Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 12. ledna 2010 ve 20:37® sethy
sethy

osprey> pod jezem je to moc proflakle (parem je tam kupodivu pořád hodně), ale prutos si nedal říct, když jsem Vás posílal jinam. Vím o místě kde jsou hodně, hooodně velké, ale jestli bys tam udržel něco na dně, nevim, nevim. Možná s nějakým ježkem (nebo jak se to jmenuje feeder jde mimo mě). Tam leda vláčák.

Tento příspěvek byl editován 12.1.2010 19:40:13 uživatelem sethy.
Úterý 12. ledna 2010 ve 20:34® osprey
osprey

sethy> Pod tím jezem jsem byl dvakrát – a poprvé i trochu braly, ale obě velké mi vlítly do kamenů. To si tak vodíš a drc!… už nevodíš:-)

Úterý 12. ledna 2010 ve 20:31® sethy
sethy

osprey> vlastně jo, na parmach, ktery nebraly :-D a přitom tu žerou každou blbost co hodím do vody :-))

Tento příspěvek byl editován 12.1.2010 19:33:36 uživatelem sethy.
foto/diskuze/privlac/2010/th-img30301.jpg
Úterý 12. ledna 2010 ve 20:30® osprey
osprey

sethy> Já tu vaši řeku viděl, tam se není čemu divit.

Úterý 12. ledna 2010 ve 20:19® PetrC

osprey> no vidíš, jako teoretik jsem k nezaplacení!

Také na chvilku zmizím, povinnostem neutečeš, ale tentokrát jde o ty veselé. Čeká na mě tchýně s tchánem…

:-) :-)
Úterý 12. ledna 2010 ve 20:15® sethy
sethy

osprey> Ja je dávám na řeku kde je proud a hloubka, někdy je i 20g málo. Na hlavy do 10g mam klasiku a nehodlám na tom nic měnit (ani v budoucnu) už jen kvuli tomu proutku:)

Úterý 12. ledna 2010 ve 20:08® osprey
osprey

sethy> Právě těm hlavám 15g+ u nás moc nedáme – třeba já nemám v okolí vhodné vody, ale souhlasím, že to už by mohlo být dobré.

Úterý 12. ledna 2010 ve 20:01® sethy
sethy

osprey> Vypada (ještě aby 500 dolarovy steez nevypadal), jde o to jestli by to porad bylo ono. K tomu gumování s MP, zkoušel jsem a přijde mi to lepší (lepší cit), jen na to nemám potřebný prut a sehnat ho v ČR, nevim nevim. Jde mně samo o gumy na hlavach 15g+

Tento příspěvek byl editován 12.1.2010 19:03:10 uživatelem sethy.
Úterý 12. ledna 2010 v 19:57® osprey
osprey

sethy> To vypadá docela dobře. Ale pro mě by to byl další cajk navíc. Smekáč musí stačit.

Úterý 12. ledna 2010 v 19:48® sethy
sethy

BigMike> s MP se dá chytat se vším, jde o to jestli to ještě stojí za to… http://www.jerkbait.pl/?…

Úterý 12. ledna 2010 v 19:37® osprey
osprey

PetrC> Jako teorie to nemá chybu. A praxe – tu uvidíme.

Hele díky, že jste pobyli, já se teď pustím zase do práce – šel jsem si jen asi před 2.5 hod. stáhnout jeden soubor z netu. No a vidíš, jak to dopadlo:-)

Úterý 12. ledna 2010 v 19:36profil byl smazán

osprey> no právě -vrána k vráně sedá:-)) )Ale kdo ty MP umí opravdu dobře má před ostatníma náskok-já třeba usoudil,že nikdy by to pro mne nebylo takové jako se smekáčem a hodil ručník do ringu.Nemám už prostě čas se to naučit jako smekáč a na fišku chci chodit chytat a myslet na příjemnější věci a sledovat ten cvrkot kolem,než na to kde soudruzi z NDR v tomhle hodu udělali chybu.

Úterý 12. ledna 2010 v 19:34® PetrC

osprey> to jsme dva, ale teorie to není špatná, že?

Úterý 12. ledna 2010 v 19:33® BigMike

Já jsem si to myslel, že to nebude o té lehčí přívlači a na tu těžší už nemám lokty a ramena:)))Natož se k vodě tahat s 2–3 pruty. Ale vyzkouším si to, to jo a uvidíme – za tu cenu by to i ve sklepě chleba nežralo:))!!!

Úterý 12. ledna 2010 v 19:29® osprey
osprey

PetrC> No jo, ale já nemám to čisté svědomí:-)

Úterý 12. ledna 2010 v 19:27® PetrC

osprey> s tou ostudou se to má tak, že není ostudy, za kterou by se měl člověk hanbit, když má čisté svědomí. Nemáš důvod se stydět za své názory, se kterými se často shodnu.

