Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 12. května 2010 v 16:12® PJ

Mám praktickou otázku. Nevíte jak z jigových hlaviček odstranit zoxidovaný nános? Nejlíp něco, v čem se to jednoduše rozpouští. Nějak se mi hromadí hlavičky, který jsem nechal zapíchnutý v gumách a nechce se mi to čistit po jedné. Dík.

Středa 12. května 2010 v 15:21® dam
dam

troutkiller> no hlavně aby jsi měl slušné počasí, vše ostatní se zvládne:-)

Středa 12. května 2010 v 10:40® HaD
HaD

hecht> chválit se budu, až vyhrajeme :-)

Středa 12. května 2010 v 10:04® sus1

HaD> Je mě to jasný,myslel jsem to na můj přízpěvěk o tom ,,šéfovi".:-)

Středa 12. května 2010 v 0:53® hecht
hecht

HaD> já to říkám taky, člověk se musí pochválit sám, bo to za něj nikdo neudělá :-))

Středa 12. května 2010 v 0:08® HaD
HaD

Každopádně si myslím, že už něco umím, ale poslední závod mě opět posunul. Jen zjištění na co a jak chytat na prochytané a prošmajdané vodě je k nezaplacení. Dokonce jsem dostal na prut ryby, o kterých se mi ani nesnilo. Jedna z nich byl potočák, který měl údajně okolo půl metru. Bohužel jsem o něj přišel. Ale ukecal jsem ho na dvě a půl hodiny chytané a nejméně čtyřikrát probrozené vodě k zájmu a útoku a to je zkušenost k nezaplacení. Stačila jen změna nástrahy a specifické vedení.

Středa 12. května 2010 v 0:03® HaD
HaD

osprey> Vždyť já vím :-) Já už dlouho umělecky nefotil a naposledy závody v přívlači. A i jsem se dokopal k tomu je zveřejnit: http://www.chytej.cz/…ivlaci-2010/

Jen nemám moc rád odsuzování závodů. Opravdu neuškodíme rybám více než kdokoliv jiný (navíc ortodoxně a striktně jak na závodech, tak při běžném rybolovu – tréninku používáme bezprotihroté háčky a já osobně v drtivé většině případů na rybu ani nesáhnu a vypínám ji ve vodě peánem). Navíc jich určitě v rámci závodů (trénink – tedy běžný rybolov nepočítám – chytáme přeci každý) chytíme méně než třeba Ty, nebo Sander, nebo mnoho jiných. Jen si je prostě pro poměření sil počítáme.

Úterý 11. května 2010 ve 23:50® osprey
osprey

HaD> Ono to focení taky není pro ryby žádný med. Dobrý je, když chytá a fotí víc lidí a je co fotit. Pak se sem tam něco povede a většina ryb skoro nepozná, že je tam nějaká manipulace navíc.

Krom toho je potřeba si ujasnit některé věci, aby až člověk bude fotit něco jedinečného, tak aby věděl, co dělá. Já osobně s těmi snímky, co jsme během toho fotovíkendu nadělali, zdaleka nejsem spokojen, ale zase mě to posunulo o kus dál.

Úterý 11. května 2010 ve 23:42® HaD
HaD

sus1> měl jsem na mysli něco jiného. Míra ví :-)

Úterý 11. května 2010 ve 23:36® osprey
osprey

sus1> Nesmažu. Nechť jsou tvé hříchy na očích.:-)) Zas taková tragédie se nestala.

Nahoď jiné téma.

Úterý 11. května 2010 ve 23:32® sus1

osprey> HaD – nic proti tobě.:-)

Já bejt šéf servru a vedět,že mě ho někdo chválí na konkurenci??!!,tak budu rád,že si to mohu přečíst právě u konkurence.
Ty to tak zřejmě nevidíš,tak je smaž.Díky.

Tento příspěvek byl editován 11.5.2010 23:37:19 uživatelem sus1.
Úterý 11. května 2010 ve 23:32® osprey
osprey

sus1> Proč? Když už jsi to sem dal. Ale zbytečně bych nemíchal tady a tam.

