Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 17. února 2004 v 16:05® Vaclav
-
Mirmen: Ta ma zprava ma vztah k prehrade, o marenach na rekach toho vim take malo, i kdyz sloni bylo ve statistice na Ohri vykazano par kusu, stejne tak vim o Labi.
- Úterý 17. února 2004 v 15:47® mirmen
-
Václav: o říční rybařině na mareny nevím zhola , zhola nic. Díky za info. Zkusím se pozeptat v okolních MO, zda někdo vykazoval úlovek marén na řekách a zda byly v minulosti vysazovány. Dostal jsem mailem odkaz na nějaké polské stránky, tak zkusím večer pátrat, zda se něco dá vyštrachat. Pokud ano, dám to do placu.
- Úterý 17. února 2004 v 15:44® mirmen
-
Sergo Aš: chytal jsem na poměrně dobře úhoři zarybněných vodách ( Trotina 1, Orlice 2, Orlice 1). Vzhledem k předchozím rokům ( i okolo 80–100 ks chycených a ssa 30 – 50 ponechaným) , kdy byla obsádka úhořů od 35–40 do 70–80 cm bych očekával, že budou stoupat úlovky těch větších. Jenže vloni selhala i osvědčená místa, kde se dalo několikrát za sezonu chytit 5–8 (10) úhořů za noc. Nedovedu si to vysvětlit, nemám nejměnší zdroje informací, zda se někdo zabývá migrací úhořů podle ročníků v rámci změn místa ( zda sjíždějí třebas na hlubší vody či ramena v průběhu jejich dospívání či zda jsou stanovištní a do doby tahu do moře se drží jednoho úseku revíru). Většinou smáčka zabrala,vloni ne. Tys přeci taky chytal hodně úlovků ve velikosti 50–65 cm, takže by i na Tvém oblíbeném revíru měli ještě být. Mně se vloni podařilo chytit snad jen 30–40 (45) ks , ponechal jsem si jich okolo 15ti.
- Úterý 17. února 2004 v 15:12® Bass
-
Sergo Aš: Podstetný rozdíl mezi nimi asi nebude, i když ..... Pokud vím, tak když se v tom tenkrát MAF pitval, tak někde vyčetl, že S1 má vynutá vlákna nějakým ravolučním osmičkovím způsobe, který je ostatním výrobcům absolutní záhadou. Jestli tak vyráběnejí i SSGS, to nevím, ale pokud ano, tak by mezi nimi opravdu velký rozdíl nebyl. Podle ceny bych ale soudil že je to záležitost opravdu jenom S1.
- Úterý 17. února 2004 v 15:10® HaD
-
Vaclav: dej to taky do komentáře k té anketě!
- Úterý 17. února 2004 v 15:05® Vaclav
-
Sergo As, Mirmen: na male Jesenici z potopeneho mostu se skutecne kazdy rok chytaji, vloni jsem tam videl uloveny kousek na slunku 72 cm, a pak jeste jednu – asi 50 cm. Uz jich ale neni tolik jako driv, navic je tam problem se vejit, vzdy je tam nekolik rybaru se dvema pruty, most je permanentne pres zimu obsazeny. Ja je v 95 a 96 chytal na male Jesenici vecer pri soumraku na rotacky kolem koryta – byly to kusy od 47 do 58 cm. A jako kluci jsme je chytali ze brehu u mechove na kolinka – nejvetsi tehdy merily asi 45 cm, nejmensi mely tak 30 cm.
- Úterý 17. února 2004 ve 14:31@ Sergo Aš
-
Mirmen-na úhoře mám poslední dva roky úplně katastrofický.řekl bych ale že je to tím,že se u nás uťždlouho nevysazovali a proto jich je čím dál tím míň. No a když se přeci jen vysadí tak je to spíše zakrmení pro kapry okouny a pod. Marény vím ,že jsou u nás na Jesenici,ale protože jsou na jaře na hloubkách a do zahájení se z loďek chytat nesmí,tak je to spíš věc náhody. Slyšel jsem ,Ze se chytali na malé jesenici ze zatopeného mostu,ale tam se mi to jako marénové místo moc nezdá. Bass-Promiň,Stollenwerk-obchod u Stuttgartu,kde jste ,předpokládám nakupovali Já měl taky oba v ruce a víc mi seděl ten SSGS(na okouny). Bylo vidět,´Ąze jsou oba trochu jinak stavěný,ale netroufal bych si říct,že je mezi nimi nějakeý podstatný rozdíl v kvalitě. Na podzim si chci pořídit prut na štiky a to chci jít do té S1. Jinak promiň,že jsem ti v prosinci neodpověděl na E-mail měnil jsem zaměstnání a tím také připojení.
