Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 19. ledna 2004 v 17:05® HaD
-
olda: to je přesně feedr (alespoň pro mě)-něco jako plavačka či přívlač-chvilku posedíš, pak vytáneš vidličku a zkusíš to 50 metrů dál.....žádná nuda
- Pondělí 19. ledna 2004 v 16:43@ olda
-
mirmen tak jsem to včera skoušel pár záběru bylo ale nevytáh jsem nic škoda musim zkoušet háčky a taky jsem mněl problémy vve větším proudu chce to spíš vracáček ale jinak pohoda vemeš proutek a jdeš o kus dál . chytal jsem na pařenku . Akorát odpoledne začal poletovat sních tak jsem to už zabatohoval
- Pondělí 19. ledna 2004 v 16:10® HaD
-
BASS, MAF: zítra to nesu na poštu
- Pondělí 19. ledna 2004 ve 12:58
-
mirmen-dobrej lov, ja byl jsen tak na plavacku a nic moc
- Pondělí 19. ledna 2004 v 9:43® HaD
-
mirmen: tak pak dej vědět
- Neděle 18. ledna 2004 ve 21:56® mirmen
-
DaH: chci je vyzkoušt, reference jsou dobré. Nedávno jsem koupi libanonský chleba, myslím, že z těch pšeničných placek by šlo nakrájet proužky, které by se mohly dát dobře napichovat a v případě potřeby i dochucovat. Jejich konzistence by se mohla – zatím jen podle předběžného odhadu a zkoušky v umývadle – dobře osvědčit. Jak trvanlivostí, tak i nasáklivostí případného dipu.
- Neděle 18. ledna 2004 v 19:39® HaD
-
jiris: no nejsem pravý muškař, takže možná neřeknu ty názvy správně, ale na parmy používám larvy chrostíků a jigy (golheady). snad jsem to řekl správně
- Neděle 18. ledna 2004 v 19:38® HaD
-
mirmen, olda: dobrý jsou taky dortový oplatky
- Sobota 17. ledna 2004 ve 22:45® mirmen
-
olda, houbelec, trochu štěstí a hlavně, už vloni v lednu osvědčené místo. Hlavně – nezapomeň vzít rohlík, nebo přinejhorším chytat na kostičky chleba. Mám pár zvěstí, že červi a hnojáci se moc neosvědčili. Nezapomeň si držet úhel tak od 90 do 130 stupňů a opatrně při zasekávání. Úspěšnej lov, dej vědět.
- Sobota 17. ledna 2004 ve 21:08@ olda
-
mirmen to je pěkný je vidět že to ovládáš já jdu zejtra poprvé s fedrem to bude šlágr
- Sobota 17. ledna 2004 v 19:24® mirmen
-
olda: dnes na Labi, feeder, prokrmení dvěma koulema krmení ( chlebová strouhanka 5/10, master gara 2/10, vařená sojová drť 2/10, ovesné vločky 1/10). Nástraha rohlík. 12–16.00. Cca 10–12 záběrů, některé jen zachvění o 1–2 mm, zdolal jsem 5 cejnů od 30 do 40 cm. Pustil. Kolega od vedle zdolal za dopoledne 3 cejny, utrhl kapra asi 45–50 cm. Voda v Labi měla asi 1°C.
- Pátek 16. ledna 2004 ve 21:37® mirmen
-
olda:gratuluju a přeju hodně příjemných zážitků. Nezapomeň brzdu nastavovat tak, aby při přiseknutí nepraskaly návazce. Stačí, když brzda „cvrkne“. Dřív jsem chytal jen na pařený,lisovaný rohlík. v posledních letech už dávám přednost kleštičkám a vymačkávání přímo u vody. Špičku háčku nechávám koukat. Dej si pozor, abys neseděl pod větvemi a při záseku či manipulaci s prutem nenaštípnul špičku. Někdo vozí vše navázané z domu, mnozí radši navazují u vody. Pokud nemáš pouzdro na fídr, tak je lepší mít špičky uloženy samostatně a prut obalit třebas molitanem, aby v pouzdru na pruty netrpěl nárazy. Dobrá věc na rybaření je i taková drobnost, trubkový držák. Zapíchne se do země v místě posezu a když měníš nástrahu, tak jen zasuneš rukověť prutu do trubky a máš obě ruce volné a jistotu, že se do navijáku nedostane písek a tak. Dej vědět, jak jsi pochodil u vody.
- Pátek 16. ledna 2004 ve 21:17@ olda
-
mirmen proutek mám shimano nexave medium naviják shimano s zadní brzdou + bojovka s tim mraženim je to dobrej nápad . jo vlasec 16 a návazce 14 a12 jemný háčkz 5,4,6,nějaký to krmítko 10 g, 20g a pl . olova
- Pátek 16. ledna 2004 ve 20:53® mirmen
-
olda, jo, ještě k tomu zamrazování. Led je lehčí než voda, proto i do hranolku krmení dávám radši kámen jako pěst a zamrazím to i se šutrem.
- Pátek 16. ledna 2004 ve 20:51® mirmen
-
olda: a) co jsi koupil?
