Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 10. února 2004 v 0:29® HaD
-
jiris, Láďa: o multíku jsem párkrát na sumčí přívlač uvažoval. Jde o to, aby si na to člověk dostatečně zvyknul, protože technika je o dost jiná než se smekáčem a nevím jak bych to zvládnul. S multíkem nahazovat umím celkem dobře, ale nevím jestli bych si sním zvykl vláčet. Pak by to asi bylo dost dobrý. Jen je tu otázka ceny, protože kvalitní vláčecí multík je taky „pecka“, od Penna se pod 10.000,– asi lze těžko dostat, ABU je asi taky min. 7.000–9.000…
- Pondělí 9. února 2004 ve 22:53® mirmen
-
TR – je pravda, že kategorie 5 – 8 000 je pro mne dost nákladná, zase na druhou stranu: kvalitní vláčák mne může provázet celá léta a investice se rozloží ( a když vezmu v úvahu , že by měl přestát třebas 1500–2000 pruto-hodin, pak do Jaxona a prutů firem postavených na některých asijských blancích nepůjdu). Jak vidíš spodní hranici gramáže u pletenek ( 10 gramů?).
- Pondělí 9. února 2004 ve 22:52
-
Sumčí navijáky – preferuji „lepší“ smekací navijáky Shimano. Kovová cívka a přední brzda podmínkou. Za srovnatelné považuji i navijáky TICA, které jsem mnohokrát viděl v akci. Z ABU jednoznačně Suverän, který je vyráběn právě pro tyto účely (lov trofejních ryb přívlačí – lososí sport). Známý, který už rozkuchal řadu navijáků, tvrdí, že tento naviják má nejkvalitnější „pajšl“, který kdy viděl. Nevýhoda: MC kolem 10.000,–Kč!!! Levnější napodobeniny CD 4 a CD 6 jsou o polovinu levnější, ale o pět tříd horší. Na multíky nevláčím – neumím to.
- Pondělí 9. února 2004 ve 22:40
-
mirmen: co se týče vláčecích prutů, pak fenwick – UL je dobrá volba, hlavně pro majetnější jedince. Rozhodně srovnatelný je Berkley , který je i cenově výhodnější. Brácha vlastní Select Lightning Rod MVP (2–12g), nemůže si ho vynachválit (chytá na něj i v lize). Na můj vkus je hodně „gumový“. Žádné pruty UL bych nezatěžoval splétanými šňůrami, i když zámořský výrobce garantuje, že zátěž unesou. Rozhodně tragické spojení je splétaná šňůra versus méně kvalitní UL pruty (Jaxon). Snad každý, kdo to kdy zkusil, se zlou se potázal.
- Pondělí 9. února 2004 ve 21:32® Láďa
-
mirmen:Co se týká Pennu,tak toho jsem nedávno prodal,ale ne zdůvodu,že by byl špatný!Měl jsem Penn Milenium 10–30g a nemohu o něm říci nic špatného. Myslím,že to je v této cenové kategorii a gramáži jeden z nejlepších prutů prodávaných u nás.
- Pondělí 9. února 2004 ve 20:53® jiris
-
All – taky si myslím, že mulťák by na woblery od 12 cm byl to pravé.
- Pondělí 9. února 2004 ve 20:45® mirmen
-
DaH: díky. Na jednom webu jsem četl pěkné reference na fenwick black, to mne přimělo k úvahám i o téhle značce. Chci to do začátku sezony vyřešit. Pstruhovku nedělám, spíš tloušťové a parmové řeky, ramena , případně písníky. Trochu gumy, woblerky, plandy. Něco na střední a těžkou přívlač mám, u jemnější musím obměnit klacky.
- Pondělí 9. února 2004 ve 20:41® mirmen
-
Láďa: hodně navštěvuju řeky (Labe,Orlice). Proto zvažuju, zda by měkčí proutek v gramážích 5–10 nebyl moc zatížen při práci ve středním proudu. Navíc chci začít zkoušet pár „fantazií“, něco mezi twistrem a streamrem ( a křížence mezi woblerem a streamrem), nástrahy do 5–8 cm délky a v hmotnostech mezi 4 – 10 gramy. Na Berkley jsem četl taky pěkný reference, zrovna tak jsou i zastánci Abu a Pennu. Protože přívlač dělám od léta tak na 20% úvazek ( pokud slouží loket), tak letos – žel – nemůžu pořídit dva vláčáky ( jeden na UL 2–12 g a druhý od 5 do 15–20 g).
