Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 10. června 2010 v 15:16® Dredaty
Dredaty

PetrC> Dik. Ten tyden to nejak preziju a ryby snad taky.

Čtvrtek 10. června 2010 v 15:12® PetrC

Dredaty> to je velmi nepříjemné. Hlavně ať ti to dobře dopadne. Ryby ti neuplavou!

Čtvrtek 10. června 2010 v 15:08® Dredaty
Dredaty

Jak uz jsem odpocitaval dny a tesil se, tak dnes jsem se dozvedel, ze letos zahajim v nemocnici a par dnu si tam polezim. Ale tak hlavne ze potom uz budu snad mit klid, to je vec ktera me uklidnuje.

Čtvrtek 10. června 2010 ve 14:59® PetrC

osprey> když tenkrát brněnští pišišvoři začínali, tak jsem nepodlehl, a to na tebe z každé stránky či každého rohu koukala reklama a „odborný“ článek od různých odborníků.

Možná právě proto už tenkrát byla zaseta má averze vůči této značce. Ale asi tenkrát byly jejich věci hodnotnější než dnes, to připouštím.

A ceny? Nehorázné! Možná bylo cílem oslovit jen tu bohatší vrstvu obyvatelstva, protože kdo měl šimáno, ten něco „znamenal“ a byl „někdo“. (Ještě že jsem chudý, jsem za to rád a jsem spokojen…)

Ano, jsem zaujatý!

;-) ;-)
Čtvrtek 10. června 2010 ve 14:33® osprey
osprey

PetrC> No vidíš – a já točím těma jejich šikmookýma kličkama asi od roku 1992 a i ta první, co jsem koupil, je pořád v zápřahu.

Nabubřelou reklamu a nadsazené ceny neřeším – ostatně s těmi cenami už začínají jít dolů. Chca nechca, prostě musejí, jinak by neprodali.

Čtvrtek 10. června 2010 ve 14:25® PetrC

sethy> i kdybych se párkrát nespálil, nemám rybařinu Shimano rád.

Šimáno = hodně povyku pro nic.

Čtvrtek 10. června 2010 ve 14:19® osprey
osprey

Filip00> Myslím, že jsem ti ukazoval Penna. Ale ono je to relativně jedno. Jerkáč je tuhá tyč s nízko posazenými očky, o jejíž délce je možno polemizovat (ale přes 210 cm ani ránu).

Vymyslet konkrétně nějakou ideální sestavu, to bude vždycky slovo do pranice.

Musel bys víc specifikovat požadavky a finanční možnosti a pak by se vidělo.

Čtvrtek 10. června 2010 ve 12:30® Filip00
Filip00

osprey> To je to co právě nevím, na Forfishingu jsi mi radil, ale já se nerozhodl a nic až na pár woblerů jsem nekoupil a teď mám dilema, chtěl bych někoho s tím vidět chytat a promluvit o tom a hlavně si to vyzkoušet jestli to budu vůbec používat, nemám pruty které nepoužívám.

Čtvrtek 10. června 2010 ve 12:04® sethy
sethy

PetrC> Mě zatím nezradilo nic, ale co není může být. Pak třeba svuj názor na Shimano přehodnoti.

Čtvrtek 10. června 2010 v 11:30@ sokolík

zdravím,posílám včerejší parmu ze pstruhovky

Čtvrtek 10. června 2010 v 6:36® GENTLE.69

Tak se nám to blíží. Lov na dravce je za dveřmi. Chtěl jsem jen říct, že opravdu nejhezčí dravci a chytačka je na Slezké Hartě. Pokud by jste chtěli Hartu zkusit, písněte mi na mail gentle.69@seznam.cz a já Vám můžu pomoci s ubytováním atd.

foto/diskuze/privlac/2010/th-img34898.jpgfoto/diskuze/privlac/2010/th-img34899.jpg
Čtvrtek 10. června 2010 v 0:06® PetrC

sethy> ty jofka, ty o mě víš skoro všechno…

:-) :-)

Shimano mě v rybařině pokaždé zradilo, ale je možné, že jsem pokaždé narazil na vadný kus. Má smysl dál zkoušet? Možná za nějaký ten čas Čé dojde na zkoušku Z Shimana S…

Ani nevím jak jsem na tom, ale MP jasně vedou. A pokud beru v potaz aktivní MP a SN, tak to je 6:3 ve prospěch MP. Jo a plus to šimáno, ale to nebudeme počítat.

Středa 9. června 2010 ve 23:53® sethy
sethy

PetrC> všechno vim, vše monitoruju i ten UL jsem zaregistroval:-93; Se shimanem se neshodnem, ale to je fuk. Mě ty jejich vajica vyhovuji a o tom to přece je:) Smekáč taky nezatracuju zatím je u mě stav 4:4 co se vláčkových motátek týče.

Středa 9. června 2010 ve 23:45® PetrC

sethy> ale ne, to doženeš. Stáčí dlouhá léta dřiny a odříkání, no a je to doma.

:-D :-D

To máš samozřejmě pravdu, jen o životnosti toho kterého MP to není. Je to samozřejmě i o pocitech – hlavně o blaženosti a rozkoši, tak jak je to i v životě, že?

Také mě to s MP baví a kupodivu už dost dlouho. Ale SN nezatracuji, občas přijde vhod.

Vždyť jsem to psal, jsme na jednom břehu. Také MP používám i na jiné techniky. Letos začnu s UL. Už mám i prut – heč.

Shimano mám také, a je to sračka na entou, ale můj názor na tuto značku asi znáš.

Po první sezoně, vlastně během první sezony, se rozpadla bočnice. Navíc jsem musel zprovoznit odstředivou brzdu. Což jsi zajisté u sousedů zaregistroval. Ale jinak bez zjevného opotřebení.

