Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 16. října 2002 v 19:46® Vaclav
-
Ierek: Ano, je to určitě jeden z významných důvodů popularity řek. Také to tak cítím a je dobře, že to připomínáš.
- Středa 16. října 2002 v 19:44® Vaclav
-
Mirek: No, víš, s tím feederem je to asi tak. On je to vlastně picker, protože je rovné 3 metry dlouhý. Nese sice firemní označení feeder přímo na blanku prutu, ale teprve docela nedávno jsem se já „feederový“ laik dozvěděl, že třímetrové „feedery“ vlastně nejsou feedery, ale pickery. Takže jestli je to tak, a to ty budeš určitě vědět lépe než já (kdyžtak mi to pořádně vysvětli, abych v tom měl jasno), tak pak nepoužívám feeder, ale picker, i když ho firma vydává za feeder. A ten mohu rozhodně doporučit! Je perfektní na gumy, marmyšky a strímry. Rotačky k němu moc nejdou, ale to nakonec musíš zkusit sám. Viděl jsem lidi, kteří tam upíchli i rotačku… Články o marmyškách jsou skoro hotové dva ode mne, navíc přemlouvám jednoho kolegu, který to s nimi umí o něco lépe než já a hlavně chytá na ně jiné ryby. Ale je nějaký líný, tak uvidím. Musím však říct, že ty články o marmyškách jsem tam chtěl umístit někdy až v zimě, tak uvidím.
- Středa 16. října 2002 v 18:58@ Karlos
-
Mirek:Na fídra zapomen,při té délce se u vody umlátíš a na vláčení bude asi těžkej. Bud nějakej UL special nebo šikovnej picker. Viděl jsem moc krásnej proutek na marmyšky,už jsem na něj upozornoval Vaška. Jaxon nemá moji důvěru ,důvody znáš.
- Středa 16. října 2002 v 18:50@ Karlos
-
lerek:Tak to máš naprostou pravdu:Na druhou stranu když vezmeš letošní konec léta tak máš po rybách na dost dlouho.
- Středa 16. října 2002 ve 13:44® Lerak
-
K článku o oblíbenosti řek – tam mi jedna „příčina“ chybí… Néééé, že bych tu chtěl plkat nějaké velké chytrosti, ale jádro pudla spočívá podle mě v tom, že proudící voda je pro rybáře lépe čitatelná. Alespoň tak, že dokáže snadno najít určitý druh ryby podle jeho charakteristických stanovišť – na rozdíl od velkého rybníka, pískárny a nádrže, kde lze někdy stěží najít bez pomoci echolotu hloubku, nerovnosti dna apod. Což má velký vliv na úspěch – v opačném případě si připadám, jako bych házel někam do tajemné studny, kde buď dravec je, či nikoli. Pokud se nejedná o nějaké veletoky je v letním období snadno řeku prozkoumat v plavkách
a keckách, a ta žhavá místa si prostě vyšlapat (že ano páni candáti a sumci ?…)
A taky je řeka zajímavější dle již klasického výroku o dvojitém vstupu do stejné … Prostě : Řeka prostě čaruje… - Středa 16. října 2002 ve 12:52® Mirek
-
Václav: Véno, čtu, že na gumy a marmyšky používáš feeder. To je přesně to co mne zajímá. Stále nejsem schopen se rozhodnout, jestli chvějku od Jaxona ( poslední dobou na ně čtu dost hrozná hodnocení), nebo pikerku, či fídr. Chytám pouze na malé rotačky a semtam na gumy. Napiš prosím Tě své zkušenosti. Moc bych také přivítal článek o marmyškách, kterým bych se chtěl hlouběji věnovat. Díky předem. Jinak já jsem přesně ten kdo chytá štiky a okouny, aniž bych zakopl o candáta. Myslím, že důvod jsi plně vystihl.
- Středa 16. října 2002 v 8:57® MAF
-
Karlos:Jsem zastáncem pořekadla:„Kuj železo dokud je žhavé…“takže bych jednal úplně stejně a „útočil“bych na ně pořád dokud by to nebylo hotové. to je super že „jdeš“do pstruhovky. samozřejmě pomůžu jak budu moc,budeš-li chtít můžem to někdy zkusit společně. Nemáme to k sobě tak daleko.
