Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 25. ledna 2004 ve 22:50® mirmen

Laďa:prý to je nafukovací krasavice, který (dle boyscouta) ucházel ventilek, takže namísto plánovaných 15 kg se podařilo nafouknout jen na 9,8 :-)

Neděle 25. ledna 2004 ve 22:44® Láďa

All:Chlapáci co říkate tý štice prezentované na MRKu?Krasavice co?

Neděle 25. ledna 2004 ve 22:39® HaD
HaD

mirmen: co vím, tak to chce mini nástrahu. ale jak říkám, nemám sebemenší zkušenost:-((

Neděle 25. ledna 2004 ve 22:35® mirmen

DaH: pdý se nejraději zdržují na nejhlubších místech. Na jaře zkouším na hnojáčky na plavanou i fídr a místo marén jen okouni a plotice, ach jo.

Neděle 25. ledna 2004 ve 22:32® HaD
HaD

mirmen: taky bych rád. snad někdy

Neděle 25. ledna 2004 ve 22:25® mirmen

DaH: ne. Jsou 100% na písníku revíru LABE31A,Správčický. Jeden z místních občas při jarním odtávání ledů chytne 1–3 na hnojáčky, na položenou. Kusy okolo 60 cm. Už několik let se tu rybu pokouším dostat a neuspěl jsem.

Neděle 25. ledna 2004 ve 22:09® HaD
HaD

BASS: teda s těma okounama ve fotogalerii jsi mě dostal. taky bych chtěl:-)) )

Neděle 25. ledna 2004 ve 22:08® HaD
HaD

mirmen: U nás na Jordáně by měli být, ale ani já a ani nikdo jiný (tedy co vím) nikdy žádnou nechytl. Ty jo?

Neděle 25. ledna 2004 ve 21:59® mirmen

DaH: to jsou asi nějaký záhady spodních proudů. Taky se v tom nevyznám. Na jednom stojáku jsem objevil místo, kde ty spodní prameny otevíraj vodu, ale nikdy mne nenapadlo ( až teď) vzít s sebou teploměr a zkusit ho nastrčit do místa, kde to na dně čeří a kam dosáhnu rukou. Snad letos. Zkoušel jsi někdy marény, na jarní vodě?

Neděle 25. ledna 2004 ve 21:52® HaD
HaD

mirmen: no tenkrát to bylo na hloubce asi 8 metrů-dodnes to úplně nechápu

Neděle 25. ledna 2004 v 17:17® mirmen

DaH,Bass : hodně toho o podpovrchovém toku vody vědí geologové a vodohospodáři. V některých regionech prý mohou vyvěrat prameny o teplotě až několika desítek°C.

Neděle 25. ledna 2004 v 11:35® HaD
HaD

s tím ledem je to těžký, pokud vím tak existuje mnoho druhů ledu a existují i typy, které mají dostatečnou pevnost i při síle okolo 4 cm. JENŽE! Pokud mám správné informace, takový led se v naší zemi, resp. ve stření Evropě takřka nevyskytuje. Někde ve Švédsku a severněji už ano, ale řeč je o chytání u nás. Kdysi se mi stalo, že jsem šel po Jordánu, led měl všude okolo 10 cm a najednou jsem se propadl jednou nohou. V tom místě měl led ani ne 2cm. Jestli to byl nějaký pramen, nebo něco jiného nevím, ale rozhodně mi dobře nebylo. Já osobně chodím na led chytat, když má alespoň 8–10 cm. Když je slabší, většinou neriskuju a když už ano, tak chytám na takové hloubce, abych ev. stačil a musí to být hodně blízko břehu.

Neděle 25. ledna 2004 v 11:27® HaD
HaD

BASS: tu fotku okouna a ty dvě tabulky jsem tam dal už včera. Pokud jsi to zamýšlel jinak, nebo chceš změnit text, tak dej vědět a já to upravím.

Neděle 25. ledna 2004 v 10:23® Bass
Bass

DaH: Tak už jsem to rozluštil, jak se k tomu dostat. Samozřejmě že to bylo tim jménem a heslem. Mám to tam teď už napálit sám nebo to uděláš ty ?

