Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 1. února 2004 v 17:49® Láďa
-
DaH:To není taky špatný nápad. To bych mohl využít na chatě v Berounce. Dnes mi kámoš přivezl ukázat fotky Berounky. Co tam ty vandalové předvedli to nemá obdoby. Totálně jí zničili bagrama. Vše vybagrovali,ale strhli pouze vrchní nánosy a všechno zarovnali na rovnou plochu. Doufám,že si řeka opět udělá trasy tak jak potřebuje a ne jak se jí to někdo snaží vnutit. Bude to možná znít hloupě,ale modlím se k jarním povodním(pochopitelně ne ve velké,ale tak akorát).
- Neděle 1. února 2004 v 17:48® Bass
-
Láďa: Co jsem já viděl, tak nejlepší kotvení je kámen, přidrátovat a šup !! A nebo klasickej šedej obrubník. Dobře se do nej vyvrtá díra a zase, drát a hotovo. To víš, na přehradách je teď výhoda, že jsou upuštěný, tak že si to tam krásně nastavíš jak potřebuješ, popřípadě si to i nafotíš, aby si potom až stoupne voda věděl kde přesně a jak to máš, aby si se vyhnul vázkám.
- Neděle 1. února 2004 v 17:37® HaD
-
Láďa: víš jaký by mohlo být dobrý? Pytel od brambor naplň pískem a to funguje super i v proudu.
- Neděle 1. února 2004 v 17:30® Láďa
-
Bass:Takže jsme hajali,tak to pochopitelně chápu. Kámo dnes večer jdu k popelnici přemístit jednu vzrostlou jedli a ještě jeden smrček a zítra se švárou vyrážíme na místo určení. Teď tam nikdo nechodí,takže to bude utajené. Ještě musím vymyslet nějaké ukotvení.
- Neděle 1. února 2004 v 17:28® Bass
-
Mirak: Kámo, zrovna dneska jsem z Německejch stránek uložil pár nádhernejch ciankálek. Kdyby si měl zájem tak, zašlu. Že by nová modelová řada 2004 !! Neboj, nechci to zamozřejmě zadarmo, stačí mi pár " plíšků " na konec vlasce, jako vzorek pro příští rok
)
- Neděle 1. února 2004 v 17:17® Bass
-
Láďa:Kde lítám ?? Nedělní poobědová jóga byla, brachu
)
- Neděle 1. února 2004 v 17:15® Bass
-
Láďa: Ne ne, tohle jsem já nevytvořil, ale je dobrý vědět, kde to je
) Skoušel jsem něco podobnáho i u mě pod chatou, ale nějakej aktivista to hned vyrval z vody, asi aby tam neprorazil parník dno, nebo co. Budu to tam ale muset zkusit znova, protože se fakt vyplatí něco takovýho mít. Běda ale, jek mi tam někdo poleze, hnáty mu zpřerážim !!
)))
- Neděle 1. února 2004 v 17:12® HaD
-
Mirek: dostal jsi ten můj mail?
- Neděle 1. února 2004 v 17:09® HaD
-
Láďa: no jo, nějak jsem se zdržel, ale nedělám to často
- Neděle 1. února 2004 v 15:53® Láďa
-
Bass:Staníku,kde zase lítáš??????
- Neděle 1. února 2004 v 15:40® Láďa
-
Mirek:Zdravím chlape,jak se máš?To víš,já si občas nějaké věci pamatuji dlouho a schodou okolností jsme s Bassem nedávno na toto téma prohodili pár větiček. To „štíhle“bylo z nadsázkou. I takové kousky na Vltavě v Praze se nechytají každý den a byl jsem za ní pochopitelně rád! Bass:sorry o Tobě bez Tebe!!!!!
- Neděle 1. února 2004 ve 14:58® Mirek
-
BASS: Ty vánoční stromky, to je výborný. Ale kdo se s nima má tahat. Mám kousek od baráku lesopark hned vedle řeky. To by v tom byl čert, abych ho nezatopil né?
- Neděle 1. února 2004 ve 14:54® Mirek
-
Láďa: Zdravím Tě kamaráde. Musím říct, že Ti závidím. Že prej 80cm štíhle. Bohužel, u nás jsou štíhlata poloviční. Ale hóóólt Praha nó… Dělám si srandu samozřejmě. Jinak vidím, že některé historické výroky se Ti také zadřely do paměti.
- Neděle 1. února 2004 ve 13:59® Láďa
-
Bass:Hele,to ty stromky si tam určitě naházel Ty,co?A teď tam chodíš plundrovat vodu a stále jeden a ten samej revír!!!!Ha,ha. Jinak myslím,že pravda je obojí:úkryt spojený se špižírnou.
- Neděle 1. února 2004 ve 13:32® Bass
-
Láďa: Ty stromky jsou na absolutně čistej písečnej pláži, asi tak v 1.5. metrovej hloubce. Je fakt až neuvěřitelný, kolik ryb se tam stáhne. Jestli jsou tam rybyčky a vytahujou tam za nima, nebo tam jenom hledaji úkryt, to nevím. Možná je pravda obojí, ale jsou tam a to je hlavní.
- Neděle 1. února 2004 ve 12:49® Láďa
-
DaH:Koukám,že toho moc nenaspíš co?Vzhledem k tomu,že jsem nemohl usnout tak jsem se mohl taky připojit.