- Středa 16. října 2002 v 8:53® MAF
-
Václav:Já jsem měl"Krokodýla…"půjčeného od kámoše neboť nebylo v mých silách ji sehnat. Ptal jsem se tady po Plzni i širokém okolí ,ale bohužel nic tak uvidíme snad to nyní bude lepší. Bude možné si ji objednat přímo u Tebe?Budu se muset na ty prutu od Byronu podívat chci si koupit nějakej v gramáži 20–40g,délku od 270–300cm na větší woblery a gumy. Máš nějakýho „horkýho favorita“v této kategorii?
- Středa 16. října 2002 v 8:34
-
Vaclav: A to, kdyz prodate soucasne nacini, si koupite jen pruty znacky Byron? Co kdyz se vam bude libit neco jineho?
- Úterý 15. října 2002 ve 21:25@ Karlos
-
Václav:No jo ale Chodov je pro mě z ruky. MAF:Už jim musím lézt na nervy ale jsou neprústřelní. Už jem slyšel z více stran že Trabucco má servis mizernej až žádnej a do toho ty povodně,co naděláš. Na Jaxona se jdu zeptat zítra ale nevěřím tomu. Příští rok beru navíc pstruhovku tak mě máš na krku
- Úterý 15. října 2002 v 19:21® Vaclav
-
Karlos: Ještě k těm Sportexům… Firma AB Sportex pana Bruštíka nabízí zákazníkům nějaké zajímavosti, třeba tvé jméno na blank prutu, staví i pruty na zakázku. Jde o to se jen domluvit s panem Bruštíkem…
- Úterý 15. října 2002 v 19:00® Vaclav
-
Karlos: Ano, o Cryptonu jsem psal, a právě s ním se těžko budu loučit, protože je výborný (můj nejlepší prut za poslední tři roky). Sportex jsem měl také, a ještě jeden mám – i jeho prodávám. Jedná a jednalo se se o kevlarové Sportexy, které jsou podle mých zkušeností nezničitelné. Na ně se toho může naložit, vydrží extrémní věci… Na druhou stranu Sportexy jsou o něco těžší než většina jiných vláčáků… Proti těmto značkám nemám žádnou kritiku, ale jak už jsem řekl – chystám se vrátit k Byronům. Těžko se to vysvětluje…
- Úterý 15. října 2002 v 18:52@ Karlos
-
Václav:O tom Cryptonu jsi kdysi někde psal, neměl jsi taky Sportex?Já po nich kdysi pokukova. l
- Úterý 15. října 2002 v 18:37® Vaclav
-
MAF: Prodávám všechno (5 různých vláčáků) kromě feederového Esoxu, který používám na marmyšky a menší gumy. Je to pro mne také srdeční záležitost, fakt, ale ještě srdečnější je návrat k tomu, co jsem cca před třemi lety opustil (důvodem byla propagační smlouva s jednoufirmou) – tedy Byron. Těším se na to, jako kdybych se vracel na krásná místa svého dětství. Ta kniha „Krokodýl…“ byla opravdu trochu nešťastně distribuována, i když v západních a jižních Čechách měl knihkupectví zavážet pan Rebicr, v jiných částech republiky byla k dostání na některých rybářských prodejnách, tedy tam, kde si to majitelé objednali. Někde vzali dvacet kusů a během týdne to prodali, jinde vzali třeba jen pět, někde si neobjednali nic. Několik desítek se také prodalo v uplynulém roce na autogramiádách (ty byly v Chebu, Plzni a v Brně), pár stovek bylo rozesláno na dobírku přímo čtenářům, kteří si o knihu napsali tam cena narostla o poštovné). Jinak včera byla podepsána smlouva s distribuční firmou ABO, která zbývající část nákladu knihy rozdistribuuje po západních Čechách na stánky s novinami. Tady by dle smlouvy měla být cena pro spotřebitele výhodná. Jak to bude s tou novou knihou, myslím distribuci, to bude záležet na vydavateli. Nějaká jednání už proběhla, ale zatím nic konkrétního…
