Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 18. června 2010 v 15:47® HaD
-
osprey> chtěl jsem tím říct, že 0,60 mm bude mít při stejném zdolávání mnohonásobnou pevnost oproti wolframu. Proto nesrovnatelné.
- Pátek 18. června 2010 v 15:41® osprey
-
HaD> Jde o to, že jsou lidi, co naprosto zavrhují různá Hardmona, ale tenký kovový návazec mají za nezničitelný.
Já třeba Hardmono v určitých specifických případech používám.
- Pátek 18. června 2010 v 15:21® HaD
-
osprey: návazec z wolframu 3–5 kg bych se šedesátkou vlascem určitě nesrovnával
- Pátek 18. června 2010 v 15:03® osprey
-
jurann> Ale jo, můžeš. Wolfram vydrží v podstatě totéž co ocel – jen se víc kroutí.
Moje poznámky byly o tom, že je odolnější tvrzený monofil na 20 kg než wolfram na 3 kg.
Domordovat na štičích zubech kovový návazec na 10 kg, to dá už hodně práce.
- Pátek 18. června 2010 ve 14:11® tarn
-
jurann> jasně že stačí
- Pátek 18. června 2010 ve 12:18® jurann
-
můžu použít volframové lanko na vláčení na voblery na štiku…nebo to v poho překousne…je to na 10 kilo
- Pátek 18. června 2010 v 9:40® acam
-
osprey> to mělo patřit k tomu tvému článku (viz přdchozí reakce) můžeš to prosí zmazat včetně tohoto
Tento příspěvek byl editován 18.6.2010 09:43:24 uživatelem acam. - Pátek 18. června 2010 v 9:24® sethy
-
osprey> silnější průměry možná, ale kolik lidí použivá ty 0,60mm?
- Pátek 18. června 2010 v 9:10® Kazan
-
Bigpista> Ale píše se zde o otevření, ne roztažení, to že se trefí na výrobek ze šitového materiálu je jiná věc.
- Pátek 18. června 2010 v 8:46® Bigpista
-
Kazan> To ti nevim, pokud se dokáže rozepnout ta karabina, kterou popisuje Osprey, tak se obávam, že se může i ten kroužek roztáhnout. Ty karabiny mám taky a u vody je otevírám peánem, rukou to fakt skoro nejde…
- Pátek 18. června 2010 v 8:39® Kazan
-
osprey> Už mě taky napadlo jestli z hlediska pevnosti by nebylo lepší dávat pérový kroužek, sice by byla pakárna při výměně nástrah, ale spolehlivost by určitě byla vyšší.
- Pátek 18. června 2010 v 7:25® džigit
-
Tak jsem si dnes spestřil ráno.Přivstal jsem,sbalil a oblékl se.Po schodech dolů jsem zjistil,že jsem bez not.Ani po hoďce hladání a prolezení všeho možného jsem nenašel a tak jsem opět vybalil a smířen s posr… fíkendem jsem zased s vydatnou krmí k PC.A ejhle,při pročítání rubrik jsem se smutnš zakoukal před sebe a co nevidím.Ty svině se mi schovaly pod lampu proti hmyzu
Jupí a jde se na ně!!! Asi bych to měl přestat hulit
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 23:19® osprey
-
Kazan> Tam jo, v prostém tahu to stačí, ale fascinovalo mě, jak když začneš do té nástrahy mlátit, tak ty karabiny nevydrží skoro nic.
Tu, co se mi otevřela naposled, mám kolikrát potíže otevřít rukama.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 23:16® Kazan
-
osprey> já to naháněl na klasické woby.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 23:12® osprey
-
Kazan> Na jerkování je 10 kg málo. Když tam budeš mít něco většího a trochu se do toho vložíš, normálně tu sponu rozebereš. Takové ty obvyklé typy, co se otvírají v přední části, nevydrží často ani půl hodiny.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 23:08® Kazan
-
osprey> jj, myslel jsem karabinu, crosslocky jsem chtěl taky, ale mají samé velké nosnosti, chtěl jsem něco kolem 10 12 kil
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 23:01® osprey
-
Jak.novi> Neboj, je v plánu. Ještě rozšířím sortiment a pak bych potřeboval, aby dorazil nějaký kámoš na trhací zkoušky…
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 23:00® osprey
-
Kazan> U typu čeho – karabiny? Nástraha měla 40 g, vlasec 0.40 mm, lanko na 18 kg, karabina nejmíň na dvacet kg s křížovým zavíráním v zadní části spony. Doteď mě to nezklamalo.
