Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 27. března 2010 v 15:57® džigit
-
troutkiller> ahoj,tak jsem v Brně koupil nový navi.Nakonec jsem se vydel úplně jiným směrem-Fujitsu Quartz 2500 i vlasec na stánku KingFish
- Sobota 27. března 2010 ve 13:57® acam
-
troutkiller> Ale to je právě to co se mi nechce skousnout. To co je vydáváno za tzv. „luxus“ já považuji vzhledem k dnešním možnostem za standard a nehodlám dávat někomu prachy navíc jenom za to, že se mnou nevyjebává.
- Sobota 27. března 2010 ve 13:52® troutkiller
-
acam> A protože nám to jasný je tak šlo šímo z domu a nahradila ho ta Daiwa
Daiwa drahá ale bez plastu!
- Sobota 27. března 2010 ve 13:49® troutkiller
-
pepa-č> Moje řeč!Je to jako v kolech,žiješ z konfekce do 20000kč a ne z kusovek za 150 000!Drahá kola jsou špička ledovce a ukázka top technologií,bohužel nejde žít z prodeje dvou luxusních kousku
- Sobota 27. března 2010 ve 13:40® acam
-
Aby bylo jasno za co utrácíme prachy
Tento příspěvek byl editován 27.3.2010 12:45:51 uživatelem acam. - Sobota 27. března 2010 ve 13:31profil byl smazán
-
acam> „Pro výrobce je důležitý každý výrobek co mu generuje zisk, ale já napsal, že levnější nebere dostatečně vážně. Myšleno ve vztahu ke kvalitě materiálu a jeho opracování, to není totéž“
Rád bych k tomu přidal,něco co sem slyšel u nás v krámě.Zajímalo by mě z čeho se bere výrobek levnější,nebo top kategorie?U právě například navijáků.U nás v krámě jsme s bavili s jednim šéfem a ten říkal že u jednoho typu navijáku ( ted si nepamatuju kterej,ale jistim) se z navijáku střední třídy změní v „TOP“ kvalitu,protože je nedoceněnej.Takže součastný se stáhnou z prodeje,nebo doprodaj – změní se podnázev a tradá budou se prodávat jako Top.Ono když se to tak vezme,tak stejnak se všechno vyrábí na stejnym místě.
Jen mě to taky zajímá,tak bych se rád třeba rozvěděl proces výroby a distribuce a rozdíly v nich .
- Sobota 27. března 2010 ve 13:07® acam
-
pepa-č> Pro výrobce je důležitý každý výrobek co mu generuje zisk, ale já napsal, že levnější nebere dostatečně vážně. Myšleno ve vztahu ke kvalitě materiálu a jeho opracování, to není totéž, co píšeš ty.
Uvedu konkrétní příklad. Měl jsem rozebraný Technium MgS 1500 a Twin Power FA 2500. Oba tyto navijáky mají identické tělo ale v případě Twin Poweru je navíc jedno ložisko u hřídelky, která zajišťuje pohyb cívky nahoru a dolu, na držátku kličky má Twin Power ložiska, Technium ne, Twin Power má na cívce kovovou brzdu, Technium jí má z umělé hmoty atd. Technium MgS není naviják za pár stovek ale za pár tisíc.
Mám za to, že např. PENN, ABU Garcia atp. se chovají ke svým TOP výrobkům zodpovědněji (viz tj. stejná cenová kategorie jako to Technium MgS).
Na druhou stranu, pokud se rozhodnu koupit naviják cca. za 15000, tak budu uvažovat o něčem jako je STELA ale to se v reálu nestane, protože bych se nerad dočkal toho, že jednoho dne už nebude možné koupit slušný naviják za trochu rozumný peníze. Tohle já prostě nebudu podporovat už z principu.
Tento příspěvek byl editován 27.3.2010 12:08:36 uživatelem acam. - Sobota 27. března 2010 ve 12:15profil byl smazán
-
acam> to bylo myšleno k důležitosti pro výrobce, kterou jsi zmínil. Věř, že žádný výrobce nedělá největší množství zisku (a tudíž pro něj nejsou nejdůležitější) na top řadách. A v tomto pohledu jsou auta stejný jako navijáky, kombajny, pračky, televize, fény, či jakékoli jiné spotřební zboží.
I Ferrari dělá prachy na řadách jako jsou 458, 360, California apod než na autech jako je Enzo nebo Scaglietti.
Je to příklad, nic víc za tím nehledej. Ale pro Daiwu je určitě důležitější Caldia než Branzino.
čímž ani trošičku neříkám, že by Brazino apod šidili. Ale není pro ně důležitější než střední třída, které prodávají desetitisíce kusů.
tolik k „Pátek 26. března ve 12:11“ a k tomu, čemu budou nebo nebudou výrobci věnovat dostatečnou pozornost a důležitost.
„Pátek 26. března ve 12:11“ je podle mě(!) nesmysl.
- Sobota 27. března 2010 v 11:46® troutkiller
-
Libor-jinak dneska sem zašel na kafe k Vaněčkum do krámu a koupil sem ještě jeden Ryukon.Já už se sám ze sebe poseru
))
- Sobota 27. března 2010 v 11:40® troutkiller
-
Libor> V poho
Jen mi šlo o to že tu jeden lovec tvrdí že škodovka je stejně dobrá jako Masserati a pochybuju že má doma oba navi na srovnání!
- Sobota 27. března 2010 v 10:54® Libor
-
troutkiller> v poho, ty fotky tu už myslím byly, nemyslel jsem to rýpavě.