Skutečně koukni na mě, stydím se? Ne. Proč také, a podle sebe teď soudím tebe.

Úterý 12. ledna 2010 v 19:25® osprey
osprey

BigMike> Jako MP bych vzal klasického Ambassadeura C3 (i v předraženém Kajmanovi stojí něco přes 3000 a určitě se sežene i líp). Co se týče nástrah pod 10 g, tam to už není nic moc. MP potřebuje „rozjezd“ a to je snadnější s nástrahami tak od 15 g nahoru. Pod 10 g už je to vyšší dívčí a na gumovačku bych ho vůbec nebral.

Úterý 12. ledna 2010 v 19:23® sethy
sethy

BigMike> Jo na 5gramove woblery ideální:)

Úterý 12. ledna 2010 v 19:21® BigMike

Takže to ještě vylepším, MP okolo 5.000,– už trošku stojí za úvahu a prut do 20 g se také pořídí za hubičku?:))

Úterý 12. ledna 2010 v 19:19® BigMike

Faktem je, že nudu nesnáším, ale občas dám přednost pohodlíčku spojeného s nudou před činností:)

Osprey: nóóóó, zní to lákavě:)A co u vás na zahradě?:) Zítra k vám po čase jedu:)) Ale necháme to na dobu, kdy se trošku vylepší počasí. Už kdysi jsem o MP uvažoval, silně mě irituje kroucení vlasců u SN, ale pak jsem četl nějaký hodně erudovaný článek o MP a jeho obsluze na 3 x A4řce, tuším slovensky a radši jsem to vzdal:) Ta předpokladu, že chytám pletenky, woby okolo 5 – 10 g a tw. okolo 5–7g je to dobrá volba??

Úterý 12. ledna 2010 v 19:11® osprey
osprey

PetrC> Neboj, ostudy se nebojím.

BigMike: A co ti brání si to chytání s MP vyzkoušet? Až pojedu do Tábora, dám ti vědět a dostaneš instruktáž. Dobře instruovaný Sander potřeboval asi tři hody, aby se chytil.

Úterý 12. ledna 2010 v 19:09® sethy
sethy

Tak pravil klasik.

Úterý 12. ledna 2010 v 19:06® PetrC

BigMike> možná tě uklidní, že tě Míra zbytečně vystrašil. Možná ale ne, ale se SN je nuda. Vážně.

Úterý 12. ledna 2010 v 19:05® džigit

sethy> mně už nějak ze zvyku ruší vše,co se třepe.Znervóz­ňuje to…

Úterý 12. ledna 2010 v 19:05® PetrC

osprey> technickou korekturu? Možná by bylo lepší, když napíšeš svůj názor a postřehy a pak se rozpoutá konstruktivní diskuze s tolika názory, kolik bude diskutujících. Toto je dle mého přínosnější – více rozumu na jedno téma na jednom místě.

Co myslíš? Jo a na ostudu se vybodni, podívej na mě a můj ranec ostudy, co si s sebou mezi dvěma světy nosím (mrkni na MRK a sem).

Úterý 12. ledna 2010 v 19:00® BigMike

Tak hodně práce palcem? Zlatý SN, tam překlapěč rukou hodím zpět a navijím:)))

Úterý 12. ledna 2010 v 18:58® osprey
osprey

PetrC> Si myslím.

Taky bych ti to mohl poslat na přečtení domů a ušetřit si tu ostudu:-)

Úterý 12. ledna 2010 v 18:58® BigMike

Jo teorie… Mám kamaráda rybáře šachistu, který přečetl snad všechny knihy o rybách co u nás kdy vyšly, četl snad všechny články o lovu dravců přívlačí, musím mu vždy nahlásit kde, v kolik hodin přesně jsem co chytil, na jakou nástrahu, barvu, za jakého počasí, stavu vody a on z toho ve své hlavince vypočítává ideální čas atd. kdy jít k vodě, na jaké místo apod. Bohužel i když to vymyslí, tak k vodě nemá čas jít a pak má za rok 1 štičku 30 cm a okouna 25 cm:) Já jdu kdy mám čas a náladu a mám za rok… No, prostě dost ryb:) Moc neteoretizuji a CHODÍM k vodě:)))

Úterý 12. ledna 2010 v 18:55® PetrC

osprey> pokud mne zbavíš psaní, které přečte pár jedinců a z těch několika málo jedinců si z toho vezme poučení hrstka čtenářů, tak je vše v pořádku. Ale věř, budu tvrdý a nekompromisní čtenář, co nenechá kámen na kameni.

Úterý 12. ledna 2010 v 18:54® osprey
osprey

BigMike> Představ si, čím bys brzdil cívku, mít ten drek pod prutem. Tam je obrovské množství práce palcem a právě ta přístupnost a snadné ovládání je jednou z deviz multíku.

To si můžou dovolit Cormorani u Corbosse, kde prostě jen pustíš pilkra do moře.