Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 21:14® osprey
-
Arnej: To je naprostá normálka. Pruty jsou jako sada nářadí. Buď máš na každou matku speciální klíč anebo je všechny povoluješ francouzákem – ale i tam je lepší mít alespoň malý a velký francouzák.
Ve chvíli, kdy se chceš fakt specializovat, tak počty prutů naskakují.
Ten univerzál (francouzák) je na běžné české vodě prut tak 270 cm do 30 g (u Dragona to může být míň – i těch 21 g, oni jsou s těmi hmotnostmi dost poctiví).
Dobrý wobblerák je třeba nový Skeletor ve 240 cm – buď do 24 g nebo do 40 g, ale je i spousta jiných.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 21:13profil byl smazán
-
osprey> No ono to není zrovna velikostí Lipno a při jejich spotřebě rybího masa to asi nebyl problém. Ale voda je to dobrá -pár míráků a slušných kudel do 80 čísel jsem tam vyžehlil a zažil ve společnosti Jižana a jeho tatíka hodně příjemných chvil,tak jim ty pruhaté neboštíky odpouštím
)
- Pátek 22. ledna 2010 ve 21:11® skwor
-
Flip> Koukal jsem. U vláčáků jsem teď celkem spokojený, ale bude to chtít obnovit cajk na bílofiše. Na plavačku už mám u kamaráda schovanou boloňku a feeder se dokoupí během roku.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 21:10profil byl smazán
-
Arnej> je to vždy o kompromisu.Někdo raději zdolávačky jinej odhozovky,třetí klade důraz na identifikaci záběrů.Je třeba si vybrat svoji prioritu.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 21:10® osprey
-
Flip> Vítej. Tak proto já mám takové potíže toho vyššího levelu dosáhnout
Hele a ten Jižan… myslíš, že by to sežrali sami? Úplně všecko? Sakra…
- Pátek 22. ledna 2010 ve 21:08profil byl smazán
-
skwor> Podle toho jak to vypadá,tak řada Destiny končí ve výrobním programu Dragonů u vláčecích prutů.Škoda-bylo tam pár hodně povedených kousků,ale nový Team by to měl kompenzovat.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 21:06profil byl smazán
-
jižan> tam nikdy žádní velcí candáti nebyli a když byli,tak jste je sežrali
) vyšší level je ale dost náročný na výbavu-především jaterních orgánů
)
- Pátek 22. ledna 2010 ve 21:04® Arnej
-
osprey> Chápu to teď správně, že mi nebude stačit jeden univerzální prut? Vidím to na dva proutky(na woby a něco na ty gumy).
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:49® osprey
-
Arnej> Pokud chceš speciálně wobblerák, pouvažuj o délce 240 cm – tam je víc možností, jak ten wobbler oživovat. Nejde jen o prosté motání – cukáš, potahuješ,… U kratšího tužšího prutu ten wob reaguje citlivěji. Extrém jsou jerkové pruty – velmi krátké a velmi tvrdé. Ale s nástrahami (některými) to dokáže divy.
Naopak na gumy není krátký tvrdý prut nic moc.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:35® Arnej
-
osprey> Takže se mám zaměřit na rychlejší akci prutu, jelikož ho budu využívat na lov s woby.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:21® osprey
-
Arnej> Akce prutu je způsob, jak se prut ohýbá. Akce rychlá (zančená A, fast nebo extra fast), též zvaná špičková a já někdy používám slovo krátká – to je stav, kdy je prut tuhý a ohýbá se jen oblast kolem špičky. Vyhovuje to pro citlivé vedení nástrahy a razantní zásek.
Pomalejší akce (B nebo C, med – fast, medium) je vhodnější pro zdolávání (pracuje delší kus prutu). U vláčáků je dobrá spíš na lehčí nástrahy, které se nevodí moc razantně – typicky gumy. Hodně „vychytaných“ rybářů ale preferuje tvrdší pruty i při gumování.
Čím je akce měkčí, tím větší kus prutu se od samého začátku ohýbá – srovnej třeba s akcí muškařského prutu.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:17® jižan
-
osprey> svatá pravda, vedle tomu říkáme vyšší level
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:15® osprey
-
jižan: Zlatá pohoda. Poslední dobou má cenu zlata. Ryby sere pes
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:15® Arnej
-
Z mé strany Vám patří poděkování. Člověk má hned o něco zozsáhlejší přehled, což je vždy výhodou.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:13® Arnej
-
Může mi ještě někdo vysvětlit, co znamená pojem akce prutu. K čemu se používá rychlá akce a naopak.