. b) červíci většinou v chladné vodě – do 5ti°C- selhávají, proto radši chytej na rohlík , kostičku chleba apod., případně na žížalky. A pozor na uložení prutu do vidliček, přední část je citlivá. Dobrý je ten „motýlek“, o kterém jsem Ti psal. Při záseku se nemusíš opírat do prutu, stačí jen přiseknout lehce. Při chytání na slabé háčky často postačí prut jen rychle přizvednout proti směru vlasce. A na některých místech je půda dost promrzlá, takže není od věci mít s sebou nějaký trn ( stanový kolík či starou vidličku a kladivo, na vyražení díry pro vidličku do zmrzlé země). Pokud je hladina vysoko a voda unáší nečistoty,led a hodně táhne, tak se dá vhytat i blízko břehu. Někdy je lepší jít třebas několik set metrů podle řeky a najít tišinku či prohlubeň blízko břehu, kde to netáhne. Na prohození stačí hrstka rozmočeného chleba nebo strouhanka promíchaná s hlínou ( z krtičiny aj.). A jestli si nedopatřením dopravíš návnadu do proudu, tak ten ti ji snese a ryby ( plotice,cejni,podoustve, případně kapřík či parma,tloušť) budou níž. Vnadit u břehu nebo v místě, kde krmení vydrží. Do koule se dá dát i kámen, pak se krmení dostane rychle ke dnu. Taky se dá krmení zmáčkout do tvaru hranolku a zamrazit v mrazáku. Když pak vhodíš do vody, tak se bude rozplavovat postupně. Ze začátku by stálo za úvahu chytat bez krmítka, na lehce prohozeném místě. Ono Ti dá dost starostí vysledovat , kdy špičku ohýbá proud případně zachycená nečistota na vlasci a kdy se jedná o drbanec od ryby.
- Pátek 16. ledna 2004 ve 20:11@ olda
-
DaH mirmen tak uz mám fídr i z navijáčkem je krásnej asi pul hodiny jsem na něj čuměl takže asi zejtra koupim červíky a holky ušatý budou koukat.
- Pátek 16. ledna 2004 v 19:04® jiris
-
DaH – jaký používáš nymfy na parmy?
- Pátek 16. ledna 2004 v 17:57® mirmen
-
fery:vloni jsem vláčce dal málo, sumce se mi nepovedlo povodit ( jen na jaře při chytání na položenou, kdy vzal do huby krmítko a chvíli držel ). Pěkný články o přívlači na sumce napsal pan Lacko ( snad je příjmení správně), na www. ryby. sk. Dobrý rady ohledně vybavení i techniky lovu.
- Pátek 16. ledna 2004 v 17:43
-
mirmen-radeji reky a ricky, jinak podobne jako ty, letos bych rad uvlacel nejakeho sumika nad metr
-
mirmen-radeji reky a ricky, jinak podobne jako ty, letos bych rad uvlacel nejakeho sumika nad metr
-
- Pátek 16. ledna 2004 v 17:26® mirmen
-
fery: Orlice1,Orlice2, občas Orlice3, Labe 31 a občas stojáky na revíru Labe 31A(písníky,ramena), hodně na úhoře,jinak cejn, tloušť,kapr, čas od času na parmy. Trochu přívlač, chytám i na mrtvou rybku, občas na živou, cca 70–80% ryb pouštím. Jak ty, řeky nebo ode všeho něco?
- Pátek 16. ledna 2004 v 17:04
-
mirmen-na jakejch vodach chytas?
- Pátek 16. ledna 2004 v 16:56® mirmen
-
fery: jo. Pokouším vytlačit ze svýho života cigára. Do „porcelánové rybičky“ se nashromáždilo od začátku roku asi 400 Kč, uvidíme, kdy prachy původně na cigára daj na PRESTON. Má roční spotřeba tabáku obnáší tak 10–12 000. Možná časem …
- Pátek 16. ledna 2004 v 16:44
-
mirmen: no jo, to je hezky, ale zijeme pri zemi ne?
- Pátek 16. ledna 2004 v 16:15® mirmen
-
ty mý překlepy , ach jo. Samozřejmě KOMPATIBILITY,sorry.
- Pátek 16. ledna 2004 v 16:13® mirmen
-
fery: kdybych měl prachy nazbyt, tak by padly na dva fídrový pruty ( oba se čtyřmi špičkami). Jednak na nejlepší fídr roku 2003 v Anglii , výrobce firma PRESTON, blanky vyrábí firma ASAKI. Vloni cena cca 180 liber, letos se dá sehnat UŽ ZA POUHÝCH za 130 liber, ach jo. Druhej můj farovit je DRENNAN,typ na stojáky a pomalinku tekoucí, jenže taky 180 liber, takže sním sladce. Docela zajímavý se zdá variabilní systém od firmy MAVER, kde dík komatibilnosti tří rukojetí, několika středních dílů a více než desítky špiček lze sestavit cokoli, od winkelpickeru po heavy feeder. Cena pro našince lidová, cca 430 liber, ach jo.
- Pátek 16. ledna 2004 v 16:06® HaD
-
mirmen: no já to udělal ještě před koncem záruky a teď jsem si to teprve uvědomil. Naštěstí už je po záruce
- Pátek 16. ledna 2004 v 16:05® HaD
-
Mirek: to je zatím v přípravě
- Pátek 16. ledna 2004 v 15:28® mirmen
-
DaH:díky za tip, úpravu rukověti prutu zvážím, ale nejspíš až po záruční době