Mezi znalci jsou poměrně chváleny karabiny Crosslock od Berkleye na 30 kg. Mám je taky, ale tohle bylo hotové lanko.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 22:55® Jak.novi
-
osprey> Pravda, na lanko jsem v tu chvíli úplně zapomněl. Jsem se právě bál, že když tam dám šňůru, ty trhavý pohyby budou u toho jerka strašně nepřirozený. Mimochodem, ty karabiny by bylo dobré téma na článek.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 22:54® Kazan
-
osprey> u jakého typu tě to potkalo?
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 22:51® osprey
-
Jak.novi> Vlasec 0.30 – 0.40 mm, bo tak to ma byt.
A těžko to uvážeš rovnou na vlasec, když tam musí být lanko. Jsou i karabiny, co se neotvírají nebo málo. Doufal jsem, že je to i ta moje. Logicky jsem ani nevymyslel, jak k tomu otevření došlo. Ale ona logika nefunguje stoprocentně.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 22:47® Jak.novi
-
osprey> Promiň že otravuju, ale na jerkování používáš šňůru nebo vlasec? A když čtu o těch tvých otevřených karabinách, příště asi bude lepší, že to budu vázat rovnou na vlasec.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 22:44® osprey
-
pepa-č> To je právě to, že dnes je otázka, co je štiková přívlač. Když si vezmu Destinku do 14 g, trojky kopyta na 4 g hlavách a vlasec 0.16 mm, tak u nás chytím z 90 % štiky a bude velký problém sehnat nějakou, se kterou by byly problémy. Se svým sedmičkovým mušákem to budu mít podobné, i když používám návazec 0.25 mm v kuse. Ale i tam by se fluorokarbon 0.50 mm snesl, zvlášť když mouše zamačknu protihrot.
Prostě u těch jemnějších technik je určitý prostor pro různé alternativní materiály. Na jerkáči nebo prutu do 60 g a víc žádný prostor není. Tam to chce lano jako řemen.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 21:19profil byl smazán
-
osprey> může být.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 20:49® osprey
-
pepa-č> S lankem na 5 kg (reálně na 3 kg) si ten tah stejně nemůžeš dovolit a používá je plno lidí. Totéž pokud používáš vlasec 0.18 – 0.20 mm, což je na bezvázkové vodě na české kudly v podstatě rozumné.
Včera jsem měl ráno lanko na 18 kg, večer na 6 kg a na písáku bych dal k popovi nebo gumě klidně ten fluorocarbon nebo co to je.
V silných průměrech to není úplně špatná věc, ale smysluplné využití je poměrně omezeno.
Jisté vysvětlení najdeš v tomto článku. Vím, že umíš hledat a mám podobnou zkušenost jako jeho autor (někdy, z čistých vod).
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 20:37profil byl smazán
-
edit: svěšenou
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 20:37profil byl smazán
-
Robur> kamínka nenosím. když je zima, líp se oblíknu.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 20:34® Robur
-
pepa-č> někdy zafunguje, že pokud ti ryba jede kam nechceš, tak tam pohotově hodíš kamínek nebo třeba zadupeš ty nebo parťák
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 20:26profil byl smazán
-
osprey> no a co když nastane situace takového druhu, že je třeba zabrat? Jak diplomaticky během okamžiku přesvědčím rybu (např velkou
), aby si to nehnala do stromu, ale začla kroužit oblouky? Já znám jen jedinou metodu a tou je tah. A se silonovým návazcem mi zbyde jen táhnout domů se svěženou hlavou.
- Čtvrtek 17. června 2010 ve 20:25® spike
-
osprey> právě foukal vítr a při náhozu wob změnil směr a letěl do vázky, chtěl jsem to ubrzdit a naráz…