Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 7. října 2002 ve 12:31® Vaclav
-
MAF: Ano, někdy mrtvé rybičky tahám, vesměs až v době výraznějšího podzimního ochlazení (od konce října do prosince). Ne, že by to bylo často, ale je to. Většinou to funguje tak, že když dvakrát po sobě neuspěji s umělou nástrahou, zkusím potřetí šourat mrtvou rybku. Přivedl mne k tomu stejný důvod jako tebe – zjištění, že někdy je třeba obrovi nabídnout maso. S tím prostě nic nenaděláme. Pokud si člověk chce povodit parádní rybu, tak se bez toho asi někdy neobejde. K té rybičce někdy sáhnou i jiní vláčkaři, třeba Tomáš Rozsypal a další. Zejména pak kvůli náladovému candátovi…
- Pondělí 7. října 2002 v 9:25® MAF
-
Karlos:Vítej zpátky,člověče dočista jsi mi vyrazil dech. To je vážně první závada,kterou jsem u Jaxonu slyšel a hned takovýhle"brutal". Museli s tím buďto klepnout v krámu nebo to bylo zmršený už od výrobce. Samozřejmě bych uplaťnoval záruku a výměnu,či vrácení peněz. Zrovna v sobotu byl se mnou kámoš ten chytal na Jaxona Phantom Ultra spin a v pohodě házel i s 10gramovou hlavičkou a musím říct,že má dost silový styl. Pověsil šedesátku štiku do roští a vyrval ji tam odsud takovým způsobem,že jsem měl husí kůži a viděl jsem,že ten prut nebude dvoudílný,ale minimálně čtyřdílný. Všechno dopadlo v naprostý pohodě,když jsem mu říkal že by se neměl k tomu proutku chovat tak macešsky tak se usmál a řekl že to má vyzkoušený,že vydrží mnohem víc
. Podle mě si měl smůlu a dostal jsi nějakýho „kazáka“ale máš pravdu v tom,že po takové zkušenosti už asi tý značce nebudeš 100%věřit. I když na druhou stranu už se asi nedozvíš jestli to bylo způsobené výrobcem či prodejcem. Jak jsem řekl je to první problém,který jsem na Jaxona slyšel. Jinak ve středu si jdu pro toho Mitchella je to nádherná věcička a dočista jsem se do ní zamiloval
ano přiznávám jsem na tom velmi špatně,když mi stačí láska k navijáku
). A co ryby . tahali?
- Pondělí 7. října 2002 v 9:06® MAF
-
BASS:Díky za tip,určitě to tam zkusím. Možná tam vyrazím v neděli,je možnost tam někde nechat auto?
- Pondělí 7. října 2002 v 9:04® MAF
-
Mirek:Naprosto s Tebou souhlasím,kdo jednou viděl a zažil „na vlastní mouchu“lipana jak sebere z hladiny mušku,myslím si,že je navěky „ztracen“a bude tenhle okamžik hledat stále. Jistě vidět útok potočáka na mouchu či streamera,nebo štiku jak vyrazí po nástraze je taky zážitek,který se neustále vrací v mysli rybáře,ale není tam ta ladnost,ta elegance,která je lipanům vlastní.
- Pondělí 7. října 2002 v 8:58® MAF
-
Václav:Zdravím Tě po lítém víkendovém klání,ty informace jsem četl v posledním Kajmanovi,kde byla upoutávky s těmito informacemi. Jinak na koncertě jsem nebyl. hlídal jsem juniora,kterej je marod. V sobotu jsem byl na pár hodinek u vody,bylo nádherně a ryby byli taky při chuti. na zelenýho twistera s červenou hlavičkou 3 štiky od 57 co 70cm,jeden candoš 42 cm,a pár okounů do 25 cm. Bavil jsem se tam u vody s jedním starším rybářem a ten mi tam vyprávěl jak před 14 dny nachytal za týden v kalný vodě 6 candátů od 75 cm do 99 cm. toho největšího bude posílat do Kajmana,vážil 10,5 kilogramů. Všechno mrtvá rybička na dně. Loni vyhrál soutěž v Kajmanovi s candošem 92cm z Klabavy. je to děs já jsem tam chytnul největšího 70cm,zdá se že ti velcí baští pouze opravdické maso. Jenže já rybky netahám. tak ti nevím jestli oželet ty obry(což se mi moc nechce),nebo „klesnout“a začít tahat rybku(což se mi taky moc nechce). klasická patová situace. Co ty . taháš mrtvé rybičky?
