Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 14. ledna 2010 ve 13:17® BigMike
-
Když tak koukám na ty procedůry ohledně mazání, různé typy vazelín a olejů, začínám si myslet, že rybaření je věda.) Já si to snažím zlehčovat co to jde. Abych se přiznal, SNy amatérsky mažu, ale třeba takový prut jsem po sezóně nemyl co rybařím, takže už bezmála 40 let:)
- Čtvrtek 14. ledna 2010 ve 13:14® BigMike
-
PetrC: uvádíš mě do rozpaků:)) Ale beru, kámoši na MP, SN a na prut!!!:) Třeba se i někdy potkáme u vody!
- Čtvrtek 14. ledna 2010 v 11:59® sethy
-
PetrC> Moc dík, po něčem se poohlidnu a…snad to zas poskladam dohromady:)
- Čtvrtek 14. ledna 2010 v 11:21® PetrC
-
sethy> no a tato je určena pro valivá ložiska. Má skvělou přilnavost, což poznáš na vlastní kůži. Je trochu tužší, ale za horka neztéká. V chladu trochu tuhne, ale to u ložisek nevadí, protože je mažeme co? No? Málo, správně! Ale pozor, tímto lubrikantem nemažeme vysokootáčková ložiska MP – to jsou ta na/v cívce. A víš proč?
- Čtvrtek 14. ledna 2010 v 11:16® PetrC
-
sethy> skvělá jemná vazelína hodně velmi neskutečně moc odolávající vodě, za horka nevytéká a za chladu netuhne. Používám ji hlavně do kladek SN a mechanismu překlápěčů. Fakt vydrží a má skvělou přilnavost.
- Čtvrtek 14. ledna 2010 v 11:11® PetrC
-
sethy> za málo peněz, hodně muziky. Fakt že jo, nekecám. Používám ho na mazání MP vyjma míst mazaných olejem. Za horka nevytéká, ale za chladu má tendenci trochu tuhnout, ale to mi u MP a mému způsobu mazání jeho obou převodům nevadí. Také vydrží sezonu, ale občas mi to nedá a MP kompletně přemažu (posledních x let ale na to prdím). Jeho velikou výhodou je, že snese bez problémů kontakt s mnou používaným olejem a celkem odolává vodě.
- Čtvrtek 14. ledna 2010 v 10:58® PetrC
-
sethy> tak jak jsem slíbil. Budu stručný a snad ti to bude přínosem.
Takže Husqvarna: mazadlo určené pro ozubené převody, konkrétně pro kuželové převody křovinořezů. Tuk je to řidký, ale má dobrou přilnavost a bez problémů mi vydrží i celou sezonu. Nemá snahu za horka vytékat a chladu tuhnout.
- Čtvrtek 14. ledna 2010 v 10:52® PetrC
-
BigMike> jsem upřímně rád, že jsem tě potěšil a uklidnil.
Tvrdím to roky, že je rybařina řehole. Tvrdím to doma, tvrdím to tady a tvrdím to i tam a také tam a rovněž tam. Konečně se našel někdo, kdo mi rozumí. Máš můj velký dík a chovám k tobě velikananánský obdiv a chtěl bych, tedy přál bych si, aby jsme byli kámošové na multiplikátor a na prut.
- Čtvrtek 14. ledna 2010 v 9:53® BigMike
-
PetrC: díky, konečně to někdo řekl naplno a vracím se na zem z říše fantazie:))))Ono někdy stačí točit rychleji kličkou na boleny nebo vyklepávat vázku a pár dní to lokty cítí. A chodit na ryby s Brufenem v útrobách také nejde každý den!!!:)
- Čtvrtek 14. ledna 2010 v 1:44® PetrC
-
BigMike> na lov s jerky se vyprdni. Zdraví máš jen jedno a takový zánět šlach za to nestojí.
- Středa 13. ledna 2010 ve 21:42® skwor
-
BigMike> Mi připadá celkem spokojená
- Středa 13. ledna 2010 ve 21:41® BigMike
-
skwor: chybí mi tam ještě kocour:))Samotné kočce by tam bylo dozajista smutno!
- Středa 13. ledna 2010 ve 21:38® BigMike
-
Po bleskové a předem domluvené konzultaci s Ospreyem ve vlaku 8412 jsem dospěl k závěru, že MP ne, na ty moje střední zátěže do 20 g a časté nahazování spodem zápěstím bude stačit SN lepší kvality. Až někdy možná propadnu jerkování, neříkám ne.
