Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 7. února 2010 ve 22:26® vagi
vagi

osprey> super, aspoň se něco přiučím :-)

Neděle 7. února 2010 ve 22:21® skwor
skwor

Jagged> Nikde jsem je neviděl. V létě je měli tady, ale zmizeli hrozně rychle. Víc barev jsem už koupit nestihl. Koukni ale na tohle http://www.rami.wbl.sk/Dip-Minnow.html

Neděle 7. února 2010 ve 22:17® osprey
osprey

vagi: Jestli dorazím na ten dírkosraz, pokusím se něco dovézt.

Tento příspěvek byl editován 7.2.2010 21:18:04 uživatelem osprey.
Neděle 7. února 2010 ve 22:15® Jagged
Jagged

skwor> dik. su na nejakom cz eshope? vyzeraju pekne

Neděle 7. února 2010 ve 22:13® vagi
vagi

osprey> jo tys opravdu myslel toho sejra :-D

Musím říct, že o tom drop-shotu jsem zatím v souvislosti s dírama nepřemýšlel. Zatím se mi ten smák na marmyšce osvědčuje a mívám minimálně stejné úspěchy jako splávečkáři, dokonce i oproti malým živým rybičkám.

A hlavně já a mušky si vůbec netykáme :-(( Nicméně vše je jednou poprvé.

Neděle 7. února 2010 ve 22:12® skwor
skwor

Libor> Mám toho tady dost, uvidíš :-)

Jinak okouna 32–35cm si na řece potěžkám poslední roky minimálně jednoho za sezónu. Dva nej mám zatím 36 a 37cm, z toho ten menší přišel na doma vyrobenou nástrahu, čili pro mě má možná ještě větší cenu.

Neděle 7. února 2010 ve 22:09® Libor
Libor

skwor> jasně, stejně tam jezdim přes vaši vísku, já snad ani žádnou historickou nemám :-)

Neděle 7. února 2010 ve 22:09® Char
Char

Největšího okouna mám 42 cm kdysi dávno na bachratýho woba od Ryny.

Neděle 7. února 2010 ve 22:07® skwor
skwor

Libor> Až rozmrnou Záplavy, vezmu tam ty historické na papíře ukázat. Myslím, že se celkem pobavíš :-)

Neděle 7. února 2010 ve 22:07® Char
Char

osprey> na dírách se dá se zatíženou mouchou, houzerovim peřim nebo různejme chlupaticema zachytat a někdy docela úspěšně

Neděle 7. února 2010 ve 22:04profil byl smazán

Velký okouny jsem chytil v životě dva. Ale těch cca 35 docela dost. Nad tím, až na ty dva, mám celkem strop. Ale moc se jim nevěnuju (cíleně).

Neděle 7. února 2010 ve 22:03® skwor
skwor

osprey> Tohle je jenom ofocené, kvalita mizerná. Někdy to nechám oskenovat. Ale kouká se na to hezky :-)

Libor> A vybavuju si to, jako by to bylo včera…

Neděle 7. února 2010 ve 22:00® Libor
Libor

skwor> no to tedy:-) , a čas letí dál, chce toho využít jen co to jde :-)

Neděle 7. února 2010 ve 21:59® osprey
osprey

skwor: Já mám ty staré ještě na papíře. Měl jsem tenkrát během asi 5 let 3 okouny 39.5 cm a čtyřicítka ne a ne padnout…

Neděle 7. února 2010 ve 21:58® osprey
osprey

vagi> Veselá kráva je tavený sýr. Jeden čas na ni šla v TV dnem i nocí reklama.

Zkus na těch dírách vyzkoušet něco jako Drop shot – brok na konec a nymfovou mušku nebo ludru na kratičkém tužším přívěsu. Já nevím, jestli se k tomu ještě letos dostanu.

