Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 14. června 2010 ve 23:59® osprey
-
cercer1> Nojo, no. On mi acam připadá docela v pohodě. Nelámal bych si s tím hlavu.
acam: Proto jsem psal, že je to na tobě. Ty víš, kam na ty ryby chodíš a dovedeš posoudit nakolik smysluplná je přítomnost štiky v tomto revíru.
A pokud je to P řeka, tak bych odtud tu stodvacítku klidně vydusil. Zvlášť když tam nevyrostla.
Tento příspěvek byl editován 14.6.2010 23:59:29 uživatelem osprey. - Pondělí 14. června 2010 ve 23:53® cercer
-
osprey> já ty trojháky také chvíli studoval,než jsem to napsal
- Pondělí 14. června 2010 ve 23:51® cercer
-
acam> v poho-postavil jsi se k tomu jako chlap
Tento příspěvek byl editován 14.6.2010 23:52:20 uživatelem cercer.typoval jsem,že začínáš a že ti to asi uniklo..jen jsem tě chtěl upozornit,než narazíš na nějakého horlivého porybného a měl bys pro letošek po radosti.
- Pondělí 14. června 2010 ve 22:55® osprey
-
pierisJ> Hoď tam plotičku 10 – 12 cm, propíchni jí větším háčkem ocasní násadec a po ujetí 2 m to sekni. Možná ti něco popadá, ale hlavně malé ryby a to je dobře. Samozřejmě to není univerzální recept, možná jim to budeš muset nechat delší dobu, ale je lepší ji prodlužovat než vytáhnout několik podmíráků s háčkem v jícnu.
Příliš jemné sestavy loví spoustu ryb kolem 30 – 40 cm, ale na ty by neměl člověk ani sahat. Takže je lepší se o ně ani nepokoušet. Candát má mít 50+
- Pondělí 14. června 2010 ve 20:26® Kolovr@tek
-
BigMike> Nějak tak to mám i ja naplánovaný.:)
- Pondělí 14. června 2010 ve 20:07® BigMike
-
Jinak jsem byl dnes prvně v Táboře v Ráji rybářů u Bechyňky – jsem spokojen!!! A mám to z nádraží kousek! Velký prostor, plno zboží, co jsem potřeboval, to měli!!! Hlaviček hafo – různé gramáže, různé délky háčků , gum také něúrekom…
A to se ještě krámek průběžně doplňuje!
- Pondělí 14. června 2010 ve 20:03® BigMike
-
Libor> no, průběžně si znamenám stavy vody a kde se při jakém stavu nechá, kde ne, kde jde ještě kam zabrodit atd. Pak jen mrknu na net na stav L. v Klenovicích, porovnám s tajnou knihou a jdu najisto:)))
- Pondělí 14. června 2010 ve 20:01® BigMike
-
Kolovr@tek> no jasně, kam jinam:) Ráno vylupu štiky a k večeru mrknu někam po proudu na sumíky, ti teď snad vytáhnou pod jezy.))
- Pondělí 14. června 2010 v 19:20® Libor
-
BigMike> jo, kam jdeš? Ke kterému stromu? Nejlepší by bylo kdyby jsi sem přepsal ten svůj notýsek
Tento příspěvek byl editován 14.6.2010 19:20:37 uživatelem Libor.. Jinak snad brzy vyvenčím ty zabijáky co jsou nadipované potem tvých rukou..
- Pondělí 14. června 2010 v 19:15® Kolovr@tek
-
BigMike> Kam jdeš na lužnici?Někde v Sobíku?
- Pondělí 14. června 2010 v 19:10® BigMike
-
Tak se nám nějak ta voda zdvíhá! Mojich požadovaných 70 cm asi mít ve středu Lužnice rozhodně nebude:((( Študuji moji tajnou tabulku stavů, kde se za jakého dá co a jak chytat a něco tam okolo 150 cm vidím:)))
- Pondělí 14. června 2010 v 17:27® džigit
-
Jak.novi> ono jak to tak klesá,zima tu je co by dup
- Pondělí 14. června 2010 v 16:11® Jak.novi
-
džigit> Máš pravdu, v tomto období je to nesmírně důležitá rada.