- Úterý 17. února 2004 ve 13:59® Bass
-
Sergo Aš: Co je Stollenberg ? Neznám !! ( Promiň že jsem ti zkomolil jméno. Nechtěně. )
- Úterý 17. února 2004 ve 13:54® Bass
-
Sero Aš: Nemůžu s tebou souhlasit. Mezi SSGS a S1 je velkej rozdíl. Gramáž a akce je stejná ale když dáš ty dva klacky k sobě, tak zjistíš, že je uplně jiné rozmístění oček a co je hlavní, uložení nyvijáku u S1 je posunuto o 7 cm směrem ke špičce a to je dost podstatná věc. Aspoň pro mě, protože stejně dlouhou rukojeť má i starý model S1 s kterým jsem si odchytal 4 sezóny a absolutně mi seděl. Potom jsem si koupil SSGS a ta kratší rukojeť mi strašně vadila. Nedokázal jsem si na to zvyknout. Prut suprovej, ale tohle jsem prostě neskous. Možná ti to připadá jako maličkost, ale pro mne je to tak zásadní věc, že jsem se proto rozhodl SSGS prodat.
- Úterý 17. února 2004 ve 12:49® HaD
-
mirmen: taky bych si rád jednou „sáhnul“. na Lipně se prý taky chytají
- Úterý 17. února 2004 ve 12:44® mirmen
-
DaH: díky, už jsem taky přidal hlásek. Móóc a móóc zajímavá a tajemná ryba. Prý na Lipně na podzim. Kdysi jsem našel uhynulý kus ( cca 75 cm) na Rozkoši u České Skalice, po jarní oblevě. Nepodařilo se mi ji ani na podzimní vláčku na drobné nástrahy na revíru, kde údajně také jsou – na Orlici 1 ( twistříky do 2 g a kapkovité marmyšky s nástrahou bílý červ, červený červ nebo hnojáček). Údajně jsou na více vodách v ČR, ale většina rybářů se o nich za celý svůj život nedozví. Přitom prý v Polsku mají technika lovu marén zmáknuté.
- Úterý 17. února 2004 ve 12:07® HaD
-
mirmen: udělal jsem Ti anketu
- Úterý 17. února 2004 ve 12:07® HaD
-
BASS: tak už chápu. já totiž už 5 dní ležím v posteli a sotva dejchám a na mail chodím jen jednou denně (na tomhle počítači mám jen provizorní)
- Úterý 17. února 2004 v 11:47® mirmen
-
Sergo Aš: a ještě jsem se Tě chtěl zeptat, zda máš nějakou zkušenost s marénami. Začíná to být aktuální, ledy na některých stojácích začínají odtávat. Já jsem tuhle rybu ještě nikdy nechytil a strašně moc bych si přál prohlédnout si ji zblízka. Na jednom písníku jsem strávil skoro 20–25 návštěv ( v souhrnu za poslední 3 roky) a i přes vnazení koulemi z hlíny se směsí rozsekaných hnojáčků se mi nepodařilo přitáhnout marény z hloubek na okraj volné plochy. Sem tam místní jeden místní rybář chytne 1–3 na položenou na hnojáky ještě před 15. březnem a pak už jen ojediněle v listopadu či prosinci. Zkoušel jsem waglerky, fídra ( i s montáží koncové olovo a návazec až dva metry od olůvka, 70–80 cm dlouhý) i klasickou položenou. Stáhnul jsem leda cejny , plotice a okouny, sem tam i 2–3 kg kapříka, ale na marénách to projíždím na celé čáře. Dík za názory.
