Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 11. února 2004 ve 14:10® MAF
MAF

Venda:Tak to máš za sebou první letošní plavajdu,já čekám a čekám až bude líp abych mohl vyrazit s mušákem jenže počas je stále horší a horší,snad abys příště upřednostnil helmu před kulichem:-)

Středa 11. února 2004 ve 14:03® Ruda

Mirek: ajajaj trefil jsem hřebík na hlavičku, ne fakt sorry .

Středa 11. února 2004 ve 13:50® Mirek

Ruda: Hele, mladej, já jsem to pochopil jóóó.

Středa 11. února 2004 ve 13:15® Ruda

Václav: Hrála se u nás druhá liga, ale to pamatuje asi jenom Mirek.

Středa 11. února 2004 ve 13:15® Vaclav

Ruda: Ted mne tak napada, ze u vas se nefandi Baniku, protoze jste nikdy nehrali vrcholnou soutez. To u nas se fandilo Hvezde, to je jasne, a hned potom Baniku. V Ostrave se zase fandilo Baniku, a hned potom Hvezde.

Středa 11. února 2004 ve 13:15® Vaclav

Ruda: Ale jo, ja daleko vic zeru hokej (ackoliv jsem hral fotbal), takze si jen preju, at je ta jarni cast kvalitni a napinava.

Středa 11. února 2004 ve 13:15® Ruda

MAF: V květnu je ve Varech v Thermálu tradiční setkání laborantů a asistentů – tzv. kongres. Co spojit příjemné s užitečným pane z Rokycan. Mám tam přednášku o výhodách nízkopolové MR sice kromě ceny žádnou nevidím, ale i tak to bude dost dobrý, a hlavně odpoledne je volný program (muška) a večer velmi solidní raut.

Středa 11. února 2004 v 11:27® HaD
HaD

jiris: já chytám vždycky na jaře boleny na mušák u nás na Lužnici (duben květen)

Středa 11. února 2004 v 10:14® jiris
jiris

TR – díky za info, chystám se do NM asi k piliřům. Nachytali jste na strýmry ani candáty? O to se budu pokoušet v nastávající sezóně, chytat candáty na strýmrouše. Jak jez je lepší na boleny – Břeclav, Bulhary? Máte email?

Středa 11. února 2004 v 8:50® Ruda

Láďa + Václav: Chachar z Chebu no tu ještě nebylo. Třeba u nás v Sokolově máme taky Baník, ale fandí se tu dost Spartě. Např. když tu hráli loni Vary hokej Sparta si tu připadala jak doma i Ujčík si to pochvaloval. A v Kyselce je zase silná enkláva sešívek holt jak kde. A proto sborem: Baníčku my Tě neopustíme, ale z prvního místa seesadíme: Slavia + Sparta

Středa 11. února 2004 v 8:45® Ruda

MAF: Hele předloni jsem Sísákovi nechal takovou mojí starou JOFU ještě z dorostu, tak mu řekni ať Ti jí pujčí když děláš takovej nebezpečnej sport. Kdyby si chtěl ještě mřížku a vestu tak zavolej okamžitě dodám.

Úterý 10. února 2004 ve 22:19

jiris: Na Dyji pod N. M. a do Bulhar se jezdí strímrovat začátkem května. V té době se zde dají potkat i trofejní boleni. Čím větší průtok tím víc ryby migrují proti proudu, ale muškař naráží na „technické problémy“ (špatná možnost zabrození, silný proud při zdolávání. apod.). Rozhodně lépe se dá zachytat na regulované Svratce v okolí Pouzdřan (u mostů). Podle mých dřívějších zkušeností od půlky března vytahují boleni do půl metru a s přibývajícím teplem z Věstonické vyrazí i větší kusy. Menší kusy brali na hod a dalo se jich za pár hodin zdolat několik desítek. Začátkem května jsme zde na mouchy chytávali (před cca pěti lety) ryby do 80cm. Můj rekord na mušák 79 cm. Samozřejmě už to bylo o 2–3 boleních záběrech za den, ale žádná ryba nebyla pod 70 cm. V tomto čase najíždějí do Sv. velcí jeseni a ryby nad 40cm nejsou vzácností (rekord 52 cm). Už jsem tam dlouho nebyl, protože mi náladu kazili dědci podsekávající cejny, boleny i jeseny na trojháky a plechy. Rozhodně do Sv. vyjíždějí větší ryby než do Jihlavky, kde jsem nikdy na strímr nechytil větší boleny jak 40 cm. Údajně pěkné ryby vyjíždí i do Jevišovky, ale s podsekávači je to tam ještě horší.

Úterý 10. února 2004 ve 20:58® jiris
jiris

Jako kdy v jakém měsíci jste chytl boleny nejdřív, kolik max. může téct kubíků?

Úterý 10. února 2004 ve 20:55® mirmen

TR: díky za info. Na těžkou přívlač jsem vloni zkoušel levné Shimano 240 cm (15–40) s whiplash 0,17, na štiky starý Shakespeare alpha 20–60 g ( teleskop z r.1980, stále funkční, dědek). O 0.12 FL zatím jen úvahy, spíš na něco mezi 5–8 až 20 g dle akce prutu, uvidíme. Teď mně čeká ježdění a zkoušení, snad se trefím. Hodně pohody na rybách.

