Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 11. července 2010 v 17:42® skwor
-
Sander> Ahoj, díky. Bylo to fajn, u těch jesenů jsem si na Tebe vzpomněl.
- Neděle 11. července 2010 v 17:32® Sander
-
skwor > vítej zpět.
Soudím že jste si to fakt užili. - Neděle 11. července 2010 v 15:46® skwor
-
Ale bylo to náročný…
- Neděle 11. července 2010 v 15:45® skwor
-
pepa-č> Díky. Měl jsem asi čtyři, z toho dvě ryby 45–50cm. Chtěl jsem jeden den věnovat jenom jim, ale na to nakonec nebyl čas. U nás budou taky, klidně bych se spokojil s „běžnou“ metrovkou, tohle už byla ryba jiné cenové kategorie.
- Neděle 11. července 2010 v 15:14profil byl smazán
-
skwor> Jesen je krásnej.
120tky máš i na té řece „za barákem“, fakt. Sice je jich tam „asi“ míň, ale jsou tam. A když spočítáš prutohodiny „za barákem“ a prutohodiny ve Skandinávii, tak „za barákem“ je ve výsledku ta šance vlastně větší. Třeba to přijde, nebo taky ne, to se nidky neví.
- Neděle 11. července 2010 v 15:13® Scanix
-
osprey> ono je to jak pises, clovek tam je, rika si, to je temer jak na Lipne, ale neni to tak, ten vjem je komplexnejsi, je to i to okoli, priroda temer nedoknutelna ryb celkem dost, taky me to laka vyjet znovu do Svedska, jen ta financni stranka tomu neni vzdy nejak priznive naklonena a i dalsi aspekty nehrajou zrovna pro me, ale vim, ze se tam urcite jeste podivam.
- Neděle 11. července 2010 ve 14:46® osprey
-
skwor> Určitě je to daleko. Jsou i bližší lokality, ale zase mám pocit, že jsou profláknutější.
Nevím, jestli budu někdy tak bohatý, abych si mohl dovolit jezdit tam častěji a najít nějaká relativně zapomenutá místa. Ale byl jsem tam jednou a rozhodně cítím potřebu se tam vrátit.
- Neděle 11. července 2010 ve 14:44® skwor
-
kaktus> Díky. Pak sem dám fotek víc, hlavně krajinu jsem fotil hodně.
osprey> Díky za uvítání. Za pár let bych tam zase zajel, klidně i jinam (což bych možná radši, těch skoro 2000km je hodně).
- Neděle 11. července 2010 ve 14:41® kaktus
-
skwor> Pěkný a ta příroda vypadá svěle
- Neděle 11. července 2010 ve 14:08® osprey
-
skwor> Vítej doma.
Nejsi tak starý, aby ses tam jetě nepodíval a s nějakou stodvacítkou se nepotkal. Ono je to sice dost o štěstí, ale věřím, že to ještě přijde.
- Neděle 11. července 2010 ve 13:51® skwor
-
Malá ochutnávka, teď se mi toho nechce víc hledat. Jeseni tam byli úžasní, tenhle měl kolem 45cm, o pár dní později přišel půlmetrový kolega. Jenomže to jsem byl u vody sám, tak mám fotku jenom ve vodě.
- Neděle 11. července 2010 ve 13:41® kaktus
-
skwor> No tak si voraž a už to sem per
- Neděle 11. července 2010 ve 13:36® skwor
-
spike> Mám za sebou 30 hodin jízdy, podrobnější info spolu s fotkami dodám později. Nachytal jsem okouny kolem 35cm, štiky do 75cm a u lodi jsem přišel o štiku kolem 120cm. Nic podobného jsem zatím neviděl, navíc zabrala na hladinového woblera, takže zážitek maximální.
- Neděle 11. července 2010 ve 13:22® spike
-
skwor> tak povídej, máš nějaké fotky?
- Neděle 11. července 2010 ve 13:17® skwor
-
Baf!
Tak jsem to Švédsko přežil, něco pochytal a přišel o rybu, jakou už v životě neuvidím.
