Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 8. března 2010 ve 12:20® mekvak
-
pepa-č> To jsem opravdu nevěděl, děkuji za užitečnou informaci.Připravím si několik kanistrů a jdu to vyzkoušet.
- Pondělí 8. března 2010 ve 12:19® dodorider
-
džigit> hele kdyz uz jsi sem dal ty velikosti ryb, v roce 1999 velikost 84 cejn velky, vis a nebo aspon tusis kdo ho chytil? (ja to nejsem ale jedna se o osobu me hodne blizkou)
- Pondělí 8. března 2010 ve 12:17profil byl smazán
-
mekvak> když jede scanner na zpátečku tak jo! to je stejný jako když auto couvá tak vyrábí benzín. To jsi nevěděl?
)
- Pondělí 8. března 2010 ve 12:04® mekvak
-
majlant> on skener potřebuje barvy?
- Pondělí 8. března 2010 v 11:41® džigit
- Pondělí 8. března 2010 v 11:32profil byl smazán
-
čabi> Te fotky se nedockas, me ji slibuje uz rok. napise ti tak akorat ze nema barvy do scaneru. ze je linej je koupit. to napsal me. bolen 112 to by byl trochu rekerd.
- Pondělí 8. března 2010 v 11:30profil byl smazán
-
dodorider> vůbec, ale vůbec jsi mě nepochopil.
Proč se ty pruty dělají? protože si to lidi kupujou. Vyrobcům jde o prodeje. Nic jiného.
Pokud někde je 5cm nástraha tak velká, že si v té vodě na to nic netroufne (tak jsem to pochopil, že vypadá tvůj revír), tak bych začal jezdit jinam, bo lov akvarijních ryb není můj obor ani ambice.
Moje „láska“ k UL nespočívá v UL samotné, ale v tom k čemu většinou(!) vede, k cílenému lovu malých ryb a nahrazování usilování o velké (větší) ryby usilováním o počet ryb.
I na vodě kde je 60tka trofej bych usiloval právě o tu 60ku – a ostatní se snažil nechat být (aby mělo z čeho ta 60tka vyrůst).
Ne vždy se to daří, ale pro mě je obrovský rozdíl v tom, když se začne o ty malé cíleně usilovat a kdy tam prostě občas nějaká skočí. Za to cílené lovení bych osobně rozdával pohlavky.
„Fando, pocem tady v tý díře jsem chytil už třetí 40tku, pocem, tady jsou štiky!“
Pomáhání si v diskuzi osloveními borče je levné a zbytečné. Já se bavím slušně a snažím se věcně. že máme jiný názor? no a? to je v pořádku.
A není (nikdy jsem to netvrdil) jen a výhradně a pouze o přiměřeně velkých a malých nástrahách. Je to o přístupu, o způsobu jakým se vláčí, kde, kdy a proč.
Příměr se lvama platí na každé společenstvo živočichů, kde se vyskytují předátoři.
Argument o závodnících je mimo mísu – svůj názor na závody (chycení čehokoli za jakoukoli cenu a rychlostní těžení centimetrů jsem prezentoval několikrát – k potěše závodníku – tu i tam. Nebudu se opakovat)
Tento příspěvek byl editován 8.3.2010 10:32:14 uživatelem . - Pondělí 8. března 2010 v 11:24® čabi
-
toho bolena bych chtěl taky vidět!
- Pondělí 8. března 2010 v 10:39® Tomik
-
dodorider> Koukal jsem že máš v kartě vyplněno, že jsi chytil bolena 112, mohl by jsi přidat foto?
- Pondělí 8. března 2010 v 9:33® osprey
-
dodorider> Já jsem někde mezi vámi. Ti lidé, co se ti nepozdávají, jsou moji dobří přátelé a vím přesně, co dělají a jak to myslí. A myslí to dobře.
