Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 2. ledna 2010 ve 12:20® Ftmči
Ftmči

Od vláčení si teď ,,na chvíli" odpočineme a nastal čas pro rozšiřování výbavy. No a já bych potřeboval poradit s výběrem prutu. Mělo by se jednat o prut 2,1–2,4m (spíš těch 2,1m). Prut má být primárně určen na lov s Hornety 3–4cm + další woblery s menším odporem do cca 5cm. Nejsem si úplně jistý, jak skloubit poměrně malou hmotnost Hornetů s jejich velkým odporem, který kladou ve vodě. Vrhací zátěž tedy tak 15–20g? Rád bych prut s akcí ve špičce. Cenový strop mám někde kolem 1500Kč. Budu rád za konkrétní typy.

Sobota 2. ledna 2010 v 11:53® dam
dam

troutkiller> hlavně ať to není gumák, jinak se zapaříš jak houby:-D na trhu je spousta obleků k ničemu, počkej si na výstavu

Sobota 2. ledna 2010 v 11:29® troutkiller

dam> Já sem koukal na bohemia fishing na seafox nebo na daiwu:-) Cenově je to tak nějak na stejno.

Sobota 2. ledna 2010 v 11:24® dam
dam

troutkiller> mrkni na něj, můžu vřele doporučit http://www.adler-wft.cz/eshop.php?… mustady jsou v pohodě

Sobota 2. ledna 2010 v 11:20® dam
dam

troutkiller> to jsi toho moc nenaspal:-D

Sobota 2. ledna 2010 v 9:00® troutkiller

dam>Na lodi budeme tři,co se háčku na hlavách týče používám mustad,to musí stačit:-) Ten oblek mi přijde lepší než plovací vesta,už pro volnost pohybu.

Sobota 2. ledna 2010 ve 2:40® Jak.novi
Jak.novi

spike> To u nás pořád sněží :-((

Sobota 2. ledna 2010 v 0:26® spike
spike

pipa> u nás led už ani není

Pátek 1. ledna 2010 ve 23:25® pipa
pipa

A už mam abstak 8-( 8-( slabej led na dirky a než to sleze to potrva 8-(

Tento příspěvek byl editován 1.1.2010 22:33:16 uživatelem pipa.
foto/diskuze/privlac/2010/th-img30012.jpgfoto/diskuze/privlac/2010/th-img30014.jpg
Pátek 1. ledna 2010 ve 23:10® dam
dam

Looser> no mám pocit, že bude taky trochu měkký, ale ten Jaxon je v Perseusu zajímavější, byť o třídu níž:-)

Pátek 1. ledna 2010 ve 23:04® Looser
Looser

dam Mám z výprodeje 50%off Jaxon XT Pro 198/9g.Nic žvejkovějšího nemám,ale asi si ho nechám ho,má svoje kouzlo.Pokřtil jsem ho na mediálně profláklým revíru kde jsem Vás potkal,do zámrzu zvládnul i soukromák s duhákama do 45cm.Na svazodravce je asi i předimenzovanej:-) To ULXko zvažuju ve 240,bo se mi zdá vcelku univerzální.

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:53® dam
dam

osprey> no ono je na lodi za chvilku všechno trochu stereotypní, ale pokud musíš ryby víc hledat, tak se to dá, baví mě studovat v mapách a hledat loviště, to u nás zase tak praktikovat nemůžeš…lov ze břehu je určitě barvitější, ale není mnoho míst, kam se jen tak dostaneš, je to opravdu náročné

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:43® osprey
osprey

dam> Mě Skandinávie nadchla a určitě se tam budu hodně vracet. Letos ale utrácím jinde.

Ten lov ze břehu má ještě jednu výhodu – podstatně zajímavější fotky. Na lodi je to brzy na jedno brdo.

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:38® dam
dam

osprey> uvnitř se to všechno pere, trochu si to bez Norska neumím představit, ale nemůžu mít všechno, musím ale zkusit také něco jiného

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:33® osprey
osprey

dam> Já jsem pro každou špatnost. Ale letos to nebude. Ostatně i ty se asi hodláš realizovat jinde…

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:31® dam
dam

troutkiller> no jo, pařmeni:-D dobrou

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:31® dam
dam

troutkiller> oblek si určitě kup, zjistíš, že nevnímáš počasí…ale ze břehu je lepší kvalitní gore, terén je náročný a rychle se zapotíš, ke gumám jsou důležité kvalitní háčky na hlavičkách, v tu dobu budou fungovat velmi dobře malé vláčecí pilkery 40–80g, nejlepší jsou stříbrné a lehce prohlé, aby nabyly tak rychlé…nevím jak velkou loď budete mít a kolik vás v ní bude, ale je dobré při příznivém driftu jedním prutem vláčet a druhý spustit na dno a nechat nástrahu jen unášet, jsou to zajímavé záběry

