Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 22. ledna 2004 ve 12:34® Ruda

DaH: Co jsi poslal Bassovi za prutové instrukce, že je z toho tak hotovej – já chci taky.

Čtvrtek 22. ledna 2004 ve 12:33® Ruda

DaH: Hned jak jsem to omrknul, tak jsem zjistil, že jsem zapoměl svoje heslo no než jsem se prokousal k jeho znovunabytí tak už tady byl první pacoš a taky jsem chtěl rychle pročíst příspěvky ostatních kolegů.

Čtvrtek 22. ledna 2004 v 11:50

chytate nekdo na dirkach?

Čtvrtek 22. ledna 2004 v 11:05® HaD
HaD

BASS: taky jsem zíral :-)

Čtvrtek 22. ledna 2004 v 10:57® Bass
Bass

DaH: Poštu sem dostal a to víš, že sem to hned omrknul. A můžu ti říct, že je to opravdu velmi silná káva. To co ten proutek vydrží, je proti všem fyzikálním zákonům. Neuvěřitelný !!!

Čtvrtek 22. ledna 2004 v 9:55® HaD
HaD

Ruda: díky, proč jsi tam nic nenapsal?

Čtvrtek 22. ledna 2004 v 9:54® HaD
HaD

Lerak: s tím, že by mohli narazit na někoho, u koho by se to nečekalo, jsi možná uhodil hřebíček na hlavičku…

Čtvrtek 22. ledna 2004 v 9:19® Lerak

Davide, ten člověk (podsekávač) IQ tykve je jen malá ryba!!!Zčásti to dělá proto, aby měl na chlast. Pak jsou ale další, a řekl bych ještě horší,kteří jsou po ekonomické stránce velmi dobře zabezpečeni a dělají to též. S jejich masem se můžeš občas setkat např. v tombole některých plesů jako se sponzorským darem. Jsou to kapři a sumci objevovaní ve vodě s pomocí echolotů apod. Zkrátka „profesionální“ přístup k věci…Asi je to v tomto regionu nějaký zvláštní, a pro mě nepochopitelný druh „folkloru“, nechci říct sportu. Traduje se desítky let a nikdo s tím nic nedělá a nebo nechce, neboť by při pátrání po těchto „expertech“ mohl narazit na své kamarádíčky. A nitky by mohly vést i k bývalým členům výboru MO. Nebo i současným ? Kdo ví…Ta situace není dobrá, ale snad se blýská na lepší časy. Vím o aktivitách RS z okolních MO, které hlídají své revíry i nyní v zimě, před nájezdy masařů konkrétně z našeho města (to je dost smutné, co ?). Přál bych jim, aby se jim povedlo chytit jednu z těch velkých ryb a vše dotáhnout do konce, včetně exemplárního trestu. Pak by si možná daly pokoj i ty menší prasečkáři. Ale bude to těžké, oni jsou fakt „profíci“. A dobře ví, že prodej do hospod smrdí §§§….

Čtvrtek 22. ledna 2004 v 7:54® Ruda

DaH: Tak jsem se dnes konečně dostal na forum. Vypada to dost dobře sice trochu jako na idnes. cz , ale to je pochvala ne? Fakt se mi to líbí!!

Středa 21. ledna 2004 ve 20:51® HaD
HaD

BASS: dostal jsi už poštu?

Středa 21. ledna 2004 ve 20:44

jo to sem cetl v kajmanovi a zkousel na rece, je to vynikajici nastraha

Středa 21. ledna 2004 ve 20:19® HaD
HaD

mirmen: zkus ten pišingr, prý je to hodně dobrý

Středa 21. ledna 2004 v 19:00® mirmen

DaH: s tím libanonským chlebem na fídra mi to nevyšlo. Nedařilo se mi namotat v terénu z proužku 5×15–8 mm takový váleček, který by pěkně držel na háčku. Možná podchlazení placky nebo že byla od den-dva starší a změnila se soudržnost, nevím. Třeba to bude chtít chytat jen na čerstvou, uvidíme . Později se k tomu ještě vrátím.

Středa 21. ledna 2004 v 18:17® HaD
HaD

je to tak, cítím to podobně

Středa 21. ledna 2004 v 18:13® mirmen

Průšvih je, když je odbyt. V podstatě se jedná o organizovaný zločin, který zahrnuje pytlačení, daňové úniky,obecné ohrožení ve smyslu nedodržení hygienických předpisů ( nezajištěna nezávadnost masa) . Vím o případě ( nemohu dokázat), kdy „rybář“ oficiálně chytil sumce cca 65 kg na revíru LABE31A a PRODAL HO za 1000 Kč!!! Ukrajincům, kteří pracují ve Smiřicích . Sice ryby jím a ročně si beru od vody od 20 do 50 kg( většinu ale pouštím), ale v životě bych nesebral život rybě pro jednu posranou tisícovku.