- Úterý 15. října 2002 v 18:20® Vaclav
-
BASS: Já mám už dva měsíce rozepsaný článek právě o tom, co popisuješ. Skutečně je pravda, že lidé, kteří ve velkém chytají okouny a štiky, nemají moc štěstí na candáty. Na okouny a štiky se totiž používá podobná technika vedení nástrahy, která je ovšem úplně jiná od té „candátové“. Takže skutečně je to hlavně v tom…
- Úterý 15. října 2002 v 10:49® MAF
-
Ježíšmarjá ta rybYčka je fakt hustá,ještě že to nevidí junior asi bych přišel o svou těžce vydřenou autoritu
- Úterý 15. října 2002 v 10:47® MAF
-
BASS:No to je tedy otázka.-)já když razím k vodě tak už mám tak nějak jasno co chci chytat podle toho volím náčíní,nástrahy a nakonec i revír. Samoizřejmě kolikrát se stane že přijedu k vodě a voda je úplně jiná než jsem si jí představoval pak je třeba improvizovat. Obě varianty jsou samozřejmě velmi interesantní,ale je otázka jestli chytat jeden druh ryby neustále,nebo to občas zpestřit nějakou změnou. Já osobně mám rád změnu proto bych volil tu variantu jedna:občas candát,občas okoun. Zkoušel jsi na těch tvých místech tahat žlutý shady tak 10–15cm?Docela dobrý je (sám to praktikuje hlavně v zimě)na jigový háček připíchnout ke gumě třeba rousnici,pár hnojáků nebo cárek z rybyčky. Akci nástrahy to nijak neuškodí navíc jí to obohatí jak „vůní“tak i pohybem,docela se mi to osvědčuje na podzimní a zimní candoše.
- Úterý 15. října 2002 v 10:23® Bass
-
MAF:Já chytám jenom na gumy ! Paradoxem ale je, že za celý ty léta jsem vyndal jenom minimum candátů. Když jsem vzal kamaráda na moje místa, tak mi tam vymlask na stejnou nástrahu jako chytám já, canďoše 60 a já tam o něj nikdy ani nezavadil. Štik nachytám kolikrát za to dopoledne pytel, ale candát je ryba která se mi vyhýbá. Teď tak přemýšlim, co by bylo lepší. Jestli chytit občas nějakýho candáta a nachytat míň okounů, nabo si každou vycházku chytit svejch 10 – 15, ale bez candáta. Co myslíš ? Já se na ty okouny moc specializuju a tam někde bude asi ten zádrhel.
- Úterý 15. října 2002 v 8:59® MAF
-
Karlos:Sakra co je to za služby rybářům?To nejsou schopni za takovou dobu opravit prut?Neříkej,že sedíš doma a nechytáš to by byl přeci hřích!
- Úterý 15. října 2002 v 8:56® MAF
-
Václav:To prodáváš úplně všechno?I když ti některej prut sedí víc než jinej,žádná „srdeční“záležitost?To já bych asi neudělal mám se svýma proutkama krásnej harmonickej vztah
neměl bych to srdce je dát pryč. Chystáš novou knihu?to je príma doufám,že bude k sehnání lépe než ta první.
- Úterý 15. října 2002 v 8:51® MAF
-
BASS:To je opravdu velmi slušný výkon,doufám,že se tam v sobotu podívám zatím tomu všechno nasvědčuje,ale . známe to že když se na něco těšíme…
. Chytals na gumy?Koukal jsem do mapy do speciálky a to místo fakt vypadá dost dobře.
- Úterý 15. října 2002 v 7:56
-
Vaclav: Dodnes mam privlacovy prut Octa-X od Byronu, ktery jsem kupoval asi v roce 1995 nebo 94. Je to jeden z mych dvou nejlepsich vlacecich prutu, takze bych s vami souhlasil.
