Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 15. května 2010 ve 21:21® osprey
-
Sander> Víš, že já skončil relativně brzy. a co se týče těch ryb, nevnímal jsem zásadní rozdíl mezi nimi a těmi, co jsem chytil blíže k domovu.
- Sobota 15. května 2010 ve 21:16® acam
-
hecht> Dneska jsem se dostal do podobné situace a zachránila to jedna zapomenutá/démonická nástraha
Jeden záběr jedna ryba (duhák) ale nebyla to nula.
- Sobota 15. května 2010 ve 21:16profil byl smazán
-
Ten vlevo je hodně sportovní ryba.
- Sobota 15. května 2010 ve 21:08® Sander
-
hecht > proč myslíš že jsem se vedle vás válel na mezi a modlil se ať už teče voda dostatečně krvavá
Máš pravdu v tom, že takový závěr si ten den asi nezasloužil. Ryby vám to ale oplatily na talíři, spravedlnost existuje - Sobota 15. května 2010 ve 20:42® acam
-
osprey> OPRAVA: To si NEMYSLÍM … :-/ viz poslední věta mého posledního příspěvku
Tento příspěvek byl editován 15.5.2010 20:44:14 uživatelem acam. - Sobota 15. května 2010 ve 20:38® jiris
-
HaD> ten potok spadl taky tam?
- Sobota 15. května 2010 v 18:19® acam
-
osprey> Já myslel že mluvíš o hejnu, které se pohybuje/zdržuje na nějakém konkrétním úseku řeky a nelze je přimět k záběru.
To že je problém je najít …, no může bejt ale že by to byly sportovní ryby … To si myslim …
Tento příspěvek byl editován 15.5.2010 18:21:33 uživatelem acam. - Sobota 15. května 2010 v 16:12® skwor
-
džigit> Nene, všechny mám normálně z kamenných obchodů po okolí.
- Sobota 15. května 2010 v 15:30® osprey
-
acam> Ty ostroretky jsou naprosto nezrazené a nezkušené. Stačí některou z těch 15 ryb na 12 km řeky najít… A když se o takový nesmysl pokoušíš, musíš si říkat, že je to sport
- Sobota 15. května 2010 ve 14:25® hecht
-
osprey> hechta ať se raděj neptá viz (Pátek 14. května ve 20:07), hecht se tenkrát nechal vydeptat,no a to on nerad
.
S odstupem musím říct, že není dobré tlačit na pilu jako já tenkrát. Kvůli dennímu limitu si kazit jinak pohodový den je blbost.Stejně nikomu doma nešmakovali. Pravda je ale ta, že ve chvíli kdys přišel na to, jak se na lopatu sedá, jsem si ani nevzpoměl na to, že tenhle způsob byl jediný který akceptovali potočmeni na jedné nejmenované P řece. Přišel jsem na to náhodou, po dvou hoďkách bez záběru ( jde o to místo, které vnímáme jako jedno z nejhezčích na té naší malé P vodě) - Sobota 15. května 2010 ve 14:21® džigit
-
skwor> asi výhodná koupě
že by Mavep… Dej pak echo,jak šly
- Sobota 15. května 2010 v 11:21® acam
-
osprey> Sportovní ryba je taková co si dobrovolně obléká závodní dres, ale takovou jsem zatím nepotkal
To o čem mluvíš ty jsou ryby zrazené, zkušené …
- Sobota 15. května 2010 v 10:44® osprey
-
acam> Sportovní ryba je taková, kterou nestojí za to sežrat, chytá se blbě, pustíš ji bez mrknutí oka a tím, že jsi ji chytil, neuděláš na nikoho žádný dojem.
Typicky ostroretka u nás na řece. Na celém revíru jich máme asi 15 kusů, ale 50 cm nemusí být až takový problém.
Ale jdi na ně cíleně
- Sobota 15. května 2010 v 9:39® skwor
-
džigit> Ten druhý odspoda je ten, co má Sander. A vlastně jediný, který byl ve vodě. Ostatní jsem nakoupil teď během jara
- Sobota 15. května 2010 v 9:38® acam
-
HaD> S hledáním ryb ani tak moc problémy nemám, je to jak píšeš, oni některý ty místa rybama tak nějak smrdí (intuice?) ale přemluvit je k záběru mi moc nejde, buď berou, nebo ne. Zatím jsem ve stádiu, že buď berou na přiměřenou gumu nebo woba a nebo nechtěj nic. Na druhou stranu, já jsem zatím zkoušel jen jeden revír, který je vystaven extrémnímu tlaku rybářů (tady těch pstruhovek moc nemáme). O víkendu neexistuje, abys našel místo kde v okolí cca 100m nepochoduje řekou rybář v broďákách. Ty ryby tam jsou permanentně školené kde čím a vláčkaři jim tam většinou trpělivě ukazují, jak vypadá nebezpečná rotačka atp. Ale není pravda, že tam ryby nejsou, jsou, ovšem dle mého názoru velice dobře proškolené …
Já závodník nikdy nebudu, není to můj styl, chodím se na ryby odreagovat. Závodění už je pro mě tak trochu korida. Krom toho když občas poslouchám výrazy jako „sportovní ryba“ … :-/ Sportovní ryby neexistují …
Tento příspěvek byl editován 15.5.2010 09:42:25 uživatelem acam. - Sobota 15. května 2010 v 0:26® HaD
-
acam> nikdo neví všechno. Ale často existuje cesta, jak rybu ukecat. Elita to umí velmi často rychle odhalit. Já to umím jen u určitých ryb a jen někdy. Proto taky nejsme na vrcholu. Např mě fascinoval jednou při závodě Michal Tichý na úseku, který „smrděl“ štikou. Rotačku nevzala, na wobler se jen podívala, ale prozradila se. Změna nástrahy, dobrá prezentace a na tři hody šla ven. Měla skoro 70 cm. Čuměl jsem na ten cit a odhad s otevřenou hubou. Nebo jednou na řece plné tloušťů. Tradiční hody do břehu, ale záběrů bylo poskrovnu. Po několika hodinách jsem zjistil, že ty ryby stojí jen pod určitým druhem pobřežního porostu. Po tom zjištění jsem jich chytil hodně. I pěkné okolo 35 cm. Hrozně mě na tom baví, že se pořád učím a omezení na pár desítkách metrů člověka nutí přemýšlet a objevovat stanoviště ryb v místech, kde by před tím normálně ani nenahodil. A ony tam jsou ty potvůrky mnohdy schované a dají se chytit. To je to co mě hrozně baví. Najít rybu a přemluvit k záběru. A ani nemusí být velká a může spadnout (pokud to není v závodu, jsem skoro radši).
