Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 14. května 2010 v 18:28® skwor
-
Sander> Ten menší mám a celkem jsem na něj pochytal. V tom krámku jsem už dlouho nebyl, ale začátkem června tam asi zajedu.
- Pátek 14. května 2010 v 17:44® Sander
-
skwor > chtěl jsem tu barvu vzádu, aspoň dva ve 2,5, ale vyprodáno. Krámek tam máš teda nic moc, ale dal jsem za oba 220 vočí, což je slušný (2,5 + 3,5).
- Pátek 14. května 2010 v 15:04® HaD
-
Kazan> můj stájový kolega slíbil, že ho napíše. Když ne dám mu válečky a donutím ho
- Pátek 14. května 2010 ve 13:24® Kazan
-
HaD> budou letos nějaké článečky ze závodů?
- Pátek 14. května 2010 ve 13:21® HaD
-
jiris> tssss, jen nekecej. Apropo, teď jsme chytali na místě, kde jsi tenkrát zabodoval…
- Pátek 14. května 2010 ve 13:19® HaD
-
osprey> když závodím, chci být lepší než ostatní a někdy se mi třeba při spadnuté rybě napětím roztřesou ruce. Když chytám s kamarády ai kdybychom nakrásně zápolili ve srandě, kdo chytí víc, nikdy se mi neroztřesou. Ta atmosféra je nesrovnatelná.
O tom, že bys nachytal VÍC, než kdejaký ligový závodník, nepochybuju. Umíš chytat skvěle. Závodit ale nemusíš, já to opravdu nikomu nenutím, jen za to, že i závodím, nechci být bit
- Pátek 14. května 2010 v 11:43® osprey
-
HaD> Bylo to kvůli závodům. Nikdy bych tyhle malé nechytal.
A proč se to nedá srovnat. Závod jako závod. Máš prut, sektor, ryby a motivaci. To, že by ligový závodník nachytal víc než já, o tom nepochybuju. Ale jinak – v čem je rozdíl?
- Pátek 14. května 2010 v 11:39® jiris
-
osprey> tak, tak času je málo. A když už je půjdu po něčem větším
- Pátek 14. května 2010 v 11:38® HaD
-
osprey> „sranda závod“ s kamarády se s regulérním závodem se nedá srovnat. Ani náhodou. A okouna, kterému vypíchneš oko – to přeci nebylo díky závodům, ne. Nebo se Ti to nikdy jindy u žádné ryby nestalo?
- Pátek 14. května 2010 v 11:34® osprey
-
HaD> Já zkusil dva závody. Jen tak s kamarády, ale byli to dobří vláčkaři. Oba jsem shodou náhod vyhrál. A právě to, jak musíš chytat to, co je a přepočítávat to na milimetry, mě zlomilo. Vyhrál jsem díky 15 cm okounovi, kterému jsem vypíchnul oko…
- Pátek 14. května 2010 v 11:22® osprey
-
acam> Těžko říct. Dnes už umějí konstruktéři prut udělat tak, že je i ve čtyřdílu slušný. Ale já bych do toho nešel. Krátké proutky s transportní délkou kolem metru jsou skladné až až. Jezdíval jsem s matchkou v ruce dvacet kiláků na kole na Orlík, s metrovou tyčkou bych se vůbec nezatěžoval. Jestli ale hraje ta transportní délka nějakou zásadní roli, tak proč ne.
- Pátek 14. května 2010 v 11:20® HaD
-
Scanix> To je ale úplně jinej model závodů a u nás si to nedovedu představit. Resp. dovedu, ale výsledky by asi nebyly vypovídající.
Každopádně u nás to určitě není jen o pidirybkách a štika rozhodně není vítaná náhoda. Zajímalo by mě, proč se tohle omílá pořád dokola a pochybuju, že kdokoliv z těch, kdo to říká, viděl v reálu alespoň několik závodů. Možná je tak usuzováno z důvodu používání jemných prutů, slabých vlasců a převážně malých nástrah (mimochodem na tyhle malé nástrahy mám na kontě dost pěkných ryb. Velcí dravci nežerou jen giga nástrahy). Ale realita je jiná. Je to o tom, nychytat co nejvíc v danném úseku. Když jsou tam jen pidi rybky (nejčastěji tloušti), chytají se ony. Když jsou tam velcí tloušti, chytají se velcí tloušti (sám mám nej. ze závodů 44 cm). Když jsou tam štiky, chytají se štiky. Vím i o závodech, kde byli tací, kteří jich chytili i 9 za kolo. Vím o štikách okolo 70 cm ulovených v závodech. A nebyla jen jedna. Potočáci se chytají všechny velikosti. A výjimkkou nejsou 30–40 cm. Já sám jsem přišel o zhruba půlmetrovýho. V jednom kole bylo na prutu i asi 5 sumců – žádný se nevytáhl – chytáme na bezprotihroty, ale chytali se, cíleně. Když jsou boleni, chytají se boleni. Sám mám z jednoho kola bolena 67 cm. To samý okouni. Někdy jsou i přes 35 cm… Zkrátka je to o tom, že kdo umí a tu rybu tam má, uloví jí. Když tam není a jsou tam jen malé, musí nachytat ty malé – to je pravda.
