Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:30® Fugas
-
osprey> věřím, ale kdepak, nechci o ničem lepším ani slyšet, natož na to sahat
. Budu si dál slepě žít s tím, že mám super klacky. Nemůžu si furt kupovat nové a nové pruty
. Jo vývoj nejde zastavit…
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:26® osprey
-
Fugas> Měl jsem na bližší zkoumání Infinity Q 260 cm do 18 g.
Infinity Q má podobné vlastnosti a je podobně stavěná (např. co se týče počtu a umístění oček) jako Team, ale opravdu je ve všem o trochu lepší. Je tam lepší zpracování, vzhled a myslím, že i materiál blanku je lepší. Rozhodně na mě působí lepším dojmem – např. Team působí trochu vyhoněně až křehce, ta Daiwa ne. Ze zde přítomných honifišů disponuje tímto klacíkem kolega troutkiller (aspoň jsem o tom přesvědčen), tak se ho můžeš zeptat.
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:25® jižan
-
osprey> už budou na Lipně dvě,stačí si jen vybrat
Taky neponechávám nic náhodě a pořádně jsem zapracoval na nových místech, nástrahách atd. Držím se Flipovo hesla " znát pořádně svojí vodu "
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:23® kaktus
-
jižan> Ahoj když preferuješ rychlé pruty to znamená tvrdší používáš raději vlasec,který pomůže svou průtažností nebo použiješ pletenku díky
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:20® skwor
-
sethy> Proto jsem nakonec zůstal věrný starému Perch jigu
jižan> Jj, to si umím představit. Měl jsem starého Pezona 2,1m 1–7g a to taky nebyl žádný rychlík. Ale zdolávačka s ním byla příjemná.
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:16® džigit
-
sus1> hezký,ale Arnej chtěl něco těžšího.Můžeš přidat?
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:16® Fugas
-
osprey> jak jako vylepšenej TD?
. Vždyť to už snad ani nejde, já už si nic lepšího nedovedu a ani nechci představit
.
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:14® osprey
-
jižan> Já tě kamenovat nebudu. Rád bych s tebou letos někdy vyjel na lodi
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:14® jižan
-
skwor> tak znáš to, někdo je zapřísáhlý a může se ho to dotknout. Jak speeda, tak i Solstace jsem vlastnil. Toho Solstace jsem měl ve třech metrech, parádní hadice na zdolávání, jen to procento zdolaných ryb na něm bylo hodně malé
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:12® sethy
-
skwor> a to se ti libilo ULX. Dyt má stejný tvar rukojeti jak destiny
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:08® skwor
-
jižan> Proč kamenovat?
Taky jsem z většiny dragonista (mimo nich mám jenom starý skeletor) a třeba se Speed masterem, nebo Solstace zanderem bych si uměl rybačku představit celkem lehce (a to tu firmu nemám ani trošku rád).
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:08® sus1
-
Zatim favorit.
http://www.rsp-fishing.cz/…x-2-40m-1-9g
- Pátek 22. ledna 2010 v 16:05® jižan
-
Arnej> z proutků co mám doma převládá Dragon. Mimo gramáží nad 40 mám vše.Preferuji rychlé pruty, je to asi dáno mým způsobem lovu, tedy v akci fast a x-fast. Jediné co jim mohu vytknou je , že mi při zdolávání chybí lepší akce prutu, ale něco za něco a tak jsem se s tím musel naučit chytat. Z požitku při zdolávání mi přijde Shimano lepší, jen mi zas nepřijde tak rychlé a já rychlost preferuji. To je můj názor, prosím nekamenovat.
Tento příspěvek byl editován 22.1.2010 15:08:48 uživatelem jižan. - Pátek 22. ledna 2010 v 16:02® skwor
-
Arnej> Ono takhle. Destiny není vůbec špatná, ale tvar rukojeti před navijákem mi prostě nesedl. O to víc mi padne do tlap nezúžená rukojeť, kterou mají TD 2009 a novější.
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:55® sethy
-
osprey> to je přesně ono, pruty lámu:) a proto je u mě horní hranice nějaké 3500–4000Kč. Za víc kaček už bych se o to moc bal.