- Středa 13. ledna 2010 ve 21:32® skwor
-
Jak přežít nejlépe zimu? Samozřejmě, nejlepší je se válet v posteli
- Středa 13. ledna 2010 ve 21:31® Looser
-
sethy> Nebuď cimprlich.No tak trochu placatý polínko no!
- Středa 13. ledna 2010 ve 21:12® sethy
-
osprey> Tož vím co je polénko, ale nějak jsem si to nemohl dát se sliderem dohromady
- Středa 13. ledna 2010 ve 20:55® osprey
-
sethy> Tož jako bys nevěděl, co je to hen také polénko.
Dřevo je to, velké a neohrábalé, jak ten tvůj Slider, co si o něj ta fišle hubu otřela.
- Středa 13. ledna 2010 v 19:24® sethy
-
Looser> Polínka? To je nějaké Brněnské hantec?
- Středa 13. ledna 2010 v 19:15® Looser
-
sethy> Hmmm-sorry nějak mi ušlo,že je lapeš na polínka.To je jinej level
.
- Úterý 12. ledna 2010 ve 23:13® sethy
-
osprey> týden stačí:)
- Úterý 12. ledna 2010 ve 23:07® sethy
-
kubas> takova je realita…UL nemá budoucnost
- Úterý 12. ledna 2010 ve 23:06® sethy
-
Looser> U nás taky ne, chytám parmy na vláčku pravidelně, ale ne na slider:) na male woby, na gumy to ano. Většina to má hodně šluklé.
- Úterý 12. ledna 2010 ve 22:23® kubas
-
sethy: s fotkou té parmy na jerku nebo spíš jerku na parmě jsi mě fakt hlasitě rozesmál
Tento příspěvek byl editován 12.1.2010 21:23:48 uživatelem kubas..
- Úterý 12. ledna 2010 ve 21:32® Looser
-
sethy> U nás není nic až tak neobvyklýho chytit parmu na vláčku,hlavně v létě.Tahle kamarádova měla 66,vzala Butchera.Na Speeda do 12g a 12 vlasec v proudu celkem mazec
Tento příspěvek byl editován 12.1.2010 20:35:42 uživatelem Looser.Myslíš,že je podseklá za hubu,bo to chtěla sežrat?
- Úterý 12. ledna 2010 ve 21:11® osprey
-
sethy> Uvidíme. Já vidím svoji budoucnost tak týden dopředu…
- Úterý 12. ledna 2010 ve 21:00® sethy
-
osprey> Tam by se to muselo nějak vyřešit páč je tam i nějaká vázka o kterou často rvu, na druhou stranu pokud by se to vytahlo, tam by bylo wobů:) Jenže ony ty ryby nemusí zrovna v tu danou chvili jít, to je problém přespolních. Leda v létě a při nejhorším zajdem někam zavláčet. Ryby jsou tam určitě pře 70 a více. Podseklou 65 za ocas vytáhnu v pohodě, tam když jsem je podsekl, tak jely proti extra silnemu proudu a totalně bez šance a parmy to byly určitě. Za hubu tam mám pár těsně pod 70.
- Úterý 12. ledna 2010 ve 20:56® sethy
-
Sander> dle mě ,bud ji to nasralo (právě jsem přišel o fišbony) nebo sem ji prostě podsekl za tlamu. I to je možne.
- Úterý 12. ledna 2010 ve 20:52® osprey
-
Sander> Chtěla si asi sáhnout na toho červa (twistera) – ryby jsou emotivní a zvědavé.
- Úterý 12. ledna 2010 ve 20:51® osprey
-
sethy> To mě mimořádně zajímá. Nevím, jak na tom budu do budoucna s časem, ale tyhle výzvy mám rád. Spíš se bojím, že by zátěž musela být trhací, protože nahodit tahem 250 g není s některými feedery problém, ale nevím, jak bych pak s tou zátěží zdolával rybu.
- Úterý 12. ledna 2010 ve 20:50® Sander
-
sethy > by mě zajímalo, jak tak velkou rybu chtěla nacpat do tlamy, polopaticky řečeno: „Vo co jí šlo?“