší lokality, ale zase mám pocit, že jsou profláknutější.

Nevím, jestli budu někdy tak bohatý, abych si mohl dovolit jezdit tam častěji a najít nějaká relativně zapomenutá místa. Ale byl jsem tam jednou a rozhodně cítím potřebu se tam vrátit.

Neděle 11. července 2010 ve 14:44® skwor
skwor

kaktus> Díky. Pak sem dám fotek víc, hlavně krajinu jsem fotil hodně.

osprey> Díky za uvítání. Za pár let bych tam zase zajel, klidně i jinam (což bych možná radši, těch skoro 2000km je hodně).

Neděle 11. července 2010 ve 14:41® kaktus
kaktus

skwor> Pěkný a ta příroda vypadá svěle

Neděle 11. července 2010 ve 14:08® osprey
osprey

skwor> Vítej doma.

Nejsi tak starý, aby ses tam jetě nepodíval a s nějakou stodvacítkou se nepotkal. Ono je to sice dost o štěstí, ale věřím, že to ještě přijde.

Neděle 11. července 2010 ve 13:51® skwor
skwor

Malá ochutnávka, teď se mi toho nechce víc hledat. Jeseni tam byli úžasní, tenhle měl kolem 45cm, o pár dní později přišel půlmetrový kolega. Jenomže to jsem byl u vody sám, tak mám fotku jenom ve vodě.

foto/diskuze/privlac/2010/th-img35910.jpgfoto/diskuze/privlac/2010/th-img35911.jpgfoto/diskuze/privlac/2010/th-img35912.jpg
Neděle 11. července 2010 ve 13:41® kaktus
kaktus

skwor> No tak si voraž a už to sem per:-)

Neděle 11. července 2010 ve 13:36® skwor
skwor

spike> Mám za sebou 30 hodin jízdy, podrobnější info spolu s fotkami dodám později. Nachytal jsem okouny kolem 35cm, štiky do 75cm a u lodi jsem přišel o štiku kolem 120cm. Nic podobného jsem zatím neviděl, navíc zabrala na hladinového woblera, takže zážitek maximální.

Neděle 11. července 2010 ve 13:22® spike
spike

skwor> tak povídej, máš nějaké fotky?

Neděle 11. července 2010 ve 13:17® skwor
skwor

Baf!

Tak jsem to Švédsko přežil, něco pochytal a přišel o rybu, jakou už v životě neuvidím.

Sobota 10. července 2010 v 15:36® pamri
pamri

Georgino> já jsem nevěděl jak chodí ,ted vím ,že jde dobře

Sobota 10. července 2010 v 15:18® Georgino
Georgino

pamri> Thrill chodí přesně tak jak chodit má, je jen na tobě jestli se s ním naučíš chytat. Napráskal jsem na něj v minulých letech mraky bolenů, ale letos nic moc, takže je opravdů možný že už je rybama okoukanej. Ale zase mám jinou nástrahu na kterou jdou boleni jako šílený :-)

Sobota 10. července 2010 ve 14:46® pamri
pamri

osprey> jasně,přijdu jen myslím ,že se neustále zamotávaní to je vše

Sobota 10. července 2010 ve 14:43® osprey
osprey

pamri> V pohodě. Za zájem neděkuj a přiď zas někdy pokecat. Já teď zmizím.

A potápivé woby nepodceňovat. Opravdu.:-)

Sobota 10. července 2010 ve 14:40® pamri
pamri

osprey> díky ty potápivý wobi jsou prevíti ,díky za tvůj zájem o mé otázky

Sobota 10. července 2010 ve 14:35® osprey
osprey

pamri> Před dopadem přibrzdíš a rovnou začneš navíjet. tím se riziko zamotání sníží. Ale jestli tě to potěší, mě se to občas motá taky:-))

Ryby na něj berou, ale rychle se ho naučí poznávat. Rozhodně nejsi první, kdo ho tam používá. Ona má vždycky každá nová nástraha svůj boom, pak mírný úpadek a nakonec se stává jednou z řady. Thrill už se na mnoha místech do tohoto stadia dostal.

Boleni se opravdu dají stejně úspěšně chytat i na spoustu jiných nástrah.

To vedení s tím, že thrill bude prorážet hladinu a skákat, je sice možné, ale myslím, že by k tomu byly i vhodnější nástrahy – třeba rychle tažený pop.

Ale neber moje názory jako nějakou absolutní pravdu. Já těch bolenů zas tolik nepochytal.

Sobota 10. července 2010 ve 14:29® pamri
pamri

díky já jsem si říkal ,že na boleni na něj budou skákat a prd zrovna na tom místě je jich spousta a vyměním nástrahu a je tam opravdu to chce silný proud a ještě neustále se mi zamotává a přískoky by to nešlo?

Sobota 10. července 2010 ve 14:25® osprey
osprey

pamri> Salmo thrill je nástraha, která pracuje při velmi vysoké rychlosti – dlouhý hod a motat jako šílenec. Výhodou jsou navijáky, co dají kolem 90 cm vlasce na otočku kličkou. Potřebuješ spíš proudnější vodu a dost lovích bolenů v daném úseku.

A pak je ještě jeden způsob vedení thrilla – pomalý. Funguje v podstatě jen na štiky a jenom někdy. Připomíná to jerkování.

Sobota 10. července 2010 ve 14:21® pamri
pamri

Jasně,mám svůj flek kde jsou v hojným počtu . díky

Mám dotaz koupil jsem si salmo thrilla a zdáse ,že vůbec nepracuje nevíš jak ho oživit?

Sobota 10. července 2010 ve 14:19® osprey
osprey

pamri> Ber to tahle – pokud jdou na nějakých místech na přívlač líp, má to své důvody a snadno ta místa najdeš. Pokud naopak dík lovu na třešně víš o místech, kde je tloušťů dost, nakonec vymyslíš, jak je chytit i na přívlač. A počítej s tím, že jsou to ryby opatrné – pokud se ochytají, jen velmi neochotně zabírají znovu. Dá se říct, že ten, kdo přijde první, bere vše.

Takže kráčet Scanixovi doslova v patách je zbytečné. Chce to najít vlastní cestu. Cena toho je nesrovnatelně vyš­ší.

Přeju hodně zdaru.

Sobota 10. července 2010 ve 14:12® pamri
pamri

já jsem to chtěl jenom zkusit ,ale díky za tvojí odppověd .tlouště na přívlač mi nejdou na třešně tu jdou dobře

Sobota 10. července 2010 ve 13:57® osprey
osprey

pamri> Máte tam tlouště všude. Opravdu všude. To, že jsou někde ulovitelní snáz a jinde hůř, že se někde hromadí a jinde se vyskytují jednotlivě, v tom už je kouzlo rybařiny. Hledej a najdeš.

Nevím, jestli ti Scanix na veřejném webu obšírně odpoví – byl by sám proti sobě i proti těm rybám. Tlak na tu vodu docela roste.

Pátek 9. července 2010 ve 13:30® Jak.novi
Jak.novi

HaD> :-D

Pátek 9. července 2010 ve 13:28® HaD
HaD

Jak.novi> a ošklivý seveřanky :-D

Pátek 9. července 2010 ve 13:01® Jak.novi
Jak.novi

Libor> Se přeordinoval na bílou rybu. Prý na severu maj krásný cejny. :-))