- Neděle 1. února 2004 ve 12:47® Láďa
-
Bass:Tak říkáš cejn jo?Nu radši bych tam viděl jinou rybu,ale někoho určitě taky cejn zajímá.Člověče ty vánoční stromky,tak to vůbec není špatný nápad,že jsi to nenapsal dříve. Už se vidím jak se dřu s dvoumetrovou borovicí do Vltavy. Ale vím,že to určitě funguje. Po povodních na „mém“lovišti zůstal zakotven strom a tam se to jen okouny hemžilo a teď v listopadu jsem tam dostal to 80cm štíhle. Je v hloubce dvou metrů a je pěkně košatej,ale ta trhačka Staníku. Vzhledem k tomu,že junior nezná moc cenu peněz,tak ty gumičky posílal přímo mezi větve. Sice statečně trhal,ale zároveň i tahal. Já byl za babu a neměl jsem takové úspěchy.
- Neděle 1. února 2004 ve 12:37® Láďa
-
DaH:Dík za zjištění. Doufám,že to bude nějaký draveček.
- Neděle 1. února 2004 v 9:17® Bass
-
Láďa: V dalším čísle bude cejn. myslim, že jsem to tam někde četl. To místo, co popisuješ, je zaručenej zdroj okounů, ale i ostatních ryb. Vím u nás o několika mísrech, kde jsou na starý vánoční stromky přivázaný nějaký kamenya šup s tim do vody. Nevěřil by si, jak si tam potom v létě zachytáš. Vyndali jsme tam okouny, štiky, boleny, no prostě všechno co shání nějakou čudličku k snědku
- Neděle 1. února 2004 ve 2:54® HaD
-
Láďa: co vím od Toma, tak ten člověk ty údaje shromažďuje už moooooc let, po neděli zjistím co bude následovat a dám Ti vědět
- Sobota 31. ledna 2004 ve 23:50® Láďa
-
Bass:Vzpomínám si jak jsme s klukem na Lipně kousek cca 1km od ostrova Taiwan objevili pařezovku,ale to ti byla klasika. Jeden pařez vedle druhého a hloubka zhruba tak kolem 2 až 3m. Tam snad ležely celé stromy,podle toho co ukazoval echolot,ale těch ryb a docela slušných. No a vytáhli jsme tam pouze dva okouny 38,39cm,ale byla to klasika. Takže jak tam autor zmiňuje tento ostrov,tak to možná byla i ta pařezovka.
- Sobota 31. ledna 2004 ve 23:40® Láďa
-
Bass:Jsem zvědav co autor a sběratel těchto materiálů přípraví do dalšího čísla?Člověče to musí být šílená makačka tohle všechno dát dohromady a sehnat všechny ty podrobnosti.
- Sobota 31. ledna 2004 v 19:43® Bass
-
Láďa: kámo,ty okouni mě fakt dostali. Hlavně ten výčet z historie, to je opravdu zajímavé. K ničemu podobnému jsem se nikdy nedostal. Mám článek podobného ražení o štikách, ale tohle mi chybělo.
- Sobota 31. ledna 2004 v 19:24® jiris
-
petr – nejdřív se musíš zaregistrovat na úvodní straně v pravo dole. Pak ti pošle DaH heslo.
- Sobota 31. ledna 2004 v 18:44® Petr
-
nevite nekdo jak mam soupnout fotky na stranky???po mne to chce nejake systemove heslo dekju!!
- Sobota 31. ledna 2004 v 15:51® Láďa
-
jiris:na řece jsi uvedl přímo učebnicové příklady,ale věřmi,že to nikdy nefunguje tak jak je to napsané. Pokud nenajdeš na řece místo, kde protahují,tak ti ty pilíře atd. jsou houby platné a je úplně jedno jestli je to Vltava,Berounka či Ohře. Pochopitelně se zde nechci s tebou přít,protože máme každý jiný zkušenosti,ale chytal jsem i na Lipně několik let a vím,že tam zkutečně není problém je nachytat,ale bohužel poslední dobou pouze jenom malé. Ovšem chytat candáty na mouchu,tak to klobouk dolů před každým takovým umělcem. To mě se zatím netýká.
- Sobota 31. ledna 2004 v 15:16® jiris
-
A ten největší zápor u řek je to, že nejbližší slušnou řeku mám tak 40 km zatím co stoják tak 10 km.
- Sobota 31. ledna 2004 v 15:15® jiris
-
Příští sezónu bych se chtěl dostat na kobylku říčním candátům ne na přívlač, ale na mouchu. To bych si té šedesátky vážil doopravdy více, na přívlač však ne. Řeka je řeka a stoják je stoják, vše je úplně jiné, ale dají se tam hledat souvislosti.
- Sobota 31. ledna 2004 v 15:12® jiris
-
Láďa – s tím tvým tvrzením ani trochu nesouhlasím, že řeka je složitější než rybník, přehrada atd. To vý snad každý kde se na řece zdržují candáti většínou splavy, pilíře, jámy atd.. Já jsem se řece zatím moc nevěnoval, ale nějaké úlovky s ní taky mám hlavně Morava.
- Sobota 31. ledna 2004 v 15:01® Láďa
-
jiris:dokážeš nachytat takové krasavce i na řece?!Tam už je to trochu náročnější,že?To víš pískovna,či větší rybník je jednoduší na nalezení stanoviště. Z řeky by ti možná i šedesátka stála za vyfocení a možná by jsi z ní měl i větší radost.