Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 17. února 2010 ve 20:18® PetrC
-
osprey> naviják jsem koupil z nostalgie. Kdysi jsem po něm moc toužil, ale nikde nebyl k mání. Se mnou a pruty je to těžké. Ani nevím, jaký by to měl být prut, abych do něj šel naslepo – z desítek prutů si vyberu jeden, možná dva a ani na ceně nezáleží. Klidně koupím prut za pár stovek jen kvůli tomu, že mi sedne. A samozřejmě naopak, je mi jedno co to stojí, prostě je to on, a ten musím mít.
A co bude v budoucnu? Růžově to nevidím a nejde jen o rybářské nákupy. Ale udělat si radost je přece radost, ne?
- Středa 17. února 2010 ve 20:04® osprey
-
PetrC> Jo, taky občas riskuju. Proto ale víc věřím tomu, že mi přijde v dobrém stavu prut, který je na trhu rok než naviják třeba i stejného stáří. To klepnutí tomu prutu udělám i sám.
Ale zas je to věc osobních preferencí. A nakonec – když člověk padne na něco, co chce, většinou nekouká napravo ani nalevo.
No a jak už jsem byl pravil, s nákupy to do budoucna bude dost slabé.
- Středa 17. února 2010 v 19:52® PetrC
-
osprey> oni ti staří šejkspírové mají něco do sebe. Tento je z roku 1986, takže to až takový staroch není.
Ano, jsem z Prahy, ale to přece nic neznamená. Naviják mi byl zaslán z Prachatic a neměl jsem jinou možnost, než se spolehnout na prodávajícího, kterého sice neznám osobně, ale znám ho od sousedů. U někoho jiného bych byl určitě opatrný.
Ale co, risk je zisk a když na to přijde, tak v životě člověk přijde o víc.
- Středa 17. února 2010 v 19:26® osprey
-
PetrC> Taky vím, kde bych mohl sehat starý Šejkspír. Skoro netknutý. Ale jsem línej…
Co se týče těch bazarovek – ty jsi z Práglu, že? Myslíš, že já z Horní Dolní za někým pojedu, abych si zatočil? Pár stovek za cestu tam a zpátky, den v háji…
Mě to přijde na dobírku a mám to doma. Musím se jen spoléhat na instinkt, že poznám, kdo to myslí vážně a doufat, že tam jednou nebude zabalená tyč od smetáku.
Zatím mi to prochází.
- Středa 17. února 2010 v 18:55® troutkiller
-
Zdar Lovci a Lovečci
- Středa 17. února 2010 v 18:54® PetrC
-
osprey> to máš pravdu – ryby jsou to, oč tu běží. Ale…
Naviják vezmu do ruky, kouknu, zatočím si a hned vím. Ale prutu nevím. Nevím kde ho kdo ťuknul.
Dnes ráno jsem si z pošty domů přinesl starý šejkspír. Tak mám radost a vím, že se na některé kolegy mohu spolehnout a věřit jejich tvrzení.
- Středa 17. února 2010 v 18:47® osprey
-
PetrC> Já to vidím opačně. Jeté pruty kupuju téměř bezstarostně – většinou za velmi lidové ceny. Naviják vylágruješ snáz než tyčku s pár očky.
Ale ono je to venkoncem jedno. Ryby jsou to, oč tu běží…
Tento příspěvek byl editován 17.2.2010 17:47:41 uživatelem osprey. - Středa 17. února 2010 v 18:47® skwor
-
osprey> Mě by právě lákala ta 270ka. Délku 240–260cm mi pokryli draci. Hlavní jsou peníze a těch se jaksi nedostává. A vzhledem k investicím spojeným s cestou na sever minimálně letos ten prut kupovat nebudu.
- Středa 17. února 2010 v 18:45® Jak.novi
-
džigit> Děkuji!
- Středa 17. února 2010 v 18:44® osprey
-
skwor> Je na seznamu kandidátů. Ale prutů je doma dost a utrácet se musí i za jiné věci.
Z nové série se mi líbí oba wobleráky ve 240 cm. (do 24 a do 40 g)
Zvažoval jsem i Jigolo, ale nakonec jsem se rozhodl, že multíky se nebudou flákat a koupil toho brutálního Penna. Naštěstí umějí Amíci prut aspoň vyvážit.
Jestli jednou zatnu nějakýho toho Holdegróna, co trhá kolegům patnáctikilová lanka, tak u mě to bude mít sakra těžší…
- Středa 17. února 2010 v 18:42® PetrC
-
osprey> u navijáků bych se ojetin až tak nebál, ale u prutů? No nevím, ale proti gustu žádný dišputát.
Tak jsem teď přemýšlel a v podstatě doma nemám jedinou zbytečnost. I když žena občas poznamená, jestli těch věcí nemám nějak moc.
- Středa 17. února 2010 v 18:42® džigit
-
Jak.novi> já mám podobné od Mila za čtverku a zatím jse ho moc neprověřil.Tak Ti držím palec!
- Středa 17. února 2010 v 18:40® skwor
-
osprey> Nedávno jsem měl v ruce ten nový model. Kromě jiných oček (u toho třímetru už byla jejich váha trošku cítit) to byl moc příjemný klacek. Ten bych si doma představit uměl (stojí polovinu co jsem tenkrát dal za původní). Nový mi nevadí i vzhledově, i když na to dost lidí nadává. Vzhled ryby nechytá a u vody na to stejně nekoukám.
- Středa 17. února 2010 v 18:37® Jak.novi
-
džigit> No já hlavně doufám, že se na to nějakej fousek pověsí.