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:28® troutkiller

dam> Trenére díky za rady a dobrou,jdu dospat včerejšek:-)

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:26® dam
dam

osprey> třeba se domluvíme a vyrazíme spolu:-) osobně taky rád lovím ze břehu, má to své kouzlo, i když je to občas nebezpečné, ale kolik velkých ryb si ulovíš u nás ze břehu za rok? Tam jich tolik, když máš štěstí, ulovíš i za hodinu…ale to za chvilku přestaneš vnímat, budeš vnímat okolí, je úžasný, takový bezstarostný:-)

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:24® troutkiller

dam> Díky za rady!Vezmu dragona Guide select do 28g a ten jednodíl šímo:-) Na těžší vláčku vezmu Speeda do 100g.Na hloubky mám jednodíl Mivardi do 200g.Gum mám doma kýbl:-) To musí stačit.Jeden multík Daiwa a Zauber 3000–4000.Už schází jen plovoucí oblek a mužu vyrazit!

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:21® osprey
osprey

dam> Taky se tam jednou vypravím, ale všechno chce svůj čas. Osobně by mě nejvíc lákal lov ze břehu, ale je mi jasné, že to jde jen někdy a někde. Navíc se s lodí ryby snáz a rychleji najdou.

Na tresku jsem si sáhnul na Baltu – pěkná ryba a bojovná.

Pátek 1. ledna 2010 ve 22:16® dam
dam

troutkiller> děláš dobře…neznám přesně tu oblast, ale určitě tam bude spousta polaků, je to super sportovní ryba, poznáš to na prutu, osobně chytám nejradši pruty do 30 a 40g, a délku 2,40, už několik let chytám MIvardi, je trochu tužší, ale fungují tam samozřejmě všechny značky:-) docela si dovedu představit ty jednodíly…na polaky jsem používal hlavičky od 3 do 20g, záleženo na hloubce a vzdálenosti, kde se pohybovali, na doršáky i do 30g. Jako nástrahu jsem používal hlavně smáčky berkley a nástrahy.cz ve velikosti 4 palce, nekdy i o velikost menší, samozřejmě i různé twistery. Bohužel Berkley už je nevyrábí a těžko se shání, ale jsou nejlepší. Velmi dobře fungovaly růžové barvy a někdy i fluo. Vlastně to funguje na všechny tresky. Důležitý je naviják, ale shi, zauber, daiwa nebudou mít sebemenší problém, ideál je 2–3000. Nerad chytám pletenku, radši vlasec 0,18–0,22 a návazec na obratlíkách z 0,50. Návazec je důležitý, polak dokáže při záběru nástrahu uvalit. Nejdříve ucítíš jen jemné drbnutí a pak silný úder. je toho hodně, co ti můžu napsat, ptej se klidně dál. Jinak my vloni byli o něco dřív a polaci tam ještě nebyli, docela mě to mrzelo

Pátek 1. ledna 2010 ve 21:59® troutkiller

dam> Chtěl bych většinu provláčet!Pár pilkeru povezu taky ale ta přívlač bude hlavní:-)

Pátek 1. ledna 2010 ve 21:56® dam
dam

troutkiller> máš nějakou představu jestli budeš chtít víc vláčet nebo půjdeš na hloubky?

Pátek 1. ledna 2010 ve 21:56® dam
dam

troutkiller> tak to si docela zachytáš, budou tam polaci a keleři všech velikostí, obecňačky už budou na ústupu

Pátek 1. ledna 2010 ve 21:23® troutkiller

dam> 18.5 letošního roku:-)

Pátek 1. ledna 2010 ve 20:30® dam
dam

troutkiller> zdaréééc, a kdy tam jedeš?

Pátek 1. ledna 2010 v 18:30® kaktus
kaktus

skwor> Mám Speeda AX 3–14g a pomalej neni ale se starším nemohu srovnat

Pátek 1. ledna 2010 v 18:25® troutkiller

skwor> Letos sem zachvátil třeba Draka Guide Select Boxer e přez prvotní nadšení ni vubec nesedl!Proto pojede na vejlet do Noru:-)

Pátek 1. ledna 2010 v 18:21® troutkiller

skwor> Tak ta Daiwa se dá podle délky sehnat do 3800kč a ten Cardiff byl za 6500kč.Co se týče prutohodin tak to šímo bylo letos u vody dvakrát Daiwy v jednom kuse!