Úterý 11. května 2010 ve 23:31® HaD
HaD

osprey> :-)) )

Úterý 11. května 2010 ve 23:29® sus1

osprey> Jo???!! no tak je smaž,at je klid.

Úterý 11. května 2010 ve 23:17® osprey
osprey

sus1> Já Pepu nikdy nechválím. My si vzájemně ztrpčujeme život, ale děsně nás to baví, protože to provádíme mimořádně kreativním způsobem.

A co se tvých příspěvků týče, já bych nechal co kdo napsal, tam, kde to napsal.

Úterý 11. května 2010 ve 23:15® acam
:-)
Úterý 11. května 2010 ve 23:13® osprey
osprey

HaD> Na co narážíš? na to, že se snažíme chytit povícero ryb? Není to tak strašné.

Nepočítáme je, jen se prostě snažíme chytat takovými technikami a takové druhy, kde se něco nachytá – třeba ty plotice na plavanou.

A jestli jsi dobře četl, tak jsi četl i to, že jsem lovil plotice na šoulačku bez krmení – a to je dost drsný:-) Zeptej se závodníků v plavané.

Úterý 11. května 2010 ve 22:53® sus1

acam> :-D

Úterý 11. května 2010 ve 22:52® acam

sus1> Hmmm … diplomat 9-)

Úterý 11. května 2010 ve 22:49® HaD
HaD

osprey> tssss, fotografové jsou horší než závodníci. No čeho jsem se u Tebe Míro dočkal? :-)) )

Úterý 11. května 2010 ve 22:47® acam

sus1> a co na to Martin M? :-D

Tento příspěvek byl editován 11.5.2010 22:47:42 uživatelem acam.
Úterý 11. května 2010 v 17:59® troutkiller

osprey> Trout bude rubat až od příštího uterý:-)) )

Úterý 11. května 2010 v 16:40® osprey
osprey

skwor> Ono se to postupně s léty nahromadí. Uvidíš. Počkej za nějakých 10 let:-)

Úterý 11. května 2010 v 16:23® skwor
skwor

osprey> Ahoj, časem si nějaký naviják budu muset ještě pořídit, ale něco na normální jarní rybařinu. Vláčecí navijáky mám, slouží mi pár let k plné spokojenosti a myslím, že ještě hezkých pár sloužit budou.

Úterý 11. května 2010 v 16:07® osprey
osprey

skwor> Zdravím. Taky mám povinnosti. Ale plkat v tomto fóru mezi ně patří. Mám chytej puštěné dvakrát a na tom druhém právě tvořím článek. Naštěstí jen do čtenářské kategorie, protože při téhle míře soustředění bych něco fakt hodnotného asi nevytvořil.

Jak ale vidíš, nastínili jsme s Pepou budoucnost rybařiny na desítky let dopředu. Dějiny nám jednou dají za pravdu:-D

A s těmi navijáky máš pravdu zase ty. Člověk pak hrozně utrácí za vlasce…

Úterý 11. května 2010 v 15:39® skwor
skwor

osprey> Skwor má totiž nějaké povinnosti a nemůže celý den plkat na netu :-) A na skelouše naviják vybírat nebude, bo jich už teď má dost.

Úterý 11. května 2010 v 15:35® sus1

osprey> Já vim.:-)

Úterý 11. května 2010 v 15:34® osprey
osprey

sus1> Je to sraz RYBÁŘSKÝCH fotografů. Fotí se hlavně RYBY. A ty je třeba chytit. A protože nefotíme jednu rybu půl hodiny, je třeba chytit dost ryb.

Úterý 11. května 2010 v 15:30® sus1

osprey> To já zapalt pán Bůh nejsem,( zatim ).Naštěstí jsou úseky o kterých tohle zatim říct nemůžu.(zaros­tlé,kam si nikomu moc nechce.:-)
Je pravda,že bych je spočítal na jedné ruce? ale jsou.:-)

Na fotosrazu se fotí – FOTOsraz.:-)

Tento příspěvek byl editován 11.5.2010 15:31:48 uživatelem sus1.
Úterý 11. května 2010 v 15:26® osprey
osprey

sus1> Až budu v létě pořádat další fotosraz, tak přijeď. Bezrybka nebudeš.