Já chytám i lehkou vláčku, ale počet ulovených ryb mi nic neříká – lovím tak, abych chytil velkého okouna, velkého pstruha atd. – s ohledem na možnosti revíru. I většina mých uvláčených tloušťů je přes 40 cm – dvacítky a třicítky nechávám na pokoji, pokud na to vysloveně samy nevlítnou. O lovcích podměrečných pstruhů si myslím své.
U štik často chodím na malé vody, kde se velká ryba vyskytne zřídka. Zkouším různé techniky, abych si udělal obraz o obsádce nebo vyzkoušel, jak ryby reagují. Ale když vidím, že mi na nástrahu útočí čtyřicítka, jsem rád, když to mine a už se o ni nepokouším.
Ono věčné opíchávání drobotiny opravdu vede k docela velkým ztrátám a u člověka vzniká nezasloužený pocit, že je opravdu borec, když chytil tolik ryb. Já si o sobě nemyslím, že jsem výjimečný vláčkař, v lovu velkých ryb mám slušné rezervy a taky těch výjimečných znám opravdu málo. Mnozí jsou rádi, když se o nich neví.
- Pondělí 8. března 2010 v 9:06® PetrC
-
dodorider> snad z toho vyrosteš.
- Pondělí 8. března 2010 v 7:49® dodorider
-
osprey> ptam se tebe protoze o tobe mohu rict ze tomu rozumis jaky mas ty nazor na lehkou vlacku? V tom ze chytam lov chyt a pust?
- Pondělí 8. března 2010 v 7:48® dodorider
-
pepa-č> Ou ja vythnul ryby a ty zvirata ze safary ok chlape moc by me zajimalo jestli pak vis na jake vode rad chytam? Az mi predvedes na mistech kde chytam jak tahnes woblera 5cm+ budes vazne frajer druha vec staci juknout na zavody v privlaci videl jsi nekdy ze by chytali 60+ umyslne? Dalsi vec stiky nevyhladavam zameruji se na candata okouna pstruha a na vetsi vode bolena, dale co muskarina? rybari na Jizere di je takhle okopavat hemzama ja je vidim tahat v kuse potocaky cca 8cm a vic maj vazat mouchy 5cm +? Poves mi borce proc se delaji takove pruty na ultralehkou, kdyz lidi jako ty rikaji to co rikas? Je to ma oblibena technika a spoustu rybaru co znam ze ji provozuji by ji za nic na svete nevymenili! Nechapu tvou prehnanou reakci. Vim ze kdybich jako prvni napsal ze chytam s nastrahou 10+ tak se ozves ze to ma zase velke haky atd a ze to ublizuje tem velkym dravcum! Ja videl sticku okolo 20cm na 10cm wobler, videl jsem v dobe poteru po techto tezkych vlackach pokurvene drobne rybky! pokud by jsi chtel aby se te rybe nic nestalo tak by jsi musel pruty vyhodit a na ryby se vykaslat toto patri i treoutkillerovi! Zamyslete se
- Pondělí 8. března 2010 v 5:42® troutkiller
-
pepa-č> Zamrzlou řeku nepřebíhal bo se nechal pod Zvíkovem přívozem převést na druhej břeh
)Ale to co mi on a jeho přátelé vyprávěli se událo před tou druhou válkou
děda byl ročník 1907.
- Neděle 7. března 2010 ve 23:52® džigit
-
osprey> no,alenikde na webu nelze najít.Pro 2010 je akorát arctica
- Neděle 7. března 2010 ve 23:38® osprey
-
džigit> Asi jo.
- Neděle 7. března 2010 ve 23:30® džigit
-
osprey> to Ryobi si psal,že Oasis nebo tak nějak
- Neděle 7. března 2010 ve 23:30® jižan
-
pepa-č> tak s tím už souhlasím, ale bohužel je to ve společnosti jinak a to ještě musíme doufat, že dotyčný lovec se chce jen pochlubit fotkou a né masem chlapům v hospodě.