- Pondělí 9. února 2004 ve 20:26® Láďa
-
mirmen:Než jsem se rozhodnul pro Berkley,tak jsem taky koketoval s fenwickem. Je perfektně vyvedený na vzhled,ale připadal mi dost tuhý a to jsem hledal to nejjemnější co mají. Ale na malé rotačky č.2 a woblery tak do 5až7cm super. Myslím že gramáž byla 3–15g v 2,70( nevím přesně). Cena byla okolo 7000Kč.
- Pondělí 9. února 2004 ve 20:19® Láďa
-
DaH,jiris:pánové a není na sumčí přívlač lepší mulťák?Vzhledem k tomu,že sumce na přívlač nechytám,tak tomu nerozumím,ale myslím si po přečtení pár článků,že mulťák je na to stvořený,ne?
- Pondělí 9. února 2004 v 19:16® HaD
-
jiris: já vláčim s woblerama na sumce a klička mi odešla (vykloktala) po jedný sezóně, jinak mi naviják držel (ABU CD4) no ale vloni jsem pro jistotu pořídil Suveräna (ale ta cena do dneška se mi kroutěj konečky prstů
())) No snad mi alespoň 100 let vydrží
- Pondělí 9. února 2004 v 19:13® HaD
-
mirmen: od fenwicku vláčáky neznám ale večer na ně v Kajmanovi mrknu a dám Ti vědět…
- Pondělí 9. února 2004 v 19:09® jiris
-
Laďa – zdá se mi, že naviják začíná mít vůli na kličce oproti tomu, když jsem ho přitáh z Gammarusu.
- Pondělí 9. února 2004 v 19:08® jiris
-
Řekl bych, že neexistuje naviják na přívlač, který vydrží déle jak tři roky. (nemyslím tím, když jde někdo jednou do měsíce na ryby, ale téměř každo denní přívlač) ten můj twin power je jakž takš v pohodě, ale myslím, že by odešel do měsíce, kdybych ho používal na sumcovou přívlač s woblery!!! A to mám velikost 4000. (Stále je to jeden s nejlepších navijáků na trhu u nás). Nyní bych šel do navijáku, který je v říčním rybolovu asi na druhé straně, loví na něj Marek Szymanski.
- Pondělí 9. února 2004 v 18:30® mirmen
-
dotaz na fenwick: uvažuju o obměně vláčáků, sháním něco v rozmezí 5 – 20 gramů, uvažuju o délce 270 nebo 300 cm. Vodit chci jednak na fireline ( úvaky 0,10–0,12) a napísácích na monofilu do 0,14 (0,16). Máte někdo zkušenost s touhle firmou? Díky. ( Přemýšlím ještě o berkley a pennu, do června chci obejet prodejce a osahat)
- Pondělí 9. února 2004 v 17:59® Láďa
-
jiris:Proč pak by jsi už do Twina nešel,nějaký problém?To mě zajímá!!!!
- Pondělí 9. února 2004 v 17:58® Láďa
-
DaH:S relaxama jsem neměl nikdy problém co se týče chodu,ale musí to být skutečně relax. Jsou totiž prodejci,kteří vydávají twistera za relax a přitom to je jak kdyby to vyřezali z pneumatiky.
- Pondělí 9. února 2004 v 17:55® Láďa
-
Ruda:Ano,Kuka je srdcař jaký se jen tak nevidí. Co se týká Kotrby a předváděné hry Sparty,tak to už bych zase tak černě taky neviděl. Myslím,že Kotrba toho ve fotbale zatím dokázal více,než jeho protějšek. Předvedená hra Sparty nebyla vždy to pravé ořechové,ale ruku na srdce,co nám předvedli ostatní mančafty včt. Ostravy?Pokud mě paměť neklame,tak i ta Ostrava měla problémy a nejenom na Letné. Ale nechme toho!Mě osobně by se zamlouvalo kdyby Sparta byla první a Slavia druhá a aby už konečně postoupila obě dvě mužstva do LM,ale dokud tam budete mít Lešku,tak tomu moc nevěřím!!!!!!
- Pondělí 9. února 2004 v 17:31® HaD
-
Vaclav: dostal jsi e-mail?
- Pondělí 9. února 2004 v 15:13® jiris
-
Toho Twina mám taky, ale ve větším. Osobně bych už šel do něčeho jiného, ale o Serii One a Conolonu ve stejné gramáži uvažuji také.