A s tou atmosférou – je to o tom co chceš. Někdo má auto jen jako dopravní prostředek, někdo s ním závodí na čas. Když ho to baví, je to v pořádku, když ne, je to taky v pořádku. Mě osobně to baví. Ty přípravy, vymýšlení, úpravy nástrah, taktizování a strategie při závodu (např. jak vodu co nejméně rozplašit a jak chytat – nástrahy, brodit/nebrodit, chytat odspodu úsek, nebo shora apod.) a samotný závod – radost z přesných hodů, ze záběrů, z vedení nástrahy, objevování nových stanovišť ryb, z toho, že se člověk rozhodl správně a ukecal ryby k záběru… Prostě jsou lidi, který tenhle adrenalin mají rádi. Zatím k nim patřím. Třeba by to bavilo i Tebe nebo i Ospreye
Tento příspěvek byl editován 14.5.2010 11:22:32 uživatelem HaD., kdyby jste to zkusili. Dokud ale pár takových závodů neabsolvujete, nebuďte prosím tak proti. Třeba jen nemáte dostatek správných informací a neznáte úplně realitu…
- Pátek 14. května 2010 v 10:55® HaD
-
Uno> potočák, duhák, tloušť, sem tam štika a okoun. Voda je prý teď kalná. Nezávidím. O vrance nevím.
- Pátek 14. května 2010 v 8:39® acam
-
Pánové, co říkáte na tenhle prut – „Greys Missionary 6 Spin 7’, 5–12 g“. Chci ho na pstruhy a co mě zaujalo je přepravní délka tj. cca 40cm. Chodím k vodě docela kus cesty (viz, nejezdím po lese autem) a 40cm je docela pohoda ale pokud by to měl být právě kvůli tomu průšvih, myslím z hlediska vlastností toho prutu tak bych do toho nešel.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 21:57® acam
-
Scanix> Pod to bych se podepsal …
- Čtvrtek 13. května 2010 v 19:59® skwor
-
Sander> Od února jsem tam nebyl…
- Čtvrtek 13. května 2010 v 19:19® Sander
-
skwor > je něco ve Zlaté rybce na co bych se měl jít podívat? Budu tam mít zítra asi hodinu čas.
- Čtvrtek 13. května 2010 v 15:27® kaktus
-
Scanix> Na to jsem se taky rád díval,ale že by zacházeli s rybou nějak zvlášt šetrně se říci nedá
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 13:59® osprey
-
HaD> Kdychom opravdu chtěli, dalo se nachytat čtyřikrát tolik. Místo toho jsme několikrát měnili prostředí a to i s rizikem, že tam ryby téměř nebudou (v té říčce v podstatě skoro nebyly).
Šlo o to lovit takové ryby, aby byla jistota, že před objektivem něco bude a bude se fotit.
Sama naše diskuze je střet osobních postojů, nikdy z ní nevzejde vítěz ani poražený.
A jinak psané slovo je prevít, proto smlouvy sepisujou právníci
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 13:55® Uno
-
HaD – Zajímá mne hlavně obsádka a velikost, pak třeba větší výskyt vranky a popř.“ barva vody“nebo návštěvnost rev. Dík.
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 13:51® Scanix
-
HaD> ony jsou zavody a zavody, napriklad americkej Bass Elite Master je zalozenej zjednodusene na tom, ze ulovis NEJ ryby, muzes si nechat 5 nejtezsich ryb a jejich soucet vahy je tvym bodovym ohodnocenim. Me osobne se nelibi to, ze cilem zavodu v CR je lov mikrorybek na mikronstrahy v co nejvetsim mnozstim a uloveni treba i 50tky stiky je brano spis jako vitana nahoda. Videl jsem i zavody v mouse, kde se katapultovaly mikroryby do podberaku a vubec ten chvat a zachazeni, nic moc. Kdyz pominu stres, kterej radost a pohodu z rybareni zmeni v nervydrasajici boj, tak tohle jsou hlavni duvody, ktere me osobne odrazuji…
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 13:19® HaD
-
osprey> Jó příteli, napsal jsi, že jste jich museli chytit hodně… pak se to podobá. Každopádně já znám obojí – jak chytání pro focení, tak závodění. Ale nebudeme se kočkovat, stejně se v tomto směru asi úplně neshodneme
- Čtvrtek 13. května 2010 v 11:59® osprey
-
HaD> To je možné. Jenže já můžu mluvit jen za sebe. Proč já osobně nezávodím a nemám k tomu kladný vztah.
Ostatně jsi tenhle dialog začal ty – narážkou na to, že fotografové popíchají víc ryb než závodníci. Ani omylem.
Fór je v tom, že pro mě je důležitější cesta a pro někoho cíl. U závodění je cesta nepodstatná a cílem jsou milimetry nebo gramy.
- Čtvrtek 13. května 2010 v 9:09@ gentle
-
Slezská Harta
Tento příspěvek byl editován 13.5.2010 09:45:17 administrátorem HaD. - Čtvrtek 13. května 2010 ve 2:38® HaD
-
osprey> To je pravda, ale i kdyby nechytal závodně, to číslo jiné myslím nebude. Prostě rybařinou žije jako hodně lidí a opravdu jsem přesvědčen, že řada „nezávodníků“ nachytá mnohem více ryb i bez závodění…
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 2:29® HaD
-
Uno> co Tě zajímá?
- Čtvrtek 13. května 2010 v 0:13® hecht
-
osprey> voda se mi dneska zdála good, ale horší je to s časem, tenhle vejkend jsem na tom blbě.Ono to tam ale poteče ještě pár tisíc let
- Středa 12. května 2010 ve 23:42® osprey
-
hecht> Poslední dobou moc ne. Ale jestli chceš, až trochu opadne voda, rád se tam s tebou podívám.
- Středa 12. května 2010 ve 23:38® hecht
-
osprey> a mělo by něco ??? Pracuj trochu s fantazií, přivři oči, no a už je tam vidíš, že jo
- Středa 12. května 2010 ve 23:20® osprey
-
hecht> Já vím, hezké to je. Otázka je, co tam plave.