- Úterý 17. února 2004 v 11:42® mirmen
-
Sergo Aš: zdravím. Četl jsem o Tvých spešl smáčkách na úhoře, na smáčení rousnic. Jak jsi za poslední 1–2 roky vysledoval úspěšnost? Zkouším občas něco podobného, ale poráží to i slony proti větru a vloni jsem s tím hady k aktivitě nepřiměl ( možná extremně nízká voda, nevím).
- Úterý 17. února 2004 v 11:17@ Sergo Aš
-
Bass,Maf-Koukal jsem ,že jste nakupovali u Stollenberga. Docela dobrej obchod. Jen mi není tak docela jasný,proč tvrdíte,že Series One je o třídu lepši,než SSGS. Měl jsem v ruce oba a na ty mé okouny mi daleko víc seděl ten SSGS. I v ceně byl pouze minimální rozdíl. Ta Series One se mi zdála silnějši´spíš takovej štikáč. Ale´,že by byl nějak lepší se mi nezdálo.
- Úterý 17. února 2004 v 10:41® Bass
-
DaH: Podivej se do pošty, ty S1
)
- Úterý 17. února 2004 v 10:39® HaD
-
BASS: za novou S1?
- Úterý 17. února 2004 v 9:18® Bass
-
Jiris: Myslim, že 4000,– by to spravili.
- Pondělí 16. února 2004 ve 22:59® jiris
-
Bass- kolik chceš za ten Berkley?
- Pondělí 16. února 2004 ve 20:25
-
olda: tak to me docela i tesi
ne vazne, na co si chytal?
- Pondělí 16. února 2004 ve 20:22@ olda
-
fery ja byl dnes na feedr a ani tuk tak nejseš sám
- Pondělí 16. února 2004 ve 20:04
-
fsem
jak je, chytate ryby? já byl o vikendu a krome par cejnku na plavacku nic moc
- Pondělí 16. února 2004 ve 14:02® HaD
-
esox: snad všechny mořský ryby, který v Norsku žijou. Jsou tam metrový tresky, mořskej úhoř přes 2 metry, metrový lososi, mořský pstruzi, mníci, mořský kočky. no fakt skoro všechno. Něco jsou norm. akvária, něco jsou nádrže do kterých se díváš shora, je tam i umělej potok s pstruhama. Prostě bomba. Sice je vstupný dost drahý, ale stojí to za to.
- Pondělí 16. února 2004 ve 13:08® esox
-
dah-co tam je za ryby v tom akvarku?
- Pondělí 16. února 2004 v 8:23® Vaclav
-
Ruda: Jo, je to takova chebsko-ostravska drzba, ktera pretrvava z dob davno minulych. Pamatuji si, jak kolikrat, kdyz hral Banik na Hvezde, fandil spolecny kotel fanousku prvni polocas jednomu druzstvu, a druhy zase druhemu. A gol se rvalo spolecne vzdycky, at ho dal, kdo ho dal.
- Neděle 15. února 2004 ve 22:11® HaD
-
Ruda: tak já se po něm podívám a pošlu Ti ho domu…
- Neděle 15. února 2004 ve 21:38® Ruda
-
DaH: Asi budu vděčnej za video, protože neznáš mého otce ten je ze školy tak vyšťavenej, že civilizace ho vůbec nezajímá a když se nerybaří tak se lítá po kopcích a honí se losi, jeleni a studují se stromy, keře, jo kampak na něj s akvariem.
- Neděle 15. února 2004 ve 21:28® HaD
-
Ruda: tak až tam budeš, určitě se v Bergenu zastav a zajdi do akvárií-já tam tehdy byl a bylo to něco fantastického. Kdybys chtěl, tak někde vyhrábnu video a pošlu Ti ho
- Neděle 15. února 2004 ve 21:25® Ruda
-
Václav: Tak jsem v sobotu koukal, že Egerští chachaři mají vlajku, to jsem fakt nežral. Doufám, že si koupí i nejakou tu permici na domácí zápasy!!! Neuvěřitelný, ale pěknej fotbal.