- Sobota 27. března 2010 v 10:50® troutkiller
-
Libor> Nemám potřebu si vymejšlet,těch Sumcu bylo tak 50 a co se podílu Daiwa Zauber týče zhruba pul na pul.Daiwu mám na Destině a Zauber na Speedu,na jednom plandu na druhém wob a střídám to jak je třeba.Pokud nevěříš jeden den s náma byl kámoš co fotil a nestačil se divit mužu ti pár fotek poslat
- Sobota 27. března 2010 v 10:20® Libor
-
troutkiller> to zní jak recenze supermana,kolik desítek sumců bylo na daiwu a kolik na zauber? nic ve zlém, asi závidím
- Sobota 27. března 2010 v 7:09® troutkiller
-
sethy> Já sem držel v ruce tuším 3000 a ta šlapala mnohem lépe než Zauber
Prodavač nám ho vyndal fungl novej z bedny na probu.Jak tu jeden lovec psal že Ryobi je stejné jak Daiwa tak tomu se nedá než pousmát,za prvé těžko rovnat Zauber za 3000 se Zaionem za 9000 a za druhé oba tyto navi mám a po sezoně dost drsné sumcovláčky a pár desítkách Sumcu 120–150cm mužu říct že Daiwa chodí pořád stejně ale 4000 Zauber už je hlučnější a nemá tak hladkej chod jak měl od začátku.
- Pátek 26. března 2010 ve 23:35® acam
-
Tarzan> V tomto speciálním případě je rozhodnutí asi na tobě.
Tento příspěvek byl editován 26.3.2010 22:37:26 uživatelem acam. - Pátek 26. března 2010 ve 20:07® Tarzan
-
Zdravím, chci si koupit naviják Shimano Alivio 2500 a rozhoduju se mezi přední a zadní brzdou, tak by mě zajímalo jestli je mezi nimi nějaký rozdíl (ve spolehlivosti, výkonu.....), nebo jestli je to jenom na mě co mě víc vyhovuje Dík
- Pátek 26. března 2010 v 18:53® Moravan
-
acam> Přesně tak jsem to myslel.
- Pátek 26. března 2010 v 18:52® Moravan
-
Ruzzzik> Já jsem to myslel tak, že ty firmy, co nedělají ty nejdražší navijáky, se te své špičce asi věnují víc, než ti, co v té kategorii začínají a mají navijáky i 10× dražší.
- Pátek 26. března 2010 v 18:50® Moravan
-
troutkiller> Snad si to nevzal vážně?
- Pátek 26. března 2010 v 18:50profil byl smazán
-
Moravan> Mitchel od 3000kc uz ma fakt povedene kousky…
- Pátek 26. března 2010 v 18:41® troutkiller
-
Moravan> Seznam nepořebuju a francouze znám!Hlavně až se vrátíš z toho souložení tak nám to tady nezapomen popsat i s podrobnostma,všichni na to nedočkavě čekaji.
- Pátek 26. března 2010 ve 13:50® acam
-
pepa-č> Zisk není měřítkem kvality a navijáky nejsou auta.
- Pátek 26. března 2010 ve 13:18profil byl smazán
-
acam> na jakém autě VW generuje nejvíc zisku? na Golfu nebo na 6krát dražším Phaetonu?
- Pátek 26. března 2010 ve 13:11® acam
-
Nehodlám se vměšovat do diskuze na téma, jaká značka je nejlepší, ale souhlasím s názorem, že firmy co vyrábějí navijáky s přední brzdou např. i za 15000 – 20000kč nevěnují navijákům za cca. 3000kč dostatečnou pozornost. Neberou takové produkty vážně, což se dřív nebo později nějak projeví na jejich životnosti.
Kdybych měl vybírat naviják s přední brzdou za cca. 3000 – 4000kč, tak bych se koukal po značkách, jejichž vlajkové lodě jsou v této cenové relaci tj. např. PENN, Abu Garcia a určitě se najdou další.
- Pátek 26. března 2010 ve 12:26® Moravan
-
troutkiller> Optat se jistě múžeš. Mám těch renomovaných krámú tolik, že až přijedu ze souložení domú, udělám ti seznam. Radši mi napiš emailovou adresu. Na přívlač chodím cca 3× ročně. Víc kupuji, jako mužívám. Nejsem s tím spokojen. Trochu víc vážu mušky a peru je do Turce, Váhu, Oravy,Hronu,Popradu, Hnilce a Hornádu. Tam užívám jemné dlouhé pruty a francouze. Pokud myslíš, že jde o polibek, nechám tě v tom.
- Pátek 26. března 2010 v 8:54® sethy
-
troutkiller> tak jsem si s tim novym Ryobi taky zatocil a jsem na rozpacich. Na první pohled je tělo u Zaubra betelnější (příjde mi, že zauber je kov a arctica nějakej plastokov
Chod: měl jsem v ruce jen velikost 5000 páč ostatní byly přidrátované a u Zaubra mi opět přijde lepší, možná na stejné úrovni. Jediné co mě potěšilo, že vypadá mnohme líp než na fotkach
Nevím asi bych do něj nešel, dokud nebude dostatečně prověřeny někým jiným.
- Pátek 26. března 2010 v 6:08® troutkiller
-
Moravan> Myslet znamená......Mužu se optat jakou Daiwu a jaké Ryobi vlastníš?Hlavně jak dlouho je máš?
- Pátek 26. března 2010 v 6:06® Moravan
-
Ruzzzik> Trochu nerozumím, proč mi to píšeš, ale souhlasím. Spíš si myslím, že za 3000 je lepší koupit naviják od jiné firmy (třeba Mitchell) než od Daiwa či Shimano (pro ně je to za tyto peníze asi jen šunt).
- Pátek 26. března 2010 v 6:03® Moravan
-
troutkiller> Já si to myslím i po tom, co jsem si koupil těch Daiw několik.
- Pátek 26. března 2010 v 0:45® hecht
-
sethy> to jsem zvědav, jestli si s ním zatočím v Brně.