Středa 21. ledna 2004 v 17:59® HaD
HaD

myslím předloni se dokonce chlubil, že v zimě podsekl velkýho sumce a vyndal ho s návazcem háčků (ownery)-no chytil ho v místech, kde jsme ten rok s kámošem o velkou rybu přišli-to mě docela nasr… vykradl z vody pěknou rybu a ještě si pomohl k „našim“ háčkům :-( jinak, to je přesně důvod proč je lepší na sumce mít pořádnou šňůru, protože, když to urve, může se s háčkama trápit dost dlouho. ale i pevná šňůra někdy povolí :-(

Středa 21. ledna 2004 v 17:55® HaD
HaD

mirmen: zatím se tak bohužel nestalo :-(

Středa 21. ledna 2004 v 17:54® mirmen

DaH: na hospodách by mohli dostat jak jeho, tak i překupnickou síť. Jakmile se objeví maso sumce na jídelníčku, doporučil bych zavolat hygienu,finančák,a – nevím jistě-i českou obchodní inspekci. Majitel hospody totiž musí mít doloženo dokladem : a) nákup surovin (vedení evidence=povinnost, zajímavé pro finančák!!!!!!!! a živnostenský úřad) b)způsob uchování masa a jeho deklarovanou nezávadnost , tj. kontakt na dodavatele, ověřitelný hygienický způsob přepravy!!!( zajímavé pro hygienu)

Středa 21. ledna 2004 v 16:29® HaD
HaD

mirmen: pokud vím, tak to prodává jak soukromě tak do hospod.

Středa 21. ledna 2004 v 16:25® mirmen

DaH: pro takové množství ryb musí mít odbyt. Divím se, že by policie nemohla prokázat, které hospody maso kupují. Vždyť to je trestná činnost. Každý, kdo maso koupí do kšeftu, riskuje odebrání živnosťáku a finanční pálku až xset tisíc přinejmenším. Nebo to snad prodává soukromě?

Středa 21. ledna 2004 v 16:22® mirmen

pokračování z 12.07… Správní řízení neprobíhají, nejsou vydávána stavební povolení, protože práce jsou prováděny JAKO UDRŽOVACÍ PRÁCE a na to STAČÍ OHLÁŠENÍ !!!! Zločin páchaný za peníze státních a obecních rozpočtů.

Středa 21. ledna 2004 ve 14:36® HaD
HaD

ALL, mirmen: no já vím o něčem ještě horším. U nás je po desetiletí velkej problém podsekávání ryb, hlavně sumců v zimním období. Dělá to celá řada lidí, ale existuje jeden člověk, kterej jich takhle má ročně i více než 200ks. Když to vynásobíš průměrnou váhou 10kg, tak doslova ukradne z revíru prasáckým způsobem okolo DVOU TUN RYB!!! A navíc mraky dalších poškodí. Všichni to o něm ví. Loni byl souzen za alimenty a pytláctví a byl odsouzen. Trest měl nastoupit tuším začátkem ledna. To prý neudělal a když po něm pátrali, tak si prý došel vyřídit odklad výkonu trestu. Aby prý mohl ještě chodit na ryby (v lednu chodí samozřejmě jen a jen podsekávat). A co myslíte – dostal odklad? Prý ano. Skoro bych brečel. Téměř každý sumec, kterýho jsem na Lužnici chytil má tzv. „zimní jizvy“ od trojháků.

Středa 21. ledna 2004 ve 13:10® MAF
MAF

Venca:Nic si s toho nedělej já tady taky bloudím…:-))

Středa 21. ledna 2004 ve 13:09® MAF
MAF

BASS:Vidím kámo že máš oči opravdu všude:-)) musím být opatrnější,ne ten kavalec je samozřejmě pouze pro pacienty(apropo kdo z nás není pacient že:-))

Středa 21. ledna 2004 ve 13:07® mirmen

DaH: tragedie. Mnohem horší ale jsou tragedie které nevidíme a které má na svědomí stát, firmy , obecní a městské úřady. Teď se mi dostal do ruky Reflex č.43 z roku 2003, článek ZNAMENÍ RAKA. Zemědělská vodohospodářská správa se pokouší obcházet zákony o ochraně přírody. Aby měla společenskou objednávku na svou práci ( má „v péči“ drobné toky a potoky na území státu), potřebuje pod pláštíkem "ODSTRAŇOVÁNÍ POVODŃOVÝCH ŠKOD a PROTIPOVODŃOVÝCH OPATŔENÍ provádět co nejvíce meliorací drobných toků, bagrování dna a břehů do klasických lichoběžníkových profilů atd… dopíšu někdy později, akutní povinnost v zaměstnání

Středa 21. ledna 2004 ve 12:41® HaD
HaD

mirmen, olda: jo, to mě taky dokáže nadzvednout, když zaslechnu, jak někdo bere vše co chytí s tím, že to přece sežerou slepice, kočky, prasata apod.

Středa 21. ledna 2004 v 9:54® Bass
Bass

Jednou by to snad stačilo, ne ??

Středa 21. ledna 2004 v 9:43® Vaclav

BASS: Pravdou tak je, ze kdyby si me MAF nevyzvedl, asi bych to nikdy nenasel. Je to tam labyrint…

Středa 21. ledna 2004 v 9:33® Bass
Bass

MAF: Soudě podle toho kavalce v tom zadnim kabinetu, se tam kromě pojídání a popijení, dá stihnout i spousta jinejch zajímavejch věcí :-)) )

Středa 21. ledna 2004 v 9:29® Bass
Bass

Václav: Tak to si na tom dobře kamaráde, protože já když jsem to tam viděl poprvé, tak to ve mně zanechalo, řekl bych až rýhy !! :-)) )