- Sobota 10. července 2010 v 15:36® pamri
-
Georgino> já jsem nevěděl jak chodí ,ted vím ,že jde dobře
- Sobota 10. července 2010 v 15:18® Georgino
-
pamri> Thrill chodí přesně tak jak chodit má, je jen na tobě jestli se s ním naučíš chytat. Napráskal jsem na něj v minulých letech mraky bolenů, ale letos nic moc, takže je opravdů možný že už je rybama okoukanej. Ale zase mám jinou nástrahu na kterou jdou boleni jako šílený
- Sobota 10. července 2010 ve 14:46® pamri
-
osprey> jasně,přijdu jen myslím ,že se neustále zamotávaní to je vše
- Sobota 10. července 2010 ve 14:43® osprey
-
pamri> V pohodě. Za zájem neděkuj a přiď zas někdy pokecat. Já teď zmizím.
A potápivé woby nepodceňovat. Opravdu.
- Sobota 10. července 2010 ve 14:40® pamri
-
osprey> díky ty potápivý wobi jsou prevíti ,díky za tvůj zájem o mé otázky
- Sobota 10. července 2010 ve 14:35® osprey
-
pamri> Před dopadem přibrzdíš a rovnou začneš navíjet. tím se riziko zamotání sníží. Ale jestli tě to potěší, mě se to občas motá taky
Ryby na něj berou, ale rychle se ho naučí poznávat. Rozhodně nejsi první, kdo ho tam používá. Ona má vždycky každá nová nástraha svůj boom, pak mírný úpadek a nakonec se stává jednou z řady. Thrill už se na mnoha místech do tohoto stadia dostal.
Boleni se opravdu dají stejně úspěšně chytat i na spoustu jiných nástrah.
To vedení s tím, že thrill bude prorážet hladinu a skákat, je sice možné, ale myslím, že by k tomu byly i vhodnější nástrahy – třeba rychle tažený pop.
Ale neber moje názory jako nějakou absolutní pravdu. Já těch bolenů zas tolik nepochytal.
- Sobota 10. července 2010 ve 14:29® pamri
-
díky já jsem si říkal ,že na boleni na něj budou skákat a prd zrovna na tom místě je jich spousta a vyměním nástrahu a je tam opravdu to chce silný proud a ještě neustále se mi zamotává a přískoky by to nešlo?
- Sobota 10. července 2010 ve 14:25® osprey
-
pamri> Salmo thrill je nástraha, která pracuje při velmi vysoké rychlosti – dlouhý hod a motat jako šílenec. Výhodou jsou navijáky, co dají kolem 90 cm vlasce na otočku kličkou. Potřebuješ spíš proudnější vodu a dost lovích bolenů v daném úseku.
A pak je ještě jeden způsob vedení thrilla – pomalý. Funguje v podstatě jen na štiky a jenom někdy. Připomíná to jerkování.
- Sobota 10. července 2010 ve 14:21® pamri
-
Jasně,mám svůj flek kde jsou v hojným počtu . díky
Mám dotaz koupil jsem si salmo thrilla a zdáse ,že vůbec nepracuje nevíš jak ho oživit?
- Sobota 10. července 2010 ve 14:19® osprey
-
pamri> Ber to tahle – pokud jdou na nějakých místech na přívlač líp, má to své důvody a snadno ta místa najdeš. Pokud naopak dík lovu na třešně víš o místech, kde je tloušťů dost, nakonec vymyslíš, jak je chytit i na přívlač. A počítej s tím, že jsou to ryby opatrné – pokud se ochytají, jen velmi neochotně zabírají znovu. Dá se říct, že ten, kdo přijde první, bere vše.
Takže kráčet Scanixovi doslova v patách je zbytečné. Chce to najít vlastní cestu. Cena toho je nesrovnatelně vyšší.
Přeju hodně zdaru.
- Sobota 10. července 2010 ve 14:12® pamri
-
já jsem to chtěl jenom zkusit ,ale díky za tvojí odppověd .tlouště na přívlač mi nejdou na třešně tu jdou dobře
- Sobota 10. července 2010 ve 13:57® osprey
-
pamri> Máte tam tlouště všude. Opravdu všude. To, že jsou někde ulovitelní snáz a jinde hůř, že se někde hromadí a jinde se vyskytují jednotlivě, v tom už je kouzlo rybařiny. Hledej a najdeš.
Nevím, jestli ti Scanix na veřejném webu obšírně odpoví – byl by sám proti sobě i proti těm rybám. Tlak na tu vodu docela roste.
- Pátek 9. července 2010 ve 13:30® Jak.novi
-
HaD>
- Pátek 9. července 2010 ve 13:28® HaD
-
Jak.novi> a ošklivý seveřanky
- Pátek 9. července 2010 ve 13:01® Jak.novi
-
Libor> Se přeordinoval na bílou rybu. Prý na severu maj krásný cejny.