Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 12. ledna 2010 ve 14:08® sus1

PetrC> :-)

Úterý 12. ledna 2010 ve 14:05® PetrC

sus1> no vidíš, ani jsem si nevšiml. Je to tím, že jsem grafomaniakál­nísamomluv.

:-) :-)
Úterý 12. ledna 2010 ve 13:58® sus1

PetrC> Taky koukam,že občas trpíš samomluvou jako někdy já.:-)

Úterý 12. ledna 2010 ve 13:18® PetrC

sethy> přitom by nástrahy nad sto gramů bez problémů zvládly. U vajíček mi vadí jeden konstrukční zádrhel – tím je řešení přístupu k cívce. U klasiky povolíš tři (dva) šroubky a MP rozpůlíš. I když jsou kousky, které tyto šroubky nemají a mají to, co vajíčka (bajonet).

Record mám rád, má geniálně vyřešenu cívku a … Jediné co mi vadí je kapacita, která je kromě šestkové řady HC, jež je snížena o řadu níž. Prostě 50(1) má kapacitu jako 4×xx. No a Recordova čtyřka je ideální pro UL přívlač s tenčími vlasci anebo s tenkou šňůrou. Fakt to z tohoto MP létá jako o život.

No a ten Corvalus skutečně vydržel jen jednu sezónu a pak se stalo to, co jsi viděl. Sice to na funkčnosti neubralo, ale dokonce aby byl funkční, tak jsem musel „dodělat“ odstředivou brzdu. Jinak by vůbec nefungovala.

Ale nejsi. Anebo jo, jsi, ale v tom případě i já…

;-) ;-)
Úterý 12. ledna 2010 ve 13:06® PetrC

Já se asi pokakám, teď to po sobě čtu a těch překlepů.

Všem se tímto omlouvám.

Úterý 12. ledna 2010 ve 13:05® sethy
sethy

PetrC> o vysokokapacitních vajíčkách vím, např. abu toro, ale u nástrah kolem 100g už prostě vajíčku neveřím, stejně jak smekáčum. Na recorda si nemůžu stěžovat, jen ta 6kova velikost mně nepřirostla k srdci (nebo spiš k ruce) a proto šla dál. Zato 5ková velikost je úžasna, no a 4ka – to je taková hračka, na tu cívku se nic nevleze, tenhle MP jsem nepochopil k čemu byl stvořen, do toho bych nešel. Jj fotky rozebraneho corvaluse jsem videl:) Proti tobě jsem, po těch třech letech, ještě mulikový embrio :-)

Úterý 12. ledna 2010 ve 13:02® PetrC

Flip> jo a kolega sus1 to už napsal a má stejný důvod jako třeba já…

Úterý 12. ledna 2010 ve 13:01® PetrC

sethy> a ty nebuď zvědavej, jo!

Úterý 12. ledna 2010 ve 13:00® PetrC

Flip> nejsou to jen Američané, ale i Švédové apod. Důvodem není to, že by byli leváci, ale fakt, že je to příjemnější pro tělo. Tím, že rozloží zatěžování těla na obě ruce, se vyhnou bolestem zad. Ta záda mohu potvrdit sám na sobě. Představ si, že my máme celou dobu prut v jedné ruce – od náhozu až po další nához.

A už se příště tak blbě neptej, jo!

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:55® PetrC

sethy> za překlep v minulém psaní se omlouvám…

Těch starších a starých kousků byly mraky. Bohužel byly. Jo, přesně tak, zbyl mi jeden z šedesátých let, je hodně používaný a jen v bronzu, ale stále ve vynikající kondici. Skutečně MP od Abu vydrží hodně a hodně dlouho. Nerad to píšu, ale i po koupeli, takže bez maziva, vydrží celý den makat a makat. No a když začne „vrzat“ tak šup s ním zpět do vody, a tak stále dokola až do večera.

Vajíčka jsou i vysokokapacitní a na lehké nástrahy mám starou vínovou čtyřišestku (C3), ze které to lítá lépe než z UC a dokonce i než z Recordu, který je skutečně povedený.

