Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 10. června 2010 v 15:16® Dredaty
-
PetrC> Dik. Ten tyden to nejak preziju a ryby snad taky.
- Čtvrtek 10. června 2010 v 15:12® PetrC
-
Dredaty> to je velmi nepříjemné. Hlavně ať ti to dobře dopadne. Ryby ti neuplavou!
- Čtvrtek 10. června 2010 v 15:08® Dredaty
-
Jak uz jsem odpocitaval dny a tesil se, tak dnes jsem se dozvedel, ze letos zahajim v nemocnici a par dnu si tam polezim. Ale tak hlavne ze potom uz budu snad mit klid, to je vec ktera me uklidnuje.
- Čtvrtek 10. června 2010 ve 14:59® PetrC
-
osprey> když tenkrát brněnští pišišvoři začínali, tak jsem nepodlehl, a to na tebe z každé stránky či každého rohu koukala reklama a „odborný“ článek od různých odborníků.
Možná právě proto už tenkrát byla zaseta má averze vůči této značce. Ale asi tenkrát byly jejich věci hodnotnější než dnes, to připouštím.
A ceny? Nehorázné! Možná bylo cílem oslovit jen tu bohatší vrstvu obyvatelstva, protože kdo měl šimáno, ten něco „znamenal“ a byl „někdo“. (Ještě že jsem chudý, jsem za to rád a jsem spokojen…)
Ano, jsem zaujatý!
- Čtvrtek 10. června 2010 ve 14:33® osprey
-
PetrC> No vidíš – a já točím těma jejich šikmookýma kličkama asi od roku 1992 a i ta první, co jsem koupil, je pořád v zápřahu.
Nabubřelou reklamu a nadsazené ceny neřeším – ostatně s těmi cenami už začínají jít dolů. Chca nechca, prostě musejí, jinak by neprodali.
- Čtvrtek 10. června 2010 ve 14:25® PetrC
-
sethy> i kdybych se párkrát nespálil, nemám rybařinu Shimano rád.
Šimáno = hodně povyku pro nic.
- Čtvrtek 10. června 2010 ve 14:19® osprey
-
Filip00> Myslím, že jsem ti ukazoval Penna. Ale ono je to relativně jedno. Jerkáč je tuhá tyč s nízko posazenými očky, o jejíž délce je možno polemizovat (ale přes 210 cm ani ránu).
Vymyslet konkrétně nějakou ideální sestavu, to bude vždycky slovo do pranice.
Musel bys víc specifikovat požadavky a finanční možnosti a pak by se vidělo.
- Čtvrtek 10. června 2010 ve 12:30® Filip00
-
osprey> To je to co právě nevím, na Forfishingu jsi mi radil, ale já se nerozhodl a nic až na pár woblerů jsem nekoupil a teď mám dilema, chtěl bych někoho s tím vidět chytat a promluvit o tom a hlavně si to vyzkoušet jestli to budu vůbec používat, nemám pruty které nepoužívám.
- Čtvrtek 10. června 2010 ve 12:04® sethy
-
PetrC> Mě zatím nezradilo nic, ale co není může být. Pak třeba svuj názor na Shimano přehodnoti.
- Čtvrtek 10. června 2010 v 11:30@ sokolík
-
zdravím,posílám včerejší parmu ze pstruhovky
- Čtvrtek 10. června 2010 v 6:36® GENTLE.69
-
Tak se nám to blíží. Lov na dravce je za dveřmi. Chtěl jsem jen říct, že opravdu nejhezčí dravci a chytačka je na Slezké Hartě. Pokud by jste chtěli Hartu zkusit, písněte mi na mail gentle.69@seznam.cz a já Vám můžu pomoci s ubytováním atd.
- Čtvrtek 10. června 2010 v 0:06® PetrC
-
sethy> ty jofka, ty o mě víš skoro všechno…
Shimano mě v rybařině pokaždé zradilo, ale je možné, že jsem pokaždé narazil na vadný kus. Má smysl dál zkoušet? Možná za nějaký ten čas Čé dojde na zkoušku Z Shimana S…
Ani nevím jak jsem na tom, ale MP jasně vedou. A pokud beru v potaz aktivní MP a SN, tak to je 6:3 ve prospěch MP. Jo a plus to šimáno, ale to nebudeme počítat.
- Středa 9. června 2010 ve 23:53® sethy
-
PetrC> všechno vim, vše monitoruju i ten UL jsem zaregistroval
Se shimanem se neshodnem, ale to je fuk. Mě ty jejich vajica vyhovuji a o tom to přece je:) Smekáč taky nezatracuju zatím je u mě stav 4:4 co se vláčkových motátek týče.
- Středa 9. června 2010 ve 23:45® PetrC
-
sethy> ale ne, to doženeš. Stáčí dlouhá léta dřiny a odříkání, no a je to doma.
To máš samozřejmě pravdu, jen o životnosti toho kterého MP to není. Je to samozřejmě i o pocitech – hlavně o blaženosti a rozkoši, tak jak je to i v životě, že?
Také mě to s MP baví a kupodivu už dost dlouho. Ale SN nezatracuji, občas přijde vhod.
Vždyť jsem to psal, jsme na jednom břehu. Také MP používám i na jiné techniky. Letos začnu s UL. Už mám i prut – heč.
Shimano mám také, a je to sračka na entou, ale můj názor na tuto značku asi znáš.
Po první sezoně, vlastně během první sezony, se rozpadla bočnice. Navíc jsem musel zprovoznit odstředivou brzdu. Což jsi zajisté u sousedů zaregistroval. Ale jinak bez zjevného opotřebení.