- Pátek 14. května 2010 ve 22:56® Libor
-
Copak asi dělá na severu ten BigMike.., určo tam maji lepši počasí než tady..
- Pátek 14. května 2010 ve 22:35® osprey
-
Sander> To je barva Real Sunfish – slunečnice. Žraly mi to parmy. Pak jsem ho jednou přemaloval fixem, aby víc vypadal jako ten první.
- Pátek 14. května 2010 ve 22:05® džigit
-
skwor> se dívám,že máme stejné kousky-krom druhého od spoda.Dneska mi došly,chudák Tučňák,až ho navštívím s rozšířeným arsenálem
Snad je budu umět využít v jeho Valašském království
- Pátek 14. května 2010 ve 21:23® skwor
-
Sander> To je tenhle http://www.rsp-fishing.cz/…mo-hornet-rs Ta barva se mi taky líbí.
- Pátek 14. května 2010 ve 21:21® Sander
-
skwor > líbí se mi ten prostřední. Myslím že jsem ho ještě v obchodě neviděl, tedy u nás, a ani dnes v té Praze.
Tento příspěvek byl editován 14.5.2010 21:21:42 uživatelem Sander. - Pátek 14. května 2010 ve 20:24® acam
-
osprey> OK, v pohodě, taky tady nevyprávím na co všechno jsem přišel. Ale tyhle ryby brali jenomže jen chvíli
- Pátek 14. května 2010 ve 20:19® osprey
-
acam> Ne, přišel jsem na to, jak ryby, které nám hodinu ani nedrbly, tahat skoro na hod. Dobří závodníci tu fintu znát budou. Ale právě to je problém Internetu, každá pitomost se strašně rychle rozkecá.
Navíc – pokud na to přijdeš sám, bude to pro tebe mít daleko větší cenu.
Takže neměj mi to za zlé. Prostě je možné objevit nástrahu a její prezentaci takovou, že ty záběry nakonec dostaneš. Nemusí se to ale vždycky povést. Jsou dny, kdy prostě nežerou a tečka.
- Pátek 14. května 2010 ve 20:13® acam
-
acam> Házeli jste po nich šutry?
- Pátek 14. května 2010 ve 20:11® acam
-
osprey> Tak to řekni ty, vždyť jsme v „Přívlač a dravci“
- Pátek 14. května 2010 ve 20:07® osprey
-
acam> V mnoha případech by to tak dopadlo. Závodníci jsou jenom lidi.
Ale dá se ledacos. Zeptej se někdy hechta, jak jsme chytali na jisté kamenité říčce duháky…
- Pátek 14. května 2010 ve 20:03® acam
-
HaD> Zrovna včera jsem si vzpomněl na závodníky v přívlači. Našel jsem duháky a dva jsem vyndal a dva mi spadly. Pak už ani záběr ale byly tam pořád, viděl jsem je. Zkoušel jsem měnit nástrahy, tahat to jinak ale nic.
Tak jsem si říkal, jestli by věděl co dělat například nějaký závodník, co je schopen nachytat podstatně víc ryb než já nebo jestli by mu taky nezbylo než odejít s konstatováním, že už prostě neberou. ???
- Pátek 14. května 2010 v 19:59® skwor
-
Sander> Tuty mám já. Předposlední model není bez lopatky, je to starší kousek „Shallow hornet“.
- Pátek 14. května 2010 v 19:14® osprey
-
HaD> Nikdo vás nebije, pane šéf
Mě ani tak nevadí závodnické návyky, jak to, že se to rozmáhá mezi „obyčejným lidem“.
Teď jsem četl jakýsi článek, kde autor píše, jak nachytal v krátké době stovku potočáků s průměrnou velikostí 19 cm s tím, že každá padesátá ryba měla míru.
Viděl jsi včera. Klidně jsem se potácel bez ryby, dokud jsem si nenašel pár takových, které mi bylo radostí zapřáhnout na prut. A toho závodníka bych nepřechytal. Postrádám spoustu potřebných návyků a jsem pomalej. Vyrovnám se jim jen v některých ohledech, ale to nestačí. Vem si, že z důvodů, které jsem tu už uvedl, skoro nechytám na rotačky. Jestli mám na ně za rok 30 – 40 ryb, je to hodně. Díval jsem se na tebe, jak to taháš. Musel bych trénovat. A musel bych si koupit jiný prut než používám.
- Pátek 14. května 2010 v 19:03® vladah
-
HaD> se ti nedivím že nezávodíš taky bych raději s nikym nezávodil vždy jen do sebe rejpem než něco vytáhnem ale radši nezávodím na vláčku nemám takové štěstí jako na feeder