- Neděle 6. října 2002 v 19:41® filip
-
Všem: Zítra uveřejní Chytej. cz jako vůbec první médium kompletní výsledky právě skončeného Mistrovství ČR v přívlači. Tak to sledujte, byla nějaká překvápka…
- Neděle 6. října 2002 v 17:04@ Karlos
-
All:Zdravím všechny,už jsem zase doma
MAF:Toho nového Jaxona jsem ani moc neprověřil,zlomil jsem ho totiž při náhozu s twistrem se sedmigramovou hlavičkou takře jsem byl opět na mrtvici. Přitom jsem s ním nikde o nic neklepl,choval jsem ho jak v bavlnce. Lupnul tak dvě dlaně nad spojkou,špička krásně letěla za twistrem který navíc uvízl. Správná infarktová situace. Už té značce budu těžko věřit.
- Neděle 6. října 2002 v 6:14® Mirek
-
Václav: Tím si hlavu nelámej. Já samozřejmě chápu, že jsi nemohl diskutovat se mnou, když máš starostí až nad hlavu. Hodně štěstí v dalším průběhu závodu.
- Sobota 5. října 2002 ve 20:34® Vaclav
-
Mirek: Díky, že jsi se zastavil, i když jsme vlastně neměli příležitost si popovídat. Jako hlavní garant jsem musel zodpovídat řadu dotazů a mluvit se závodníky a starat se, aby se cítili dobře. Tak mne mrzí, že nebyl čas na delší pohovor. Určitě to vyjde jindy, vždyť jsme vlastně sousedé…
- Pátek 4. října 2002 ve 21:21® Bass
-
MAF : Skus to z druhé strany, jako od Toužkova. Je to tam skalnatější a mnohem zajímavější než ta strana od Pňovan. Na ty skály je samozřejmě horší přístup, ale rozhodně to za to stojí. Potom se pochlub !
- Pátek 4. října 2002 ve 12:28® Vaclav
-
MAF: Cos četl? Duháci tu v mizerném počtu sice jsou a chytají se tady jako rarita, ale lapání duháků na Skalce… A prase se také opékat nebude, nevím, kde se to vzalo. Účastníky dnes večer slavnostně přijme starosta města, organizace jim při této příležitosti zaplatí občerstvení, ale prase… Kde jsi to četl? Jo, a ještě všichni bez rozdílu na výsledek obdrží pamětní plakety, vítězové samozřejmě poháry s medailemi. To je vše.
- Pátek 4. října 2002 ve 12:12® Mirek
-
MAF:Rád čtu, že chvějivej JAXON by byla i tvá volba. Vláčím průběžně dlouhá léta, ale úplně jsem tomu propadl až teprve loni. Mám rád jemný rybolov, a to ve všech disciplínách. Více jak 20 let muškařím, dokud jsem to zvládal s očima, byl jsem v podstatě ortodoxním suchým muškařem. Neznám v rybařině nic krásnějšího, než ten neskutečně ladný lipaní sběr suché mušky. To alespoň mne povznáší do těch nejvyšších pater lidského štěstí. (Sakra, hezkej patos). Teď, bohužel špatně vidím, takže více chytám na mokro, nebo nymfu, ale už to není ono. Ryby jsou asi větší, ale to je dost nedůležité. Ten pocit vnitřního uspokojení mi prostě chybí. Jinak dravce na mušák nechytám.
- Pátek 4. října 2002 v 11:49® MAF
-
Václav:Tak jsem se včera dočetl,že budete na Skalce lapat duháky.škoda,že jsem to nevěděl dřív poslal bych ti „lepidlo“na duháky
růžovo-černý streamer montana velikost 6 cm,ta růžová je pěkně fluorescenčí a je z marabu tudíž má i famozní pohyblivost. Chytám s ní na Ohři,na Střele i Otavě a opravdu funguje. Taky jsem se dozvěděl,že se bude opékat prasátko,no vidím,že je to pojaté jako správná sportovně-společenská událost,což je suprový. Ještě to počasí aby se trošku umoudřilo a bude to paráda. Jinak s mou účastí na koncertě to vypadá prachbídně z čehož jsem patřičně rozezlen,ale ještě doufám,že se „něco“stane a já budu moct jít. Jinak ti držím palce a v pondělí jsem zvědavej na výsledky!