- Pátek 22. ledna 2010 ve 20:08® jižan
-
osprey> Céčko 70 + Ti slíbit nemůžu, každého koho jsem pozval odjel ( Flip ) jak spráskanej pes, mírových je celkem dost, ale větší pro hosty prostě ne, taky dobře zbudou na mne
) Jediné co slíbit mohu je ta pohoda
- Pátek 22. ledna 2010 v 19:53® osprey
-
jižan> Já bych rád vybádal třeba nějakého candáta 70+ a ani bych se s ním nemusel nikde moc chlubit
Ale v praxi mi bude stačit pohoda na lodi nebo i na břehu a pár rybek, abych nebyl sám před sebou za úplného lempla.
Zajímalo by mě, jak tenhle princip funguje na dírkách. Jenže když jsem na nich byl, bralo to tak blbě, že jsem to radši ani nezkoušel, abych se nepřipravil o iluze.
- Pátek 22. ledna 2010 v 19:47® Sander
-
skwor > úchylnější by byl izometrický pohled, ale i tak je to cáklá fotka
- Pátek 22. ledna 2010 v 19:45® jižan
-
osprey> tebe brzdí led a já nemám ještě ani papíry
Bádání se nebráním a snad taky něco vybádáme
- Pátek 22. ledna 2010 v 19:21® skwor
-
Už mi z tý zimy taky těžce hrabe..... Ale když se tu řeší ty pruty, tak proč to sem nehodit
- Pátek 22. ledna 2010 v 17:55® osprey
-
jižan: No, pokud tě to nebude obtěžovat, mohli bychom tu a tam bádat spolu.
Ten sex shop se už dlouho chytám vyzkoušet, ale pořád mi v tom něco brání. Teď například sedm centimetrů ledu a doba hájení k tomu.
- Pátek 22. ledna 2010 v 17:28® jižan
-
osprey> to určitě, vím to i já. Problém mám s vedením nástrahy, v tomto případě gumy, přijde mi, že jí nedokážu vést tak jak chci. Jednou z alternativ je již dole zmiňovaný sex shop, loni jsem s tím začal a nějaké výsledky s tím už mám, tak uvidíme letos.
- Pátek 22. ledna 2010 v 17:16® osprey
-
jižan: Já praktikuju cokoli, čím se dá chytit ryba a třeba na Flipových stojácích vidím v lovu v dálce určité rezervy a pole neorané – jen to umět nebo přijít na to JAK.
Tady doma už jsem taky zjistil, že hodně ryb je prostě na prostředku řeky. Jsou rozptýlené, takže záběrů je málo, ale stojí to za to zkoušet.
A tak ta dálka občas má smysl.
- Pátek 22. ledna 2010 v 17:08® džigit
-
sus1> jsem myslel,že jsem Tě urazil
Je krásný,samozřejmě,jen je Tvůj a je na UL.Ale copak na toto http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…arva-PH.html ? Proto zase ten můj favorit.Help
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:54® jižan
-
osprey> dálku moc nemusím, rád chytám na gumy a tak mi hodně záběrů přichází při propadávání nástrahy a na velkou vzdálenost to není ono. Když musím daleko, řeším to těžší hlavou, ale není to ono. Prostě dálku NE.
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:50® sus1
-
džigit> Jooo takhle?já myslel,že je to tvuj favorit,pro tebe.
Tenhle je pro mě. Já mam v téhle,nebo podobné gramáži(Arnej) Beast mastera 15 – 45Gr,240cm.
ale on chce 270tku.
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:45® jižan
-
osprey> na dálku nasazuji sex shop
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:38® osprey
-
jižan> Taky jsem monofilní. Ale je fakt, že na dálku už to místy není dobře.
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:31® Fugas
-
Mějte se tu, jdu nasadit běžky a hurá z práce.
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:30® jižan
-
kaktus> skoro pořád vlasec a je to jak jsi napsal, tlumí to tvrdost prutu. Pletenka nastupuje snad jen při hloubce víc jak 10 metrů( Lipno z lodě ) a i tak tam stejně dávám metr vlasce