- Středa 9. června 2010 ve 23:37® sethy
-
fishing USA> kdyby jen ruka, ale co teprve záda, a co budu dělat za 20 let…au au.
Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 23:38:03 uživatelem sethy. - Středa 9. června 2010 ve 23:36® fishing USA
-
sethy> ja ted chytam jen s vajickem a jerkuju,az me z toho boli ruka
- Středa 9. června 2010 ve 23:28® sethy
-
PetrC> To jsem nevěděl, po dlouhé době je na chytej nějaká užitečná informace (aspoň pro mě). Je vidět, že mám ještě co dohánět
Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 23:29:22 uživatelem sethy.Určitě nepochybuju,že i ta daiwa vydrží víc než skemáč, ale jen o výdrži to přece není
Mě s multíkem baví chytat víc než se smekáčem. I proto jsem multiky začal používat na jiné techniky než jen na jerkování. A jestli mně citica za 1500 vydrží 4 roky, budu maximálně spokojený, po první sezóně není vidět žádné opotřebení.
- Středa 9. června 2010 ve 23:20® PetrC
-
osprey>
Tak to jsme na tom stejně. Dnes jsem dokonce stihl dojít do MO pro povolenku, tak snad to nebyla ztráta času…
- Středa 9. června 2010 ve 23:17® osprey
-
PetrC> Tak to né! Makat budou, až se z nich bude kouřit. Teda možná… Když se vůbec dostanu k vodě.
- Středa 9. června 2010 ve 22:57® PetrC
-
osprey> zdravím tě milý Míro! Doufám, že jsi zdráv a spokojen!
Jak beze změny?! Koukej s tím něco dělat, protože kdo nemá alespoň tolik MP, aby s nimi vyplnil prostor osmi vitrín, tak ten jako by nežil!
Jak vydělat? Chudáci kluci MPťácký, takhle je dřít z kůže. Měl by ses s nimi mazlit, kochat se jejich chodem, olejíčkovat je a štelovat…
- Středa 9. června 2010 ve 22:52® PetrC
-
sethy> také nemáš proč, skutečně nemáš proč…
Víš, že je napříč řadami různých modelů MP od stejného výrobce shodná kapacita cívek? Určitě ano. A týká se to samozřejmě i při porovnání nízkoprofilových a klasických kousků.
U Recordu platí, že např. pětka je u řady C3/C4 velikost čtyři apod.
To samé Daiwa a Shimano. No a z toho plyne, že: „…a za druhé se tam nevleze moc silnýho vlasce…“ je špatná úvaha. A navíc není jerk jako jerk.
Nedávno jsem diskutoval s kamarádem na podobné téma. A došli jsem k závěru, že i na těžší jerky nemusí být vejce nevhodné. Otázkou je ale životnost zámku (většinou bajonet), který umožňuje rychle a snadno se dostat k cívce, případně k odstředivé brzdě apod. No a kamarád žijící v silně spotřební společnosti toto vůbec neřeší, stejně tak neřeší jakoukoli údržbu, kterou já celkem prožívám, proto mi nikdy vejce nesedlo – dříve nebo později se vyčvachtalo.
No a jinak je MP jako MP, proto bych onu Daiwu nechal tak jak je. Určitě něco vydrží, vydrží určitě víc, než smekací naviják. I když není smekáč, jako smekáč.
Ty vole, nějak jsem se rozjel… Hmmm!!!
- Středa 9. června 2010 ve 21:45® osprey
-
PetrC> Koho to vidí mé bystré oči? Není to kralevic na bujném oři?
Bojím se, že není, ale stejně tě zdravím.
Myslím, že moje MP výzbroj zůstane delší dobu beze změny. Musí si na sebe „vydělat“ – tj. něco odchytat.
- Středa 9. června 2010 ve 21:19® sethy
-
PetrC> C3 6ka, Record 5ka, Citica 201, Curado 201. Nebojim nebojim
Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 21:19:27 uživatelem sethy. - Středa 9. června 2010 ve 21:01® PetrC
-
sethy> než pokročíme k dalšímu kroku, jaké máš MP (nejen model, ale i velikost)?
A neboj, jsme na stejném břehu…
- Středa 9. června 2010 ve 20:32® sethy
-
PetrC> nevěřím, že by ty stogramové dřeva vydržel tahat extra dlouho (ikdyž jsi říkal opak) a za druhé se tam nevleze moc silnýho vlasce (pokud to nebude nějaký velký vajico jako třeba toro)
- Středa 9. června 2010 ve 20:32® osprey
-
Filip00> Ten set od Daiwy stojí, tuším, asi 4600 Kč. Co takhle jerkáč od Pennu a Abu Ambassadeur C3? To by se možná dalo zařídit za podobné peníze.
Tento příspěvek byl editován 9.6.2010 20:32:34 uživatelem osprey. - Středa 9. června 2010 v 17:41® PetrC
-
sethy> proč by sis na jerky nevzal nízkoprofiláč?
- Středa 9. června 2010 v 16:30® Kolovr@tek
-
Tak jsem si udělal radost, už mi přišla bundička .Mám z ní hodně velkou radost, je skvěla.
- Středa 9. června 2010 v 16:24® sethy
-
Filip00> já bych si na jerky asi nizkoprofiláč nevzal, ikdyž každému podle gusta.
- Středa 9. června 2010 v 16:12® zak14
-
Tak jsem dnes byl nakoupit pár nástrah ná vláčku