- Středa 17. února 2010 v 18:37® osprey
-
skwor> Starej Skelouš byl fajn. Ale nějak jsme se minuli. Měl jsem Series One s klasickou rukojetí, ale po třetí vycházce jsem ho trefil rotnou a praskl. V uáruce nebyl, byl z druhé ruky. Nikdo v celý týhle podělaný zemi nebyl schopnej ho opravit.
- Středa 17. února 2010 v 18:35® džigit
-
Jak.novi> no jo,ale Ty máš trošku jiné „bidlo“
- Středa 17. února 2010 v 18:34® osprey
-
Jak.novi> No ten tvůj není žvejka ani omylem. Ale garantuju ti, že jsem si pořídil ještě brutálnější kalibr. Jenom doufám, že mi někdy zabere ryba, která ho bude hodna.
- Středa 17. února 2010 v 18:34® skwor
-
Ze všech vláčáků, co jsem měl v ruce mi na 100% padl do ruky jediný. A nebyl to žádný dragon, žádné shimano. Ale starý dobrý skeletor 3m 2–12g. Je to prostě mazel, lituju že jsem nevzal i 2,7m 7–28g verzi. Jenom jsem na něj tenkrát prostě neměl prachy.
- Středa 17. února 2010 v 18:31® Jak.novi
-
Mě se doma válí jeden Drak a už se těší na sezonu. A opravdu to není žádná žvejkačka.
Tento příspěvek byl editován 17.2.2010 17:31:42 uživatelem Jak.novi. - Středa 17. února 2010 v 18:29® osprey
-
džigit> Neboj, to bude dobrý a chytající klacík. Pokřti ho jako já – na první vycházce dal jeden z mých Draků kudlu 86 cm. Když jsem ji fotil, neměl jsem ani z rukojeti oloupaný igelit…
- Středa 17. února 2010 v 18:28® osprey
-
PetrC> To víš, proti gustu žádný dišputát.
Narozdíl od čehokoli jiného mám ale sklon pruty trochu hromadit. Ostatně poslední koupě byly až na výjimky výhodně nabízené ojetiny. I ze svých multíků jsem na krámu koupil jeden. Ale už se krotím. Našel bych už i pár zbytečných kousků – bohužel jejich zůstatková cena je tak zanedbatelná, že prostě půjdou se mnou do džungle a dříve či později tam padnou za vlast.
- Středa 17. února 2010 v 18:13® džigit
-
osprey> no připadá mi tužší než neboštík DAM do 40gr.Má dobře rozmístěná očka,akce ve špici-vypadá na opravdu dobrého pracanta.Omlouvám se za nedůvěru těm,co mi radili/oni snad ví/.Wobí sirotky dostali dobrého tátu
- Středa 17. února 2010 v 18:12® PetrC
-
osprey> pokaždé nemlátím špalkem do vody, také si rád pohovím. No a pro tyto chvíle mi zatím žádný dragon nesedl. Nakonec, vzpomeň si na Letňany, a to, že nějaká značka nabízí z nepřeberné nabídky klacky odstupňované po centimetrech a gramech mě nechává naprosto klidným.
Jeden čas jsem kupoval a hromadil nejen pruty, ale došel jsem k závěru, že jsem jednal nerozumně. Ne, že bych si občas neudělal radost, ale činím tak střídmě – dostal jsem se do stavu, kdy si cením volného prostoru (i v koutě) více, než prakticky nevyužitelného bordelu.
Hlavně, že se ti nic nestalo!
- Středa 17. února 2010 v 18:06® osprey
-
džigit> Draky jsou obvykle ostřejší pruty a řada Guide Select má poměrně silnostěnné blanky (což by kolega PetrC jistě ocenil).
Rozhodně to není navoněná hůlka, kterou bys přelomil při náhozu.
- Středa 17. února 2010 v 18:01® džigit
-
osprey> já už jsem taky Drakovej.Dnes midoma přistál GUIDE SELECT Boxer 2,70m 7–28g ! Pocitově parádní,vypadá trošku tužší.Raději jsem odložil,neboť už bych na to něco věšel a šel prubnout na louku
- Středa 17. února 2010 v 17:53® osprey
-
PetrC> Většina Draků není stavěná, aby se s nimi mlátilo do dvaceticentimetrového špalku lítajícího ve vodě sem a tam.
Kdo chce ale okounky škádlit a gumkami pocukávat, zajisté si v jejich nepřeberné nabídce odstupňované po pár centimetech či gramech vybere.
A není důvod proč Draka nebrat. Mám jich několik, mají chycené slušné ryby a jediný problém byl s prutem, se kterým jsem spadnul po hubě ze dvou metrů do řeky, když se se mnou propadl podemletý břeh. (Že je podemletý, to jsem věděl, že je ale podemletý metr daleko, to mě nenapadlo. Prut mou váhu neunesl…)
- Středa 17. února 2010 v 17:41® PetrC
-
Tommy>
- Středa 17. února 2010 v 17:39® PetrC
-
osprey> pár věcí jsem od nic měl a 99% z toho stálo za hovínko! Jediné, co drží, je Technium DF 240cm/40g na lehkou přívlač. Jde o prut z první série a zdědil jsem ho po mladým.
Ale s tím Dragonem, nevím nevím. Možná na něj někdy dojde, ale nehodlám do něj investovat ani kačku. Myslíš, že bych jeho vlastněním udělal Flipovi radost?
Abych se přiznal, občas sem nakouknu, ale nemám důvod zasahovat do zdejšího klidného dění.
Chtělo by to tady vyprášit záclony! Ještě že nemám čas…
Slibuji, že snad možná určitě jednou příště napravím, co zanedbávám.
- Středa 17. února 2010 v 17:31® Tommy
-
PetrC>
- Středa 17. února 2010 v 17:29® PetrC
-
Tommy> a až nás budou milióny, tak to pak bude teprv prča všech prč neprčovatější.