- Neděle 7. března 2010 ve 23:22® jižan
-
osprey> že nerozhoduje velikost víš ty, vím to i já. Jednou chtějí to, jindy zas tamto, proto je ta rybařina tak pěkná.
- Neděle 7. března 2010 ve 23:21profil byl smazán
-
troutkiller> a pak přeběhl zamrzlou řeku a na druhé straně šup do žita
) (ale jo, věřím tomu)
- Neděle 7. března 2010 ve 23:20profil byl smazán
-
Sander> čichám čichám člověcinu
- Neděle 7. března 2010 ve 23:19profil byl smazán
-
jižan> ono je to hodně o výběru místa, času atd. ta větší nástraha je jen někdy nutná. ale jistě se shodneme, že když půjdu po těch větších a největších (a někde to může znamenat třeba 70tku), tak musím rezignovat na to, že budu mít záběr každou hodinu…holt buď budu chytat, tak aby mi tam furt něco skákalo (a ono mi tam občas možná skočí i něco většího, ale to bude spíš náhoda nebo omyl) nebo se budu snažit aby TO skočilo. Budu muset chytat úplně jinak. Jó, ale když budu chtít chytit osm štik za vycházku, tak budu skákat od jednoho tutovýho kudlofleku k druhýmu a holt je pochytám a budu mít spoustu záběrů. Budu se cítit jako velký lovec? ne, já bych se cítil jako velký ***ec
Tento příspěvek byl editován 7.3.2010 22:19:52 uživatelem . - Neděle 7. března 2010 ve 23:10® osprey
-
jižan> Určitě. Ale ty opatrné popíchané občas ujedou po něčem malém. Když vezmu svoje ryby 80+, je tam povícero záběrů na nástrahy spíš okouního ražení.
- Neděle 7. března 2010 ve 23:07® jižan
-
osprey> u okouna a candáta je to někdy nutnost lovit na hodně malé nástrahy. Když vím o pěkné štice, taky jí radši nabídnu nástrahu 15 +
- Neděle 7. března 2010 ve 23:06® Sander
-
hecht > do roboty? Myslíš jako do zaměstnání?
Ano, to vstávám…
Jinak jsem dnes koukal jak nám ta řeka zase pěkně zamrzla. Fakt dírkařský počasí.
Tento příspěvek byl editován 7.3.2010 22:09:08 uživatelem Sander. - Neděle 7. března 2010 ve 23:03® osprey
-
hecht> Kecko. Poškrabal by sis svého Žlutého ďábla a strhli by ti to z platu.
Navíc dotyčný umí i lepit cedule…
- Neděle 7. března 2010 ve 23:01® osprey
-
jižan> Já vždycky tvrdil, že spousta velkých štik se chytá na malé nástrahy.
A u okouna, bolena a candáta se to stává ještě častěji.
Na druhou stranu na té velikosti taky něco je. Pamatuju doby, kdy malé věci byly out.
hecht: Nerýpal bych se v tom. Uvidíme, jak často tyhle věci budu muset řešit.
- Neděle 7. března 2010 ve 23:01® hecht
-
osprey> každý kdo bude přistižen s křídou, bude bez milosti přejet jako zajíc.Tak přísaháme …
- Neděle 7. března 2010 ve 22:59® hecht
-
osprey> soráč, nechci prudit.
- Neděle 7. března 2010 ve 22:57® jižan
-
Dobré téma, přidám něco na ukamenování
Nemyslím si, že velikou nástrahou se dočkáme velkých ryb. Podle mého, je to jen jeden ze způsobů jak se jim dostat na kobylku nic víc. Ze zkušenosti dobře vím, že když velký dravec, tady to není jen štika, není v mládí proškolen a tím pádem chycen a je v trofejní velikosti vysazen do revíru, skočí na vše co se mu zavrtí před očima a nerozlišuje velikost nástrahy 5 cm, 10cm nebo 25 cm.