- Pondělí 9. února 2004 ve 14:15® HaD
-
Ruda: tak jak to uděláme s tím článkem?
- Pondělí 9. února 2004 ve 12:23® Ruda
-
Láďa: V nečem máš pravdu a v něčem je z Tebe cítit kovanost jako ze mne sešívka. Kolem a kolem: Sparta postavila stadion na černo (ještě že tak), Vždy a to si nebudeme namlouvat měla podporu v politických kruzích. Což není na škodu.
A teď trenéři: Kotrba je taky pěkně arogantní a Sparta pod ním zatím hrála naprostej hnus – velebnosti. A co týká Kolouška je to v lize naprosto nejlepší střední záložník a že má problémovou povahu, myslím, že Poborák je na tom naprosto stejně. Zákeřné a sprosté fauly a diskuse se sudím jako geniální myšlenky a góly k nim patří naprosto neodmyslitelně. Je fakt, že Poborák toho dokázal víc, ale taky se všude neprosadil. Jinak musím říct, že Koloušek nebo línej Dostálek je jasná volba. Podle mne ryba smrdí od hlavy a naopak je mi Czaplára a Koloucha líto do jakýho šli bordelu. Divím se Kukovi, že tam zůstal – ze sportovního hlediska ze srdečního o tom netřeba diskutovat. HOWG - Pondělí 9. února 2004 v 9:42® HaD
-
Láďa: Jak šlapou ty mikrouši od relaxu? Jdou i při hodně pomalým tažení?
- Pondělí 9. února 2004 v 0:14® Láďa
-
DaH:Tak to jsme na tom úplně stejně s těmi barvami,teda ty NEJ. Smáčky jsem ještě nezkoušel. Jak to na ně jde. Jinak s praskáním jsem se ještě nesetkal. V Kajmanovi mi zdělili,že letos příjdou úplně nové barvy,tak jsem zvědav. Mikráče od bajtu nekupuji ,tam si vystačím s Relaxem. Ještě mám rád barvu modrobílé tělíčko,půl na půl.
- Neděle 8. února 2004 ve 22:47® HaD
-
Láďa: jo a ty 2´´a 3´´ mám asi v 15 barvách, ale nejradši mám bílý, fluo zelený, žlutočervený......
- Neděle 8. února 2004 ve 22:45® HaD
-
Láďa: já mám taky Conolona UL 2,70 0–15g. Je to v podstatě to samý co máš ty (nebo budeš mít) akorát vloni změnili barvu do tý modrý. Já ho mám ještě v tmavě hnědočervené. „Bajty“ používám hlavně 2´´-3´´ gruby, neonzy a tournamenty. Pak všechny mikrouše (červený s flitrama, bílý a zelený s flitrama). Vloni jsem začal s těma smáčkama -power minow 2´´-3´´(žlutá, přírodní a do fialova). Občas nasazuju i 4´´ gruby (barvy bílá, fluo zelená, zelenobílá a nasvěcovací-do tmy). U těch 4´´ a některých těch nových 2´´ a 3´´ docházelo k praskání, což mě docela překvapilo vzhledem k množství materiálu. To že sem tam praskne na nevhodným twisterový hlavičce mikrouš beru, ale těch větších mi to hlava nebere. Snad Berkley nepůjde dolů s kvalitou
- Neděle 8. února 2004 ve 22:32® Láďa
-
Koukám,že ty názvy pěkně komolím,tak se omlouvám všem.
- Neděle 8. února 2004 ve 22:15® Láďa
-
DaH:myslím 0–15 v 2,70. Přesný název teď z hlavy nevyplodím,ale je to ten poslední tip. Myslím,že je modrý. Odpověď na povříky Ti stačila?Ty používáš jaké?
- Neděle 8. února 2004 ve 22:12® Láďa
-
Ruda:Stále stejný problém:žádný stadion,věčně ubrečený,teď i arogantní trenér a opět bez posil. A k tomu nedotknutelný Leška!!!!!!Dokud to bude pokračovat stále ve stejném duchu,tak budete věčně druhý,nebo možná i. Jo a Koloušek,tak ten je drahý i zadarmo. Ano uznávám,ale mám proti sešívkám šílenou averzi a i proto jsem kluka od tam tuď stáhnul. I poměry v ml.žákách jsou šílené,ale to je škoda slov......
- Neděle 8. února 2004 ve 22:12® HaD
-
Láďa: jakýho Conolona jsi bral?