Neděle 7. února 2010 ve 21:54® skwor
skwor

Trošku vzpomínek :-) Podzim 2002 a můj první okoun 30+. Konkrétně 32cm. Ten čas nepříjemně letí.

foto/diskuze/privlac/2010/th-img30883.jpg
Neděle 7. února 2010 ve 21:53® vagi
vagi

osprey> co je veselá kráva :-D

Neděle 7. února 2010 ve 21:49® Char
Char

osprey> docela se dá zachytat, požívám smáčky nebo marmišku a jsem spokojenej, semtam se nějakej duhonˇ splete, když je nejhůř tak pomůžou červíci, zkoušel jsem to letos prvně.

Neděle 7. února 2010 ve 21:43® BigMike

Já zatím absťák nemám, jsem prostě rybář na baterky, které naplnno nabijím až před 16.6.:) Jinak se u nás kormorání hejno rozrostlo na asi 200 ks – zrovna v mé oblíbené, bohužel ani nyní nezamrzající zatáčce:( Možná se dám od 16.6. na plavanou či fídra:(

Neděle 7. února 2010 ve 21:31® osprey
osprey

Char> A jak to šlo? Já na dírkách jen vláčím, protože vnitřně nedokážu klesnout k tomu, abych lovil salmonidy na Veselou krávu nebo smrady od Berkleyho. Většinou mě splávečkáři pobijou.

Neděle 7. února 2010 ve 21:28® Char
Char

osprey> já jsem lemra a ještě nemám povolenku takže mi nezbylo nic jiného než dírky, tento týden snad konečně zajdu pro noty :-)

Neděle 7. února 2010 ve 21:24® osprey
osprey

Char> Pro mě jsou dírky daleko a je tam moc lidí. Navíc mi vadí ten omezený prostor 15×15 cm, do kterého si můžu nahodit.

Naštěstí pořád ještě vládnu klackem natolik dobře, že si s nějakou tou šupinou potykám i na normální řece – pokud je volná hladina.

Neděle 7. února 2010 ve 21:20® Char
Char

osprey> zima je fakt už moc dlouhá a ryby to maj těžký, já byl zahnat abstˇák dvakrát na dírkách a na výstavě FF.

Neděle 7. února 2010 ve 21:16® osprey
osprey

dam> Mě taky obtěžovali predátoři. Jeden blíže neurčitelný zachovával mírný odstup, ale spolu s ním přišedší dobrmanka mi ukradla pytlík s nástrahami…

Neděle 7. února 2010 ve 21:05® dam
dam

osprey> ta zima je už dlouhá a voda je hodně studená, navíc je pořád obtěžují predátoři:-((

Neděle 7. února 2010 ve 21:00® osprey
osprey

dam> Spíš mě těší, že jsem prokázal dobrý odhad stanoviště ryby a správně roztahal broky v sestavě. Kolega, co byl se mnou, neuspěl a to není žádná lama.

A byly to všechno ryby v horší kondici – je vidět, že tam dole začíná být hlad. Ty fišky, co jsou na tom hůř, už berou i v okamžiku, kdy to normálně skoro nebere.

Neděle 7. února 2010 ve 20:56® dam
dam

osprey> tak to je hlavní, že sis šáhl na fišku:-) no ještě to nějaký čas bude, než si nahodíme

Neděle 7. února 2010 ve 20:45® osprey
osprey

Pánové, já žasnu. Zase to tu jednou žije!

Mě bohužel nákup balzových šidítek vzdáleně připomínajících rybu rybářský absťák neukojí a navíc došly love.

Musel jsem jít dneska do živých. Jsem zmrzlý jak sobolí tentononc, ale ryba byla.

Neděle 7. února 2010 v 19:33® petrcech
petrcech

sethy> Jak.novi> Našel jsem ho v CHytáme sumce, a koukal jsem se že je i v Chytáme přívlačí s Tomáše Rozsypalem, dík.

Tento příspěvek byl editován 7.2.2010 18:37:23 uživatelem petrcech.
Neděle 7. února 2010 v 19:21® Libor
Libor

sethy> já ho nevyhodím, to se musí umět tahat , chi,chi :-)