Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.096 příspěvků, z toho 77096 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 16. ledna 2004 v 15:28® mirmen
-
DaH:díky za tip, úpravu rukověti prutu zvážím, ale nejspíš až po záruční době
- Pátek 16. ledna 2004 ve 14:05® Mirek
-
DaH: O jakém fóru je řeč? Nic takového tady nevidím.
- Pátek 16. ledna 2004 ve 13:18® HaD
-
Ruda: posílám Ti e-mail
- Pátek 16. ledna 2004 ve 12:59® Ruda
-
DaH: Já se nemohu ani přihlásit, nenajdu totiž ani odkaz na fórum.
- Pátek 16. ledna 2004 ve 12:09® HaD
-
Ruda: a byl jsi skutečně přihlášen podle těch instrukcí co jsem Ti poslal e-mailem?
- Pátek 16. ledna 2004 v 11:58® Ruda
-
DaH.: Na mojem PC ta odkaz na forum není a byl jsem teď u kámoše a taky jsme to nenašli.
- Pátek 16. ledna 2004 v 11:43® HaD
-
olda, mirmen: už jsem viděl několik prutů, u ketrých se výměnné špičky ukládají do rukojeti prutu, tzn. že jsou perfektně chráněné a rybář je má stále u sebe i při lovu a kdykoliv si je může u vody měnit, aniž by riskoval poškození při transportu. To jen taková rada pro výběr. (U mého prutu to nebylo, ale sám jsem si ho tak upravil)
- Pátek 16. ledna 2004 v 11:35® HaD
-
mirmen: no myslím, že např. mokrou nymfu, mokrou mušku a streemer (snad to říkám správně) by jsi zvládnul
- Pátek 16. ledna 2004 v 11:34
-
mirmen-jo to je pravda, ze nektery spicky sou hodne drahy. taky uz sem videl pruty se ctyrma spickama
- Pátek 16. ledna 2004 v 11:00® HaD
-
jiris: to víš, každýmu sedí taky něco jinýho a hlavně je ten rozdíl v ceně
( já jsem si předloni pořídil ABU Conolon UL 0–15g, 2,7m-stál výrazně míň a sedí mi víc než to SSGS …
- Čtvrtek 15. ledna 2004 ve 20:50@ olda
-
mirmen díky a hodně štěstí při lovu ahoj
- Čtvrtek 15. ledna 2004 ve 20:31® mirmen
-
DaH:žel, muškaření mne minulo a pro horší zrak už asi nepotká
- Čtvrtek 15. ledna 2004 ve 20:30® mirmen
-
olda:výrobci uvádějí konečné ceny včetně špiček. Některé firmy mají špičky přinejmenším předražené ( Shimano prodává rezervní-v případě zlomení- za cca 700–800 Kč, jiné firmy za polovinu či třetinu). Nejčastěji se s prutem dodávají 3 špičky ( 2 laminátové a 1 grafitová), někteří výrobci(Shakespeare , typ QUO nebo Sigma) jen 2 laminátové. Sám chytám většinu roku jen na tu nejjemnější laminátovou. Někdy je lepší obejít dvě-tři prodejny, pozeptat se , vyzkoušet prut v ruce. Vyplatí se zkontrolovat i očka. Feedrové pruty mají očka jemnější oproti jiným prutům na položenou, proto není od věci uvažovat i o pouzdru – tubě, např. od firmy Hodonský, která má v Praze taky firemní prodejnu. Bylo by škoda kvalitní prut omačkat a poškodit. Při troše péče a naučení se na fídr chytat se vrátí v potěšení z lovu.
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 19:50@ olda
-
mirmen . Díkza odpoved taky bych šel do shakespera nebo shimana naviják taky . Jsou k tomu v ceně i špičky?Nebo si mužeš vybrat. Ježiš já už snad pudu zejtra na průzkum nebo nebudu spát.
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 19:05® jiris
-
DaH – dík, vím, že TR a MR, na ně chytají Jožka zas na One.