- Pondělí 14. června 2010 v 16:10® Jak.novi
-
džigit> Zkus tekutý silikon, nebo specíální Ice off pastu.
- Pondělí 14. června 2010 v 15:55® džigit
-
Jedna věcná:co použít,aby mi nazamrzaly očka na prutu
- Pondělí 14. června 2010 v 15:21® pierisJ
-
díky za rady, podívám se tedy ještě na FEEder
- Pondělí 14. června 2010 v 15:19® acam
-
pierisJ> Pokud ta rybka bude moc malá tak toho případného candáta pravděpodobně zabiješ, protože to bude mít až víš kde viď. Spíš se na to optej na FEEDERu, tam to myslím patří spíš než sem.
- Pondělí 14. června 2010 v 15:06® Kolovr@tek
-
pierisJ> Zkusil bych hrouzka nebo ouklej a dal bych jim do pusy trošku polystyrénu ,aby se trošku návnada vznášela. Na řece to má úspěch, ale nevím jak na stojáku.
Tento příspěvek byl editován 14.6.2010 15:07:18 uživatelem Kolovr@tek. - Pondělí 14. června 2010 v 15:00® pierisJ
-
Zdravím odborníky na dravce, letos poprvé chci zkusit chytit nějakého toho candátka, pravděpodobně na položenou, ale nevím, která nástražní rybka by byla nejvhodnější, prosím o radu,budu to zkoušet na menším stojatém rybníku, díky
- Pondělí 14. června 2010 ve 13:27® Padis
-
osprey>tak tak jsou děsně slizký.Ale záleží kde.Chodím na jeden revír /říčka/ kde PO nasazují každý rok.A je to znát.Tam ty kudly kluzký nejsou.Zpět tam nejde ani jedna.
- Pondělí 14. června 2010 ve 12:02® acam
-
osprey> Díky za obhajobu ale ten trojhák tam je jak vyšitý, mám pstruhovku letos poprvé a tahle část RŘ mi prostě nějak unikla, neznám ho celý zpaměti, tak to je. Ale se zájmem budu sledovat zdejší reakce
- Pondělí 14. června 2010 v 11:13® acam
-
Jinak s těma štikama tu je trochu moc naděláno, vzal jsem 2 za 2 měsíce a ta první mi jak říkáte, vyklouzla, nikdo u toho nebyl, bylo to v dubnu a kapraři tam ještě nebyli. Později mi vysvětlili kapraři, kde že se tam berou. Pstruhaři nadávaj, kolik že tam bývalo potočáků a že ty kurvy zubatý a kormoráni atd … Byl tam týpek s mouchou a přísahal, že až nějakou tu svini (štiku) uvidí tak jí podsekne …
Na vlastní oči jsem viděl jak kaprařovi vystartovala ta zmiňovaná cca 110–120 po krmítku a chvíli na to tam honila malýho kapra (cca 35–40) co tam žuchnul z přehrady. Kaprař neváhal, na krmítko přivázal trojhák a začal vláčet krmítko. Kdyby se jim tam nesypali duháci, tak tam nebudou mít co žrát. Je to divná pstruhovka a popravdě nevím jak jí uchopit.
Tam je atmosféra úplně jiná něž tady na chytej, štika je tam prostě škodná a každý to tak vnímá. Je tam pár míst kde se štiky zdržují, nebo spíš koncertují, ale většina úseku řeky je pro ně nevhodná, silný proud, ledová voda. Ptal jsem se na parmy a prý tam nejsou, protože je tam moc studená voda (nevím jak na parmy ale na mě je tedy dost studená).
Na přehradě přednedávnem vysadili malí štiky a na těch inkriminovaných místech pod přehradou jsem podél břehu viděl 3 tyhle štiky. Kdyby tam nespadly z přehrady, tak by tam nebyly a stejný je to i s kaprama ale duháky tam taky někdo musí dávat.