- Úterý 15. října 2002 v 7:06® Vaclav
-
Karlos: No, škoda to asi je, oblíbil jsem si třeba vláčák Crypton (Quantum) s integrovaným držákem, který při gramáži 10–30 má skutečně neuvěřitelné možnosti. Jenže na druhou stranu se těším na něco nového. Víš, já jsem velkým milovníkem prutů zn. Byron (zdůrazňuji prutů, nikoliv navijáků). Kdysi jsem měl vláčecí pruty řady Equipe (než tuto sérii zrušili), a to byla věc! Lehoučké, ododlné… Letos „můj“ Byron uvedl na trh novou sérii Five Fibre (kompletní řada: vláčáky, feeder, light carp i match), která je cenově dostupná a zároveň podle katalogových parametrů navazuje na mou zamilovanou sérii Equipe. Akorát jsem je ještě neměl v ruce, tak uvidím, až si na ně sáhnu a polaskám se s nimi. Ale chci do toho jít, protože jsem s pruty Byron udělal jen tu nejlepší zkušenost. Nikdy však nekupuji nejnižší třídu, ale minimálně třídu střední. Také můj kamarád Jirka Dulovec používá už drahnou dobu pruty Byron (jiné série než já) a velmi si je pochvaluje. Takže na příští sezónu plánuji svůj comeback k prutům Byron, i když nechci vyloučit, že někde potkám něco jiného, co mne opravdu chytí za srdce.
- Pondělí 14. října 2002 v 19:18@ Karlos
-
MAF:Prdlačku,ještě nemám ani jeden opravenej. Václav:A není to škoda?To už tě staré pruty nebaví nebo máš samé „tyčky k rajčatům“?
- Pondělí 14. října 2002 v 15:51® Vaclav
-
MAF: Ne, jsem v republice, i když to Španělsko bych bral hned všemi deseti. Po tom mistrovství jsem měl ještě řadu administrativních a funkcionářských povinností, které uzavírám v těchto dnech, pak ještě makám, když si někde ukradnou kousek času, na své nové knize. V tichosti dále připravuji nějaké materiály pro Chytej. cz, no a samozřejmě chodím na ryby, abych měl kde relaxovat, fotit a zkoušet nové věci. Teď přes zimu (už jsem začal) prodám všechny pruty a na novou sezónu pořídím všechny nové. Také depo navijáků zčásti obměním. Jednou za dvě až tři sezóny to vždy dělávám.
- Pondělí 14. října 2002 v 10:22® Bass
-
MAF: Byl jsem v sobotu i v neděli. V sobotu 12 ( 5 jsem si jich nechal ) a v neděli jsem jich dostal 9 ( 4 ) a štíkle 56. Na to že chodim ráno vždyckz tak na dvě hoďky, to docela jde, ne ?
- Pondělí 14. října 2002 v 8:43® MAF
-
Karlos asi „zajíždí“toho svýho znovuzrozenýho mazlíka,kdo pak ví kdy ho zase uvidíme…
- Pondělí 14. října 2002 v 8:29® MAF
-
Copak je s Vendou,nevrátil se do Španěl?Upřímně řečeno vzhledem k počasí tady bych to i chápal
- Pondělí 14. října 2002 v 8:28® MAF
-
BASS:Tak z Hracholusek nebylo nakonec nic,celá familie je marod tak z rybolovu sešlo ,ale v sobotu bych se tam chtěl vypravit údajně má být i solidnější počasí. Co ty byl jsi někde?
- Neděle 13. října 2002 ve 22:40® SBF
-
EKOLOGIE!!Co to je za slovo:kazdej s nim naklada podle libosti. Mam chatu na Kocabe ve Stechovicich. Navstivil jsem toto misto po delsi dobe abych se podival na skody pio povodnich. Nebylo to nejhorsi,par vyplavenejch chat ktere dopadli o hodne lip nez opri povodni v 80 letech. Cestou k chate uz par bagru ser rejalo vkocabe na uprave brehu ktery vydrzej akorat vetsi deste. Pri obhlicce jeu jsem zjistil ze je plna oleje. Po zavolani policie vsechno probihalo podle predpolkladu dokud neprijel chlap,ktery to mel na starosti. Prej co jsem zac ,ze sem jsi dovolil zavolat policii. Tak jsem mu rek ze jsem obcan zadluzeneho a skorumpovanehio statu. Nemohl ani dokladovat ze maj ekologickej olej,takze jsem podal oznameni o znecisteni ricky ropnym produkjtem. Dalsi do 30 dnu kdy prijde odpoved.