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 18:31® HaD
-
Ruda: teď jsem to zkoušel s Tvým jménem a heslem a dostal jsem se tam (teď je nabídka fóra v levém sloupci nahoře), tak na tu strukturu mrkni
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 18:31® HaD
-
Karlos: o tom mi povídej, už jsem svoje Trabuco jednou zlomil
(( AAAUUUÁÁÁÁ to bolelo
(
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 18:14® HaD
-
BASS – pošli mi to na chytej@chytej. cz
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 18:13® HaD
-
Láďa- to je naprosto OK
))
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 18:12® HaD
-
jiris: no s tím CD nevím, zda by s tím souhlasili ti, co tam se mnou byli, aby se to nějak masivně veřejně šířilo, není tam sice absolutně nic špatného, ale nejsem „komerční lovec“ a je to místy dost amatérský a občas i privátní (máme s kámošem specifický styl humoru, zejména pod vlivem) … ještě popřemýšlím, jinak nejsem expert na pruty, ale SSGS je dost dobrej, znám hodně lidí, kteří ho mají a jsou navýsost spokojeni (např. TR) a Serie One je samozřejmě o třídu výš, ale bohužel i finančně. prostě souhlasím s Láďou
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 18:05® HaD
-
mirmen: no tak jako Ty jsem je dřív chytal na položenou – zabrozen v proudu na cit, pak jsem na ně chodil vždy z jara s matchovým prutem, vlase 0,16–0,18 (celkem extrém) na plavačku a poslední dva roky je chytám hlavně od března do května s mušákem, což je docela nářez. Vloni jsem dostal největší (zdolal) 72cm s mušákem (cca 30 minut), o větší jsem zatím vždy přišel
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 7:58® Ruda
-
DaH: Nemohu se dostat na fórum.
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 7:57® Ruda
-
MAF: To víš že se už nemohu dočkat jak to bude lítat.
- Čtvrtek 15. ledna 2004 v 7:57® Ruda
-
Olda: Nevím jestli Ti to tady někdo radil, ale feedru rozumí velmi obstojně p. Horký ( v Praze) a dělá i takové zaučovací hodiny pro Ty co si u něj koupí prut. Co se týká noci lepím na špičku svítící tyčinku.
- Středa 14. ledna 2004 ve 20:29® mirmen
-
olda:na vlascích nevykrvácíš, i cenových relacích 40–60 Kč za 100 metrů se dá vybrat. U fídru je důležitá brzda navijáčku, která společně s akcí prutu omezí riziko, že to na 0,16 či 0,18 průměr upálíš. V kategorii přijatelných navijáků je např. SHIMANO NEXAVE za cca 1250 – 1300 Kč. Přední brzda, která funguje skutečně spolehlivě. Ten navijáček lze využít i na plavanou. Nebo můžeš vyzkoušet na jednu-dvě sezony Shakespeare Quo za cca 1150 Kč, přední brzda. Dá se využít i na klasickou položenou, případně i na lov dravců.
S fídrem se dá zažít spousta krásného, ta ivestice za to stojí. Chytám skoro třicet let, stále se učím a fídr patří k tomu nejlepšímu, s čím jsem se v posledních letech setkal. Víc peněz často vyházíme za blbosti. I kdyby jsi si měl pár tisíc půjčit a po pětikile měsíčně to splácet, tak se to vyplatí. Peníze nejsou všechno, i když důležité samozřejmě jsou. Dnes jsem byl u pana Lošky v Husinecké a koupil jsem si Shakespeare Sigma medium heavy feeder za 3070 ( po slevě asi 2600). Ty pikry bohužel nemá, až během února. Jinak u fídrů je to tak ( a asi nejen u nich), že si většina rybářů chválí to své. Určitě by Ti mnozí poradili jinou firmu, a asi by taky neradili špatně. - Středa 14. ledna 2004 ve 20:08@ olda
-
mirmen děkuju moc za pomoc ještě že pořád exzistujou lidi co rádi poraděj . Určitě to pudu očíhnout uz se nemužu dočkat . CHytám Labe okolo kostelce n. l. trochu Orlík . Musim ale koupit i vlasce háčky je to vše jemnějši než kaprařina tak asi vykrvácim
- Středa 14. ledna 2004 v 15:27® BigSteak
-
MAF: díky za odkaz, ten shop znám. Bohužel jejich nabídka začíná na 7´0 (213cm)já potřebuji 6 – 6´6 (180 –198cm). Tyto pruty jsem na netu našel pouze v nabídce zámořských e-shopů.
- Středa 14. ledna 2004 ve 14:39® MAF
-
BigSteak:Zkus kouknout třeba na tohle www. fachversand-stollenwerk. de to je celkem kvalitní.
- Středa 14. ledna 2004 ve 13:37® MAF
-
BASS:Teď koukám co mi to sem ten druhej krám(komp)napsal to je hatmatilka.
- Středa 14. ledna 2004 ve 12:26® BigSteak
-
MAF: můžeš prosím prozradit adresu nějakého pěkného krámku u sousedů v unii?