Prostě s přirozeným prostředím to nemá nic společnýho. Nejjednodušší je se řídit podle RŘ (musel jsem si znovu přečíst lov přívlačí na P vodách, to byl úlet). Zatím jsem nabyl dojmu, že zdejší atmosféra je nastavena tak, že na štiku na P vodách podle RŘ nesmím jít ani po 16. 6. s živou nástrahou ani s nástrahou živočišného původu, nesmím používat víc jak jeden hák a když jí chytnu tak mám porušit RŘ a měl bych jí pustit
Cožpak o to já jí klidně pustím, dělám to tak na MP krom kapra a se všema rybama, protože k tomu mám pro mě pochopitelné důvody, ale tady nevím. Rád si přečtu další názory na tuhle problematiku
- Pondělí 14. června 2010 v 9:55® acam
-
cercer1> o ou … no tak to mi nějak uniklo! :-/
Tento příspěvek byl editován 14.6.2010 09:59:39 uživatelem acam. - Pondělí 14. června 2010 v 8:13® osprey
-
cercer1> Po zevrubném studiu snímku, který tě zjevně inspiroval, jsem získal dojem, že zadní trojhák možná není plně funkční. Přijde mi, že hrotové části háčků jsou kratší, takže možná bylo ponecháno jen nefunkční torzo kvůli vyvážení.
- Pondělí 14. června 2010 v 1:26® cercer
-
acam> hele,u vás se smí na pstruhovku s wobem se dvěma trojháky??
- Pondělí 14. června 2010 v 0:15® Scanix
-
acam> treba predevcirem jsem byl na vode, regulerni pstruhovka, kam se ovsem nic roky nevysazuje a s kolegou jsme ulovili ryby ve slozeni okoun, jesen, candat, stika, bolen a kolega 1 potocaka, byl evidetne v mensine, byl bych vazne idiot, kdybych ty „skodne“ ryby hazel do kopriv, co bych tam jineho asi chytal, tohle je pak vazne demagogie, takze to proste resim po svem a kazdy rozumny „sportovni“ rybar by mel taky, masaje neresim, je to trochu jina kasta, tim nemyslim si nevzit domu rybu, ale kazdou, to je nesmysl.
- Pondělí 14. června 2010 v 0:12® Scanix
-
acam> je to jen na tobe, co kdo vidi, je druha vec, vzhledem k tomu, ze jsem povetsinou u vody sam a RS jsem nepotkal jak je rok dlouhy, tak to moc neresim, jinak jsou to fakt desne slizky mrchy, ktery proste „padaj“, jak se zacnou mrskat v nevhodnou chvili. Vloni krome jedine z horniho toku jsem neudrzel vsechny, letos stejne tak. Tam, kam se sype jen granulac to neresim vubec, tam, kde je lipan a potocak doma, tam proste tu kudlu premistim a nebo holt vezmu domu. Osobne si radeji chytnu par peknych stiky nez tunu granulacu, ktery se masivne vysazuje a jako nasada je podstatne levnejsi nez cokoliv jine.
- Pondělí 14. června 2010 v 0:09® hecht
-
osprey> Byls zase rychlejší redaktore
- Pondělí 14. června 2010 v 0:08® hecht
-
acam> Prosím Tě, to ti nemůže ryba normálně ,, upadnout'' ? Jsou pstruhovky kde je 99% ryb ,,škodlivých'' , pokud bys dodržoval tvrdě řád, muselo by se válet všude hromady mrtvejch tlouštíků, okounů atd. Každý svého štěstí strůjce… Neříkám, že odnést si nějakou štiku, nota bene ze pstruhovky je nějakej hřích, ale všeho s mírou. Pokud máš problém, že nevíš jak má ryba správně ,,upadnout'' určo Ti zde spousta kolegů poradí
- Pondělí 14. června 2010 v 0:06® osprey
-
acam> Ty mrchy jsou děsně slizký, to ví každej. Když ti upadne ryba při odháčkování nebo focení, co s tím kdo nadělá…
Je to na tobě, já tu vodu nedokážu posoudit. Na striktně pstruhovém revíru s dobrými stavy Po, Li by se měla štika omezovat. Jsou ale vody jak píše Scanix – v proudech pár tečkovaných a jinak MP jak vyšitá. Nebo stojáky, kam se raz za čas cosi vysype a do týdne je to pryč. Zbývá bílá ryba, pár kapříků a kudel.