- Pátek 4. října 2002 v 11:41® MAF
-
BASS:Víš já tam byl všeho všudy asi pětkrát a holt jsem měl pech že byla ta voda zelená nebo kalná a všude sedělo sposta"bobkařů"-pardon za ten výraz snad mě někdo neodstřelí.-)),ale jak vidím,tak ty jsi tam na „domácím hřišti“tak to zkusím teď na podzim někde u hráze a uvidím. Díky za radu.
- Čtvrtek 3. října 2002 v 18:45® Vaclav
-
MAF: Když už jsme nakousli ten bigbít… Martin byl na těch Manowarech v Plzni také a byl doslova nadšený. Říkal, že to byl asi nejlepší metalová show, jakou kdy viděl. A on jich už dost viděl, včetně Metallici (3×), Megadeth atd. To jenom tak na okraj.
- Čtvrtek 3. října 2002 v 15:14® Bass
-
MAF: S tou vodou máš pravdu jenom částečně. Letos v létě byla opravdu velmi mizerná, ale bylo to hlavně proto, že čistička Stříbro nám tam pustila nějakej humus. Jinak to ale nebývá tak zlé. Platí, že čím blíže ke hrázi, tím lepší voda. Když se tam zajedeš podívat teď, uvidíš že je celkem čistá. Řekl bych až velmi solidní. A ten rybářský tlak ? Já chodím k vodě velmi brzy ráno a musím říci, že jen málokdy někoho potkám. A už vúbec ne vláčkaře.
- Čtvrtek 3. října 2002 v 15:00® Bass
-
Lukáš Skála – Musim ti Lukáši pogratulovat ! Na to že se okounum nevěnuješ cíleně je čtyřicátník krásná ryba. Mně osobně trvalo skoro 5. let než jsem se dostal přez 33 cm. Dnas jsem na tom ale tak, že nechytám nic jiného. V létě je to sice slabota, ale za říjen, list. a prosinec nachytám okolo 600 okounů a z toho si tak 200 ponechám ( Ryby jíme celá rodina a lepší maso neznáme). Loni jsem s okounem 46 cm a 1,46 kg skončil na 3. místě, na což jsem patřičně hrdej. Uvidíš Lukáši ,že až přijdeš na to kdy a kam na ně, že ti přirostou k srdci mnohem víc.
- Čtvrtek 3. října 2002 v 9:18® MAF
-
Václav:To jsem rád,že tě netopýrek drobet naladil ,věřím,že ta jednání musí být hrozně úmorná a zdlouhavá. Je to přeci jenom velká událost.Řekni Martinovi,že tam jsou navíc(tedy v PLzni)i Krisiun což je pěknej šupec z Brazílie,já doufám že se tam dostanu,znáš to když se na něco extrémě těšíš většinou do toho něco vleze. Ale jsem nezdolnej optimista a tak věřím,že budu v neděli v kotli pod podiem pěkně třepat hlavou
. Mimochodem Manowar byli před nějakou dobou ..(tuším v létě) v Plzni a kámoši co se toho osobně zůčastnili mluvili o fantastickém zážitku. Bohužel tohle je hudba,která mě moc nejede takže jsem tam nebyl tudíž to nemohu posoudit.
- Čtvrtek 3. října 2002 v 8:51® MAF
-
BASS:Hracholusky znám jsem kousek od Plzně,ale baych pravdu řekl chytám tam nerad jednak kvůli čistotě vody(sinice)a pak je tam dost velký rybářský tlak. Letos mám zatím největšího okouna paradoxně ze pstruhovky. na Střele 1 jsem chytnul na banjo medové barvy okouna 38 cm byl tak tlustej že vůbec nebojoval.
- Čtvrtek 3. října 2002 v 6:05
-
BASS: Letos jsem ulovil tři okouny mezi 35 až 40 cm, což považuji za úspěch, protože se na ně nespecializuji. Dvoukilový okoun to je však můj sen…
- Středa 2. října 2002 ve 21:50® Bass
-
Zdravim všechny vláčkaře! Obzvláště potom ty okounový. Pánové, pochlubte se jak to letos vypadá s úlovkama. Už to začalo ? Jste už někdo přez 45 cm ? Myslíte že ta hlavní vlna teprve jaště přijde ? Já chytám na Hracholuskách (ZČ) a teď jsme tu měli 14 dní krásnýho braní.Šli hlavně v mělčinách, ale teď jako když utne to skončilo. Mám 6 kousků přez 37 cm, ale ne a ne se dostat přez 40. Na svího prvního dvoukyláka pořád jetě čekám. Tak jak jste na tom ??