Neděle 25. ledna 2004 v 9:54® Bass
Bass

mirmen: Vím přesně o čem mluvíš. Několikrát se mi stalo, že při deseti stupňových mrazech, kdy byl led všude jako beton, najednou zajdeš do uplně rozbředlé plískanice. A je to opravdu jenom spodními prameny. Na ty neplatí žádnej mráz !!

Sobota 24. ledna 2004 ve 23:45® mirmen

esox: nepřežil, holka, která jela asi 50–100 metrů za ním, tak se sice plazila po břiše k díře, jenže už ho řeka pod ledem odnesla ( vím to jen z vyprávění rodičů, tehdy jsem sotva začal chodit do školy)Ta přehrada je klasická údolní, místy jsou povrchové i podpovrchové přítoky z okolních strání. Tuším, že ho tenkrát našli až po pár týdnech, když led začnul tát a tělo se začlo pomalu nafukovat a zachytlo se v jedný zátočině, někde u špalků.

Sobota 24. ledna 2004 ve 22:59® esox

mirmen-je to tak, skoda ze sme ho nevidely se vykoupat :-)) )))))))))))

Sobota 24. ledna 2004 ve 22:23® mirmen

esox: s ledem opatrně, souhlasím. Málokdo ví, že kromě povrchových pramenů jsou díky podzemním tokům vody na některých místech i prameniště na dně rybníků, řek, nádrží ( záleží na reliéfu, na vyústění nepropustné vrstvy horniny či jílu atd.). Matička příroda má svá tajemství. A pokud někde pod ledem vyvěrá voda o pár stupňů teplejší než okolní, pak chodec může jít pár set metrů po vrstvě ledu třebas deset centimetrů silné a náhle stoupnout na slupku silnou cenťák. A pokud je na ledě sníh, tak to poznej, že. Na přehradě v lese Království utonul v šedesátých letech bruslař, který jinak ujel skoro dva kiláky mezi Grédem a Sejkorákem bez problémů. Sám chodím chytat na jednu lokalitu, kde podvodní pramen na stojáku vytvoří po přejití mrazů první okno v ledu – hnedka u břehu.

Sobota 24. ledna 2004 ve 21:19® jiris
jiris

Ruda – jak velkej byl ten lipan? zhruba

Sobota 24. ledna 2004 ve 21:13® esox

mirmen-no nevim, kdo to byl, ale zdálo se mi, ze tomu pstruhovi, nebo sivenovi visela u huby rybka a to se mi moc na pstruhovym reviru nezda, byt je mozna soukromej… jo a ty reci bezpecnym ledu od 3 cm, ja bych teda na takovej led nevlez ani za nic

Sobota 24. ledna 2004 ve 21:05® jiris
jiris

DaH – Pošlu, zatím jsem o ně psal kámošovi, ale ještě mi je nenapsal. Ten zná ještě víc odkazů.

Sobota 24. ledna 2004 ve 20:43® mirmen

esox: největší ze všech největších lovců prý nastražoval rybku ( nemám ověřeno, jen info z jiného pokecu)

Sobota 24. ledna 2004 v 19:01® HaD
HaD

do galerie jsem dal toho candáta

Sobota 24. ledna 2004 v 17:39® esox

4all-nevsimli jste si nahodou taky nekdo, ze dneska v poradu „jak na to“ ty pstruhy chytali na rybku? (jestli sem se prehlid, tak sory, ale jestli ne, tak mi prijde jako ne uplne OK)

Sobota 24. ledna 2004 v 16:21® HaD
HaD

jiris: pošleš mi ty odkazy do DOWNLOADU?

Sobota 24. ledna 2004 ve 14:30® jiris
jiris

DaH – už vím.

Sobota 24. ledna 2004 ve 14:28® jiris
jiris

DaH – můžu se zeptat kde jse zaregistruji?

Sobota 24. ledna 2004 ve 12:09

esox-jo, to bylo dobry, a jak se ti libilo to, co sem vcera poslal?

Sobota 24. ledna 2004 v 0:29® HaD
HaD

ALL: pro registrované uživatele byl vytvořen nový volitelný vzhled. Pokud se Vám bude zdát moc „jedovatý“, tak to ještě upravím

Pátek 23. ledna 2004 v 16:56® HaD
HaD

Ruda: no abych pravdu řekl, tak koncem roku 2003 jsem (vlastně téměř všichni) absolutně vyhořel a letos jsem se ještě nedostal na led