Úterý 10. února 2004 v 19:05® jiris
jiris

TR – chtěl bych se zeptat od kdy se dají chytat boleni na mušák na Dyji v NM a při kolika kubíkách? Jste TR, kterého myslím? : )

Úterý 10. února 2004 v 18:02

mirmen: Pletenku používám na přívlač sumců (0,17mm Fireline) v kombinaci s prutem ABU Atlantic II (15–40g) a na štiky (0,12mm FL) s prutem Berkley SSGS (7 – 28g) do problémových lokalit. Jinak na všechny ostatní ryby vystačím v pohodě s monofilem. Na tvůj dotaz se nedá zodovědět přímo. Obecně platí, že neprůtažná šňůra dřív zlikviduje tvrdší prut než pružnější. Proto se v zámoří při chytání na šňůry používají pruty ala „kravský ocas“.

Úterý 10. února 2004 ve 14:51® Vaclav

MAF: . zabalil – tak to ma koncit.

Úterý 10. února 2004 ve 14:50® Vaclav

MAF: Not at all. V sobotu jsem byl na rybach s palvackovym proutkem, letos poprve, a krome maleho okouna (asií 12 cm) nic. Nezakopl jsem o tlouste, prestoze jsem byl na miste, kde je beznechytam. Bylo to asi tim prudkym ochlazenim po teplem tydnu. Byl tady tak silny vitr, ze lamal vetve u stromu. Jednou z nich (prumer asi 8 cm) jsem dostal do hlavy pres kulicha. Na chvili se mi zatmelo pred ocima, tak jsem to hned zbalil.

Úterý 10. února 2004 ve 12:52® MAF
MAF

Venda:stejně díkanec za ochotu.

Úterý 10. února 2004 ve 12:51® MAF
MAF

BASS:Jen se neboj ta podívaná stojí za to hrálo se na 19 kol a skončilo to 10 ku 9 takže jistě tušíš že to bylo pěkně našponovaný a když ti povíš že Ronie vedl třeba už 6:2 neváhej a masti k videu.

Úterý 10. února 2004 ve 12:35® Bass
Bass

MAF: Pupene, já to ještě neviděl, ale teď už samozřejmě tuším jak to dopadlo :-( (

Úterý 10. února 2004 v 11:31® Vaclav

Lada, Ruda: Precetl jsem si jak Sparta valela s novymi draky v utoku proti Zeneve, asi to musela byt podivana. Jinak asi Ladu zklamu. V lize fandim baniku, preji mu titul. Vis, na Chebsku se fandi Baniku od doby, kdy jeste RH Cheb, pozdeji Union Cheb hral 1. ligu. Uz tehdy byli fanousci Chebu a Baniku „jedna rodina“ a jezdili si vzajemne fandit na zapasy (snad to bylo temi modrymi dresy). Takze to pratelstvi fanouskovskych taboru z ruznych koncu republiky trva, i kdyz Cheb uz ligu sest let nehraje. Napriklad vcera bezela v mistnim regionalnim radiu vyzva fanouskum z Chebska, aby jeli povzbudit Banik na dalsi zapasy. Dokonce tam bylo receno, odkud (z Marianskych Lazni) budou nna utkani baniku vypravovany autobusy. Toto vsechno je ale vec spis emoci. Ja ale letos Baniku fandim i z rozumu, protoze jeho vedeni lize naramne prospelo (navstevnost, TV sledovanost). Je to po letech, kdy se predem vedelo, ze ligu vyhraje Sparta, opravdu koreni. A doufam, ze to ten Banik dotahne do konce, pokazit si to muze jen sam. Sparta bude silna, nepochybuji o tom, ze zahaji stihacku, ale pokud Banik nezakolisa, tak ho titul nemine.

Úterý 10. února 2004 v 10:49® Vaclav

MAF: Tak jsi mi to usnadnil, ja se dnes chystal na delsi pojednani…

Úterý 10. února 2004 v 10:40® MAF
MAF

Ruda:Péří z ptáka ohniváka mám objednaný má přijít příští týden.

Úterý 10. února 2004 v 10:39® MAF
MAF

Venda. tak mám vybráno Canon 350 za 6300 zlatých to bude to pravý ořechový,optický a digitální zoom,3.2 mega pixelů a sranda cena:-)

Úterý 10. února 2004 v 10:38® MAF
MAF

BASS:Tak co bejku co jsi říkal tomu OŚullivenovi chlapec to nějak nezvládnul psychicky a řekl bych že Paula Huntera i lehce podcenil,tím nechci nijak Hunterovi kvality snižovat je to bezesporu veliký hráč s obrovskou budoucností a herním potenciálem.,už třeba tím že vyšoupnul mistra Williamse to už o něčem hovoří,ale fandil jsem Ronimu:-((

Úterý 10. února 2004 v 9:47® Ruda

MAF: Sehnal si to zlaté marabou. Pokud ano kde?

Úterý 10. února 2004 v 9:46® Ruda

Láďa: Jen do nás. Líbilo by se mi to tvoje pořadí ale obráceně. Ne skutečně si myslím, že Slávka naopak potřebuje spadnout pořádně na chvost a pak toho lyžaře Lešku snad odvolají, ten titul nebo LM by byl jen voda na jeho skřípající mlýn. Jinak s tou hrou máš taky pravdu, mít Sparta v útoku Štajnyho a Rezka rozhodně by Baník porazila a Olomouc na Bazalech taky prohrála vlastní nemohoucností, ale v té atmosféře se na takové věci rychle zapomene.

Úterý 10. února 2004 v 0:38® HaD
HaD

Láďa: nejenom to, ale i nahazování je jiný. ale asi se dá zvyknout a údajně jsou pak hody dost přesný a záběr by měl být cítit i v kličce (říkal mi to známý)

Úterý 10. února 2004 v 0:35® Láďa

DaH:Je pravda,že držet prut vzhůru nohama mi je proti srsti.