- Středa 2. října 2002 ve 20:59® Vaclav
-
MAF: Fakt si mne pobavil. Teď jsem se vrátil z jednání organizačního výboru blížícího se Mistrovství ČR v přívlači a byl jsem unaven. A přečtu si tvého netopýra… Mimochodem, na ten Vader jede můj dobrý kamarád Martin Hladovský. Dnes mne začal přemlouvat, abych s ním za měsíc jel do Jihlavy na Manowar.
- Středa 2. října 2002 v 8:56® MAF
-
Václav. Hm tak už je mi to jasný díky,jinak k Tvému novému článku mám podobnou příhodu z muškaření kdy se mi po tmě podařilo chytit na suchou mouchu netopýra. Musím přiznat že to sundavání „okřídlené myši“se mě vůbec nelíbilo
- Úterý 1. října 2002 v 18:54® Vaclav
-
MAF: Při závodech v přívlači nejsou povoleny nástrahy zhotovené z peří, srsti, kůže nebo textilií a jejich napodobenin – vyjma „Hauserova peří“ (průběžná kovová zátěž s navázanými minimálně 4 kusy kohoutích srpků. Viditelná délka srpků musí být minimálně 50 mm.). Výše jmenované materiály mohou být pouze doplnkem komerčně prodávaných nástrah – wobblerů, třpytek. To je výňatek ze Soutěžního a závodního řádu pro LRU-přívlač.
- Úterý 1. října 2002 v 10:24® MAF
-
Mirek:O těch Jaxonech jsme hovořili nedávno s Karlosem určitě to najdeš mezi staršími příspěvky. Můj názor a zkušenost je že jsou to výborné pruty výborných vlastností za suprový ceny a i já bych se rozhodnul pro UL pro chvějivou špic. S Tvým „chuťovým pořadníkem“naprosto souhlasím,je príma že muškaříš ,chytáš i dravce(mimo pstruhů a sivenů)na mušák?
- Úterý 1. října 2002 v 10:18® MAF
-
Václav:Počkej na lize se peří tahat nesmí a tady ano?!Tomu nerozumím. Jinak já jsem pro peří všema 10 je to fakt super chytání. Gumy a straemery jsou u mě nástrahy „number one“. 10–15cm dlouhá „karkulka“(červená hlava a bílé tělíčko vlastně je to RH jako u Rapaly)a nebo velká „montana“černo-oranžová to jsou fakt „štičí zabijáci. Jasně musíš bejt jako ze škatulky mistrovství republiky to už je sakra nějaká událost. Na Skalce jsem nikdy nebyl a ani nikdo z mých kolegáčků takže nemám ani představu jak to tam vypadá,je to přeci jenom lán světa. Ty hlavičky schválně "prubnu“uvidím co to bude dělat. samozřejmě podám informace
- Pondělí 30. září 2002 ve 23:03® Mirek
-
A zase oprava, kterej moula to psal? Druhá věta zní: Ta šestigramová určitě.
- Pondělí 30. září 2002 ve 21:24® Mirek
-
Oprava- kde se tam sakra vzalo to tvrdý y (myslím).
- Pondělí 30. září 2002 ve 21:22® Mirek
-
Václav: Myslým, že nad pět centimetrů jsou i peříčka 3,7gr. Ta šesticentimetrová určitě. Ale pokud 10-ky vyhoví tak je to v pořádku. Já doufám, že dostanu dovolenou alespoň na sobotu. Už se na to moc těším. Co se vláčky týče musím se móóóóóc učit.
- Pondělí 30. září 2002 ve 20:14® Vaclav
-
Mirek: Při závodech v přívlači se mohou používat jen peříčka nad pět centimetrů délky. Tato od tebe (délka, gramáž) jsou optimální. Vezme je spolehlivě jak osmdesátka štika, tak dvacítka okoun. Ta šestigramová jsou stejně dlouhá? Co se Jaxonů s chvějivou špicí týče, držel jsem dva nebo tři kousky v ruce na výstavě v Brně a zaujaly mne. Ale teď v Chebu na republice bude pár lidí, co na ně chytá, tak to můžeš probrat přímo s nimi.