Středa 9. června 2010 ve 23:37® sethy
sethy

fishing USA> kdyby jen ruka, ale co teprve záda, a co budu dělat za 20 let…au au.

Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 23:38:03 uživatelem sethy.
Středa 9. června 2010 ve 23:36® fishing USA

sethy> ja ted chytam jen s vajickem a jerkuju,az me z toho boli ruka :-)

Středa 9. června 2010 ve 23:28® sethy
sethy

PetrC> To jsem nevěděl, po dlouhé době je na chytej nějaká užitečná informace (aspoň pro mě). Je vidět, že mám ještě co dohánět:-> Určitě nepochybuju,že i ta daiwa vydrží víc než skemáč, ale jen o výdrži to přece není :-) Mě s multíkem baví chytat víc než se smekáčem. I proto jsem multiky začal používat na jiné techniky než jen na jerkování. A jestli mně citica za 1500 vydrží 4 roky, budu maximálně spokojený, po první sezóně není vidět žádné opotřebení.

Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 23:29:22 uživatelem sethy.
Středa 9. června 2010 ve 23:20® PetrC

osprey> :-) :-)

Tak to jsme na tom stejně. Dnes jsem dokonce stihl dojít do MO pro povolenku, tak snad to nebyla ztráta času…

;-) ;-)
Středa 9. června 2010 ve 23:17® osprey
osprey

PetrC> Tak to né! Makat budou, až se z nich bude kouřit. Teda možná… Když se vůbec dostanu k vodě.:-))

Středa 9. června 2010 ve 22:57® PetrC

osprey> zdravím tě milý Míro! Doufám, že jsi zdráv a spokojen!

;-) ;-)

Jak beze změny?! Koukej s tím něco dělat, protože kdo nemá alespoň tolik MP, aby s nimi vyplnil prostor osmi vitrín, tak ten jako by nežil!

Jak vydělat? Chudáci kluci MPťácký, takhle je dřít z kůže. Měl by ses s nimi mazlit, kochat se jejich chodem, olejíčkovat je a štelovat…

Středa 9. června 2010 ve 22:52® PetrC

sethy> také nemáš proč, skutečně nemáš proč…

Víš, že je napříč řadami různých modelů MP od stejného výrobce shodná kapacita cívek? Určitě ano. A týká se to samozřejmě i při porovnání nízkoprofilových a klasických kousků.

U Recordu platí, že např. pětka je u řady C3/C4 velikost čtyři apod.

To samé Daiwa a Shimano. No a z toho plyne, že: „…a za druhé se tam nevleze moc silnýho vlasce…“ je špatná úvaha. A navíc není jerk jako jerk.

Nedávno jsem diskutoval s kamarádem na podobné téma. A došli jsem k závěru, že i na těžší jerky nemusí být vejce nevhodné. Otázkou je ale životnost zámku (většinou bajonet), který umožňuje rychle a snadno se dostat k cívce, případně k odstředivé brzdě apod. No a kamarád žijící v silně spotřební společnosti toto vůbec neřeší, stejně tak neřeší jakoukoli údržbu, kterou já celkem prožívám, proto mi nikdy vejce nesedlo – dříve nebo později se vyčvachtalo.

No a jinak je MP jako MP, proto bych onu Daiwu nechal tak jak je. Určitě něco vydrží, vydrží určitě víc, než smekací naviják. I když není smekáč, jako smekáč.

Ty vole, nějak jsem se rozjel… Hmmm!!!

Středa 9. června 2010 ve 21:45® osprey
osprey

PetrC> Koho to vidí mé bystré oči? Není to kralevic na bujném oři?

Bojím se, že není, ale stejně tě zdravím.:-D

Myslím, že moje MP výzbroj zůstane delší dobu beze změny. Musí si na sebe „vydělat“ – tj. něco odchytat.

Středa 9. června 2010 ve 21:19® sethy
sethy

PetrC> C3 6ka, Record 5ka, Citica 201, Curado 201. Nebojim nebojim :-)

Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 21:19:27 uživatelem sethy.
Středa 9. června 2010 ve 21:01® PetrC

sethy> než pokročíme k dalšímu kroku, jaké máš MP (nejen model, ale i velikost)?

A neboj, jsme na stejném břehu…

Středa 9. června 2010 ve 20:32® sethy
sethy

PetrC> nevěřím, že by ty stogramové dřeva vydržel tahat extra dlouho (ikdyž jsi říkal opak) a za druhé se tam nevleze moc silnýho vlasce (pokud to nebude nějaký velký vajico jako třeba toro)

Středa 9. června 2010 ve 20:32® osprey
osprey

Filip00> Ten set od Daiwy stojí, tuším, asi 4600 Kč. Co takhle jerkáč od Pennu a Abu Ambassadeur C3? To by se možná dalo zařídit za podobné peníze.

Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 20:32:34 uživatelem osprey.
Středa 9. června 2010 v 17:41® PetrC

sethy> proč by sis na jerky nevzal nízkoprofiláč?

Středa 9. června 2010 v 16:30® Kolovr@tek
Kolovr@tek

Tak jsem si udělal radost, už mi přišla bundička .Mám z ní hodně velkou radost, je skvěla.

foto/diskuze/privlac/2010/th-img34878.jpg
Středa 9. června 2010 v 16:24® sethy
sethy

Filip00> já bych si na jerky asi nizkoprofiláč nevzal, ikdyž každému podle gusta.

Středa 9. června 2010 v 16:12® zak14
zak14

Tak jsem dnes byl nakoupit pár nástrah ná vláčku :-)

foto/diskuze/privlac/2010/th-img34877.jpg