To šimáno Cosvalus stále mám a u sousedů je i pár obrázků, co dokazují, jak je to povedený kousek. Jasně, je za babku, ale Abu za babku tohle neumí. Nakonec to nejspíš víš z vlastní zkušenosti.

;-) ;-)
Úterý 12. ledna 2010 ve 12:43® PetrC

Flip> nepotřebuji babu, mám obě ruce levé, takže zážitek je nepopsatelný…

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:26® sus1

Flip> Nic se neděje,v pořádku.

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:23profil byl smazán

sus1> tak to chápu.promiň

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:13® sus1

sethy> No tak v tom případě(ebay) je to jasný.:-)

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:12® sus1

Flip> U mě zdravotní.

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:10® sethy
sethy

sus1> capricorn od georgina? Nevim, nikdy jsem ho nevidel, nikdy jsem s žádnou daiwou u vody nebyl. Na to jsou tu jiní. Zeptej se ho (asi spíš vedle, tam je furt) ale na ebay ho koupiš za polovic.

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:08® sethy
sethy

Flip> třeba se jim lip vlačí s prutem v levačce, a líp nahazuju pravačkou :-)

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:07profil byl smazán

sus1> odpověď typu ujeťárna neberu v potaz-přece k tomu musí být nějaký důvod.:-)

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:04® sus1

Flip> Dělam to stejně.:-))

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:04® sus1

sethy> Tady na chytej.:-))

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:02® sethy
sethy

Flip> to by mě taky zajimalo:)

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:01® sethy
sethy

sus1> kde „tam“ na bazaru?

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:01profil byl smazán

PetrC> hele expert přes ty kafemlejnky-proč Amíci,když většinou chytají s kličkou na pravé straně pravačkou nahodí a potom si přehodí kládu do levačky,aby mohli točit tou kličkou.Odpověď typu,že jsou ujetý neberu:-)

Úterý 12. ledna 2010 ve 12:00® sethy
sethy

PetrC> Tak to ma byt:) Videl jsem nekteré tvé starší kousky u sousedu a věřím, že ty abučka vydrží věčnost. Na jerky, težší woby a sumcovlačku bych ani jinačí nepoužil. Vajíčka používám na nástrahy 10–30g tam mně sednou mnohem lip než klasika. A třeba takova klasika od shimana (sám ho myslim máš, nebo měls) se neda s abu srovnat. O tom žádna. (jeden kousel jsem měl „na rozjezd“ a po první sezóně šel hodně pod cenou z domu)

Tento příspěvek byl editován 12.1.2010 11:00:51 uživatelem sethy.
Úterý 12. ledna 2010 v 11:58® sus1

sethy> A viděl si tam na bazaru tu daiwu?

Úterý 12. ledna 2010 v 11:56® sus1

sethy> ok.:-)

Úterý 12. ledna 2010 v 11:55® sethy
sethy

sus1> jo psal jsem daiwa caldie:)

Úterý 12. ledna 2010 v 11:53profil byl smazán

PetrC> nemáš babu ?-kup si Abu:-)) ))

Úterý 12. ledna 2010 v 11:44® PetrC

sethy> jsi panenský příklad toho, jak jsem, každý jiný, a tak to ale má být. Za dobu, co MP používám, jsem měl možnost jich vyzkoušet skutečně hromady od různých výrobců. V první polovině devadesátých let se mi moc líbily vajíčka – no proč ne, zkusil jsem je a zjistil co se zjistit dalo a vrátil se zpět ke klasice.

Pokud jde o Abu, tak jejich koncepce je prostě zmáknuta do „absolutní“ dokonalosti a nikdy jsem neslyšel nářky majitelů anebo neviděl pochroumaný Ambassadeur. Toto se ale nedá říci o jiných…

;-) :-)

A mohl bych pokračovat a jmenovat pro a proti toho kterého výrobce a jeho MP. Samozřejmě silně subjektivně.

Úterý 12. ledna 2010 v 11:43® sus1

sethy> Já sem koukal taky na tuhle.Tu daiwu myslíš caldii??Díky. http://www.kl-angelsport.cz/…aiwa-Exceler