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:55® džigit
-
zatím favorit http://www.rsp-fishing.cz/…2-45m-14-42g
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:52® džigit
-
sus1> a máš-li jsi spokojen a s čím.I když nemáš-li
Já mám Mikado >25gr/spíš je to míň/ a pak až heavy 60–100gr od Mila.Taky bych ten střed rád zahustil.A i vzhledem k mým pozůstalým wobům/vláčák od Dama opravili zkrácením/ hledám vhodného opatrovatele
Sethy už dobře poradil „jenže“ Dragon.Vzhledem k času do začátku sezony si vyslechnu i jiné zapálence
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:51® osprey
-
jižan: Ahoj. Jenže právě proto, že je to Daiwa, tak stojí 4 litry. Drak je na tom cenově zatraceně dobře a nastavuje druhým laťku dost tvrdě. Ale i za tu cenu je ta Daiwa velmi solidní koupě.
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:49® osprey
-
Arnej> Nemám oblínený model. Mám víc prutů a točím je podle potřeby anebo i podle toho, jak se mi zrovna chce. Další důvod je i riziko poškození prutu – v drsných terénech jsem už 2 vláčáky zlomil.
Opravdu neexistuje prut, na kterém by se lidi shodli, že je nej a vláčák si vždycky musí vybírat jeho majitel. Já si nechal poradit dvakrát, poradcové se velmi snažili, ale spokojen jsem moc nebyl. Naopak jsem vzal některé pruty do ruky a věděl jsem, že tohle je ono.
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:47® jižan
-
osprey> ahoj, pravdu máš, poměr výkonu a ceny u Dragonu bude pořád řadit tuto firmu na první místa na trhu. Nedávno jsem měl tebou zmiňovanou Daiwu v ruce, parádní proutek, byl v délce 2,90 a gramáž tuším 5–35, rychlý, lehký, prostě moc pěkně udělanej. Cena něco málo přes 4 klacky, být za trojku šel by domů
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:43® Arnej
-
To bych byl opravdu velice rád, kdyby mi tady každý, kdo se věnuje aktivně přívlači, nastínil svůj oblíbený model, něco o tom pověděl a tak dál. Jednalo by se především o již zmíněnou středně těžkou přívlač. Takže kdo má chuť a čas, muže být užitečný a to nejenom pro mě.
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:37® sus1
-
džigit> To sem taky kdysi chtěl,udachmali mě Dragonem.
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:33® osprey
-
Už jsem to tu říkal víckrát. Velice zdatným hráčem na trhu bude brzy Daiwa. Zatím jí je tu málo a zdaleka ne ty optimální řady zboží, ale třeba série vláčáků Infinity Q je dost dobrá. Takový ve všem vylepšený Team Dragon. Bohužel je vylepšená i cena, takže pozice Dragonu jako firmy nabízející vynikající poměr cena – výkon asi nějak zásadně ohrožena není.
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:32® Arnej
-
skwor> Už na ty letošní modely TD koukám a musím se přiznat, že mě dosti nezaujaly. Opravdu vypadají moc pěkně. Necháme se překvapit, až se u nás objeví a bude možné si je pořádně prohlídnout a vyzkoušet jak sedí v ruce. Za sebe se k nim přikláním a jak říkám, uvidíme co od nich dostaneme.
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:24® džigit
-
Arnej> pravdu díš,nějaké rozproudění a malej souboj značek taky uvítám. Pánové do střehu!
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:23® sethy
-
Arnej> Hlavně aby to sedlo tobě. Každej má jiny názor, každému sedí něco jiného, každý chytá na něco jiného…
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:20® Arnej
-
Jinak přátelé, vřele přivítám každou užitečnou informaci ke správnému výběru. Jestli se Vám osvědčily jiné značky, tak budu jenom rád za užitečné informace a rady. V případě, že mi někdo odporučí něco jiného, bát se toho rozhodné nebudu. Tomáš
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:10® Arnej
-
Prut bude sloužit hlavně ke střední přívlači, takže na woblery, třpytky, kopyta v rozumných velikostech. Myslím si, že s gramáží 4–21 g to bude správná volba.
- Pátek 22. ledna 2010 v 15:02® sethy
-
skwor> Ale kušuj, destiny neni špatná řada, TD je děs
- Pátek 22. ledna 2010 ve 14:33® skwor
-
Arnej> Jakou gramáž? Mě osobně destinky moc nesednou, spíš bych si počkal na nové modely TD 2010 (už je mají na webovkách firmadragon.pl).